Şimdi Ara

Zalman NC1000 Laptop Sogutucu Incelemesi (Cooler Review) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
5
Favori
63.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aşırı sıcak var notebook cayır cayır yanıyor yükteyken soğutucu almaya karar verdim zalmanı tercih edicem dell inspiron kullanıcısıyım 15.6" ama hangi modeli alsam karar veremedim nc1000 ler uygun geliyor ne yapsam bir türlü karar veremedim
  • nc2000 zalman laptop soğutucu sadece Vatan'da mı var ?
  • tek fan var ama işlemci fanları solda oluyor genellikle bu yüzden soğutma performansında düşüklük olmaz mı?
  • Yanlis hatirlamiyorsam ilk veya ikinci sayfada resimlerle anlattim bu olayi.

15.4" laptopta nc1000 ile laptopu asagiya cekerek fanin hava aldigi yeri sogutucunun deliklerine tam denk getirebiliyorsunuz.
    Kaldi ki nc2000 nc1000'den cok daha buyuk ve ben nc2000 tavsiye ediyorum zaten.

Ayrica sogutucunun tabani zaten soguk oluyor ve kuvvetlice hava ufluyor. Her daim iceri dogru hava ceken laptop fani zaten ihtiyaci oldugu kadar soguk havayi laptopun icine cekecek ve bu hava soguk olacak. Sagdan soldan herhangi bir yerden cekecegi sicak bir hava olmayacak.

Yine ayrica fanin cekmek istedigi havadan daha fazlasini fanin icine vermek yarar saglar mi bilemiyorum. Sonucta laptop fanini kontrol eden fan kontrolcusu var. Ne kadar ihtiyaci varsa o kadar cekiyor.

Ne diyeyim bilemiyorum soylediklerim hep havada kaliyor gibi. Ekstra profesyonel degiliz arkadaslar, mili santigrat derecelerle, mili saniyelerle ugrasmiyoruz sonucta.
    Duzgun bir sogutucu almak istiyorsaniz, bu ise para ayirmak istiyorsaniz, nc2000 alin keyfinize bakin. Sogutmama gibi bir ihtimali yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İstanbulda tüm mağazalarda stoklar tükendi yazıyor,ne yapacağım ?
  • ya benim sorunuma bi yardımcı olsanız. normalde yüksüz sehpa üstünde acer laptop 47-51 arası cpu sıcaklığı var. fifa12de 88leri görüyor. vatandan thermaltake massive 23 lx aldım ve hiç bi fark yaratmadı. ben de geri verip üstüne para koyup zalman nc2000 aldım. (ilki 69 lira zalman 125lira) şimdi zalmanla pc boştayken en düşük 45 derece gördü. ben en azından bi 35-39 arası bişeyler görmek isterdim. laptopu kompresörler temizlenmiş hali bu. kısacası 125 lira para verdim ama boştayken bile 40 derece altına düşmedikten sonra sinir oldum açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Yanlis hatirlamiyorsam ilk veya ikinci sayfada resimlerle anlattim bu olayi.

15.4" laptopta nc1000 ile laptopu asagiya cekerek fanin hava aldigi yeri sogutucunun deliklerine tam denk getirebiliyorsunuz.

Ayrica sogutucunun tabani zaten soguk oluyor ve kuvvetlice hava ufluyor. Her daim iceri dogru hava ceken laptop fani zaten ihtiyaci oldugu kadar soguk havayi laptopun icine cekecek ve bu hava soguk olacak. Sagdan soldan herhangi bir yerden cekecegi sicak bir hava olmayacak.

Yine ayrica fanin cekmek istedigi havadan daha fazlasini fanin icine vermek yarar saglar mi bilemiyorum. Sonucta laptop fanini kontrol eden fan kontrolcusu var. Ne kadar ihtiyaci varsa o kadar cekiyor.

Ne diyeyim bilemiyorum soylediklerim hep havada kaliyor gibi. Ekstra profesyonel degiliz arkadaslar, mili santigrat derecelerle, mili saniyelerle ugrasmiyoruz sonucta.
    Duzgun bir sogutucu almak istiyorsaniz, bu ise para ayirmak istiyorsaniz, nc2000 alin keyfinize bakin. Sogutmama gibi bir ihtimali yok.

hocam mesajların tamamından çıkardığım sonuçla nc200 düşünüyorum aklıma takılan tek nokta sadece masada değil kucağımda yatakta falan kullanırken sıkıntı olacak mı onu kestiremedim bazı tasarımlar buna çok müsaitken bazıları tamamen elverişsiz oluyor buna bi cevap getirirseniz çok iyi olacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: asploia

quote:

hocam mesajların tamamından çıkardığım sonuçla nc200 düşünüyorum aklıma takılan tek nokta sadece masada değil kucağımda yatakta falan kullanırken sıkıntı olacak mı onu kestiremedim bazı tasarımlar buna çok müsaitken bazıları tamamen elverişsiz oluyor buna bi cevap getirirseniz çok iyi olacak..

