Şimdi Ara

Microlab 6323 Aldım ve İnceledim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
3.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun süredir almak istediğim 2.1 Speaker ihtiyacımı bugün giderdim
    Bilenler vardır çok ince dokudum bu speaker işini.
    Fiyattan çok istediğim, kısık ve normal volmde net bir ses almaktı

Aşağıdaki topiclerde sizlerden aldığım fikirler doğrultusunda bir liste yaptım

http://forum.donanimhaber.com/m_3580050/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_3572251/mpage_1/key_subwoofer//tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_3561444/tm.htm

Çıktı alıp kadıköyün yolunu tuttum.
    Yazıcıoğlu hanın 6 katlı binanın hepsini dolaştım
    Altec CS21E sordum ama yoktu
    Ben de Küçük ama etkili bası olan Creative 370 sbs yi dinleyip almak için gittim.
    Bütün dükkanlarda bu ürün vardı
    Fakat hiç biri speaker sesini dinletmedi öyle şey olmaz gibi saçmalıklar söylediler.
    Ben de almadım
    En son Yazıcığlu karşısında gold PC nin yanında işhanın içinde solda en uçtaki dükkandan
    İntermega 347 52 99
    Microlab 6323R sistemini 20 dk inceleyerek gümüş gri aldım
    Sesi , kumandayı herşeyine baktım
    İnternette 120 YTL den başlayan bu ürün, bu dükkanda 90 YTL kdv dahildi.
    10 taksit 105 YTL ye aldım.
    Eve dönüş yolunda halen şüphelerim vardı "ya evde de aynı sesi vermezse diye içim içimi yedi.
    Fazla heyecan duymadım
    Evde eşimin bayan misafirleri vardı ben de paketi bırakıp dışarı çıktım

Microlab 6323 R
    24 W + 7.5 Wx2 / 30 Hz – 160 KHz / 160HZ – 20 KHz
    350mV / 1W 1 KHz %0.3
    80dB dan fazla / P.M.P.O:4200W
    Ayırma 50 dB dan fazla
    Girişler 3.5mm stereo, RCA fişi
    Çıkış : RCA prizi / Manyetik Koruma

2 saat sonra spaekeri denemeye sıra gelmişti.
    1_ Paketin içinden 2 çeşit ses girişi kablosu UK ve pilleri vardı ( Tabii esas parçalar da )
    2 _ Bir kere ürün malzemesi ve işçiliğiyle kalite izlenimi veriyor ( İşyerinde Kalite Kontrolcuyum )
    3 _ Uydular düşecek gibi görünse de gerçekte yere sağlam basıyor ve yeri tutuyor,
    4 _ Uzaktan kumandası bambaşka, volume-bas-SWoofer-tiz-sağ ve sol uydu hoparlör ayrı kontrol ediliyor
    5 _ Mute ve loudnes tuşu var, Anfi göstergesinden hangi özellik kontrol edilirse otomatik görünüyor
    7 _ Volume ve SWoofer için max 80 üzerinden ses değerleri var Tiz ve baslar için de - 7 / +7 değerleri mevcut
    8 _ Anfide biri PC ,diğeri DVD player vb cihazlar için 2 ayrı ses girişi var
    9 _ Anfiden de giriş seçme ve ses kontrol tuşları var

10 _Neyse sistemi resimdeki gibi yerleştirdim. Bağlantıları yaptım
    11 _PC yi açıp, WMP ile baslı şarkıları kısa kısa çalmaya başladım,
    12 _Ses olarak beklediğimden iyi çıktı ( Titiz olduğumu bilirsiniz!.)
    13 _S.woofer 45 ve bas 7 değerinde istediğim sesi elde ettim. Daha 80 e çok var
    14 _Tizler arada kaybolmuyor veya cılız değil
    15 _Genel ses 70 den sonra bozulur gibi oluyor net değil Dükkanda 80 denedim bozuluyordu.
    16 _Bası 50 den fazla açınca ramazan topu gibi ses çıkıyor aletten
    17 _Anfi Ön yüzde 5 cm lik ince bir mavi ışıklı çizgi var çok şık duruyor

