Şimdi Ara

Zalman NC1000 Laptop Sogutucu Incelemesi (Cooler Review) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
5
Favori
63.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dediğim gibi
    nc3000 düşünüyorsan adaptör ile kullanırsan daha faydalı,bizzat iki ürünüde kullandım,gerçi nc3000 arkadaşımın idi az kullandım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhlakPolisi

@klima5505
    dediğim gibi
    nc3000 düşünüyorsan adaptör ile kullanırsan daha faydalı,bizzat iki ürünüde kullandım,gerçi nc3000 arkadaşımın idi az kullandım...

hangisini alırsam , ikisini de adaptör ile kullanmayı düşünüyorum hocam. usblere zarar vermek istemem. hangisini tavsiye edersiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

@klima5505
    dediğim gibi

hangisini alırsam , ikisini de adaptör ile kullanmayı düşünüyorum hocam. usblere zarar vermek istemem. hangisini tavsiye edersiniz ?

nc2000 de adaptör giriş yeri yok,nc3000 de var,usblere zarar vermek konusunda sıkıntı olmaz 2 senedir kullandım ne laptop'un usblerine birşey oldu nede soğutucunun usblerine
    halen çalışır durumdalar.
    eğer priz sıkıntısı olmaz ise nc3000 derim,yeni model daha fazla delikler,daha büyük fan.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

@klima5505
    dediğim gibi

nc2000 de adaptör giriş yeri yok,nc3000 de var,usblere zarar vermek konusunda sıkıntı olmaz 2 senedir kullandım ne laptop'un usblerine birşey oldu nede soğutucunun usblerine
    halen çalışır durumdalar.
    eğer priz sıkıntısı olmaz ise nc3000 derim,yeni model daha fazla delikler,daha büyük fan.

teşekkür ederim hocam...

• önemli değil,hangisni alırsanız alın memnun kalırsınız,bu havalarda malum 35-40 derece,fazla performans beklemeyin,beklemeyin derken,hani 20 derece birden düşürmez,ama aşırı sıcaklığı önler stabi tutar,kışın bu soğutucu ile soba alev alev yanarken yanında laptop ve soğutucu ile 4-5 saat gta4 oynardık :),her türlü bilgisayarın sıcaklığını stabil tutar yani
    nc2000 150tl
    nc3000 137 tl imiş
  • quote:

önemli değil,hangisni alırsanız alın memnun kalırsınız,bu havalarda malum 35-40 derece,fazla performans beklemeyin,beklemeyin derken,hani 20 derece birden düşürmez,ama aşırı sıcaklığı önler stabi tutar,kışın bu soğutucu ile soba alev alev yanarken yanında laptop ve soğutucu ile 4-5 saat gta4 oynardık :),her türlü bilgisayarın sıcaklığını stabil tutar yani
    nc2000 150tl
    nc3000 137 tl imiş

:)) 150 tl nerede acaba hocam ?
  • Arkadaşlar ben zalman 2500 ve 2000 arasında kaldım arada kalmamın sebebi ise HDD ihtiyacımda var ve 2500 de artı olarak HDD var. Fakat yukarıda ki yorumlarda pek 2500 önerilmemiş. 2500'ün kasası plastik olduğundan acaba pek soğutma yapmaz mı çünkü soğutmada benim için önemli bir faktör. Yardımcı olursanız sevinirim. Özellikle 2500 kullanan arkadaşlar memnunlar mı soğutması nasıl plastik kasa dezavantaj sağlıyor mu bu konuda bilgi verirlerse sevinirim.
  • Soğutucumu almamış olsaydım Zalman alabilirdim, inceleme gerçekten güzel olmuş
  • Bilgi için bendeki zalmanın değerlerini yazayım belki faydası olur,bi arada full yükteyken bilgi aktırırım.
    laptop boşta iken soğutucusuz:

Sıcaklıklar:
    Anakart 62 °C (144 °F)
    CPU 62 °C (144 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 63 °C (145 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 63 °C (145 °F)
    GPU diyot (DispIO) 61 °C (142 °F)
    GPU diyot (MemIO) 64 °C (147 °F)
    WDC WD3200BEKT-00PVMT0 42 °C (108 °F)

soğutuculu boşta iken (nc2000):
    Sıcaklıklar:
    Anakart 51 °C (124 °F)
    CPU 51 °C (124 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 51 °C (124 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 52 °C (126 °F)
    GPU diyot (DispIO) 52 °C (126 °F)
    GPU diyot (MemIO) 55 °C (131 °F)
    WDC WD3200BEKT-00PVMT0 41 °C (106 °F)

