Şimdi Ara

Zalman'dan yeni işlemci soğutucusu: CNPS2X

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Zalman'dan yeni işlemci soğutucusu: CNPS2X

Zalman sessizliğini bozdu ve yeni işlemci soğutucusunu duyurdu. Kore merkezli soğutucu çözümleri üreticisinin yeni modeli CNPS2X, tasarım olarak günümüün kule tipi çözümlerinden farklı olarak soğutucuların hızla yaygınlaşmaya başladığı dönemdeki dairesel anlayışı temel alıyor. Yapısından bakır kullanılan ve pürüssüz bir yüzeye sahip olan soğutucuda, işlemci ile doğrudan temas eden bir adet 8mm bakır ısı borusuna yer veriliyor.

Isı borusunn bakır yapraklara bağlı olduğu soğutucuda, 80mm çapında fan bulunuyor. PWM kontrollü olan ve ısı seviyesine göre çalıma hızını otomatik olarak ayarlayabilen soğutucu, 84 x 84 x 27 mm boyutları ve 83 gram ağırlığı ile pek çok kasa ve anakart üzerinde rahatça kullanılabilecek kompakt bir profil sunuyor. Isıl tasarım gücü 120 Watt'a kadar olan işlemcilerle çalışma üzere geliştirilen soğutucu, Intel ve AMD'nin LGA115x, AM3+/AM3, ile FM2/FM1 soket yapısındaki işlemcileri ile kullanılabilecek. Zalman tarafından bu ayın sonuna doğru satışa sunulacak CNPS2X soğutucusunun yurt dışı fiyatı 30$ civarında olacak.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    Zalman CNPS2X soğutucu
    Zalman CNPS2X soğutucu
    Zalman CNPS2X soğutucu
    Zalman CNPS2X soğutucu

• bu tip soğutucular stok fanla neredeyse aynı değerleri veriyolar

• 0LDB0Y kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Şubat 2023; 14:34:49 >
  • Stok fandan biraz daha iyi olabilir, full Bakır kullanılmış.

Ama fanı 80 yerine 92mm olsaymış daha iyi olurmuş.
  • zalman bu
  • Zalman'dan yeni işlemci soğutucusu: CNPS2X

bana bu işlemci soğutucusunu hatırlattı.
    fanı 92 mm olsa gerçekten çok güzel olurdu.
    bir de sessizse tam htpc'lik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi northwood -- 14 Temmuz 2013; 15:30:57 >
  • bana göre pek iş görmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • stok fandan bir nebze iyi olacağı kesin fakat 30 $ bu fan için fazla bir fiyat!

• quote:

Orijinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

bu tip soğutucular stok fanla neredeyse aynı değerleri veriyolar

+1
  • Zalman sessizliğini bozdu ve yeni işlemci soğutucusunu duyurdu. Kore merkezli soğutucu çözümleri üreticisinin yeni modeli CNPS2X, tasarım olarak günümüün kule tipi çözümlerinden farklı olarak soğutucuların hızla yaygınlaşmaya başladığı dönemdeki dairesel anlayışı temel alıyor. Yapısından bakır kullanılan ve pürüssüz bir yüzeye sahip olan soğutucuda, işlemci ile doğrudan temas eden bir adet 8mm bakır ısı borusuna yer veriliyor.

Isı borusunn bakır yapraklara bağlı olduğu soğutucuda, 80mm çapında fan bulunuyor. PWM kontrollü olan ve ısı seviyesine göre çalıma hızını otomatik olarak ayarlayabilen soğutucu, 84 x 84 x 27 mm boyutları ve 83 gram ağırlığı ile pek çok kasa ve anakart üzerinde rahatça kullanılabilecek kompakt bir profil sunuyor. Isıl tasarım gücü 120 Watt'a kadar olan işlemcilerle çalışma üzere geliştirilen soğutucu, Intel ve AMD'nin LGA115x, AM3+/AM3, ile FM2/FM1 soket yapısındaki işlemcileri ile kullanılabilecek. Zalman tarafından bu ayın sonuna doğru satışa sunulacak CNPS2X soğutucusunun yurt dışı fiyatı 30$ civarında olacak.

Haber aceleye gelmiş heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

bu tip soğutucular stok fanla neredeyse aynı değerleri veriyolar

yanlış bilgi aralarında fark var stok fanların kanatları aliminyum bunlarınki bakır aralarında fark var ve fan çalışma hızı falan farkıda var
  • Güzel tasarım. Stok fandan pek farkı olmaz mı cidden? Yoksa pentium g2020'ye bunu takıcam, biraz overclock yapmak istiyorum 3.5 ghz'e falan
  • böyle bişey yaptılarsa eger boşuna yapmamışlardır stok fanla aynı olmaz herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: TAbutcuREis

