Şimdi Ara

Zalman NC1000 Laptop Sogutucu Incelemesi (Cooler Review) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
5
Favori
63.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bugün aldım NC1000 isimli ürünü ama son seviyede çalıştırınca biraz sesli gibi geldi bana. sürekli arka plandan gelen ufak bir cızırtı da var. sizce geri götürmeli miyim ? yoksa herkeste mi böyle acaba ?
  • Hafif bi ses oluyor fan hızı sondayken. Zaten oyun esnasında filan son ayara getirme gereği duyuyordum ben. Notebook umuda sattım. Netbook ile kullanıyorum şimdilik. Almak isteyende olursa nc-1000 siyahı satabilirim. Kutusu dahil herşeyi mevcut.
  • Onur hocam bende 17.3" sony vaio var. Zalman nc-2500 almıştım. Altında harici harddisk koymak için bölümü de vardı. Ancak hava akımını arkadan aldığından arka bölümü baya geniş. Notebook ve soğutucuyu beraber koyacağım bir çanta bulamadım. Ayrıca alttaki harddisk bölümüne arkadaşın 2.5" lik haricisini koyamadım büyük geldi. Oysa sitede 2.5" hdd harddisk eklenebilir diyordu. Geri gönderip değiştirmeyi düşünüyorum. Nc-2000 mi nc-3000'i mi tercih edeyim? Dizüstü 17.3 ve sol tarafı ısınıyor. Şimdiden ilginiz için teşekkürler...
  • wallaha dostum bu aralar bi sogutucu alıcaktım bana baya yardımcı oldu
  • ilk başlarda bu soğutucuyu alırken çok düşündüm bu kadar paraya değer mi diye. ama daha sonra piyasaya diğer soğutuclar çıkınca kalite farkını anladm.fan çalşmasa bile zaten özel metal yapısı sayesinde alet hep oda sıcaklığının çok altında bir ısıda oluyor.fan lar çalıştığı zamanda zaten kral.ayarlanabilir fan olması mükemmel birşey. yani zamanında 90-100 lira para vermıstım ama helali hoş olsn :)
  • bende zalman nc 2000 kullanıyorum çok bi yararını görmedim olmazsada olmaz cihazlar değil bunlar almayın paranıza yazık. 130 lira buna vericeğime keşke başka bi cihaz alsaydım (mouse,klavye gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greyblack -- 5 Nisan 2011; 23:20:30 >
  • merhaba arkadaşlar.konuyu baştan sona tek tek okudum zalman 1000-2000 ve 3000 arasında herkes fikrini söylemiş ama bende kararsız kaldım.çünkü toshiba satallite a210 laptobumun fan sol üstte ve zalmanın 1000 ve 2000 in delikyerlerine denk gelmez ,yani düz zemine denk gelir diye zalmanın 3000 modeline aklım kaydı.bende dandik plastik ortada büyük fanlı var ve hiç faydası olmadı çünkü o dediğim üstteki fan düz zemine yapıştığından :D
    hatta bu soğutucunun fan koptu fazla çalışmaktan ve 8-10 lira olan soğutucuyuda 20 tl ye almıştım tanıdıktan :D kendisi aşağıdaki rsimdekinden ...

http://www.nt.com.tr/esatis/resim_kirp.php?catid1=1&maxw=400&maxh=400&filename=8697671454182_1.jpg

vatan da yüzde 25 indirim çıksın hemen sıraya girip alacağım büyük ihtimal 3000 olanından
    :D

http://notebookbilgimerkezi.com/Forum/post_images/Toshiba_Satellite_A215/LCD_Panel/toshiba-satellite-a215-02.jpg

resimde görüldüğü gibi sol üstte hava girişini sağlayan küçük bi fan deliği var.bundan dolayı zalman 3000 düşünüyorum .

http://freemarket.kiev.ua/images_goods/Toshiba/Toshiba--Satellite-A210-15K-8.jpg

bu resimdede soldaki hava çıkışı yapan fan var,yukarıdaki resimdeki küçük yuvarlak delikten alıyor havayı burdan veriyor.

