Şimdi Ara

Zalman NC1000 Laptop Sogutucu Incelemesi (Cooler Review) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
5
Favori
63.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kutlu9

Ben vatandan zalman nc1000 aldım fanda genelde bir uğultu var kısık seviyede az olsada maksimumda rahatsız edici seviyede, acaba sırf bendemi var? iade etsem mi?

O halde laptopunuz cidden çok sessiz çalışıyor olmalı, ayrıca yol çalışması, satıcı bağırışı, üst komşunun tepinmesi gibi yaşanmışlıklar da olmadığına göre soğutucunun çalışma sesini duymanız normal. Ancak genelde duyulacak seviyede değiller düşükte. Bende NC3000 var, yüksekte bile duyulmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

quote:

Orijinalden alıntı: Kutlu9

Ben vatandan zalman nc1000 aldım fanda genelde bir uğultu var kısık seviyede az olsada maksimumda rahatsız edici seviyede, acaba sırf bendemi var? iade etsem mi?

O halde laptopunuz cidden çok sessiz çalışıyor olmalı, ayrıca yol çalışması, satıcı bağırışı, üst komşunun tepinmesi gibi yaşanmışlıklar da olmadığına göre soğutucunun çalışma sesini duymanız normal. Ancak genelde duyulacak seviyede değiller düşükte. Bende NC3000 var, yüksekte bile duyulmuyor.

Laptop çok sessiz, çalıştığım ortamda sesten tamamen arınmış durumda, belki normaldir ama emin olamadım.
  • arkadaslar bende bugün nc2000 aldım alt tarafi cok fazla ısınmamasına ragmen üst tarafi nerdeyse kullanmadıgım sıralardaki kadar isiniyor sanırım herhangi bir ölçüm yapmadım suanda ama çok fazla etkili degilmis gibi geldi sizdede mi bu şekilde yoksa benimkinde bir sorunmu var yani burdaki yorumlarıda okuyarak almıstım zalmanı ama bu kadar az performans saglayacaginida düsünmüyordum bu arada laptop da acer aspire 5742g i5 olan modellerinden ekran kartı nvidia 540m
  • Casperlarda kronik ısınma sorunu var diye biliyorum.

Ürün elime ulaştı arkadaşlar, hiç fotoğraf çekemedim valla.
    Alın aldırın diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLyMasteR

arkadaslar bende bugün nc2000 aldım alt tarafi cok fazla ısınmamasına ragmen üst tarafi nerdeyse kullanmadıgım sıralardaki kadar isiniyor sanırım herhangi bir ölçüm yapmadım suanda ama çok fazla etkili degilmis gibi geldi sizdede mi bu şekilde yoksa benimkinde bir sorunmu var yani burdaki yorumlarıda okuyarak almıstım zalmanı ama bu kadar az performans saglayacaginida düsünmüyordum bu arada laptop da acer aspire 5742g i5 olan modellerinden ekran kartı nvidia 540m

benimle birebir aynı durumdasınız. acer 5742g nvidia gt420, i5 2.4ghz laptopuma hiç bir etki göstermedi. boştayken işlemci 47-55 arası, zalman ile 45-55 arası gidip geliyor. sanırım bizim acerların kasasında fan ızgaralarında içeri soğuk hava girmiyor. ben zalmana kadar bir çok şey denedim ama sonuç aynı. bu arada pc'yi 42'' lcdye bağlayıp medium ayarlarda oyunlar oynuyorum fifa12 mesela zalman ile 89-90 civarı gidip geliyor. bu bahsettiğim değerler izmir/balçovada temmuz/ağustos ayları için. bir çözüm bulursanız beni de bilgilendirin lütfen.

• Zalman son seviyede açıkken 90 olan laptop Zalman'sız kaç?

