Şimdi Ara

Zalman NC1000 Laptop Sogutucu Incelemesi (Cooler Review) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
5
Favori
63.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim kanaatimce onemli olan fan degil, onemli olan uzun sure soguk kalabilen yuzey. Cunku fan hepsinde var, uflemeyle cok fazla birsey elde edemezsiniz. Zalman'in malzemesinden dolayi yuzeyi hep soguk. Fark yaratan da bu bence.

Yukarida elde edilen degerleri yazdim, resmini koydum. Sinirlari tabiki belli ve ben de bu sinirlari gozonune serdim.

Sonucta laptopunda isinma sorunu olanlarin yapabilecegi yegane sey bir sogutucu almak olacaktir. 30-40 liraya ise yaramayan seyler yerine 90 lira civarina bu urunu almak mantik sinirlari cercevesinde diye dusunuyorum.
  • 3 4 derecenın cok uzerınde degerler Onur arkadasım olcumde kullandıgın programı buraya koyabılırsen yada ısmını yazabılırsen bende yardımcı olmak acısından degerlerı koymak ıstıyorum buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teufel1905 -- 12 Nisan 2010; 15:01:34 >
  • windows 7'ndeki araçları nerden indirdn acaba yardımcı olurmusun.Güzel inceleme olmuş.Performansının yanında çok ta hoş görüntüsü varBazı soğutucular çok dik ve kaba oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teufel1905
    Onur arkadasım olcumde kullandıgın programı buraya koyabılırsen yada ısmını yazabılırsen bende yardımcı olmak acısından degerlerı koymak ıstıyorum buraya.

Hocam ilk mesajimin onuncu satirinda link vermistim. Windows kenar cubugu araci olur kendisi. Sadece ekran karti sicakligini belirtir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: importantt

windows 7'ndeki araçları nerden indirdn acaba yardımcı olurmusun.Güzel inceleme olmuş.Performansının yanında çok ta hoş görüntüsü varBazı soğutucular çok dik ve kaba oluyor

Tesekkurler. Goruntu konusuna da katiliyorum.

Kenar cubugu araclarinin ikisi orjinalden, ikisi Windows'tan, ikisi de farkli bir sitedendir. Isimleri ve linkleri sunlardir:

1. Orjinalden gelen "Weather" araci, onu buyutebiliyorsunuz zaten.

2. "All CPU Meter" Cekirdek ve RAM kullanimini gosterir.
    http://gallery.live.com/liveItemDetail.aspx?li=587ef54f-e121-418b-b258-e583e105a0d6&bt=1&pl=1

3. "Wireless Network Meter" Bagli bulundugunuz kablosuz ag hakkinda bilgiler verir (isim, ip, sinyal gucu, upload-download miktari ve hizi).
    http://gallery.live.com/liveItemDetail.aspx?li=86656dc5-b0fe-489d-b115-44a76e050f63&bt=1&pl=1

4. "GPU Observer" ATI veya NVIDIA ekran kartiniz hakkinda bilgiler verir (sicaklik, fan hizi, GPU kullanimi, hafiza kullanimi, saat hizlari).
    http://blog.orbmu2k.de/sidebar-gadgets/gpu-observer-sidebar-gadget

5. Yine ayni kisinin sitesinden ulasabileceginiz "Power Status" araci da pil, sarj durumu ve guc yonetimini degistirebilmenizi saglar.
    http://blog.orbmu2k.de/sidebar-gadgets/power-status-sidebar-gadget

6. Yine orjinalden gelen "Calendar" araci, onu da buyutebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 12 Nisan 2010; 23:43:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

quote:

Onur arkadasım olcumde kullandıgın programı buraya koyabılırsen yada ısmını yazabılırsen bende yardımcı olmak acısından degerlerı koymak ıstıyorum buraya.

Hocam ilk mesajimin onuncu satirinda link vermistim. Windows kenar cubugu araci olur kendisi. Sadece ekran karti sicakligini belirtir.