Beğenmediğim yanları ( eksiler ) 10 üzerinden puanları
    1 _ Power tuşundan kapatırken, Ses kısık veya açık olsa da ferk etmiyor,çok yüksek ve korkunç bir çıt sesi geliyor bunu firmaya soracağım bir zararı olur mu diye. ( 0 )
    2 _ Anfi arkasında çıkış jackları renklendirilmiş ( 3 renk ) ama kolon jackları renkli değil ( 3 )
    3 _ Hoparlör ve anfi besleme kablosu kısa olmuş 1,20 mt, Her biri en az 2,5 mt olmalıydı. ( 2 )
    4 _ Anfi fazla yer kaplıyor ( 3 )
    5 _ Anfi Gösterge üzerinde dij rakamlar sola ve sağa bakıyor yani çapraz ve yamuk duruyorlar.
    buna dükkanda dikkat etmemiştim bunu da firmaya soracağım. ( 3 )
    6 _ Anfi üzerindeki giriş seçim tuşu çok küçük ve sert zor basıyor. Büyük ebatlı ve UK tuşu gibi olabilirdi. ( 1 )
    7 _ Ses ayarı dijital olduğu için kapanıp açıldıktan sonra önceki ayar sıfırlanıyor ( 0 )
    8 _ Uyduların görüntüsüne bakınca içinde en az 2 hop var gibi ama ön kısmı açtım tek hop vardı ( 2 )
    9 _ Gösterge paneli daha şık olabilirdi.
    10 _ Kulaklık çıkışı yok ( 5 )

Aklıma takılanlar;
    1 _ Elimdeki M.set ve kolonları ne yapabilirim ( DVD player ,TV, set üzerinde radyo,3 lü CD, ve çift kaset var )
    2 _ Swoofer yeri uygun mu? yere mi yakın yoksa resimdeki dolabın üzerine mi koymalıyım.? Mevcut durumda yerde zaten.
    3 _ Yer kaplamaması için Anfiyi masa dışına koymak istiyorum Kablolara ek gelecek gibi?
    4 _ Eksi listesindeki 1 nolu madde diğer marka ve setlerde de böyle mi?
    5 _ Ben her durumda elimdekileri veya hariçten yeni tweeterları bu sete bağlamak isterim doğrusu!.
    6 _ Kullanmadığım 5 + 1 ses kartım var elimdeki bu iki setin kolonlarında bir şey yapma şansım varmı?
    Biliyorum 5.1 ses kartına neden 5.1 sistemi almadın diyenler olacak?
    Benim beğendiğim 5.1 sistem en az 250 YTL
    Daha aşağısındakilerin de müzik performansını 5.1 ses kartı ile dinleme şansım yok hiç bir dükkan bu zahmete girmez.
    2.1 zor dinlettiler zaten , müzik için 5.1 al diyen de çıkmadı bana,
    7 _ 30 ve 50 wattlık ( 8 ohm ) kolonlarımı uyduların yerine taksam nasıl olur? Kablolar uygun değil takmadım daha sonra deneme yapacağım
    8 _ Bu anfiye max kaç Watlık hoparlör takılır? Biliyorum 4200 rakamı yalan bir rakam.

Genel fikirlerim
    Creative 4.1 , 2.1 2500 , sbs 370 vb setlerden daha iyi bunları dinlediğim için yazıyorum
    Sadece eksi listesindeki 1 nolu maddeden dolayı pişmanlık belki ilerde olabilir. 2 - 3 gün içinde kafamda netlik kazanır
    Şimdi genel de her yeni ürün alan, aldığı ürünü övmek zorunda hisseder kendini
    Ben bu ruh yapısından uzak yazmaya çalıştım
    Tavsiye etme durumunu okuyanlara bırakıyorum

Keşke daha önce böyle bir set alsaymışım
    Aldığım ürün ahım şahım olmasa da bu fiyata speaker almak isteyen çok olabilir
    O yüzden ayrıntılı yazdım

Topiclerde yardımcı olanlara ve bilgisini paylaşanlara teşekkür ederim.
    2 - 3 gün içinde kutuların içini açmaya niyetim var
    Extra durumda buraya bilgi yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 18 Ağustos 2005, 17:24:03 >

• Bugün bazı denemeler yaptım
    Microlaba grundig 30 watt kolon taktım ses daha güzel çıkıyor

Ayrıca 2.1 Spaker setini DVD player taktım
    Müzik CD si koydum
    Tizler bu defa yetersiz kaldı
    Bu vb setler PC dışındaki cihazlarda tizleri yetersiz kalıyor gibi.
    Ek tweeter takmak benim için şart oldu

SWoofer ı M.Setine taktım bas vuruyor ama sesini çok açarsam
    Zaten 30 watt yanında 24 watt hafif kalıyor.
    M.Seti bas dışında daha güçlü ses veriyor
    105 YTL ye bas aldım diyebilirim.

