Şimdi Ara

Zalman NC1000 Laptop Sogutucu Incelemesi (Cooler Review) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
5
Favori
63.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne almayı düşünüyordunuz ki? NC2000 ile NC3000 arasında kaldıysanız bence hiç kalmayın 2 si de gayet iyi.Emin olun performansları da hemen hemen aynıdır.
  • nc 2000 alacaktım kesin net çözüm olsun diye ama 3000 eğer 1 derece bile daha fazla soğutursa diye bir tereddüte düştüm..
  • bende 3000 modelinin adanaya gelmesini bekliyordum gelmiş ama burda plastik le ilgili yorum okuyunca , 2000 le 3000 arasında kaldım.. ne yapacağımı bilmiyorum şuanda
  • Adana Vatan'a dün gittim ayın 24 ünde sipariş vermişler ama daha gelmemişti baktım ben yani.Nereye gelmiş acaba? Plastik muhabbetini yanlış anlamışsınız.Kenar şeritleri,bilgisayarın kaymasını engelleyen parçalar ve fanın arkasını kapatan kısım tabiki de plastik.Ana kısım olan yer doğalı olduğu gibi alüminyum.Tıpkı diğer modeller gibi bunda da böyle.Siz yanlış anlamışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rotsonne

bende 3000 modelinin adanaya gelmesini bekliyordum gelmiş ama burda plastik le ilgili yorum okuyunca , 2000 le 3000 arasında kaldım.. ne yapacağımı bilmiyorum şuanda

Plastik derken 3000de sadece kenarlar plastik, deliklerin olduğu orta bölüm kendi malzemesi. 2000deki gibi (tabir caiz midir bilemedim ama) "dökme" yani tüm yüzey alüminyum malzeme değil.

2000e göre boyut daha büyük, fanı büyük ve tek, devir düşük, ses de az biraz azalmış. Soğutma da heralde aynı düzeydedir.

Sıkmayın canınızı, aldıktan sonra max 10-20 lira azına hemen satabilirsiniz. Altın gibi cihaz valla ne zaman koysan satılığa hemen gider :)
  • birde onur birşey daha sorcam , malzemelerin alt kısım yapısı farklı sanırım , 2000 ile 3000 kıyaslandığında , fanın altında kalan yerle arasındaki fark hangisinde avantaj sağlar yada farkedermi diyelim?
  • Şimdi 1000 ve 2000i yatakta kullanamıyorsun, düz bir zemin olacak veya yatak-döşek-koltuk gibi bir yerde isen ayaklarının arasını boş bırakacaksın, oradan hava alacak. Ben bu şekilde rahatlan kullanıyorum.

3000de de muabbet aynı, hatta 3000 sadece yanlardan alıyor (eğer alttaki ayakları açmazsan). 1000 ve 2000 ise hem arkadan, hem yanlardan alıyor (yan boşluk 3000deki kadar çok olmasa alıyor yani. Resimlerimden görebilirsin)

Bir tek 2500'de tamamen arka taraftan aldığı için bunlara göre farklı:

Zalman NC1000 Laptop Sogutucu Incelemesi (Cooler Review)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 6 Temmuz 2010; 18:57:40 >

• çok sağol dostum ya..

ben hava akışı nasıl öğrenmek istiyorum açıkcası , 3000 modelinde yanlardan aldığı havayı yukarı üflüyor anlaşılan , deliklerden geçen hava ne iş görüyor anlayamadım daha , bi açıklarmısın ?
  • Yani evet bazilari laptopun altindan aldigi havayi yanlardan veya arkadan tahliye eder, bazilari (Zalman gibi) disaridan aldigi havayi laptopun altina ufler.

