Şimdi Ara

Zaman Çarkı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
10
Favori
11.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5. Kitap Göğün Ateşlerini internette bir türlü bulamadım yardımcı olabilecek kimse var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk kitabı yarıladım. Gerçekten güzel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Işlerimi yoluna koyabilirsem yazın hepsini okumayı düşünüyorum, okuduğum yorumlara değer umarım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erwitt

Bugün ithaki yayınevine yeniden sordum. Bu yıl içerisinde çıkacağını ama net bir tarih olmadığını söylediler. 7. kitabı mecburen pdf (en azından ben) okuyacağız.

Ben 3. kitabın sonlarındayım. Herhalde 7'ye gelene kadar çıkmış olur diye ümit ediyorum :))
  • İthaki normalde 2015 in mayıs ayında tekrar baskı yapacaktı ama neredeyse bir yıl oldu hala ses seda yok. Bence fazla umutlanmayalım.
  • dr.ibrahim D kullanıcısına yanıt
    @dr.ibrahim keşke 2. el bölümünde arasaydın hocam. mesajı yazdığın tarihten bir hafta önce toplu seriyi sattım bir arkadaşa.
    Herneyse zaman çarkı ilk okuduğum fantstik türünde kitap idi. Son oldu aynı zamanda, çünkü ondan sonra birkaç denemem oldu ve her elime aldığım kitap sıkıcı-saçma-sapan kaldı
    Ev arkadaşımda (arada 1-2 eksikle beraber) bi zaman çarkı serisi daha var. İzmir'de olup yüzyüze görüştüğümde güvenebildiğim biri olursa okuması için karşılıksız verebilirim diye düşünüyorum. şartlara uyan biri çıkarsa pm atsın
  • 26 günde 10 kitabını(0.kitabı sayarsak 11) bitirdim.Soluksuz okudum desem yeridir.Hayatım boyunca okuduğum hem en güzel kitap hem de en güzel seri oldu.Yani her kitabı ayrı aksiyon , olay içeriyor hiç bir kitabı geçiş kitabı değil.Ne kadar konusu Dragon Reborn üzerine kurulu olsa da en az onun kadar diğer karakterlerin üzerinden de maceraları anlatılıyor.Açıkçası sevmediğim,ısınamadığım hiç bir karakter olmadı.Her karakter kendine has bir kişiliğe sahip.Özendiği kitaplar var mı bilmiyorum ( belki ilk kitabında biraz yüzük kardeşliği hissetmiş olabilirsiniz) ama kesinlikle özenilmiş.Özellikle Kingkiller Chronicle (Kral Katili Güncesi) baya bir aşırmış.Dolu dolu benzer yanlarını buldum.Hem de ucundan değil direkt copy-paste edilerek özenilmiş.

Belki de en sevdiğim kitap ve kitap serisi oldu.Karakterler ve hikayeler o kadar güzel anlatılmış ki kendinizi onların yerine koymakta , olayları sanki siz yaşamışsınız gibi hissetmekte zorlanmıyorsunuz.Kitabın sonunu düz bir şekilde tahmin edemiyorsunuz.Her kitabın sonunda (şu an 10.kitabı bitirdiğim için son 4 kitap hakkında bir yorum yapamayacağım) büyük bir olay meydana gelmekte.Kitap boyunca olayın nasıl sonuçlanacağını ise tahmin edemeyeceksiniz.Yani anlatım zorlama değil , nefes almak gibi geliyor okuması.Kitaptaki öfke,sevinç gibi duyguları hissetmemeniz mümkün değil.Yeri geliyor okurken karakterle birlikte o kadar öfkeleniyorsunuz ki şaşırıp kalıyorsunuz ( yeri geldi alev alev oldu vücudum sinirden ).

Kısacası okumadıysanız,ilk bir kaç sayfasında sıkıldıysanız ( ki bu sadece 1. kitapta olmuştu ) ,bu tarz kitapları seviyorsanız, "GoT okuyayım mı ?" diye konu açmayı düşünüyorsanız hemen sizi bu seriye buyuralım.Zaten okumaya başladığınız zaman bırakamayacaksınız , bağımlılık yapacak , işi gücü bırakıp okumak için can atacaksınız.Dizisi de çıkacak dediklerinde gidip baktım "promo"suna (sanırım promo idi) beğenmedim batırdılar dedim , bu serinin filmi yapılamaz hiç bir insanoğlu yapamaz dedim.Yani bu kadar sevdiriyor seri kendini.Şimdiden seri bitecek diye üzülmeye başladım.Tekrar okur muyum? Zannetmiyorum çünkü bu kitabı bir kere okuyup evinizdeki en güzel yerlere koyup senelerce saklamanız sonra çocuklarınıza miras olarak bırakmanız gerekiyor.İkinci defa böyle bir harikayı görmek gözlere iyi gelmeyebilir