( resim eklemeyi beceremediğim için netten buldum resimleri :D )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral1840 -- 20 Nisan 2011; 10:54:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kral1840

merhaba arkadaşlar.konuyu baştan sona tek tek okudum zalman 1000-2000 ve 3000 arasında herkes fikrini söylemiş ama bende kararsız kaldım.çünkü toshiba satallite a210 laptobumun fan sol üstte ve zalmanın 1000 ve 2000 in delikyerlerine denk gelmez ,yani düz zemine denk gelir diye zalmanın 3000 modeline aklım kaydı.bende dandik plastik ortada büyük fanlı var ve hiç faydası olmadı çünkü o dediğim üstteki fan düz zemine yapıştığından :D
    hatta bu soğutucunun fan koptu fazla çalışmaktan ve 8-10 lira olan soğutucuyuda 20 tl ye almıştım tanıdıktan :D kendisi aşağıdaki rsimdekinden ...

http://www.nt.com.tr/esatis/resim_kirp.php?catid1=1&maxw=400&maxh=400&filename=8697671454182_1.jpg

vatan da yüzde 25 indirim çıksın hemen sıraya girip alacağım büyük ihtimal 3000 olanından

http://notebookbilgimerkezi.com/Forum/post_images/Toshiba_Satellite_A215/LCD_Panel/toshiba-satellite-a215-02.jpg

resimde görüldüğü gibi sol üstte hava girişini sağlayan küçük bi fan deliği var.bundan dolayı zalman 3000 düşünüyorum .

http://freemarket.kiev.ua/images_goods/Toshiba/Toshiba--Satellite-A210-15K-8.jpg

bu resimdede soldaki hava çıkışı yapan fan var,yukarıdaki resimdeki küçük yuvarlak delikten alıyor havayı burdan veriyor.

Arkadasım fanların sagda solda kenarda olması zalman modeller ıcın hıc onemlı degıldır o senın soledıgın dandık plastık modeller ıcın gecerlı cunku onlarda dırek olarak havalandırma delıklerıne uyanı alıp dırek olarak makınaya hava saglamak uzerıne calısır kı buda bellı bır sure sonra cıhazın hava kısmına toz dolmasını saglar yanı senın basına daha buyuk belalar acabılır.Havalandırma ısı ole yabana atılıcak bısey degıl fıyat bazındada olculucek bısey degıl ben temmuz agustos gıbı bır zamandan bu yana zalman 2000 kullanıyorum pc buyuk oldugu ıcın onu tercıh ettım 3000 modelını bılmıyorum 1000 modelınınde boyutları bıraz ufak kalıyor.Zalmanın calısma prensıbı dırek olarak pc ye hava vermek gıbı bır sey degıldır.kaplı oldugu alemınyum u sogutarak bılgısayarın performansını arttırmaktır.fıyat olarak yuksek gelebılır ama performans olarak hakkını verıyo.yınede uygun bır model bakıcaksan alemınyum olmasına ozellık goster.

• quote:

Orijinalden alıntı: kornburak

bende zalman nc 2000 kullanıyorum çok bi yararını görmedim olmazsada olmaz cihazlar değil bunlar almayın paranıza yazık. 130 lira buna vericeğime keşke başka bi cihaz alsaydım (mouse,klavye gibi)

Neye dayanarak bır faydasını gormedıgınızı soluyosunuz ? Cıhazdan ne beklıyodunuzda bulmadınız acaba merak ettım.Pc ye kanal takıp ucurucak degıl sonuc olarak.Programlarla olcum yapmayı denedınızmı.Sızın gozle gorebılıcegınız farklılıklar tabıykı yapmıycaktır.Yanlıs bılgı verıyosunuz.Olcum degerlerını bazı arkadaslar paylasmıstı bır bakın ıstersenız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teufel1905

quote:

merhaba arkadaşlar.konuyu baştan sona tek tek okudum zalman 1000-2000 ve 3000 arasında herkes fikrini söylemiş ama bende kararsız kaldım.çünkü toshiba satallite a210 laptobumun fan sol üstte ve zalmanın 1000 ve 2000 in delikyerlerine denk gelmez ,yani düz zemine denk gelir diye zalmanın 3000 modeline aklım kaydı.bende dandik plastik ortada büyük fanlı var ve hiç faydası olmadı çünkü o dediğim üstteki fan düz zemine yapıştığından :D

Arkadasım fanların sagda solda kenarda olması zalman modeller ıcın hıc onemlı degıldır o senın soledıgın dandık plastık modeller ıcın gecerlı cunku onlarda dırek olarak havalandırma delıklerıne uyanı alıp dırek olarak makınaya hava saglamak uzerıne calısır kı buda bellı bır sure sonra cıhazın hava kısmına toz dolmasını saglar yanı senın basına daha buyuk belalar acabılır.Havalandırma ısı ole yabana atılıcak bısey degıl fıyat bazındada olculucek bısey degıl ben temmuz agustos gıbı bır zamandan bu yana zalman 2000 kullanıyorum pc buyuk oldugu ıcın onu tercıh ettım 3000 modelını bılmıyorum 1000 modelınınde boyutları bıraz ufak kalıyor.Zalmanın calısma prensıbı dırek olarak pc ye hava vermek gıbı bır sey degıldır.kaplı oldugu alemınyum u sogutarak bılgısayarın performansını arttırmaktır.fıyat olarak yuksek gelebılır ama performans olarak hakkını verıyo.yınede uygun bır model bakıcaksan alemınyum olmasına ozellık goster.

o delikler denk gelmesede oluyorsa soğutma işi 2000 güzel olur.yardımların için tşk ler.