Simdi kisaca Zalman, aldigi sicak havayi sogutarak yukari veriyor, bu sogutmada yuzeyin etkisi buyuk, aluminyum ile bazi maddelerin karisimindan elde edilmis, kaliteli bir yuzey.
    Abim ABD'de siparis verdikten sonra sogutucu kargodan geldiginde disarinin hava sicakligi 10-15 derece arasindaymis, soyledigine gore sogutucunun yuzeyine dokundugunda "nerdeyse parmaklarim yapisacakti" gibi bir benzetmede bulundu. Materyal epey iyi yani.

Suanda makina 2 saattir acik, altinda sogutucu var ama acmayi unutmusum, laptop da sogutucu da on numara sicak yani.
    Simdi actim sogutucuyu son hizda, 15 dakika icinde hem kendini sogutmus olacak, hem de laptopun isisini dusurmus olacak. Boyle bir basarisi var.
    Hele ki kis aylarinda oda sicakligi 22-24 derece arasindayken actiginizda resmen sogutucunun ufledigi hava uzerinize ve mouseu kullandiginiz elinize vuruyor ve resmen ohannesburger diyorsunuz.

Asagida yapacagim iki alintida 1000 ve 2000in nereden hava cektigini goreceksiniz.
    Kisaca soylemek gerekirse 1000 ve 2000 arkadan ve yandan havayi cekiyor.
    2000'de arkalarda ekstradan ayak da var, 1-2 cm yukari kalkabilir yani cihaz istenirse.

3000 serisinde ise sadece yanlardan hava cekme tasarimi yapilmis. Ancak onda da arkada ayaklar var, sert zemin uzerinde kullaniliyorsa o ayaklar acilarak arkadan da hava cekebilmesi mumkun hale gelir, ayaklar kapaliyken sadece yanlardan ceker.

1000 ve 2000'in hava cekme yerleri:

quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Masaustunde gayet basarili, dizustunde de sogutucunun ortasini bos birakicak sekide dizinizi acarak kullanirsaniz sorun yok.

Resimlerle de gosterecegim gibi arkaya konumlandirilmis fanlarin hava almak icin iki yeri var.

Birincisi sogutucunun arkasi :

Ikincisi de sagda ve solda bulunan bosluklar (resimde USB2 girisinin sagi ve on/off tusunun alti) :

Laptopumun fani yukarida, zalman'in delikleri ise asagida diyenler icin de bunu yazmistim, bu sayfaya da alinti yapayim.
    Kisaca ozetlemek gerekirse NC1000'de bile laptopumu asagi cekince delikler ust uste geliyor, kaldi ki NC2000 daha buyuk oldugundan heralde laptopun fani ile sogutucu deliklerinin ust uste gelmemeleri gibi bir ihtimal olmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

HP Dv5 laptopun altindaki fan hava cekis yeri, resimde soldan ikinci cikisin tam altinda yer almaktadir.

Laptopun koselerinde bulunan kaucuk ayaklardan asagidaki ikisini, sogutucunun en asagisina konumlandirdigimiz zaman, sogutucunun delikleri ile fanin hava cekis yeri alt alta gelmektedir.

Soldan ikinci girisin ne oldugunu anlayamadim ama dedigim gibi soldan ikinci iste, VGA nin yanindaki :) Fan tam onun altinda ve sogutucunun delikleri ile alt alta (veya ust uste) denk geliyorlar.
    Tabi bir de bu deliklerin tam ust uste gelmesine gerek var mi ben ondan da emin degilim. Zaten sogutucu yuzeyi soguyor, e laptopun da alti soguyor, zaten laptopun fani da ihtiyacina gore hizini ayarlayip istedigi havayi cekiyor, fazladan hava ittirmekle ne elde edilir bilemiyorum, yani sogutma acisindan bir fark yaratmiyor deliklerin ust uste gelmesi, ama sorulan bir soru oldugu icin cevaplamak istemistim..

• dostum senden birşey rica edebilirmiyim , zalman çok iyi bunu biliyoruz da , şurda bir soğutucu daha gördüm , 3000 e benzer yapıda sanırım bir bakıp yorumlarmısın aceba...