Kapanma sırasındaki sesi sordum telefonla, normaldir dedi
    Getirin değiştirebiliriz dedi

Ayrıca bugün deneme yaparken anfi arkasındaki vida ve metallerde elektrik vardı hafif gıdıkladı
    K.Kalemi ile baktım gösteriyordu
    SOnra diğer cihazlara baktım onlarda da vardı PC de m.setinde
    Priz değiştirdim fişi ters taktım tek fark faz durumna göre ya açıkken ya da kapalıyken elektrik kaçağı vardı

• daha yeni okuyorum kusra bakma

bende notebookum icin bir 2.1 almaya karar verdim ole yuksek seslerde gozum yok nitekim notebooka baglayacagim senin bu incelemeni okudum ve birkac sorum olacak eger beni kirmazsan

microlab

incelerken bu ses sistemini dedim en dogru bilgiyi kendi sitesi verir ve orda dedigine gore 54W RMS (14Wx2+26W) yaziyoo ve senin dedigin ise farkli hangisi dogru o aklima takildi

http://forum.donanimhaber.com/m_2956588/tm.htm

birde bu forumun sonlarindaki fc-360 microlab modelini bir arkadas kullanmis ve anlatmis ordaki

aciklamalarina gore yuksek seslerde bile hava basmiyor demis gerci ayri modeller ama ikiside microlab ve

senin suan kullanmakta oldugun model fc-360 tan daha pahali ve daha fazla rms (fc-360 =47rms /

6323=54rms) ==pahali olmasi ii oldugunu dogrulamaz ama en azindan yakin olmali degilmi die

dusunuyorum== o yuzden senin setinde basi 50 den fazla actiginda bozulmalar basliyor demissin bide

bunu aciklarmisin 50 den sonra hicmi dinlenmez yanii???

elimden geldigince anlatmaya calistim iste kafana takilan bir yer olursa sorarsin ve cevaplarsan cok

sevinecegim simdiden tesekkurler setinide ii gunlerde kullanman dilegimle !!!

• Bas 50 den fazla açarsınız hafif bozulma var
    Dinlenmez değil
    Atrafındakileri titretmeye başlıyor
    Ben kolonun birini için açtım Ama hoparlör üzerinde sadece 6 ohm yazıyor watt değeri yok
    Ürün modeli 6323 R

Swoofer deliğe elimi koydum hava basıyor
  • ok yani 54 olmasi lazim yukaridaki degerleri nerden buldun yazdigin ?

hava basiyor demekle yani basin cok buyuk degerlerde bozulma yapmasi ve pufh pufh pufh die sesler

cikarmasi yani bu sistemde bu dedigim olay nasil ??
  • Hayırlı olsun
  • Anfide dij gösterge var ordaki rakamlar bunlar

Sen hava basıyor mu diye sordun evet 40 dan sonra hava geliyoır deliğe elimi koyarsam

Bilen varsa Şuna cevap verebilir mi?
    subwoofer en iyi nerden verim alınır?
    Yerde msa altında mı,
    boy hizasında mı
    Yoksa duvara montedemi iyi kalite olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 2 Eylül 2005, 18:04:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadasim onu sormuyorum senin dedigin butun subwoofer larda olr tabii hava basacak o deligi onun icin koymuslar

simdi benim dedigim hava basiyor demekle yani subwoofer dan pufh pufh gibi zorlandigina dair seslerin cikmasi ok !!! sende bu olay nasil ??
  • Benim bildiğim subwoofer,yere yakın bir yerde,mümkünse yankı yapacak bir yerde olur.Porttan hava üfürmesi normaldir.Zaten üfürmesi de gereklidir.Ama düşük frenkanslı bas sesleri yüksek desibelde çıkarmak için hoparlör daha fazla salınım yapacağı için fazla hava pompalaması normaldir.
  • Aytunzaa
    Subwooferdan zorlanma sesleri gelmiyor

Bugün yeni farkettim sadece swoofer dinlerken küçük cızırtılar geliyordu
    bas az veya çok, ses kısık veya açık farketmedi.
    Şarkıdan şarkıya miktarı değişmekle beraber cazırtılar ve ahşapta gevşek hissi uyandıran titreşimler var
    Haftaya aldığım yere swooferı götüreceğim bakalım ne olacak!

