arkadaslar i7 işlemcili hp dvd 2050 et almıstım..satan arkadas fazla ısındıgını hiç acıklamadı...aldıktan sonra anladım....yarım saatte sıcaklıgı 95 dereceye cıkıyor ve kapanıyor sadece internet explorere girmekle...satan arkadas fanlarını temizlettir hiç bir sorunu kalmaz dedi....
velhasıl ben gittim fanları temizletmeden once zalman z 3000 aldım...90 derecelere cıkan sıcaklık su an 60-70 arasında değişiyor...hiç kapanmadı bilgisayarım...
fakat fifa 2013 indirip kurdum... 15 dakika mac yaptım....baktım pc gene cok ısınmıs ve kapandı.... anlayacagınız su an oyun oynamazsam sıkıntı yok...fakat oyun oynarsam kapanıyor....
1- Zalman 3000 almakla hatamı yaptım..... zalman 2000 yoktu vatan bilgisayarda bende 3000 aldım.... gitsem degiştirebilirmiyim...daha 3 gun once aldım...
2- fan temizlettireyimmi..yada ne yaptırayım... termal sıvısı falan filan değişmeli gibisinden seyler okuyorum..
Kısaca ben napayım :)
tabii ki fanları temizletmen faydalı olacaktır... bir bilgisayarcıya götür 40 50 lira civarı hallederler.. söküp takabiliyorsan kendin de yapabilirsin... sıcaklığı düşürecektir... hplerde klasiktir ısınma problemi... soğutucun iyi...