Şimdi Ara

Zalman NC1000 Laptop Sogutucu Incelemesi (Cooler Review) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
5
Favori
63.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: memnan

ben şunu merak ediyorum, bilgisayarın klavyesi ve elimzi yasladığımız üst yüzeyinde elimizi rahatlatacak kadar bir soğuma oluyor mu?

Soğumayla neyi kastettiğini anlamadım ama zalman kullanırken oranın hiç ısındığını görmedim.

Tabi herşeyi soğutucudan beklememek lazım 2 yılda bir fan temizlenmeli ve termal macun yenilenmeli. Konuyu açan arkadaş bunları yaptı mı merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sgt.Gaz

quote:

Orijinalden alıntı: memnan

ben şunu merak ediyorum, bilgisayarın klavyesi ve elimzi yasladığımız üst yüzeyinde elimizi rahatlatacak kadar bir soğuma oluyor mu?

Soğumayla neyi kastettiğini anlamadım ama zalman kullanırken oranın hiç ısındığını görmedim.

Tabi herşeyi soğutucudan beklememek lazım 2 yılda bir fan temizlenmeli ve termal macun yenilenmeli. Konuyu açan arkadaş bunları yaptı mı merak ediyorum.

notebook cooler bilgisayarın işlemci vs. sıcaklığını düşürüyor orasını biliyorz, benim merak ettiğim, tuştakımı ve bilgisayarın kasasının üst bölümünde ne kadar sıcaklık farkı oluyor?
    çünkü cyrsis 2 vsync açık herşey ultrada oynarken elimi sol el bileğim gövdenin sıcaklığından biraz rahatsı olmaya başladı. Oyun sırasında cpu gpu sıcaklıkları normal seviyede ama elim rahat değil.

soğutucu aldığımda bilgisyarın üst yüzüne ne kadar etki yapar? Bu sorunumu çözer mi?

• Hocam gercekten zor bir soru.

Benim laptopumda abartisiz 10 derece falan fark oluyor. Buna bagli olarak muhtemelen kasa ve klavye de sogutucusuz haline nazaran daha az isiniyor olabilir.

Ancak (genelde) sol bilegin altinda hdd var, isinmanin temel nedeni bu, sogutucu hdd sicakligini dusuruyor da olsa yine de hdd'nin donusunden kaynakli yukariya sicaklik yansir. Bunu engellemenin bir yolu yoktur diye dusunuyorum (ssd'ye gecmenin haricinde). Bir de ustune bilegimizin baskisi ve vucut isisi gelince sicaklik kacinilmaz olacaktir.

(Ek bilgi; Benim hdd 7200 rpm. 5400'e nazaran daha fazla isiniyor donus hizinin yuksek olmasindan dolayi)

Sizin sorunuzun cozumu ancak bir tanidiginizdan Zalman sogutucuyu alip laptopunuzu birkac saat ayni kosullarda test etmeniz sonucu kendi vereceginiz karar olacaktir. Onun haricinde bizim buradan hdd 5 derece soguyor, ust tarafi da 2 derece soguyor vs dememiz sizin icin bir sey ifade etmez diye dusunuyorum. Zira fark az olacaksa sogumayi hissedemeyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostumhttp://halilerdogan.wordpress.com/2012/09/08/herdogan-notebook-sogutucu-v2-0/ vehttp://forum.donanimhaber.com/m_65586674/mpage_1/f_/key_//tm.htm#65586674 bu adresteki soğutucu kendi yapımım bir soğutucudur.İznin olursa ikisi arasında karşılaştırma yapmak için senin incelemenden yararlanmak istiyorum.

• Laptop ile multiplayer oyunlar oynamayi düsünüyorsaniz kablosuz klavye sart.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Multiplayer derken tam olarak anlayamadım,

Isınmadan bahsediyorsak evet, hem multiplayerda hem single playerda laptopu klavye ile kullanmak, bileğinizin ısınması sorununa en büyük çözüm olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Multiplayer derken tam olarak anlayamadım,

Isınmadan bahsediyorsak evet, hem multiplayerda hem single playerda laptopu klavye ile kullanmak, bileğinizin ısınması sorununa en büyük çözüm olacaktır.