Gormemısım pardon tesekkurler ekledım sımdı 0 gozukuyo annamadım bakıcam bı :)
  • quote:

Gormemısım pardon tesekkurler ekledım sımdı 0 gozukuyo annamadım bakıcam bı :)

Yeniden baslatinca duzelir diye tahmin ediyorum. Olmazsa aracin ayarlarina girip Graphic Adapter'i secin. Olur muhtemelen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

quote:

Orijinalden alıntı: importantt

windows 7'ndeki araçları nerden indirdn acaba yardımcı olurmusun.Güzel inceleme olmuş.Performansının yanında çok ta hoş görüntüsü varBazı soğutucular çok dik ve kaba oluyor

Tesekkurler. Goruntu konusuna da katiliyorum.

Kenar cubugu araclarinin ikisi orjinalden, ikisi Windows'tan, ikisi de farkli bir sitedendir. Isimleri ve linkleri sunlardir:

1. Orjinalden gelen "Weather" araci, onu buyutebiliyorsunuz zaten.

2. "All CPU Meter" Cekirdek ve RAM kullanimini gosterir.
    http://gallery.live.com/liveItemDetail.aspx?li=587ef54f-e121-418b-b258-e583e105a0d6&bt=1&pl=1

3. "Wireless Network Meter" Bagli bulundugunuz kablosuz ag hakkinda bilgiler verir (isim, ip, sinyal gucu, upload-download miktari ve hizi).
    http://gallery.live.com/liveItemDetail.aspx?li=86656dc5-b0fe-489d-b115-44a76e050f63&bt=1&pl=1

4. "GPU Observer" ATI veya NVIDIA ekran kartiniz hakkinda bilgiler verir (sicaklik, fan hizi, GPU kullanimi, hafiza kullanimi, saat hizlari).
    http://blog.orbmu2k.de/sidebar-gadgets/gpu-observer-sidebar-gadget

5. Yine ayni kisinin sitesinden ulasabileceginiz "Power Status" araci da pil, sarj durumu ve guc yonetimini degistirebilmenizi saglar.
    http://blog.orbmu2k.de/sidebar-gadgets/power-status-sidebar-gadget

6. Yine orjinalden gelen "Calendar" araci, onu da buyutebiliyorsunuz.

Eyv müdür windowsun orjinal araçları bi işe yaramıyor.Diğrlerinide bulamamıştım iyi oldu bu

• Ben de bir hafta önce Vatan'dan aldım bu aletten bir tane. İndirimli olarak 94 liraya aldım.
    Daha 15gün önce anakartı yaktığım için böyle bişeye ihtiyacım vardı. :)

Şimdi benim sorum şu, PC boştayken 40-45°C oluyor soğutucu ile. Oyun falan oynadığımda (PES2010) 80°C'ye çıkıyor. Sizce bu değerler normal mi?
    Firefoxta dolaşırken ise 60°C civarı oluyor sıcaklık. Ben bide laptopun altını açıp öyle koydum soğutucunun üstüne ve böyle çok daha yararlı olmaya başladı. Eskiden elimi değdiremezken şimdi laptop hiç ısınmıyor ama dediğim gibi işlemci 80°C'lere çıkabiliyor, ama o esnada laptop hiç sıcak değil. Acaba bunun nedeni macun falan olabilir mi, yani işlemcinin ısıyı yayamıyor olması olabilir mi?

Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, şimdiden teşekkürler..
  • Bahsettiginiz degerler dusuk degil, yuksek de degil. Calisma sicakligi gibi.

Laptopunuzun altini actiginiza gore tozlardan arindirmissinizdir heralde diye dusunuyorum. Fanin oralari iyi toz tutar. Ben acamadigim icin ufak el supurgesini dayiyorum, o sekilde bir temizlik yapiyorum. Temizlik yapmadigim zamankinden daha iyi oldugunu gordum.

