Şimdi Ara

Zalman NC1000 Laptop Sogutucu Incelemesi (Cooler Review) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
5
Favori
63.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam sizin önerinizl NC1500 sipariş ettim ben, şimdi sıkıntı yaşayabilirsiniz diyorsunuz anlayamadım tam olarak ne tür sıkıntı yaşayabilirim acaba? Performans olarak fark yok demiştiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PUNCTUM

NC1500 de yine sıkıntı yaşarsanız veya NC2000 almak isterseniz diye size bir öneri sunayım.

:) Arkadaş cihazı alım, stok vesaire ile ilgili tekrardan bir sıkıntı yaşarsanız demek istemiş :)
  • Yanlış anlaşıldım sanırım. Yani NC1500'i satın alma aşamasında sıkıntı yaşarsanız anlamında söylemiştim. Acele yazınca eksik kalmış olabilir.

Performans olarak içiniz rahat olsun
  • Bence her notebook için böyle birşey şart. Özellikle 1800 lira ve üstü için bu tür soğutucular çok önemli.10 derecelik bir fark var ve bu 10 derece notebookların ömrünü etkilemeye yeter.Zaten birçok insan notebook'unu yanlış kullanıyor.Mesela yatağını üstüne halının üstüne yada koltuğun üstünde kullanıyor.bu tür kullanımda notebook hava alamıyor ve aşırı ısınıyor.

İnceleme için teşekkürler.
  • Rica ederim. Faydalı olduysa ne mutlu bana (ki olduğunu görüyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PUNCTUM

Yanlış anlaşıldım sanırım. Yani NC1500'i satın alma aşamasında sıkıntı yaşarsanız anlamında söylemiştim. Acele yazınca eksik kalmış olabilir.

Performans olarak içiniz rahat olsun

Tamam hocam o zaman, dediğin gibi yanlış anlaşılma olmuş. Bende acaba nickleri mi karıştırıyorum diye üstüste 3-4 defa baktım
  • Geldi mi NC1500?
  • Arkaşlar ben çok uzun zamandan beri notebook soğutucusu araştırıyorum.3 ürün arasında kaldım ve sizlerden de biraz olsun bu konu hakkında bana yardımcı olmanızı diliyorum.
    İlk olarak ben aydında okuyan bir öğrenciyim malum hava sıcaklığı inanılmaz sıcak su an sabahın 4 u ve hala oda sıcaklığı 32 derece ve pc de sadece 2 saattir intr dolaşıyorum (pc pirize takılı ) CPU sıcaklığı 61' ve GPU sıcaklığı 52'
    Benim pc ;
    Intel® Centrino® 2 İşlemci Teknolojisi
    Intel® Core™2 QUAD Q9000 (2.00 Ghz)
    Max. 2 GB DDR3 256Bit nVIDIA® GTX260M
    15.4" WSXGA+ (1680 x 1050)Parlak Ekran
    4 GB DDR3 1066 Mhz KINGSTON
    320 GB 7200 RPM 16 MB SEAGATE®
    Vista Home Premium sp2 64 bit ( ayrıyettın xp sp3 32bit yüklü)

Araştırdığım 3 ürünün linkleri şöyle ;

1.)http://www.dijitaltrend.com/index.php?main_page=product_info&products_id=1687 ( ZALAMAN ZM-NC3000)

2.)http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-nc2000-zm-nc2000-notebook-sogutucusu-siyah/productdetails.aspx?I_ID=37839 ( ZALAMAN ZM-NC2000)

3.)http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-cl-n008-massive23-cs-10---17-notebook-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=44571 (THERMALTAKE MASSIVE23 CS 10" )

İlk olarak ( NC2000) hakkında bir çok yerde güzel yorumlar okudum ama benim pc min işlemci ile ekran kartı hava cıkışları ekrana yakın tarafta( pek anlatamadım ama 2000 modelinin delikleri olmayan kısım diyeyim )
    onun için yorum yaparken ve almayı düşünürken ona göre gözetmek zorundayım.
    2.olarak (NC3000) Vatanpc ye yeni gelen bir ürün bunun hakkında çok az bilgi sahibiyim ama benim pcmin ekran kartı ile işlemcinin hava çıkışları için daha uyugun görünüyor.
    Son olarakta 3 ürün ( THERMALTAKE MASSIVE23 CS 10 ) bunuda forumda dolaşırken bir arkadaş çook fazla önermiş.