böyle bişey yaptılarsa eger boşuna yapmamışlardır stok fanla aynı olmaz herhalde

Doğru mantık ama öyle olma ihtimalide yok değil
  • Hem 83 gram yapıyorsun hem de tamamen bakır üretiyorsun anlamsız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stok fanla aynı işi yapar diyen arkadaşlara cevap olarak yazmak zorunda hissettiğim için yazıyorum. Fan bakarken bu ürün özellikle dikkatimi çekti. Çünkü fan alırken öncelikle baktığım tek şeyin radyatörlerinde kullanılan metalin türü ve yoğunluğu olur. Çünkü fan en son baktığım özelliktir keyfe ve ihtiyaca göre değiştirilebilir. Fakat tamamında bakır kullanılmış olan başka bir ürüne daha rastlamadım şuan. varsa bana linkini yollayabilirsiniz. bakır ve alüminyumun (ki alüminyumu bile saf olarak kullanmıyorlar) ısı iletkiliği arasında en az 2 katı gibi bir fark vardır. Isı İletkenliği
    baıkırın 380W/mK, iken alüminyumun 205W/mK'dır. en iyi ısı ileten 2 metal bakırdır. Altından bile önce gelir. alüminyum ise altından sonra 4. metaldir. O yüzden stok fanla mukayese edeceğinize. 1 kg ağırlığında alüminyumdan yapılmış çift fanlı devasa ürünlerle mukayese edilmeyi hakeden bir ürün.

Neden üreticiler fanların sadece işlemci ile temas eden yerlerine ve borularına az miktarda bakır kullanıp diğer yerlerini alüminyum yapıyorlar anlamadım.

zalman bu konuda bir ilki yaparak hemde daha verimli hemde olması gerekeni yapmış. ürünün üzerindeki fan %99 verimle çalışabilir çünkü fanın dönmesi ile yayılacak rüzgarın hemen hemen her noktasına ulaşabilecek şekilde dizayn edilmiş. o kadar baktığım fanın arasında almayı düşündüğüm tek cihaz budur. İşlemcim 4790k overlock yapmadım henüz. stok fanım boşta 32 ila 35 yükte video kaydı ve sıkıştırma yaparken koruma nedeniyle 2 defa kapandı. fakat ben sistemimi 3d max için kurdum. normalde stok fan da 8.5 saat süren render sırasında bile işlemcim %100 performansta çalışmasına rağmen herhangi bir sıkıntım yoktu. belkide kullandığım fanın artık ömrü tükenmeye başlamıştır yaklaşık 2 yıldır render almak için kullanıyorum. Yani kısacası stok fanı hiç küçümsemeyin. siz hangi oyunda işlemciyi %100 performansta kullanırken oyun oynadınız? ben final render larımı işlemci üzerinden alıyorum ve bu güne kadar en az 120 saatlik render almışımdır stok fan ile.

• stok fanla aynı işi yapar diyen arkadaşlara cevap olarak yazmak zorunda hissettiğim için yazıyorum. Fan bakarken bu ürün özellikle dikkatimi çekti. Çünkü fan alırken öncelikle baktığım tek şeyin radyatörlerinde kullanılan metalin türü ve yoğunluğu olur. Çünkü fan en son baktığım özelliktir keyfe ve ihtiyaca göre değiştirilebilir. Fakat tamamında bakır kullanılmış olan başka bir ürüne daha rastlamadım şuan. varsa bana linkini yollayabilirsiniz. bakır ve alüminyumun (ki alüminyumu bile saf olarak kullanmıyorlar) ısı iletkiliği arasında en az 2 katı gibi bir fark vardır. Isı İletkenliği

baıkırın 380W/mK, iken alüminyumun 205W/mK'dır. en iyi ısı ileten 2 metal bakırdır. Altından bile önce gelir. alüminyum ise altından sonra 4. metaldir. O yüzden stok fanla mukayese edeceğinize. 1 kg ağırlığında alüminyumdan yapılmış çift fanlı devasa ürünlerle mukayese edilmeyi hakeden bir ürün.

Neden üreticiler fanların sadece işlemci ile temas eden yerlerine ve borularına az miktarda bakır kullanıp diğer yerlerini alüminyum yapıyorlar anlamadım.

zalman bu konuda bir ilki yaparak hemde daha verimli hemde olması gerekeni yapmış. ürünün üzerindeki fan %99 verimle çalışabilir çünkü fanın dönmesi ile yayılacak rüzgarın hemen hemen her noktasına ulaşabilecek şekilde dizayn edilmiş. o kadar baktığım fanın arasında almayı düşündüğüm tek cihaz budur. İşlemcim 4790k overlock yapmadım henüz. stok fanım boşta 32 ila 35 yükte video kaydı ve sıkıştırma yaparken koruma nedeniyle 2 defa kapandı. fakat ben sistemimi 3d max için kurdum. normalde stok fan da 8.5 saat süren render sırasında bile işlemcim %100 performansta çalışmasına rağmen herhangi bir sıkıntım yoktu. belkide kullandığım fanın artık ömrü tükenmeye başlamıştır yaklaşık 2 yıldır render almak için kullanıyorum. Yani kısacası stok fanı hiç küçümsemeyin. siz hangi oyunda işlemciyi %100 performansta kullanırken oyun oynadınız? ben final render larımı işlemci üzerinden alıyorum ve bu güne kadar en az 120 saatlik render almışımdır stok fan ile.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.