Dolayisiyla temiz fan+sogutucu normal bir sonuc verecektir. Dahasi sizin de bahsettiginiz gibi macundan olabilir.
  • Altını açıp koymam doğal olarak çok farkettirdi ama umarım toz kapmaz alet :) Fanı daha önceden güzelce temizlemiştim yani gereken bütün herşeyi yaptım sadece macundan şüpheliyim işte. Bide ek olarak bilgisayar fazla şişti bi format şart ama şuan mümkün değil atamam. Biraz da format attıktan sonra düzelir diye umuyorum :) Macunum da var daha önce almıştım ama sürmeye çekiniyorum doğrusu. Öncekini çıkarmak için ayrı bi sıvı daha gerekiyormuş, biraz daha idare etcem. Sonra çaresine bakarım artık.

Sonuç olarak ZALMAN'ın bu modeli gerçekten çok iyi bir soğutucu, ne zaman ellesem buz gibi. Kesinlikle herkese tavsiye ederim çok çok işe yarıyor..
  • Zalman masaüstünde kullanım için tasarlanmış dolayısıyla hem sogutucu hem stand işlevi görmez kucagınıza alıp kullanamazsınız rahat rahat!

Benim beklentilerime en uygun tasarımı targus yapmış fiyatta makul ama onunda ızgarasının alüminyum olup olmadıgını ögrenemedim bir türlü bugün gidi bakacagım, alt kısmıysa hem yumuşak hem ısı iletmeyen neopren ile kaplanmış (dalgıç kumaşı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 15 Mayıs 2010; 12:01:18 >

• Dell xps 1645 laptopum var ekranı 15.6"

zalman NC2000 almayı düşnüyorum bu laptopa uygunmudur. Ayrıca harcadığı elektrik nekadardır laptopun pilini sömürürmü?
  • Pil omrune etkisi bakimindan bir deneyimim olmadi. Dusuk devirde calistirildiginda dusuk guc tukettigini biliyorum. Muhtemelen yuksek devirde guc tuketimi de orantili olarak artacaktir.

Deneyip paylasirim.

NC2000 yakisir, benim tavsiyem gri almaniz yonunde olur.
  • Gri renk şık duruyor evet. yalnız bir sorum daha olacak NC1000 İLE NC2000 arasında nasıl bir fark var? mağazalarda gördüğüm kadarıyla belli bir farkı yok gibi.
  • Boyut farki var. Ve yuzey buyuk oldugu icin dolayisiyla 1 derece civari fazla sogutmus oluyor.

14.1 olsa nc1000 derdim ama 15.6 icin nc2000 derim. Gerci sogutma acisindan sknti olmaz ama goruntu acisindan daha iyi olur. Laptopu uzerine koydugunuzda sagdan-soldan sogutucu gozukur.
  • NC2000 daha mantıklı o halde. Yakın bir zamanda temin ediceğim.

Bilgileriniz için teşekkürler.
  • Titan kullanıyordum zalman kadar güzel olmasa da işimi görüyor. Ama Onur arkadaşım o kadar güzel test etmişki zalman alasım geldi bi anda
  • :) Tesekkur ederim
  • iyi güzelde kaerdeşim zalman da 105 tl gayet pahalı benm için zaten 2 tane soğutucu var elimde. tabi hp dv5 gibi cayır cayır yanan bi laptopa sahibim. şu an sadece internette dolaşıyorum ona ragmen altta aluminyum soğutucu olmasına rağmen dengeli modda 55 derece ile çalışıyor. zalman pahalı kaçar.

şu ürün için bilgisi olan var mı? aluminyuım ya da metal fln değil kaliteli plastikten kauçuktan yapılmış. sizce iyi derece soğutma yapar mı?

http://www.vatanbilgisayar.com/targus-awe55eu-targus-awe55eu-dizustu-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=41863

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.