Şimdi Ara

Zaman Çarkı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
10
Favori
11.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zaman çarkçısı

Bende e-kitap olarak pek çok kitaba sahibim ancak sadece bulunması için indiriyorum. Bir seriye başlamadan önce (bkz: Kara Kule) kitabın birazını okuyup sonra seti alırım. Arkadaşımın söylediği gibi de mümkün elbette e-kitap olarak indirip okuyabilirsin ancak benim tercih ettiğim bir yöntem değil.
    Nasıl olsa şarkılarını dinliyorum diye sevdiğim bir gurubun konserine gitmemek gibi bir şey buda.

e-kitap almayı gözden geçirdim param çıkışırsa almayı düşünüyorum bir yandan ama bir yandanda aklım kullanıcıların olumsuz yorumlarına takılıyor vazgeçiyorum. İyi güzel diyorsunuz fakat istediğim gibi bulamıyorum ilk kitabı ciltsiz arıyorum ama yok kimsede yok. Ciltliye de o kadar para vermem açıkçası.
  • Kitapları alalı gerçekten uzun zaman geçmiş olduğu için hatırlayamadım ancak 1. ve 2. kitapları tek parça halinde (ciltli) satıyorlardı eskiden, şu anda da aynı durum söz konusu olabilir. Bu konuda birkaç kitapçıya danışman gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaman çarkçısı

Kitapları alalı gerçekten uzun zaman geçmiş olduğu için hatırlayamadım ancak 1. ve 2. kitapları tek parça halinde (ciltli) satıyorlardı eskiden, şu anda da aynı durum söz konusu olabilir. Bu konuda birkaç kitapçıya danışman gerekebilir.

Buradaki kitapçıların bu kitabın varlığından bile haberi yok O yüzden bulamıyorum demek k.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Big-Brother

14 kitap ve her biri yaklaşık 1000 sayfa.
    Kitap okuma alışkanlığı yeni başlayan birine göre baya fazla geldi bana sayfa sayısı.
    Bir de fantastiğe yeni başlayacaksan zaten bu kadar büyük bir seriye başlamana gerek yok.

Hiçte öyle düşünmüyorum ben okumaya Ejderhamızrağı serisi ile başladım ve bitirene kadarda durmadan okudum. Dile kolay 13 kitaplık bir ana seri.Dediğim şu ki okumaya zaman çarkından başlayabilirsin. Kitap sararsa ne ala. Ama sarmazsa bir daha zaman çarkı okuyacağından şüpeliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onatello -- 10 Ağustos 2012; 15:16:25 >
  • sırf konuya cevap vermek için üye oldum ve 3. mesajıma başladım. bir türlü tamamlayıp göndermeyi başaramadım :)

zaman çarkı toplamda 14 kitaptan oluşan ve her kitabı ortalama 1,000 sf olan bir seri. ciltli kitap demek misal 5. kitap göğün ateşlerinin dışında yeşil bir kağıt olan içi bordo ciltli ve ağır bir kitap demek. hem pahalı hem okurken çok ağırlık yapıyor. ben 5. cilt 1. ve 2. kitap olarak 2 bölümde alıyorum misal. hem ucuz hem taşıması kolay elime ağırlık yapmıyor :)

değer mi başlamaya sorusunun cevabı yok aslında. 14 cilt 25 civarında kitap demek. uzun betimlemelerle dolu ve hikaye uzadıkça 3-5 karakter dışındakiler karışıyor. mekanları ve olayları zaten söylemiyorum; karışmama ihtimali yok :) ilk 4 kitabı okudum. ki 1 ciltli 5 ciltsiz kitap. 3,000-4,000 sf arasıdır sanırım. bitirdiğimde yenisini alacak durumum olmadığından başa dönüp yeniden okudum ve dün gece bitirdim.

spoiler "perrin' i faile' nin babası kurtardı" diye hatırlıyordum, saçmalamışım. iyi oldu yeniden okumak :)" spoiler

tolkien in silmarillion unu okuyanlar bilir, uzun ve bazı yerleri sıkıcı, yabancı kelimelerin bolca geçtiği zor bir kitaptır. favorimdir o ayrı.

