Şimdi Ara

Zafer - Yrp - Iyip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Secimin sonunda umarım Iyip tabela partisine donusmez . Çünkü Turkiye'nin çok fazla ihtiyaç duyduğu kaliteli merkez parti boşluğunu bu parti doldurmali.

Zafer dünyada bir kriz haline gelmiş sığınmacı konusunun hasiralti edilmesini engellemek için yükselmeli. Umarim yükselen oyları partiye kaliteli insanları çeker ve kadro sorunu çözülür nitekim sadece sığınmacılar üzerinden siyaset gudulemez. Zafer sonuç iyi çıkarsa önümüzdeki 5 yılı yeni kadrolar ve sığınmacı sorununun yanına koyabilecek yeni vaad ve çözüm önerileri ile ile halkın ekonomi - dış siyaset - sosyal hayatla ilgili sorunlarına çözüm üretir. Marjinal bir hareket olmaktan çıkar.

YRP ise umarım artık yozlaşmış olan Islamci siyaseti vaad ettiği gibi ahlak sınırlarına geri dondurur. Akp'nin CHP ile Danışıklı dövüş sonucu sürekli iktidarı parsellemesine ve bunun rahatlığı ile yozlasmasini engelleyen bir sopa işlevi görür.

Onun dışında geri kalan partiler, adaylar ne yapmış cok umrumda değil.

Not: Kısacası Iyip'in bu günleri atlatıp gitgide merkeze kayarak CHP ve Akp'den oy devsirmesini çok isterim .

Milliyetçi sahanın ise Zafer Partisi etrafında toplanması çok iyi olur.

Yrp ise Erdoğan sonrası çözülecek olan Akp'nin oylarını Iyip ile bölüşmeli ve muhalefete geçmeli.

Not 2 : 20 yıl sonra çocuklarımıza bir Suriye bırakmamak için birilerinin bu sığınmacı sorununun sürekli gündemde tutması ve ana akım haline getirmesi gerekli. Nitekim 13 milyon sığınmacı ve kaçağı entegre ediyoruz gibi sözler palavradan ote değil dünyada hiçbir ülke nüfusuna oranla bu kadar fazla sayıda yabancıyı entegre edemez. O nedenle geri dönüş konusu asla gündemden dusurulmemeli.

O açıdan Zafer değerli bir parti. Nitekim Turkiye'de bu konuyu gündeme getiren tek parti konumunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Mart 2024; 9:58:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AKP önemli il ve ilçeleri kazansa bile MHP ile kurdukları tekeli kırılacağını düşünüyorum. Belediye meclislerinde bunu göreceğimizi düşünüyorum.

Bana kalırsa bu seçim yeni bir dönemin başlangıcı olacağını düşünüyorum. Artık hiçbir siyasi düşünce bir partinin etrafında bundan sonra toplanmayacak.

HUDAPAR - dindar kürt

DEM - seküler kürt

AKP - Merkez sağ partinin son dönemi

MHP - Milliyetçi parti temsilciliğin son dönemi

CHP - Alışkanlıklar

Zafer Partisi - Seküler ağırlıklı milliyetçi

İYİ Parti - Muhafazakar ağırlıklı milliyetçi tabanı yeni sağ parti adayı

YRP - Radikal dindarlar tabanı yeni sağ parti adayı

• İslamcılara ahlak getirir dediğin yrpnin başkanı adnancıdır. 15 yaşında kızların “kibirlerini kırmak için” anal yoldan toplu tecavüze uğrayıp kayda alındığı örgütün liderinin salınması için açıklama yapmıştır. Yüzlerce örgütçünün ifadesine göre adnanın siyasi ayağı
    1- 99daki polis baskınında adnanın villasından çıkan rpli bakan.
    2- sp’yi akp tarafına geçirmek için temel karamollaoğlunu devirmek üzereyken aniden koronadan ölen şahıs
    3- iddianamede yüzlerce tanık tarafından adnanın villasından çıkmadığı söylenen partisini kurarken bile adnandan icazet almaya gelmiş, partisinin şu an anti-semitik ve komplocu olma sebebi bile adnanın takma adla yazdığırdığı kitaplardaki ideoloji üstüne kurulmuş olması olan yrp başkanı.

• Stoa kullanıcısına yanıt

Adnan - Yrp olayına söyle bir baktım neymiş ne değilmiş diye bu Yrp'dekiler baya cahil adamlar. Komplo teorilerine inanan tipler , Abd'de evangalist hristyanlarin yazdırdığı Turkiyede Adnancilarin dağıttığı kitaplara doğru diyorlar hatta söylediğine göre babasi da bu kitapları oneriyormus herkese.

Turkiye'de islamci siyasetin en büyük dezavantajı çok cahiller .

Bunlar gerçekten Adnan'in müridi mi yoksa Adnan tarafından kandırılmışlar mi bilmiyorum ancak ülkenin büyük bir kesimi bunların peşinden gidecek...

• İslamcı diyip geçiyoruz ama çok farklı fraksiyonları var. Akpnin rekor kırdıgı bir semtte anadolu lisesi okudum ilk 30a anca girecek bir lise olmasına rağmen tarikatı istediği için sınavdan full çekip burada okuyan bile vardı. Müdür fetullahçıydı, müdür yardımcısı süleymancıydı, coğrafya hocam femde hocaydı, cübbeli tarikatından ve menzil tarikatından arkadaşım vardı, tarih hocam ise adnancıydı.