Arkadaşlar sizden ricam pc min hava cıkışlarını gözeterek bana en iyi olacak notebook soğutucuyu seçmemde yardımcı olabilirmisiniz lütfen bu benim için çok önemli. Şu 1 kaç ay içinde çok güzel fps oyunları cıkacak ve bunlarda benim işlemci ile ekran kartını baya bi sıcaklığa ulaştıracagından eminim. Şimdiden yorum yapacak arkadaşlara teşekkür ederim...

• Öncelikle bir Zalman NC2000 kullanıcısı olarak söylemeliyim ki, tercihinizi kesinlikle Zalman yönünde kullanın. Sadece hava üflemekle elde edilen bir serinleme değil, kullanılan malzeme nedeni ile tüm yüzey fanları çalıştırmasanız dahi soğuk kalıyor. Hem de en sıcak ortamlarda.

NC3000 mi, NC2000 mi tercihi ise tamamen size kalmış. Kullanığım için NC2000'in soğutmasına kefil olabilirim. NC3000 kullanmadığım için net birşey söyleyemem. Ama kötü olacağını sanmam.

Kendi sitesinden araştırdığım kadarıyla da NC3000'in 2 farklı modeli var. NC3000U ve NC3000S.

NC3000U daha üst model. Farkı; fazladan 1 USB güç portu, 1 USB portu (toplam 3 tane) ve adaptörle çalıştırılabilme özelliği. Vatan'ın sitesine baktığımda, orada satılanın NC3000U olduğu anlaşılıyor. Boyutları NC 2000'den fazla. NC2000 (318(L) x 400(W) x 42.5(H) mm), NC3000U ise (365(L) x 400(W) x 60(H) mm). Ayrıca NC3000U modelinde gürültü düzeyi de azaltılmış (17~23dBA ± 10 %). NC2000'in aksine, NC3000 serisinde soğutmayı 220 mm çapında büyük tek bir fan sağlıyor. Tek emin olamadığım, NC3000 modellerinde kullanılan temel malzemenin NC2000 modelindeki gibi aktif soğutma sağlayıp sağlayamayacağı. Ancak sanırım onlarda da çok iyi malzeme kullanılmıştır.

Kısaca her koşulda NC3000U daha alınası bir ürün gibi duruyor. Pişman olacağınızı sanmam...kolay gelsin

• Zalman NC2000 iyi bir tercih olur. Ben de Zalman'dan sasmayin derim.

NC3000 yeni bir model. Detayli arastiririm onu da. Saniyorum NC1000 ve NC2000'dekinin aksine 2 fan degil 1 buyuk fan ile var. Daha dusuk devirde calisiyor. Daha buyuk ve delik sayisi daha fazla.

Eger materyal ayni ise o halde 3000 tercih edebilirsiniz (suan telefondan girdigim icin arastiramiyorum, detayli sekilde incelerim).

Ayni degilse NC2000 diyorum ben. Cunku laptopu sogutucunun asagisina dogru cekerseniz o zaman Zalmanin delikleri ile laptopun fani ust uste denk geliyor zaten.

Buarada tabi fiyat ve tasima skntisi varsa NC1000 de tercih edebilirsiniz. NC2000 ile arasinda ayni laptopta 1 derece civari isi farki oluyor. Daha sonra laptopu buyutme ihtimaliniz varsa tabi 2000 mantikli olabilir.
  • Arkadaşlar NC3000 çok ilgimi çekiyor.Şu sıcak yaz günlerinde özellikle Adana gibi çok çok sıcak ve nemli bir ilde notebook yerinde olmak istemezdim.Tek fan olması ve fanın büyük boyutta olması düşük devirde az gürültü ve yüksek soğutma sağlar.İmzamdaki cihaz 2009 çıkışlı cihazların en az ısınanlarından biriydi."Ne ses ne ısınma" ilkesinden "hem ses hem ısınma" ilkesine geçiş yaptı.Merak ettiğim şey şu:Bu modeli alacağım ama notebookumun ısınmasının sebebi tozlanma mıdır? Çok oyun oynarım termal macun bu notebookların ekran kartında da kullanılıyorsa tavsiye eder misiniz?
  • Öncelikle şunu bilmek gerek...

Bir notebook soğutucusundan optimum verimi alabilmek için, notebook'un soğutma sisteminin de optimum kararlılıkta çalışması gerekir.