özet olarak paranız varsa, yavaş ve sindire sindire okuyacağınıza güveniyorsanız ilk kitabı alıp başlayın derim :)

• Serideki kitaplar [değiştir]
    # İsim Sayfa Bölüm Kelime Yayın Tarihi Notlar
    0. Yeni Bahar (New Spring)
    332 26 121,815 Ocak 2004

1. Dünyanın Gözü (The Eye of the World)
    832 53 305,902 15 Ocak 1990
    35 tl
    2. Büyük Av (The Great Hunt)
    736 50 267,078 15 Kasım 1990
    18.75 tl
    3. Yenidendoğan Ejder (The Dragon Reborn)
    704 56 251,392 15 Ekim 1991

4. Gölge Yükseliyor (The Shadow Rising)
    1008 58 393,823 15 Eylül 1992
    Önsöz içermez.
    5. Göğün Ateşleri (The Fires of Heaven)
    992 56 354,109 15 Ekim 1993

6. Kaos Lordu (Lord of Chaos)
    1024 55 389,264 15 Ekim 1994
    Son söz içeren ilk kitap.
    7. Kılıçtan Taç (A Crown of Swords)
    896 41 295,028 15 Mayıs 1996

8. Hançer Yolu (The Path of Daggers)
    704 31 226,687 20 Ekim 1998

9. Kışın Yüreği (Winter's Heart)
    800 35 238,789 7 Kasım 2000

10. Alacakaranlık Kavşağı (Crossroads of Twilight)
    864 30 271,632 7 Ocak 2003
    Son söz içerir.
    11. Düş Hançeri (Knife of Dreams)
    793 37 315,163 11 Ekim 2005
    Son söz içerir.
    12. Fırtına Toplanıyor (The Gathering Storm)
    784 50 27 Ekim 2009
    Brandon Sanderson tarafından tamamlandı.
    13. Geceyarısı Kuleleri (Towers of Midnight)
    864 57[2]
    325,998 2 Kasım 2010[3]
    14. Işığın Anısı (Memory of Light)
    8 Ocak 2013
    Current Totals: 9685 635 3,430,682

BİRAZ KARIŞIK OLDU AMA WORLD DOSYASINDAN KOPYALADIM. SERİNİN TÜM KİTAPLARI LİSTEDE. TOPLAMDA 9,685 SAYFA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydana -- 10 Ekim 2012; 15:32:59 >

• toplam kaç sayfa
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoomUpton

toplam kaç sayfa

bendeki listeye göre 9,685 diyor ama fazladır tahminimce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydana

quote:

Orijinalden alıntı: DoomUpton

toplam kaç sayfa

bendeki listeye göre 9,685 diyor ama fazladır tahminimce.

boş zaman varsa okunur yoksa bitmez açıkcası
  • Eski bir konuyu tekrar canlandırmak oldu ama yazmadan edemedim.Öncelikle ilk kitap sadece ciltli olarak piyasaya sunuldu.Ayrıca 2. 12. ve 13. kitaplar ciltlide alsanız kitap olarakda alsanız tek parça olarak satışa sunuldu.Kalan bütün kitaplar bölüm bir ve bölüm iki olarak 2 parça olarak satılıyor.Tabi hepsini ciltli ve tek kitap olarakda alabilirsiniz. Zaman çarkı serisinin tamamını okumuş bir insan olarak söyliyebilirimki LOTR ile birlikte kesinlikle bir numarada (tabi benim kişisel fikrimdir).Diğer fantastik kitaplar ancak onlardan sonra gelir.Ama fantastik kitap okumaya yeni başlayanlar için , ilk tercihlerinin zaman çarkı olmasını önermen. Hem ağır gelecektir , hemde okuduktan sonra diğer kitaplardan fazla zevk alamama ihtimali yüksek.Bende öyle olmuştu ( bu tabuyu yıkan tek kitap buz ve ateşin şarkısı oldu). Son olarak bütün serinin okunmasını şiddetle öneriyorum. 14. ve son cildin ocak 2013 de çıkacağı açıklanmıştı daha önce , dörtgözle kitabı bekliyorum ve bir o kadarda üzülüyorum serinin bitecek olmasından dolayı...

• 23 yıllık macera son erdi.

Son kitap piyasaya çıktı. Bu haberi duyunca gerçekten içim bi cız etti. Garip bir his.

Çocukluktan beri sayısız fantastik kitap okudum. Ama hiçbiri Zaman Çarkı'nın yerini tutamadı.

Merakla bekliyorum, büyük ihtimalle Türkçe halini beklemeyeceğim.

Bitirdikten sonra baştan tekrar kesinlikle başlayacağım.