Düz zemin haricinde Zalman önermiyorum.
    İlla Zalman alacağım, illa düz olmayan zeminde kullanacağım diyorsanız o zaman Zalman'ın altına düz bir şey koymanızı öneririm.
    Yatarken kullanımda dizler açık konumda, yani Zalman'ın ortasını boş konumda bırakırsanız problem olmuyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asploia

quote:

Düz zemin haricinde Zalman önermiyorum.
    İlla Zalman alacağım, illa düz olmayan zeminde kullanacağım diyorsanız o zaman Zalman'ın altına düz bir şey koymanızı öneririm.
    Yatarken kullanımda dizler açık konumda, yani Zalman'ın ortasını boş konumda bırakırsanız problem olmuyor.

nc2500de hava çekişi sadece arkadan altı kapalı onda da mı aynı problem olur peki ya da nc2000e göre nasıldır..?

• 2500'ü bilemiyorum nasıldır. Ancak havayı alttan değil arkadan alıyorsa sorun olmaması gerekiyor mantıken. Önü kapanmazsa problem olmaz diye düşünüyorum söylediğinize göre öyle olması lazım
  • nc 3000 de prizden güç alırsanız daha iyi soğutuyormuş,kullanan arkadaş söylemişti.
  • quote:

2500'ü bilemiyorum nasıldır. Ancak havayı alttan değil arkadan alıyorsa sorun olmaması gerekiyor mantıken. Önü kapanmazsa problem olmaz diye düşünüyorum söylediğinize göre öyle olması lazım

teşekkür ettim..
  • merhaba bende acer 4820tg 14'notebook var.fan çıkışları sol üst yanda ve arka alt tarafta bu ürünü alsam yüksek bir soğutma performansı yakalayabilirmiyim?birde en ucuz nerden alabilriim 2.eli filan var mı?
  • 15.6 laptopum var. zalman nc 2000 alsam. laptop un kauçuk ayakları soğutucunun hava deliklerine mi denk gelir yoksa kenarına mı denk gelir ? yani laptop u 2000 in üstüne koysam , laptopun 4 tane kauçuk ayağı 2000in hava deliklerinin üzerine mi oturur yoksa kenarına mı ? niye kafaya taktın derseniz soğutucunun tam oturmasını istiyorum. 15.6 da deneyen varsa paylaşsın lütfen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bad_people

15.6 laptopum var. zalman nc 2000 alsam. laptop un kauçuk ayakları soğutucunun hava deliklerine mi denk gelir yoksa kenarına mı denk gelir ? yani laptop u 2000 in üstüne koysam , laptopun 4 tane kauçuk ayağı 2000in hava deliklerinin üzerine mi oturur yoksa kenarına mı ? niye kafaya taktın derseniz soğutucunun tam oturmasını istiyorum. 15.6 da deneyen varsa paylaşsın lütfen...

@bad_people
    laptop'u koyduğun yere bağla normal koyarsan tam üstüne yani,ayaklar deliklerin üstüne gelmez,sana bağlı yani sağa-sola yukarı-aşağı çekerken denk getirirsin istersen
    amabendeki samsung r522 de normal tam ortaya koyuncu laptop'un ayakları deliklere denk gelmiyordu,normalde gelmemesi lazım ama kütük gibi bir laptop ise onu bilemem :)

@Lithium
    önemli olan ortayı soğutması çünkü laptop'lardaki bütün soğutucu bloğunun birleştiği yer orta kısımdır,çoğu laptoplarda öyledir.zaten soğutucudaki amaç fanı soğutmak değildir ortada bulunan işlemci,ekran kartı vs gibi çipleri serin tutmasıdır veya soğutmaktır.

• güzelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 24 Temmuz 2012; 0:52:58 >
  • arkadaşlar ben bu zalman nc1000 sogutucu yu alacağımda y570'de kullanan varmı
  • nc2000 boyutları 318(L) x 400(W) x 42.5(H) mm
    nc1000 boyutları 308(L) x 330(W) x 40(H) mm
    alın arkadaşlar sizin için uğraştım buldum
    resimlerde herşey net :)

http://forum.notebookreview.com/accessories/281575-15-4-smackdown-zalman-nc1000-vs-nc2000-detailed.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhlakPolisi

nc2000 boyutları 318(L) x 400(W) x 42.5(H) mm
    nc1000 boyutları 308(L) x 330(W) x 40(H) mm
    alın arkadaşlar sizin için uğraştım buldum
    resimlerde herşey net :)

http://forum.notebookreview.com/accessories/281575-15-4-smackdown-zalman-nc1000-vs-nc2000-detailed.html

inceleme için teşekkürler hocam.. süper
  • arkadaşlar logitech alacakım stokta kalmamış. bugün vatan'a gittim. nc 2000 i ve 3000 i yanyana inceledim. yetkili geldi . ona anlattım. işte böyle böyle kullanan arkadaşlar 2000 öneriyor diye. adam dedi ki 2000 de küçük fanlar var. ama 3000de büyük bir fan var. 3000 daha iyi soğutur havayı her yere dağıtır dedi . ben de lafın gelişi he he diyip geçiştirdim. ama 2000 daha iyi geldi ne dersiniz ? 1000 yoktu.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.