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-npc-d211-shield-12---19-aluminyum-notebook-sogutucu-%282-port-usb%29/productdetails.aspx?I_ID=45701#divDigerResimler
  • Ya bu sogutucuda tel izgara benzeri birsey var fanin uzerinde. Zalman'daki gibi kalin aluminyum malzeme yok.

Yani oda sicakliginda havayi fan ile laptopa uflemekle pek birsey elde edilemiyor malesef. Laptopun arka ayaklarini havaya kaldirin biraz, ayni sey olur :)

Bu tamamen benim resimlere bakarak cikardigim bir yorum, kullanmadim, iyi de olabilir, kotulememek lazim tabi.
  • Onur kardeş ben 3-5 gün içinde soğutucu alacağım da senden net bir cevap bekliyorum.
    NC3000 ile NC2000 arasında kararsız kaldım.Sence hangisini alayım.

• Kararsizim.

3000'e bak, begenirsen onu al. Ama "ya bunun burasi boyle - surasi soyle" dersen direk 2000'i al ve cik.

2000 cok iyi, ama farkli bir yenilik varsa 3000'de ona birsey diyemem. Gozle baksan da anlarsin. Vaay iyi bu ya kelimesi aklindan gecerse al yani 3000'i, ama dedigim gibi suphen olursa direk 2000'i al ve arkana bile bakma. Cunku husrana ugramazsin, keske onu alsaydim demezsin.

(buarada 1000 de cok iyi, arada boyuttan dolayi 1 derecelik bir fark oluyor 2000 ile ama laptoplarin boyutlari buyudugu icin direk 2000 diyorum)
  • ben nc 3000 aldım deliklerin heryerinde olmasından dolayı , şu adananın sıcagındayken , ortalama 8-9 derece düşürüyor :D iyimidir kötümüdür bilemedim
  • biraz daha zaman geçti , anakart sıcaklıgı 72 den 52 lere düştü. işlemci 66dan 50 ye düştü. ekran kartı 60dan 52 ye düştü. tabi bu normal firefox la gezinirkenki durum.
  • Bence bu değerler Adana için çok iyi.Neden derseniz ben de hem Adana'da yaşıyorum Kayseri'de de okuyorum.Adananın nemli sıcağı bizleri boğduğu gibi bilgisayarı da bir o kadar boğuyor.3000 nin nemli havayı soğutması daha da büyük başarı bence çünkü Kayseri'de hemen soğuyabiliyor notebook yaşadım ve gördüm. En yakın zamanda alacağım.
  • Arkadaşlar benim bir sorunum var.

Yaklaşık olarak 7-8 aydır ZM-NC1000 kullanıyorum, uTorrent kullanıcısı olduğumdan laptopum (Hp Pavilion Dv6-1241ET) bu süre zarfında %90 hep açık kaldı.

Son 1 haftadır soğutucuya kafayı takmış bulunmaktayım. İlk 2-3 ay elimi soğutucunun üstüne koyduğumda fark edilir bir soğukluk geliyordu. Ancak şimdi sadece elime hava geliyormuş gibi oluyor.

Bugün söküp fanlarını temizledim, aslında pek kir tutmamış. İçindeki fanların yenilerini alsam bir değişme görebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Th13teen

Arkadaşlar benim bir sorunum var.

Yaklaşık olarak 7-8 aydır ZM-NC1000 kullanıyorum, uTorrent kullanıcısı olduğumdan laptopum (Hp Pavilion Dv6-1241ET) bu süre zarfında %90 hep açık kaldı.

Son 1 haftadır soğutucuya kafayı takmış bulunmaktayım. İlk 2-3 ay elimi soğutucunun üstüne koyduğumda fark edilir bir soğukluk geliyordu. Ancak şimdi sadece elime hava geliyormuş gibi oluyor.

Bugün söküp fanlarını temizledim, aslında pek kir tutmamış. İçindeki fanların yenilerini alsam bir değişme görebilir miyim?

:) Kis aylarindan yaz aylarina gecis yaptigimizdan dolayi olabilir. Hepimizde otomatikman bu olay gerceklesmis durumda.

