nc 2000 aldım geceleyin çalıştırmadan(nette dolanırken, uyurken değil tabi..) ayağımın altına koyuyorum baya işe yarıyor..:D:D
quote:
Orijinalden alıntı: zuhaaa
nc 2000 aldım geceleyin çalıştırmadan(nette dolanırken, uyurken değil tabi..) ayağımın altına koyuyorum baya işe yarıyor..:D:D
e normal zaten işe yaraması
arkadaşlar nc 2000 den bu başlık sayesinde haberim oldu ve direk aldım vatandan fakat bilgisayarım prizdeyken kendi fanı maksimumda çalışıyor kendi fan sesinden kurtulmak için almıştım nc2000 i yardımlarınızı bekliyorum.
del inspiron 1545 için zalman nc1000 mi nc2000 mi alınmalı
del inspiron 1545 için zalman nc1000 mi nc2000 mi alınmalı
Boyut olarak 2000 alınmalı, ancak işlev olarak ikisi de aynı. O yüzden daha ufak ve hafif olsun diyorsanız 1000 de alabilirsiniz.
Onur öncelikle konu harkulade derecede açıklayıcı olmuş.Teşekkür ederim :)
Benim laptopum ASUS K50i ve tartıştığınız ne zalman nc 2000 ne de nc 3000 modellerinin fan çıkış noktalarıyla uyuyor.Çoğunluğun fanları sol üstte demişsiniz.Malesef benimkinde tabanda bile değil.Ne yapmami önerirsin? Bunlarda fotoğrafları ;
Öncelikle ben teşekkür ederim ilgi gösterdiğiniz için.
Bu konu hakkında tartışırken de söylemiştim, delikler ile fanın çekiş yerinin örtüşmesinin ne derece yararlı olduğu konusunda bir fikre sahip değilim.
Zalman'ın mantığı ve başarısı yüzeyini soğutmadadır. Soğutucunun tüm yüzeyi soğuyor, bu da laptopu soğutuyor. Yani ucuz 3-5 fanlı soğutucuları tam fan deliğine de denk getirseniz, veya kendiniz bir fan alıp, elektriğini verip fazladan da üfletseniz size ekstra fan sesinden başka bir şey veremez.
Dolayısıyla eğer laptopunuzun ısı sorunu dert edilecek derecedeyse, alıcam ben bir soğutucu diyorsanız alın bir NC2000, hem bu laptopunuzda işe yarar (sanırım) , hem bundan sonra kullanacaklarınız için evladiyelik gibi görev görür :)
Teşekkür ederim :)
Diğer laptopun için işimi görür o da çok ısınıyor (HP Pavilion dv 6000) ama şuan bunu kullanıyorum.Alt yüzeyide çok ısınıyor acaba arkadaşın yaptığı gibi kendim çıkma fanlarımdan denesemmi diye aklıma takıldı.İçini açıp bi temizlik yapiyim.İlk aldığımda klavuzda fanların soğuk kalma garantisinden bahsediyordu.İlk gün 8-9 saat kullandım gerçekten hiç ısınmadı.Arada ki 3 aydan mı oldu acaba ?
Onur kardeş bendede pavilion dv5 1041et var.Soğutucu alacam fakat nc1000 ile 2000 arasında kaldım umarım yardımcı olursun.Pc ebatlarımız aynı olsa gerek.Sorum ise notebook'unu nc1000'e tam oturttuğunda notebook'un kauçuk ayakları boşluğa felan denk geliomu,bi denge kaybı oluyomu yoksa 4 kauçuk ayağın 4'ü de soğutucunun üstünde rahat bi şekilde durup soğutucuyla pc arasına mesafe bırakıyomu? Bu arada harika bi inceleme olmuş.
Tabi tabi 4 ayak da oturuyor. O konuda sknti yok.
Sogutmalari da aynidir iki urunun. Sadece boyut farki var. Bu konuda da tercih sizindir.
Ben tasirim, tasimasam bile haflf ve ufak olani isterim derseniz 1000, bu tarz dertleriniz yoksa 2000 alin.
Buarada genel olarak hitap ediyorum, 3000'i gordum, hic begenmedim, kesinlikle 1000-2000 serisinden sasmam. Bebek mezari gibi o nasil bir sogutucuysa artik :)
Hay Allah razı olsun,en kısa zamanda 1000'den bi tane alıcam. Çok teşekkürler.
arkadaşlar zalman nc- 3000 alcaklar ban pm atsın elimde bir tane var vatandan aldım.
Beyler nc 3000 ile nc 2000 nin anladığım kadarı ile en büyük farkı 2000 de 2 tane fan çekim gücü ile hava akımı oluştup sirküle oluyor,3000 de ise fandaki hava direk bilgisayara iletiliyor ancak bu olayda hangisi daha avantajlı oluyor dersek testlere bakmak lazım
Ona benzer birşey, evet
Güzel inceleme olmuş. Paylaşımın için teşekkürler.
nc 1000 aldım vatandan ve gayet memnunum herkese öneririm.
quote:
Orijinalden alıntı: Aydolan Güzel inceleme olmuş. Paylaşımın için teşekkürler.