E8400 ü Q6600 stok fanı ile kullandığımdan istediğim düzeyde hız aşırtma yapamıyordum. Bu sebeple de iyi bir işlemci soğutucusu aramaya başladım. Yabancı forumlarda gördüğüm test sonuçlarına dayanarak Zalman CNPS10X i almaya karar verdim. Alalı baya bir süre oldu fakat gördüğüm kadarıyla da detaylı bir incelemesini yapan yerli bir site olmadığı için dostlarımıza bilgi vermek farz olmuş gibi
Soğutucu dışardan ürünü görebileceğimiz bir şekilde paketlenmiş. Ön taraftaki şeffaf yüzeyden bile baktığınızda baya iri bir soğutucu olduğunu hemen fark ediyorsunuz.
Kutudaki tüm malzemeleri ortaya döktüğümüzde,
Bu görüntüyü elde ediyoruz.
Bu malzemeler ise ZM-STG2 macun, LGA775,1156 ve 1366 soketlerinin gerekli tüm montaj aparatlarının yanında AM3,2+,2 ve soc 940,939,754 yapıları ile uyumlu bir bağlantı aparatı çıkıyor. Ayrıca fan hızı kontrolcüsü için kablo ve kasaya yapıştırabilmek için çift yönlü yapışkan bant da yer alıyor. Tabi kasaya bağlarken uzatma kablosuna ihtiyaç duyulacağından 4pin uzatma kablosu da kutu içeriğinde bulunuyor.
Kasa dışında nasıl kullanılır diyenler için kullanım kılavuzundan bir örnek bağlantı şeklini koyayım dedim.
Soğutucunun tabanı bakır ve oldukça pürüzsüz bir yapıda.
Sistemim lga 775 yapısında olduğundan kurulum işleminde çoğu soğutucudan alışık olduğumuz şekilde bir bağlantı yöntemi ile karşılaştım diyebilirim. Arka tablayı kullanmak ya da kullanmamak sizin tercihinizde. Ben kullanmadım sorunda yaşamadım fakat sağlam montaj için ana kartın sökülmesi daha iyi olur. Yaklaşık 15 dakika içerisinde kullanım kılavuzunda belirtilen şekilde soğutucuyu hazırladım. Soğutucunun en güzel özelliğini anlatmadan geçmek olmaz. Üzerinde gelen fan kontrolcü, belirlenen bir hızda dönebilirken; gerektiğinde kontrolcü ile her seviyedeki belirli aralıklarda devir kontrolünü tamamen size teslim edebiliyor. Maksimum devirde biraz gürültülü olduğundan manuel kontrolde sabit bir devirde çalıştırmanızı tavsiye ederim.
Yukardaki resimdeki renklere göre fanın hız kontrolünün otomatik ya da manuel kontrol seçeneklerini kullanabilirsiniz.
Teknik detayları merak eden arkadaşlar için söyleyebileceklerim ise; Soğutucu toplam 920 gram ağırlığında. 5 adet ısı borusunu kullanıyor. İşlemciye temas eden yüzey ve ısı boruları nikel kaplı saf bakır, yapraklar ise alüminyum. Temas yüzeyinden yüksekliği 16cm. son olarak da üzerinde gelen fan 1000-2500 rpm arasında çalışıyor ve bu dönüş hızlarının gürültüsü 19-40db arasında değişiyor.
Soğutucunun birkaç fotoğrafı ve min max sıcaklıklarını gösteren fotoğraflar ile incelememin sonuna geliyorum.
Not: soğutucu şu anda elimde olmadığından, ilk aldığımdaki testlerimin sonuçlarını kullandım. bu sonuçlar kullanılan kasa, ortam, termal macun gibi faktörlerden pozitif ya da negatif yönde etkilenebilir.
Ürün hala satışta ise, bir başka kullanıcıdan satın almayı düşünüyorsanız ya da sadece kullanıcı incelemelerinden yararlanmayı seviyorsanız, umarım yardımcı olabilmişimdir. Herkese iyi forumlar.
hocam eline sağlık fotolar fln güzel olmuş,grafikteki değerleri kaç volt ile hangi frekansta elde ettin acaba?