Fanlarin yenilerini almak ile eskisinden iyi degil, daha kotu veya ancak ayni performansi alirsiniz. Sesinde de artis olabilir.

• Arkadaşlar bende kıytırık bir tane soğutucu var. Toshiba Satellite A500 kullanıcısıyım normal çalışma esnasında sıcaklık değerleri pek yükse değil. Hatta PES2010 falan oynarken de normal çalıştığı anlardakinden pek fazla ısınmıyor. Ancak bir kaç gündür Colin McRae Dirt 2'ye sardırdım GPU'yu tavan yaptırıyor namussuz ve altında bu kıytırık fan olmasına ragmen engel olamıyorum :) Acaba bu fanların hızını arttırmanın bir yolu yok mu ? Bu kullandığım da 19 cm kadar büyük bir fan var ve aklımda alırken "ulen bi vantilatörün yarısı kadar çalışsan mükemmel olur.." demiştim ama unuttuğum birşey vardı 5V'luk usb voltaj çıkış sınırılaması.. Uzun lafın kısası benim bu fanın hızını arttırmak için yapabileceğim birşey var mı ? 1500rpm değilde 2000rpm ile dönse mesela :D klavuzunda max 2500rpm performansı gösterebilir yazıyor ama onu sağlayacak ekipmana ulaşamadım 8TL'lik mal için de çok sızlandım ama :D

• quote:

Orijinalden alıntı: cr4n1um

Arkadaşlar bende kıytırık bir tane soğutucu var. Toshiba Satellite A500 kullanıcısıyım normal çalışma esnasında sıcaklık değerleri pek yükse değil. Hatta PES2010 falan oynarken de normal çalıştığı anlardakinden pek fazla ısınmıyor. Ancak bir kaç gündür Colin McRae Dirt 2'ye sardırdım GPU'yu tavan yaptırıyor namussuz ve altında bu kıytırık fan olmasına ragmen engel olamıyorum :) Acaba bu fanların hızını arttırmanın bir yolu yok mu ? Bu kullandığım da 19 cm kadar büyük bir fan var ve aklımda alırken "ulen bi vantilatörün yarısı kadar çalışsan mükemmel olur.." demiştim ama unuttuğum birşey vardı 5V'luk usb voltaj çıkış sınırılaması.. Uzun lafın kısası benim bu fanın hızını arttırmak için yapabileceğim birşey var mı ? 1500rpm değilde 2000rpm ile dönse mesela :D klavuzunda max 2500rpm performansı gösterebilir yazıyor ama onu sağlayacak ekipmana ulaşamadım 8TL'lik mal için de çok sızlandım ama :D

Aslında yanıtını içinde barındıran bir soru sormuşsunuz...

Dizüstü için kullanılan harici soğutma sistemlerinde çoğu zaman yanlış bilinen bir durum var. Temel olarak soğutmayı fan değil, bilgisayarın yerleştirildiği yüzey sağlamaktadır. Fan ise, bu yüzeyin soğuk kalması için gerekli olan hava sirkülasyonunu oluşturmaktadır.

Misal, plastik yüzeye sahip bir soğutucuda fan dönüş hızının bir noktadan sonra işlevi kalmamaktadır. Daha doğrusu, dönüş hızının artması performansta da anlamlı bir artışa neden olmamaktadır.

Bu nedenle kaliteli soğutucu sistemleri yüzeyin her koşulda soğuk kalmasını sağlayacak malzemelerden yapılmışlardır. Bu forumun konusu olan Zalman serilerinde olduğu gibi, saf alüminyumdan yapılan yüzeyler, fan çalışmasa dahi soğuk kalabilmektedir.

Benim size önerim, eğer bu tür bir soğutma sistemine gerçekten ihtiyacınız var ise, yüzey malzemesine dikkat etmeniz. Bu konuda da Zalman gerçekten iyi sonuçlar verebiliyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.