Sonu gerçekten efsaneye yaraşır şekilde mi olmuş ? Göreceğiz.
  • Arkadaslar hancer yolunu abimin kolleksiyonunu tamamlamasi icin alip dogum gununde hediye etmeyi planliyorum ankarada ciltlisini nerede bulabilirim? dostun sitesine baktim yoktu siteye koymadiklarini magazalarina koyup satarlar mi ki ona gore bugun gidip hemen almayi planliyorumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stay Away From Me -- 27 Şubat 2013; 9:06:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stay Away From Me

Arkadaslar hancer yolunu abimin kolleksiyonunu tamamlamasi icin alip dogum gununde hediye etmeyi planliyorum ankarada ciltlisini nerede bulabilirim? dostun sitesine baktim yoktu siteye koymadiklarini magazalarina koyup satarlar mi ki ona gore bugun gidip hemen almayi planliyorumda.

Abinizin doğum gününe 1 hafta kadar varsa eğer internetten alabilirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

quote:

Orijinalden alıntı: Stay Away From Me

Arkadaslar hancer yolunu abimin kolleksiyonunu tamamlamasi icin alip dogum gununde hediye etmeyi planliyorum ankarada ciltlisini nerede bulabilirim? dostun sitesine baktim yoktu siteye koymadiklarini magazalarina koyup satarlar mi ki ona gore bugun gidip hemen almayi planliyorumda.

Abinizin doğum gününe 1 hafta kadar varsa eğer internetten alabilirsiniz?

Doğum gününe 2 haftadan fazla süre var fakat hazır parayı bulmuşken aradan çıkartıyım diyordum ve çıkarttımda. Ankara/Kızılay/Karanfil Sokaktaki soldan ilk dost kitabevi'nden (sanrım 3 tane dost var karanfilde) aldım kitabı. Teşekkür ederim yinede.

Not: Tabii ankaraydan geliyorsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stay Away From Me -- 27 Şubat 2013; 17:43:16 >

• kitapları bulamayanlar için ilknokta.com u tavsiye ederim. ben de ofis kırtasiyesi sattığımdan ayrıca indirimle vs.çok ucuz fiyata seti tamamlamıştım.
  • konuyu hortlatmak gibi olacak biraz ancak 14 ve son kitabın çevirisinin ne zaman yayınlanacağına ilişkin bir bilgisi olan var mı? tüm seri türkçe iken son kitabı ingilizce almak istemedim. eğer uzun bir süre varsa da e-book indirip türkçesi çıkana kadar onunla idare etmeyi planlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nlp

Zaman Çarkı sahaflarda pek bulunmaz, hatta şu an sıfır olarak pek çok büyük kitapçı da bile birer cilt falan kalmış durumda.

Sanırım İthaki bu seriyi yeniden basımı sürecinde ciltli mi yoksa ikiye bölerek mi devam edeceği konusunda bir karar aşamasında bulunuyor. 12 ve 13. ciltler hariç tüm seri elimde. ilk üç kitabı kısa bir sürede okudum ve son kitap Türkçe'ye çevrilmesiyle tekrar başlama kararı aldım. Ve bu kitaplara 500 TL'nin üzerinde para verdiğimi belirtebilirim. Gerçekten çok pahalılar.

Bir yılı aşkın bir süre önce bu mesajı yazmışım..

Ve dediğim gibi de yaptım. 2-3 gün önce, bu büyük eserin son cildi de Türkçe'yle buluştu. Kitaplığımda olmayan ciltlerle birlikte sipariş verdim..

Sıfırdan başlıyorum bu külliyata...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nlp -- 6 Ekim 2013; 14:33:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

23 yıllık macera son erdi.

Son kitap piyasaya çıktı. Bu haberi duyunca gerçekten içim bi cız etti. Garip bir his.

Çocukluktan beri sayısız fantastik kitap okudum. Ama hiçbiri Zaman Çarkı'nın yerini tutamadı.

hocam 2004 te yeni bahar kitabı çıkmış bunun seriyle alakası nedir başlangıç kitabı diyorlaar ama bundan mı başlamak lazım yoksa dünyanın gözünden mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: waitisova'Blazac

quote:

hocam 2004 te yeni bahar kitabı çıkmış bunun seriyle alakası nedir başlangıç kitabı diyorlaar ama bundan mı başlamak lazım yoksa dünyanın gözünden mi

1. Kitabın da başını anlatıyor. Moraine ve Lan ın köye gelişini. Çok da önemli bir kitap değil diyebiliriz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: waitisova'Blazac

quote:

1. Kitabın da başını anlatıyor. Moraine ve Lan ın köye gelişini. Çok da önemli bir kitap değil diyebiliriz.

peki sağolun, o zaman seriye dünyanın gözünden başlıyorum yeni baharı da bir ara okurum inşallah

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.