Etkisinin az olması gerçekten çok düşük bir ihtimal bu kadar kişi üst düzey performans alırken.
    Kapanan, kasılan laptoplar bu soğutucu sayesinde saatlerce oyun oynarken.
  • dedigim gibi ben tam olarak bir ölçüm yapmadım programlarla ama hiç bir etkisinide görmedim yani acaba benim aldıgımda mı bir sorun var diye yazmak istemiştim ama arkadastada aynı sorun olduguna göre daha faklı yöntemler denemek zorunda kalacagim. en azından tek fanı olup ama daha büyük ve daha hızlı olan bir model bulabilirsem belki işe yarayabilir diye düşünüyorum.oda olmassa artık oyun oynamak hayal olcak bu pc de çünkü hem ısısından dolayı elime verdigi rahatsızlıktan hemde bu ısılardan dolayı kendine verebilecegi zarardan dolayı çokta mantıklı gelmiyor oyun oynamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Zalman son seviyede açıkken 90 olan laptop Zalman'sız kaç?

Etkisinin az olması gerçekten çok düşük bir ihtimal bu kadar kişi üst düzey performans alırken.
    Kapanan, kasılan laptoplar bu soğutucu sayesinde saatlerce oyun oynarken.

zalmansız en fazla 94ü gördüm fifa12de temmuz ayında. benim acer zaten ısınmadan kapanmıyor. ben sadece daha sağlıklı bir kullanım için aldım zalman'ı. fakat ilk haftadan sonra zalmanı hiç kullanmadım çünkü bir faydası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLyMasteR

dedigim gibi ben tam olarak bir ölçüm yapmadım programlarla ama hiç bir etkisinide görmedim yani acaba benim aldıgımda mı bir sorun var diye yazmak istemiştim ama arkadastada aynı sorun olduguna göre daha faklı yöntemler denemek zorunda kalacagim. en azından tek fanı olup ama daha büyük ve daha hızlı olan bir model bulabilirsem belki işe yarayabilir diye düşünüyorum.oda olmassa artık oyun oynamak hayal olcak bu pc de çünkü hem ısısından dolayı elime verdigi rahatsızlıktan hemde bu ısılardan dolayı kendine verebilecegi zarardan dolayı çokta mantıklı gelmiyor oyun oynamak.

benim şahsi fikrim bizim acer 5742g kasalarda soğutucular etkili değil. ben hava üfleyiciyle ara sıra fan ızagrasına tutup tozunu attırıyorum. ama şunu da söyleyeyim yükteyken makina 94lere çıkıyorsa zalmanla 90ı geçmiyor. tek fayda bunu söyleyebilirim. bu arada kafama çok takılan bir şeyden de bahsedeyim, zalmanı son seviyede çalıştırıp sağ ve sol kısıma tuvalet kağıdı koyduğumda sol taraf kağıdı kaydırıp atarken sağ taraf kağıdı hiç hareket ettirmiyor bile. 2 fan da dönüyor ondan eminim.

• Çok garip. Benim laptopta, laptopun fan seviyesi bile düşüyor Zalman'ı açtığımda.

Yani size şöyle bir özet geçebilirim, soğutucunun başarısız olması gibi bir ihtimal söz konusu değildir. Hem benim, hem forumdaki diğer arkadaşların, hem de dünya üzerindeki sayısız kullanıcının görüşlerinden kesin olarak anlaşılan budur. Zalman senelerdir en başarılı soğutucular arasında, siz de biliyorsunuzdur muhtemelen.

Bunu söyledikten sonra sizler için önemli olan bazı çıkarımlar yapmaktır. Bunlar da ne olabilir, ben de düşünüyorum;

Ana problem olarak
    1- Soğutucudan kaynaklı problemler
    2- Laptoptan kaynaklı problemler

1-Soğutucudan kaynaklı problemler:
    a) Soğutucunun doğru çalışıp çalışmadığı; Soğutucu bozuk olabilir, doğru çalışmıyor olabilir,
    b) Soğutucunun kullanımının yanlışlığı; Düz ve sert bir zeminde kullanmak gerekir,
    c) Soğutucunun aşırı tozlanması; Aşırı tozlanma varsa hava spreyi tutarak biraz temizlenebilir.