Bilek yine çok ısınıyor bende oyun oynarken.

Geçende furmark ile test yapım zalman ile 70 derece zalmansız 80 deree çıktı. Ayrıca termal macunu yeniledim o da 5 derece daha fark yarattı. Sonunda oyunları kasmadan oynayabiliyorum.
  • Bende GTX 570'li bir laptop var, NC3000 ile gram ısınma yok. Ilıma, evet var ama ısınma falan yok. Kaldı ki laptopta Cooler Boost gibi hayvani bir teknoloji var, Zalman olmasa bile daha çok soğutabiliyor ama sadece ne olduğunu anlamak için bir kere çalıştırdım. Soğutucu laptopunuzu yeteri kadar soğutmuyorsa şu sebeplerden olabilir;

1- Soğutucunuz bozuk, düzgün çalışmıyor.
    2- Bilgisayarınızda problem var, bu problem tozlanma olabilir kendi fanlarının çalışmaması olabilir ya da ekran kartı ve işlemcinin soğutucunun tam soğutamayacağı yerde bulunması olabilir.
    3- Bilgisayarınızın harcı olmayan işler yapıyorsunuz.
  • zalman iyidir
    geçen gün harici hddye büyük boyutlu dosya atarken,harici 50 dereceye kadar çıkmıştı bende,altına zalmanı koyup atayım dedim,43-44 derece falan oldu
  • Bu konuyu okuduktan sonra, Zalman NC-2000 aldım bugün ve yarım saattir çalışıyor. Gerçekten çok etkili oldu. Önceden bilgisayarım çok ısınıyordu. Şu an bilgisayar ısınmıyor ve zalman da gerçekten baya soğuk. Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim.

Saygılarımla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: mechanical01

Bu konuyu okuduktan sonra, Zalman NC-2000 aldım bugün ve yarım saattir çalışıyor. Gerçekten çok etkili oldu. Önceden bilgisayarım çok ısınıyordu. Şu an bilgisayar ısınmıyor ve zalman da gerçekten baya soğuk. Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ben tesekkur ederim, sevindim.

Hayirli olsun

• Az önce Vatan'dan SİYAH NC2000 sipariş ettim.
    155TL'ye geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unorthodox

Az önce Vatan'dan SİYAH NC2000 sipariş ettim.
    155TL'ye geldi.

hayırlı olsun güzel seçim,pişman olmazsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhlakPolisi

quote:

Orijinalden alıntı: Unorthodox

Az önce Vatan'dan SİYAH NC2000 sipariş ettim.
    155TL'ye geldi.

hayırlı olsun güzel seçim,pişman olmazsınız

Teşekkür ederim, almadan önce gidip mağazadan baktım.
    Mağazada 188 idi, internetten aldım bende.
  • Ben de dun vatan magazasindan baktim, 155 tl idi. %25 gelebilir bu hafta sonu diye almadim.

• Magazada 188 idi ama internette 155'e geldi, gri renk yoktu bende siyah aldim.
    Siyah daha uyumlu olur notebookum ile. :)

• Ürün kargoya verilmis, yarin bende olur sanirim.
    Bir kaç fotograf çekip paylasmak istiyorum, siyah renk alacak arkadaslara fikir olur. :)

• Ben vatandan zalman nc1000 aldım fanda genelde bir uğultu var kısık seviyede az olsada maksimumda rahatsız edici seviyede, acaba sırf bendemi var? iade etsem mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutlu9

Ben vatandan zalman nc1000 aldım fanda genelde bir uğultu var kısık seviyede az olsada maksimumda rahatsız edici seviyede, acaba sırf bendemi var? iade etsem mi?

Kutlu hayırdır ya, xbox'ı felan satmışsın? Sınava mı hazırlanacaksın?
    NC1000'i alalı ne kadar oldu?
  • Bugün geldi nc-1000, üniversite varda zaman yok konsola.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.