Baya bir övdükten sonra bir kaç bilgi vereyim.Mesela okuma sırası.Okuma sırası çok karmaşık değil.Yalnız çok sonradan çıkan ama ilk önce okunmasını tavsiye ettiğim bir kitap var.Sıfırıncı kitap olarak adı geçen Yeni Bahar.Özellikle 1.kitaptan önce okunması gerekiyor çünkü karakterlerin amacını,olayları,diğer kitaplarda geçen küçük ayrıntıları ve konuya hakim olmanızı sağlayan ("ne konusu ya alt tarafı karanlıkla kapışıyorlar yeaaaa" diyebilirsiniz sizin fikriniz saygı duyarım) bir kitap.Kesinlikle ilk okumanız gereken kitap olduğunu düşünüyorum yani 0-1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14 diye okuyun.Kitabın zaten 350 civarı sayfası var , anlatımı sade okunuşu akıcı.

Son söze gelirsek işi,çoluğu çocuğu,ödevi vs yi bırakıp okuyun ,okutun.Okumayanları kenara çekip kınayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Markus Schulz -- 5 Mart 2016; 19:50:20 >

• Bu kitabı nereden satın alabiliriz acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07iiddrriiss07 -- 6 Mart 2016; 14:57:42 >
  • 07iiddrriiss07 kullanıcısına yanıt
    en yakın D&R git orda yoksa bile getirtiyorlar yada internettren sipariş edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Markus Schulz

26 günde 10 kitabını(0.kitabı sayarsak 11) bitirdim.Soluksuz okudum desem yeridir.Hayatım boyunca okuduğum hem en güzel kitap hem de en güzel seri oldu.Yani her kitabı ayrı aksiyon , olay içeriyor hiç bir kitabı geçiş kitabı değil.Ne kadar konusu Dragon Reborn üzerine kurulu olsa da en az onun kadar diğer karakterlerin üzerinden de maceraları anlatılıyor.Açıkçası sevmediğim,ısınamadığım hiç bir karakter olmadı.Her karakter kendine has bir kişiliğe sahip.Özendiği kitaplar var mı bilmiyorum ( belki ilk kitabında biraz yüzük kardeşliği hissetmiş olabilirsiniz) ama kesinlikle özenilmiş.Özellikle Kingkiller Chronicle (Kral Katili Güncesi) baya bir aşırmış.Dolu dolu benzer yanlarını buldum.Hem de ucundan değil direkt copy-paste edilerek özenilmiş.

Belki de en sevdiğim kitap ve kitap serisi oldu.Karakterler ve hikayeler o kadar güzel anlatılmış ki kendinizi onların yerine koymakta , olayları sanki siz yaşamışsınız gibi hissetmekte zorlanmıyorsunuz.Kitabın sonunu düz bir şekilde tahmin edemiyorsunuz.Her kitabın sonunda (şu an 10.kitabı bitirdiğim için son 4 kitap hakkında bir yorum yapamayacağım) büyük bir olay meydana gelmekte.Kitap boyunca olayın nasıl sonuçlanacağını ise tahmin edemeyeceksiniz.Yani anlatım zorlama değil , nefes almak gibi geliyor okuması.Kitaptaki öfke,sevinç gibi duyguları hissetmemeniz mümkün değil.Yeri geliyor okurken karakterle birlikte o kadar öfkeleniyorsunuz ki şaşırıp kalıyorsunuz ( yeri geldi alev alev oldu vücudum sinirden ).

Kısacası okumadıysanız,ilk bir kaç sayfasında sıkıldıysanız ( ki bu sadece 1. kitapta olmuştu ) ,bu tarz kitapları seviyorsanız, "GoT okuyayım mı ?" diye konu açmayı düşünüyorsanız hemen sizi bu seriye buyuralım.Zaten okumaya başladığınız zaman bırakamayacaksınız , bağımlılık yapacak , işi gücü bırakıp okumak için can atacaksınız.Dizisi de çıkacak dediklerinde gidip baktım "promo"suna (sanırım promo idi) beğenmedim batırdılar dedim , bu serinin filmi yapılamaz hiç bir insanoğlu yapamaz dedim.Yani bu kadar sevdiriyor seri kendini.Şimdiden seri bitecek diye üzülmeye başladım.Tekrar okur muyum? Zannetmiyorum çünkü bu kitabı bir kere okuyup evinizdeki en güzel yerlere koyup senelerce saklamanız sonra çocuklarınıza miras olarak bırakmanız gerekiyor.İkinci defa böyle bir harikayı görmek gözlere iyi gelmeyebilir