• ya arkadaşlar kafayı yiyecem, zalman nc2000ni 3 farklı laptopda denedim, yükte değilken hiçbir etkisi yok, dün yeni asus laptop aldık 53 derecede sabit duruyor cpu. benim acer 5742g'de de aynı. yükteyken biraz etkili olduğu söylenebilir ama yükte değilken pc boşta 1 saat beklese de etkisi yok.
  • Nerden temin edebilirim bunu arkadaşlar?
  • Sanıyorum Vatan Bilgisayar'da vardır, veya bazı internet sitelerinde mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Sanıyorum Vatan Bilgisayar'da vardır, veya bazı internet sitelerinde mevcut.

Eline sağlık, çok güzel bir konu hazırlamışsın. 1 haftadır laptop soğutucusu almayı düşünüyorum ve araştırıyorum. Tesadüfen bu konuyu buldum ve soğutucuyu beğendim. 2000 modelini almayı düşünüyorum. Laptop boştayken 60 dereceyi geçmiyor. Ama Gta IV, Max Payne 3 vb.. gibi oyunları yaklaşık 1 saat oynayınca sol tarafı (fanın bulunduğu yer) çok ısınıyor. 1-2 saat sonra haliyle performans düşüklüğü, kasmalar yaşıyorum. Yaklaşık 2 senedir bu laptop'u kullanıyorum kendini kapattığını görmedim. Oyundayken sıcaklık testleri 58-65 derece arası. 2000 modelini almayı düşünüyorum ve fiyatı pahalı geldi bana. Bu sıcaklık değerleri için 150 tl'ye bu soğutucuyu almaya gerek var mı ? Yoksa aliminyum yüzeyli, büyük fanlı olanlardan 50-60 tl arası bir soğutucu almak daha mı mantıklı ? Bu arada ekran boyutum 15.6.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 9 Ağustos 2012; 13:02:12 >

• Arkadaşlar, bugün Vatan'da tüm ürünler %25 indirimli!

Zalman nc1000 101 tl..

Zalman nc2000 126 tl..!!

Almak isteyenler bu fırsatı kaçırmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 10 Ağustos 2012; 21:08:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagrizorer

ya arkadaşlar kafayı yiyecem, zalman nc2000ni 3 farklı laptopda denedim, yükte değilken hiçbir etkisi yok, dün yeni asus laptop aldık 53 derecede sabit duruyor cpu. benim acer 5742g'de de aynı. yükteyken biraz etkili olduğu söylenebilir ama yükte değilken pc boşta 1 saat beklese de etkisi yok.

yeni bi asus laptaop daha aldık acer'a ek olarak benim zalman 2000 onda da bi etki göstermedi :)
  • Üçünü de kullandım. İlginçtir, NC1000 en iyi soğutmayı sağlıyor. NC2000 iyi soğutuyor ama NC3000 hem çok (cidden çok) daha sessiz hem de yeterli soğutuyor. Yani NC2000 ile NC3000 arasında 3-5 derece oynayabilir, ben yoğun bir şekilde oyun oynuyorum 7670 olan makinemde. Öyle eski oyunlar da değil, cicili bicili oyunlar. Diyebilirim ki NC3000 bana bu yazı kazasız belasız, takılmadan kapanmadan, aşırı ısınmadan atlattıysa yeterlidir. Adaptör olayı da var, ne âlâ.

Ben soğutucumu Cooler Master Storm almak için satıyorum ama eğer adaptör ayarlarsam NC3000 kullanmaya devam edicem. Bu sıralar bulunduğum şehirde sıcaklar azaldı, hava serinledi. Te soğutucuyu ilk aldığım zamanlar bakmıştım soğutmasına, NC1000 karşısında üzülmüştüm biraz. Ama şu anda bakıyorum, gayet yeterli ve başarılı.