getiren firma Segment bilgisayar
  • ok saol gecekten yararli bir bilgi benim icin bakalim firma ne diyecek lutfen bizide bilgilendirirsen cok memnun olurum
  • Ben aldığım yere götürmeyi düşünüyorum
    Buraya da yazarım
  • ben yeni aldım ama 30 ncu kademeye kadar ses çıkmıyor neden olabilir. hepsiburadadan almıştım. 60 larda iyi 80 de çok iyi. ama 30 dan sonra başlıyor ses yavaş yavaş artmaya. bu sorunu yaşayan varmı.
    acil!!
    geri göndermeyi düşünüyorum arızalı ise
  • yukarıdaki sorunuma cevap yazarsanız sevinirim. Hepsiburada dan aldığım için çok kısa bir sürem var.
  • Bu sistemin ses ayarı dijital olduğu için kademe kademe artarak gidiyor
    Ben böyle bir şeyi hissetmemiştim

Sistemi açtığınızda ses bende 40 tan başlıyor diğer ayarlar da sıfırdan başlıyor

Bu çok büyük bir hata değil
    Bence arıza da değildir.

Sen mesela şunu bir dene
    Sistemi anfisinden kapattığında büyük bir çıt sesi duyuyor musun?
    Bendekinde kapanırken büyük bir çıt sesi geliyor sanki basın tizlenmiş hali gibi.
  • hayırlı olsun abicim sub için en iyi yer köşedir köşekerde ses daha yoğun çıkar sen subı bir zahmet köşeye koy yada duruma göre yerde duvar kenarına koy en iyi köşede ses verir sub hadi kolay gelsin tekrar hayırlı olsun
  • tam bir yıl olmuş bu konu açılalı,umarım bu konudaki arkadaşlar hala bana cevap verebilecekler!!! fc360'ı vatan'da denedim,ses çok iyi geldi. özellikle uzatmak için kabloların değiştirilebilir olması ilginç, çekici bi durum yani,bir de çok şık bi tasarımı var!!! ama segmet'in sitesinde fc 361 ve A 6323'ü görünce ve aralarında fazla fiyat farkı olmayınca kafam karıştı. ne dersiniz,çok kararsızım??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ponacokon -- 2 Ekim 2006; 3:24:47 >

• arkadaşım ikiside aynı sayılır fc361 demek istedin herhalde.İkiside aynı sadece fc 361 bass olarak daha güçlü tiz olarak daha zayıf beğendiğini alman tavsiyem.İkisi arasında görüntü tercihi var.İçine hangisi siniyorsa ki beğendiğin ürün ortada onu almanı tavsiye ederim.
  • fc 361 ile fc 360 arasındaki farkın tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama 360ı vatanda inceledim. 361i görmedim.resimler aşağıda. 360'ın kolon kablo girişleri(teknik terimden anlamam) değiştirilebilir cinsten,yani bu kablo yetmezse sub.A girişi olan daha uzun bir kabloyla değiştirme olanağı kolay. dediğim gibi ses iyi. ama 361 ve 6323 de daha güçlü yazıyo. bas daha güçlü,tiz daha düşük demişsin nighteen, saol,ama hala kararsızım ben!! kronik miyim acaba?
  • ya o bahsettiğm küçük ayrıntılar.Sen zaten microlab aldığında bass seviyesini yarıdan yukarı çıkarma ihtiyacı duymayacaksın.Açıkcası 5.25'lik bir woofera sahip bir set çok yüksek bass gücüne sahip olsa da bunu net ve temiz bir şekilde performansa yansıtamaz çünkü wooferın çapı o performansı verecek ölçüde büyük değildir.Senin bahsettiğin 360 modeli 47 watt ve 361 ise 46 olarak gözüküyor yani 360 la 61 arasında pek fark yok.Diğer bass kıyaslaması da çok önemli değil dediğim gibi beğendiğin set bass konusunda o aletin yapabileceği ölçüde bass watt gücüne sahip.O nedenle 6323 ile yaptığım kıyaslama pğek de öemli değil bence düşündüğün ve beğendiğin seti al öyle aynı marka ve watt gücü hariç diğer özellikleri aynı olan farklı iki modelin 4 5 watt farklı sese sahip olması pek birşeyi değiştirmez.Dinlediğin set sana güzel geldiyse onu al dizaynı da oldukça şık.bass tonlarını seviyorsan 360 uygun ama bir gerçek var basslar kısılabilir.Ama her iki modelde sana yeteri kadar bass verir.Eğer denediğin setin tizleri eksik gelmedi ve ses çok açılınca basslar içinde yok olmadıysa setin iyi almanı tavsiye ederim.Çok irdelemenin de gereği yok çünkü aldığın setlerin belirli kapasiteleri vardır öyle üst modeller gibi iki model arasında farklı karar verilecek ölçüde bir farklılık yoktur.Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.