Yani, notebook'un fanları tozlanmışsa, toz vb. nedenlerle hava tahliye ağızları tıkanmışsa, işlemci etrafındaki termal macun işlevini yitirmişse, vb., kısaca notebook kendini yeterince soğutamıyorsa, harici olarak bağlayacağınız soğutucu sisteminin perfomansını hissetmeniz de zorlaşacaktır.

Bana göre bilgisayarın çok ısındığından şikayet edenler öncelikle dahili soğutma sistemini kontrol etmeli ve sorunları çözmelidir. Daha sonra ekstra bir serinlik ihtiyaçları varsa harici soğutma sistemlerine başvurmalıdırlar. Aksi taktirde harici soğutmanın çok da bir faydasını görmeyeceklerdir.

NC3000 mi yoksa NC2000 mi sorusuna gelince...

Eğer NC3000'in soğutucu yüzeyinde kullanılan malzeme NC2000 ile aynı ise kesinlikle NC3000 öneririm. En kısa zamanda Vatan Bilgisayara'a gidip NC3000U modelini inceleyeceğim.

• NC3000'in hava deliklerinin olduğu kısım aluminyum iken yanlarında kalan kısımlar aluminyumdan yapılmamış NC2000 ve 1000'deki gibi. Yabancı forumlarda biri bu şekilde yazmış.

NC2000 ve 1000 komple aluminyum iken NC3000'de deliklerin etrafı aluminyumdan yapılmamış.
  • Komple Alüminyum olması mümkün değil.Resmi sitesinde Alüminyum + plastik olarak geçiyor.Plastik olan kompozit kısımlar görünüşe göre kenar aksamları,yani bu da alüminyum alaşımlı ana malzemeye engel değil önemli olan bu kısım ve dediğim gibi tek fan olması hem gürültü hem de performans bakımından daha etkili.Ucuz olmasının sebebini anlamadım NC2000 e göre.NC2000 fazla bağlantı noktası sunuyorsa sebebi budur(+ usb sayısı vb.)
  • Evet komple derken materyalin içeriği değil de yüzeyin tümü anlamında söylemiştim (Zalman's one-body design).

3000'de kenarlarda farklı (plastik benzeri) materyal kullanılmış.

2000'de 1000'in aynısıdır, ilk mesajımdaki resimlerden görebilirsiniz. 1000'den tek farkı 2000'de bir sağda bir solda USB bulunur, 1000'de ikisi de sağda bulunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 5 Temmuz 2010; 15:59:42 >
  • NC2000

Premium aluminum treated with D.S.A. (Diamond Cutting, Sand Blasting, Anodizing) Surface Processing
    928 delikli
    Çift fanlı

Dimensions..........318(L) x 400(W) x 42.5(H) mm
    Weight...............1,460g
    Base Material.......Pure Aluminum, ABS
    Noise..................18.0 - 25.5 dBA ± 10 %
    Input Voltage.......5V (Connects with Notebook USB Port)
    Coloer.................Silver & Black

Type..................Dual Centrifugal Fan
    Quantity.............Two
    Bearing Type........Hypro Bearing
    RPM...................1,100 ~ 1,500rpm ± 10 %

ZM-NC3000

Premium high quality aluminum is treated with S.A. (Sand Blasting, Anodizing)
    1300 delikli
    Tek fanlı (220mm)

Dimensions..........365(L) x 400(W) x 60(H) mm
    Weight...............1.2kg
    Base Material......Aluminum, Plastic
    Noise.................17~23dBA ± 10 %
    Input Voltage......5V(USB powered)
    Coloer................Black

Size/Type...........220mm/Axial Fan
    Units..................1 units
    Bearing Type.......Sleeve Bearing
    RPM...................620~720rpm ± 10 %

• Bencede NC3000 kesinlikle diğer 2 model arasında sıyırıyor kendini
  • 2000 ile 3000 arası mukayeseli soğutma testi uygulanmadan ben bu kadar kesin konuşamıyorum. Görmek lazım
  • Bence derece bazında en fazla 1 santigratlık farktan fazla olacağını sanmıyorum.Malzeme kalitesini diğer modellere göre düşürmeyeceğinden eminim en azından diğerleriyle aynı seviyede alaşım malzeme üretilmiş yukarıdaki ayrıntılara bakılırsa.Dediğim gibi derece bazında bir performans için değil de daha çok sessizlik amacı güdülerek üretildiği açık.
  • tam soğutucu alacağım zaman zalman ın nc-3000 hareketi güzel olmadı(yada benim yeni duymam) şimdi hangisi alacağım kararsız kaldım yine beklemeye geçtim..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.