Belki denediğim NC2000'de bir problem vardı, testlerini uzun süreli ve aynı markanın aynı modelinin farklı ürünlerini deneyerek yapan biri olmama rağmen problemli soğutucularla karşılaşma ihtimalim de mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

Üçünü de kullandım. İlginçtir, NC1000 en iyi soğutmayı sağlıyor. NC2000 iyi soğutuyor ama NC3000 hem çok (cidden çok) daha sessiz hem de yeterli soğutuyor. Yani NC2000 ile NC3000 arasında 3-5 derece oynayabilir, ben yoğun bir şekilde oyun oynuyorum 7670 olan makinemde. Öyle eski oyunlar da değil, cicili bicili oyunlar. Diyebilirim ki NC3000 bana bu yazı kazasız belasız, takılmadan kapanmadan, aşırı ısınmadan atlattıysa yeterlidir. Adaptör olayı da var, ne âlâ.

Ben soğutucumu Cooler Master Storm almak için satıyorum ama eğer adaptör ayarlarsam NC3000 kullanmaya devam edicem. Bu sıralar bulunduğum şehirde sıcaklar azaldı, hava serinledi. Te soğutucuyu ilk aldığım zamanlar bakmıştım soğutmasına, NC1000 karşısında üzülmüştüm biraz. Ama şu anda bakıyorum, gayet yeterli ve başarılı.

Belki denediğim NC2000'de bir problem vardı, testlerini uzun süreli ve aynı markanın aynı modelinin farklı ürünlerini deneyerek yapan biri olmama rağmen problemli soğutucularla karşılaşma ihtimalim de mevcut.

Hocam bende ZALMAN almayı düşünüyorum.

Kısacası en iyi soğutmayı NC1000'mi yapıyor? Yoksa NC2000'mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Machiavelli. -- 20 Ağustos 2012; 1:01:02 >

• Evet, benim testlerime göre öyle. Ben öyle programla falan yapmıyorum, sayısal değerlerle değil oyunlarla test ediyorum. Kullanıcı olarak her şeyi istatistiki bir sıralamayla yapmıyorsanız bence sizin de ihtiyacınız kullanıcı yorumları. Bir nevi saha araştırması. Şöyle söyleyeyim de rakamlarla beni bunaltmak isteyen arkadaşlar zahmet etmesin, ben en çok NC1000 kullanırken rahat etmiştim. Ama şu da var, yıllar geçtikçe sanki havalar yazları daha sıcak oluyor. Ve ben de testlerimi genelde yazın yapabiliyorum.

Bence eğer laptop 15.4 ve altı ise NC1000 iyidir, gereksiz yere fazla para da vermemiş olursunuz. Ama eğer ileride daha büyük laptop kullanırım diyorsanız NC2000 daha iyi soğutuyor. Genel olarak daha iyi ise NC3000. Belki ufak bir fark var NC2000 ile aralarında fakat adaptör kullanması ve 3 USB çıkışı olması artıları. En büyük artısı da sessiz çalışması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

Evet, benim testlerime göre öyle. Ben öyle programla falan yapmıyorum, sayısal değerlerle değil oyunlarla test ediyorum. Kullanıcı olarak her şeyi istatistiki bir sıralamayla yapmıyorsanız bence sizin de ihtiyacınız kullanıcı yorumları. Bir nevi saha araştırması. Şöyle söyleyeyim de rakamlarla beni bunaltmak isteyen arkadaşlar zahmet etmesin, ben en çok NC1000 kullanırken rahat etmiştim. Ama şu da var, yıllar geçtikçe sanki havalar yazları daha sıcak oluyor. Ve ben de testlerimi genelde yazın yapabiliyorum.

Bence eğer laptop 15.4 ve altı ise NC1000 iyidir, gereksiz yere fazla para da vermemiş olursunuz. Ama eğer ileride daha büyük laptop kullanırım diyorsanız NC2000 daha iyi soğutuyor. Genel olarak daha iyi ise NC3000. Belki ufak bir fark var NC2000 ile aralarında fakat adaptör kullanması ve 3 USB çıkışı olması artıları. En büyük artısı da sessiz çalışması.

15.6 kullandığım için sanırım NC2000 alacağım.
    NC3000 için pek iyi bi yorum göremedim.

NC2000'i alıp kurtulacağım.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.