Adnancılara çok nadir rastlanıldıgından bu şahısı size bir anlatayım. Öğrencilerin en sevdiği benim en nefret ettiğim hocaydı. Herkese sözlüden 100 vermenin yanında sınavda 0 alcak kağıda bile 100 verir herkesin sevgisini kazanırdı. Ders işlemez harun kod adlı adnan personasının videolarını izletirdi. Bu videolarda mesela george bushun suratı canlı yayında uzaylıya dönüşüyordu ve bunların dünyayı yöneten şeytani bir ırk olduğunu iddia ediyordu. Böyle binlerce ünlünün montaj görüntüsü vardı ben sınıfta bu canlı yayında gerçekleşse sadece sizin mi haberiniz olurdu gerizekalı bu adam diye bağırdım. Daha sonra Acun Ilıcalı bu tarikattan ayrıldığı için herif her ders acunu kötülemeye başladı acunun da bu örgütten oldugunu annesi babası ayrı olanların şeytana hizmet etmeye meyilli olduğunu söyledi. Benim de annem babam ayrı olduğu için ne diyorsun lan sen gel dışarı seni dövecem dedim tüm sınıf adamı savundu benim tüm notlarıma 0 verip dersden bıraktı. Bu şahısın çok sevilme sebebi okulda tarikatçı olmayan seküler kesimin de bunu sevmesiydi. Bbp’liydi ve bir duyuru yapacağı sırada yanında mini etekli öğrenciler dururdu. Millet bunu seküler sanıyordu. Solcu chpli ailelerin kız çocuklarını örgüte sokup ultra mini etekle sınıf sınıf gezdirip türki cumhuriyetteki okullarına yapacagi gezileri filan duyuruyordu. Sonra anladık ki bu gezdirdigi o zaman lise 2ye giden 15 yaşında kızları turnike sistemine sokuyormuş tüm örgüt üstünden geçiyormuş. Adnan örgütünü ilk bitiren ses kaydında dershane hocası kadın 13 yaşında laik ailenin kızını adnana övüyor örgüte sokmaya calisiyordu. Aynı sistemin bu herif tarafından bizim okulda yapildigina eminim.

Bu örgüt laik ve maddi durumu iyi ailelerin kız çocuklarını öğretmenler vasıtasıyla tespit ediyor yakışıklı bir örgüt üyesinin altına her maddi imkanı verip kızı tavlattırıyor. Önce reşit olmayan bu kızla sevgilisi sandigi kisi günah değil diyerek a**l yoldan iliskiye giriyor sonra şahsın zorlamasıyla diğer örgüt üyesi erkeklerle aynı eylem yapılıp videoya kaydediliyor. O saatten sonra kıza babana grup yaptigin videoları mı gönderelim diyerek tehdit edilip örgütün kölesi ediliyor. Bu tecavüzlerin sayısı 20ye kadar çıkıyor daha sonra adnanla tanıştırıldığında tecacüzler durduğundan (adnan iktidarsız olduğu için tcvz edemiyor) adnan bir kurtarıcı olarak görülüyor. Sonra zengin ailelerden kalan miraslar yada çalınan evlerle örgüt para kazanıyor. Birçok suça karışsalar da temel tezgahları bu. Bu yrp’nin ana kitlesi ise zengin yada yakışıklı olmadığı için örgüte alınmamış harun personasının montaj videolarına inanmış sempatizan tayfa. İlla bunlarla alakası olmayıp seçimde yrp oy vermiş birileri vardır ama ana kitle budur.

• Ya İYİP ya da Zafer ikisinden biri 9 yıl içinde tabela partisi olacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hiçbir siyasi oluşum veya hareket kendi içinde bu kadar bölünmüşlüğü kaldırmaz. Türkiye’de milliyetçi hareket aşırı fragmante olmuş durumda bence. İşin kötü kısmı hepsi farklı kamplardan yönetiliyor ve yöneticileri birbirlerinden haz etmiyor. Bölünerek kazanan bir hareket tarihte var mı bilmiyorum ama “ Birlikten kuvvet doğar “ diye çok güzel bir sözümüz var. Hayranı olduğum Pink Floyd grubunun bir şarkısında “ United we stand, divided we fall “ denir mesela. Bu çok doğru bir sözdür.

Bence Türk milliyetçileri ne yapıp edip MHP’yi ümmetçilerden kurtarmalı. Ha MHP kurtarıldıktan sonra ayaklarının yere bastığından emin olmak için bir parti kurulabilir veya halihazırda partilerden biri bu görevi üstlenebilir ama halihazırda İYİP, ZP, MHP sayıca fazlalar ve fazlalık yaratıyorlar. Bunlardan birinin diğerlerini yutması gerekiyor. Böyle söyleyince hoş durmuyor ama olması gerekn bu. İYİP bana kalırsa zayıf halka. Gerçekte ne kadar oylarının olduğu yarın belli olacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

Hocam Devlet Bahçeli varken MHP'nin ümmetçi çizgiden kurtulması imkansız. Hatta hocam MHP öyle bir esir alınmış durumda ki Devlet Bahçeli'den sonra MHP koltuğuna oturacak isim bile Erdoğan'a yakın bir isim olacak. Tek şey hocam İyi parti ile Zafer partisinin beraber yol yürümesi. Buda şuan ki şartlar nezdinde imkansız görünüyor.

• Şimdi boyunun ölçüsünü almanın zamanı.

• İyi partiden çok iyi bir çıkış bekliyorum.Artık maymun gözünü açtı.Tek başlarına yola devam edicekler.Umarım ana muhalefet partisi olur.

• İyip bazı iller dışında tarihe karısacak.

• çiğküfte Ç kullanıcısına yanıt

yrp de iyi bi cikis yapicak gibi geliyor bakalim

• Meral Hanım kapatsın patiyi torun sevmeye gitsin, giderkende Zafer partisine devir etsin. Kendi kendini imha etti dengesi politikaları ile.

Genel seçimde Zaferinde altında kalacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.