Baya bir övdükten sonra bir kaç bilgi vereyim.Mesela okuma sırası.Okuma sırası çok karmaşık değil.Yalnız çok sonradan çıkan ama ilk önce okunmasını tavsiye ettiğim bir kitap var.Sıfırıncı kitap olarak adı geçen Yeni Bahar.Özellikle 1.kitaptan önce okunması gerekiyor çünkü karakterlerin amacını,olayları,diğer kitaplarda geçen küçük ayrıntıları ve konuya hakim olmanızı sağlayan ("ne konusu ya alt tarafı karanlıkla kapışıyorlar yeaaaa" diyebilirsiniz sizin fikriniz saygı duyarım) bir kitap.Kesinlikle ilk okumanız gereken kitap olduğunu düşünüyorum yani 0-1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14 diye okuyun.Kitabın zaten 350 civarı sayfası var , anlatımı sade okunuşu akıcı.

Son söze gelirsek işi,çoluğu çocuğu,ödevi vs yi bırakıp okuyun ,okutun.Okumayanları kenara çekip kınayın

7. kitabı nereden buldunuz acaba?
    Bu arada bu kadar kısa sürede böyle kalın kitapları okuyabilmenizi takdir ettim doğrusu. Serinin toplamı 10.000 sayfa civarında olması lazım yanlış bilmiyorsam...

• LoftHeR kullanıcısına yanıt
    Kafayı taktığımda gece-gündüz okuyabiliyorum kral katilinde de aynısı olmuştu iki kitabını 4-5 günde bitirmiştim sanırım belki daha az olabilir geçen sene okumuştum
  • Az önce son kitabını da okudum ve bitirdim. Elim ayağım titriyor hala. Efsane bir kitaptı. Sonu çok değişik bitti. Ama tahmin bile edemediğim şekilde oldu. Bundan önce okuduğum tek fantastik eser Yüzüklerin Efendisiydi. Bundan sonra doğru düzgün fantastik eser okur muyum bilmiyorum. Ama içimde büyük bir boşluk oluştu. 14 kitap bitti. Herneyse okumanızı tavsiye ederim. Efsane ve pahalı bir seri

• Markus Schulz kullanıcısına yanıt
    Benim gibi birini buldum Kitap akıcıysa bitiremeden rahat edemiyorum, az önce Sissoylu serisini bitirdim ve sonunda bitti dedim. Bitirmeden başka şeylere odaklanamıyorum, böylelikle de zevk aldığım kitap bir külfete dönüşüyor.

• 7. kitabı basmışlar tekrardan, idefix ten sipariş ettim hayırlısıyla...
  • Ve geldi ;)

Zaman Çarkı

• Bir kaç sene sonra iyice unutmaya başlayınca tekrar okumayı düşünüyorum. Seriyi 4 kere bitirdim. 5.si için belki de bi 5 sene beklerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

Bir kaç sene sonra iyice unutmaya başlayınca tekrar okumayı düşünüyorum. Seriyi 4 kere bitirdim. 5.si için belki de bi 5 sene beklerim

3.kitapta bıraktım lys den dolayı fakat şimdi başlayamıyorum da 2sene oldu unutmuşumdur yeniden başlasam o kadar okuyamam da diyprum ama baya da okumak istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

quote:

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

Bir kaç sene sonra iyice unutmaya başlayınca tekrar okumayı düşünüyorum. Seriyi 4 kere bitirdim. 5.si için belki de bi 5 sene beklerim

3.kitapta bıraktım lys den dolayı fakat şimdi başlayamıyorum da 2sene oldu unutmuşumdur yeniden başlasam o kadar okuyamam da diyprum ama baya da okumak istiyorum

Oku oku zaten bir yerden sonra bırakamıyorsun.

200 den fazla fantastik kitap okudum. Ama hicbiri Zaman çarkı olamadı.

• hayatımda okuduğum en berbat kitaplar serisi. zorla okutturmaya çalışmışlardı da dördüncü kitabın ortalarında anca bırakabildim.
  • ben de tam 4. kitabın ortasındayım ve bence son derece sürükleyici bir seri. Hatta umarım yakın zamanda filmleri çekilir de izleriz keyifle diye düşünüyorum...
    Demek ki insanlara zorla bişeyler yaptırmak, farklı bir etki yaratıyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.