bi bios'a girmeniz lazım o hız ayarları için. Taktığınız gibi 2400mhz olmaz muhtemelen. XMP aktifleştirmek gerekir ya da kendiniz elle girmeniz lazım bios'tan.
HiqhWoltage
kullanıcısına yanıt
peki hocam bu ısınmayı falan arttırır mı ? Bi önlem almam gerekir mi yani ?
kejinatsu
kullanıcısına yanıt
işlemci açısından normal 1.5v rame göre ısı artışı olabilir biraz ancak öyle anormal bir değerlerde olmaz bu da. Eğer i7 veya i5 k'lı bir işlemci değilse soğutucu almanıza da gerek yok işlemciye. Anakart içinse ekstra bir şey gerekmemekte.
kejinatsu
kullanıcısına yanıt
bende 2400 mhz gskill 8x2 16 gb ram war xmp yi açman bios dan yoksa 1333 mhz de çalışır ama benim tavsiyem 1600 mhz lı cl değeri 9 olan bir ram alman zira haswell işlemciler 2400 mhz belleklerle overclock olmuyor 2400 le 1600 mhz arasındaki farkıda kullanımda hissetmiyorsun bence 1600 mhz bellek al sen sonra pişman olursun benim gibi
Özet geçersek 1866 1600 e göre iyi performans artışı sağlıyor.2133 de öyle.2400 de de sağlıyor ama diğerleri arasındaki farkdan daha duşuk.
Benim önerim de çarpan kilidi açık bir işlemci alınıyor ise 1866 almakta fayda var.Aralarında fiyat olarak çok çok az bir fark var.Oc olamayan işlemcili sistemler için 1600 den yukarı kesinlikle bakılmamalı.
onlar Benchmark da gerçek hayat da öyle olmuyor durum :D ayrıca o ramların fiyatı kaç para :D nereden alcak bu adam
Fatih211
kullanıcısına yanıt
i5 4590 işlemci alıyorum ve oc yapmayı düşünmüyorum 8gb ram olarak bir öneriniz var mı ?
flagbearer
kullanıcısına yanıt
Marka kısmına dikkat etmedim ama corsair kullanılmış galiba heryerde bulursun 1600 1866 2133.Sonuç olarak 2400 gereksiz orda hemfikiriz
kejinatsu
kullanıcısına yanıt
Görunusunden dolayı ben corsair alırdım ki alıcam ama kaslı olduğu için bazı işlemci soğutucularında alan kısıtlıyor diyenler var.Ben atx anakartlarda sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum uatx de sıkıntı oluyor olabilir.Gskill 10-20 tl daha ucuz onlardan da alabilirsin performansları aynı.Önemli nokta 2x4,cl9 ve 1600mhz olanlardan alman.Tek modul 8gb alma.4gb lik 2li set al dual çalıştırabilmek için.
Bu arada sorduğun soruya da cevap veriyim 2400 alman bişey ifade etmez hatta gecikme suresi daha fazladır.Oc yapmayacağın için 1600 den yukarısı hem israf hem zarar