• @kral1840

Zalman alıcaksan delikleri kafana takma sadece bilgisayarının boyutuna uygunmu ona bak.Pişman olmıycaksın cihazdan
  • quote:

@kral1840

Zalman alıcaksan delikleri kafana takma sadece bilgisayarının boyutuna uygunmu ona bak.Pişman olmıycaksın cihazdan

plastik kullanınca o fan deliğinin soğutucudaki deliklere denk gelmesini kafama takmıştım ama senin dediğin mantıklı,kullanmayan bilmez sonuçta.teşekkürler
  • quote:

quote:

@kral1840

plastik kullanınca o fan deliğinin soğutucudaki deliklere denk gelmesini kafama takmıştım ama senin dediğin mantıklı,kullanmayan bilmez sonuçta.teşekkürler

Rica ederim.Hayırlı olsun şimdikten

• quote:

quote:

bende zalman nc 2000 kullanıyorum çok bi yararını görmedim olmazsada olmaz cihazlar değil bunlar almayın paranıza yazık. 130 lira buna vericeğime keşke başka bi cihaz alsaydım (mouse,klavye gibi)

Neye dayanarak bır faydasını gormedıgınızı soluyosunuz ? Cıhazdan ne beklıyodunuzda bulmadınız acaba merak ettım.Pc ye kanal takıp ucurucak degıl sonuc olarak.Programlarla olcum yapmayı denedınızmı.Sızın gozle gorebılıcegınız farklılıklar tabıykı yapmıycaktır.Yanlıs bılgı verıyosunuz.Olcum degerlerını bazı arkadaslar paylasmıstı bır bakın ıstersenız.

ben everestle kararlılık testi yapmıştım 5 derece farkettirdi cihazda ama şöle bi durum oldu fan çalışırken 75 i geçmiyordu 1 saat çalıştığı halde. soğutucuyu çıkardım ilk 10 dkda 80i çok rahat geçti dahada gidiyordu kapatmazsam. Bu arada soğutucunun fanlarına bakıyorum tozlanmış içini açıp temizlesem geri birleştirebilirmiyim açtıktan sonra sakıncası var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: CxCxCx

quote:

quote:

ben everestle kararlılık testi yapmıştım 5 derece farkettirdi cihazda ama şöle bi durum oldu fan çalışırken 75 i geçmiyordu 1 saat çalıştığı halde. soğutucuyu çıkardım ilk 10 dkda 80i çok rahat geçti dahada gidiyordu kapatmazsam. Bu arada soğutucunun fanlarına bakıyorum tozlanmış içini açıp temizlesem geri birleştirebilirmiyim açtıktan sonra sakıncası var mı?

bende merak ettim bu temizleme konusunu?

• Merhaba arkadaşlar,

Askerde olduğumdan dolayı cevap veremedim mesajlara.

Yukarıda "Teufel1905" isimli arkadaşın da belirttiği mesaja aynen katılıyorum. Zalmanda deliklere kafayı takmamak lazım. Laptopun boyutuna göre NC1000 veya 2000 arasından seçim yapmak yeterli olacaktır.

[yine 1000-2000 diyorum ben ama, diğerlerini (yani 2500 ve 3000 vardı en son) denememiş olmama rağmen ben 1000-2000 tavsiye ediyorum, pek hoşlaşmadım ötekilerle :) ]
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CxCxCx

quote:

quote:

bende merak ettim bu temizleme konusunu?

• Ben Zalman NC-3000U kullanıyorum. Geçenlerde vidaları söküp açtım temizledim. Çok kolay bir şekilde temizlenebiliyor. Açarken bütün vidaları çıkardığınızdan emin olun.
  • Zalman 2000 ile 2500plus ürünlerinden birini alacağım ama hangisini alacağıma karar veremedim.Sizce hangisi daha iyidir ?
    Bu iki soğutucunun yüzeyleri aynı malzemeden mi yapılmıştır acaba ? Zalmanın kendi sitesinde nc2500 için plastik derken nc2000 için saf alüminyum+abs olduğu yazmaktadır.Plastik olan (nc2500) bir soğutucunun fiyatının bu kadar yüksek olmasıda imkansız gibi geliyor bana. Yardımcı olursanız sevinirim , teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_5320 -- 7 Ağustos 2011; 6:49:00 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.