Şimdi Ara

Z97 pc mate ile en takoz i5 4690k en fazla kac ghz oc olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Z97 Pc Mate gayet orta şeker güzel bir ana karttır da en takoz i5 4690k demişsiniz. Yuh demek istiyorum. 90 model şahin otomobil mi arıyorsun ki takozu olsun istiyorsun

i5 4690k gayet performanslı bir işlemcidir. Z97 chipset ile de sizi 3-4 yıl üzmez. Overclock olarak da ortalama 4.2ghz'de rahatlıkla kullanılabilir ama PSU önemli tabii burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7A1E308D7 -- 30 Ekim 2015; 15:01:28 >
  • sen i5-4690k ya takoz mu dedin
  •  Z97 pc mate ile en takoz i5 4690k en fazla kac ghz oc olur

Bu işlemci çok rahat overclock olur olmasına da, soğutma sistemin ve kasan buna izin verir mi?
  • Takoz 4690k :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: torkema61

sen i5-4690k ya takoz mu dedin

Takoz overclock potansiyeli kötü demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 31 Ekim 2015; 12:32:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CBGB omfug

quote:

Orijinalden alıntı: torkema61

sen i5-4690k ya takoz mu dedin

Takoz overclock potansiyeli kötü demek.

bilmiyodum pardon
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • takoz 4690k tebrikler
  • cpu 1.23-1.25v civarında en çok haç ghz görüyorsa o kadar olur. daha yüksek voltaj o karta fazla gelir. yukarıdaki tablo da gözünü korkutmasın benim işlemci 1.01v de 4ghz, 1.293v de 4.8 görüyor yani biraz şansına kalmış
  • Oc olmayan işlemci demiş(her 4690k aynı voltajla aynı değere ulaşmaz) hayır bunu bile bilmeden öneri yapanlar varmış demek forumda

• Takozdan kastım k serisi işlemcilerde golden chip denilen olay vardır .

Eğer işlemci golden chip ise az voltajla çok yüksek ghz değeri görebilir

yani oc potansiyeli kötü işlemci
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Anarsist_

Z97 pc mate ile en takoz i5 4690k en fazla kac ghz oc olur

Bu işlemci çok rahat overclock olur olmasına da, soğutma sistemin ve kasan buna izin verir mi?

hava soğutma düşünüyorum hyper 212 evo nasıldır

başka hava soğutma önerileriniz nelerdir

kasa zalman z3 plus alacağım

600 watt evga b1 80 +almayı düşünüyorum

yoksa 4690+ h81 mi alayım yoksa 4690k+z97 pc mate mi alayım

• HYPER 212 Evo'yla i7 4790k'yı 4.2 ghz'da 60 dereceyi geçmeden çalıştırabiliyorum ki, 4790k çok ısınan bir işlemcidir, 4690k'ya benzemez. (bu işlemci turbo boost 4.5 ghzdır ancak tam yükte tüm çarpanları 4.2'e çeker)

İçin rahat olsun, günlük kullanımda çok rahat 4.0 ghz bulman lazım o soğutucuyla.

Zaten gördüğün gibi, 4.0 ghz'da, voltaj düşürerek 3.5 ghz'dan daha hızlı ve soğuk bir şekilde çalıştırabiliyorlar. Stock olarak biraz voltajlı gelmiş işlemci. Çarpan başına 0.5 ghz'dan feragat etmek istemiyorsan, OC için K al.

Edit: Benim işlemci serisinde hafızam benı yanıltmıyorsa Vietnam yapımı olanlar daha iyi overclock oluyordu. Sende oc olan serinin batch koduna bak, paldır küldür alma. Şans faktörünü en aza indirirsin ki, yine de emin ol en takoz işlemci benzer voltajlarda ısınmadan 4.0 ghz'ı görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 31 Ekim 2015; 23:00:09 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.