2- Laptoptan kaynaklı problemler:
    a) Laptopun fiziksel özellikleri; Laptop gerek fanın hava alan yerinin, gerek havayı ileten levhaların, gerek laptop içerisindeki dizaynının yapısı itibariyle soğutucudan tam olarak faydalanamıyor olabilir, soğuma eğilimi göstermeyen bir kasa dizaynıyla ve ısıyı tutan bir kasa ile yapılabilecekler sınırlı olacaktır mutlaka,
    b) Laptopun teknik özellikleri; Laptopta kullanılan ürünlerin çalışma ısısı, soğuma prensibi/ihtiyacı soğumayı etkiliyor olabilir,
    c) Laptopun fanının temiz olmaması; Laptop fanı toz, pislik bağlamış olabilir, termal macunlar özelliğini yitirmiş, yok olmuş olabilir, aynı şekilde sıcak havanın atıldığı egzos olarak adlandırılabilecek bölümler yine toz bağlamış olabilir.

Bu soruların yanıtlarını elbette en kolay olarak deneme-yanılma yöntemi ile öğrenebilirsiniz.
    Başka başka laptoplarda deneyerek bakabilirsiniz, başka laptoplarda soğuma nasıl oluyor diye.
    Veya tanıdıklarınızda soğutucu varsa ödünç alabilirsiniz.

Veya her şekilde zaten laptopun içini açtırıp, temizletip, termal macunları yeniletecektim diyorsanız öncelikle bu işlemleri yaptırıp, ondan sonra tekrar deneyebilirsiniz.

• çok mantıklı sebepler sunmuşsunuz, yeni bir samsung laptop aldık. zalmanı bir de onda deneyip sonuçları yazarım. fakat bu sıralar çok yoğun olduğum için en geç salı günü gözlemlerimi iletecem.
  • Arkadaşlar diz üstü bilgisayarımı satmak zorunda kaldım.
    NC2000 elimde kaldı.

Daha 1 haftalık, rengide siyah.
    24 ay vatan garantisi devam ediyor.
    Kutusu, kablosu, faturası, kitapcıkları herşeyi mevcut.
    100TL.
    Kargoda benden.
  • Anlaştık sanırım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım yok. Anlaştık.
  • Ah bir bilsen, bu forumda ne insanlar var. Gerçekten problemli, okuduğunu yazdığını anlamayan, yalnızca dil üzerinde değil düşünce sisteminde de büyük eksiklikler olan.

Sırf onlar yüzünden şüpheli yaklaşıyorum alışverişlere. Yoksa bana kalırsa bence de anlaştık :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi yazdığını anlamayanlar var dediğiniz gibi. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Machiavelli. -- 30 Eylül 2012; 2:38:14 >
  • Hp DV6-3046ST kullanıyorum soğutucu almak istiyorum bu konuda nasıl bir seçim uygulamalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardent_boy

Hp DV6-3046ST kullanıyorum soğutucu almak istiyorum bu konuda nasıl bir seçim uygulamalıyım ?

Zalman ZM-NC2000 önerebilirim.

Biraz daha ufak olsun, hafif olsun, belki taşırım vs. diyorsanız NC1000 de bakabilirsiniz ancak laptopunuza sağdan soldan ufak kalacaktır (performans açısından problem yaratmasa da görüntü açısından diyebiliriz)
  • Arkadaşlar bende mid 2012 macbook air var bildiğiniz gibi fan kısmı ekran ile body nin birleştiği menteşe kısmında. Zalman olarak hangi modeli önerirsiniz veya başka öneriler varsa da açığım. Ekran boyutu 13.3".

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'ın da soğutucuya ihtiyacı olabiliyor muymuş. Değişik geldi

Boyutundan dolayı NC1000 derim, 2000 aşırı büyük gelir.

Lakin fan kısmı laptopun altında değil de yanda (arkada) ise alttan soğutucular fana direk hava üflemez mantıken.

Hoş bu çokça konuşuldu, Zalmanın delikleri laptopun fanına tam denk gelse de gelmese de aşağı yukarı aynı soğukluk elde ediliyor zaten, soğutucunun her yeri aynı soğuklukta olunca.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.