İnceleme çok güel olmuş, eline sağlık, Bende tam bu soğutucuyu alacaktım, ancak biraz araştırıp frostytech.com'da sunbeam tuniq tower 120 extreme incelemesini görene kadar; burada içerisinde incelediğin soğutucununda bulunduğu karşılaştırma tablosuna göz atınca gördümki sunbeam birinci olmuş http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2480
Türkiyede bi tek sanal marketimde buldum ve siparşi verdim, gelince seninki kadar iyi olmasada bir inceleme yapacağım. Sonuçları görmek için sabırsızlanıyorum
Bu fanı kesinlikle tavsiye ederim.. bende bunu kullanıyorum çok memnunum sessiz ve çok iyi soğutuyor günlük 4.2 ghz de kullanıyorum boş halde 37.5-39 loadda ise max 49 gördüm çok ağır uygulamalar kllanıyorum render yapıyorm bu haldeyekn bile max 49 u aşmadı. Bunu almadan önce zero therm core92 yi almıştım resimlerdeki giib çıkmadı kutusunu bi açtım ufacık geldii haffifte geldii sonra kllanmadan gidip değiştirip bunu aldım fiyatını sonuna kadar hakediyo inanın..
quote:
Orijinalden alıntı: sardemir
Bu fanı kesinlikle tavsiye ederim.. bende bunu kullanıyorum çok memnunum sessiz ve çok iyi soğutuyor günlük 4.2 ghz de kullanıyorum boş halde 37.5-39 loadda ise max 49 gördüm çok ağır uygulamalar kllanıyorum render yapıyorm bu haldeyekn bile max 49 u aşmadı. Bunu almadan önce zero therm core92 yi almıştım resimlerdeki giib çıkmadı kutusunu bi açtım ufacık geldii haffifte geldii sonra kllanmadan gidip değiştirip bunu aldım fiyatını sonuna kadar hakediyo inanın..
hocam ölçtüğüm değerlere göre kullandığım kasaya sığmıcak gbi,16cm yüksekliği var fanın,kasam imzamda yazıyor,sığsa düşünüyordum aslında
quote:
Orijinalden alıntı: torque89
quote:
hocam ölçtüğüm değerlere göre kullandığım kasaya sığmıcak gbi,16cm yüksekliği var fanın,kasam imzamda yazıyor,sığsa düşünüyordum aslında
kardeş o kasaya rahat sıgar merak etmee bende benım kasaya sıgmaz die düşünüyordum ama taktıgımda 3.5-4 cm boşluk bile arttı
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: torque89
quote:
kardeş o kasaya rahat sıgar merak etmee bende benım kasaya sıgmaz die düşünüyordum ama taktıgımda 3.5-4 cm boşluk bile arttı
hocam ama bu fanın yüksekliği 16 cm,bide bunu plastik aparatın üstüne monteliyorsun 17 cm,kasanın iç derinliğini ölçtüm 16-17 cm arası,bana pek sığmıcak gbi geliyo ama
sığar sığarrr merak etmeee :D al sennnn
tmm hocam aklımı çeldin valla,bu fanı almaya karar verdim sonunda,inş sığar kullandığım kasaya
al tabi çok memnun kalıcaksın merak etmeee. hadi bakalım bekliyorum haberini
inş hocam merak etme,bir incelemede benden gelir artık
teşekkürler güzel açıklama olmuş. Yanında verdiği thermal macun çok iyi.
bu ürün Otomatik hızlanıp yavaşlayabiliyor mu? ben bu işi manuel yapmakla uğraşmak istemiyorum. Zalmanların çoğu modeli bunu yapmıyor diye biliyorum yanılıyor muyum?
quote:
Orijinalden alıntı: uyumyasasi
bu ürün Otomatik hızlanıp yavaşlayabiliyor mu? ben bu işi manuel yapmakla uğraşmak istemiyorum. Zalmanların çoğu modeli bunu yapmıyor diye biliyorum yanılıyor muyum?
otomatik sıcaklığa göre kendini ayarlayabilen bi yapıda fanı
quote:
Orijinalden alıntı: fundin
quote:
Orijinalden alıntı: uyumyasasi
otomatik sıcaklığa göre kendini ayarlayabilen bi yapıda fanı
hocam emin misin bunun fan hızının otomatik olduğuna, zalman soğutucu kullanan bir ark. yazabilir mi acaba, net biilgimiz olsun. bir inceleme sitesinde bunların anakart tarafından otomatik olarak hızının ayarlanamadığı, 3 pin li yapıda olduğu yazıyordu. Sen bu ürünü daha önce kullandın mı?
quote:
Orjinalden alıntı: uyumyasasi
bir inceleme sitesinde bunların anakart tarafından otomatik olarak hızının ayarlanamadığı, 3 pin li yapıda olduğu yazıyordu.
Öyle bir şey yok. Resimlerde 4 pin PWM olduğunu görebilirsiniz.