Şimdi Ara

Zamanı çözmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tahm bir Support

quote:

Orijinalden alıntı: Nemaho

Benim bir teorim var.

Eğer geçmişe veya geleceğe gidiliyorsa,geçmiş-şimdi ve gelecek şuan her saniye her salise yaşanıyordur.

Yani geçmişe gittik diyelim 1453 yılına.İstanbul'un fethedildiği âna gidelim.Eğer başardıysak ve gördüysek bunu.Her salise İstanbul fethediliyor.Şuan bile.Geçen her salise İstanbul fethediliyor.

Buradan neye çıkıyoruz.Paralel evrenlere.Yani her saliseye özel bir paralel evren var.Evrende yaşanan her şey bu zaman döngüsünde yaşanıyor.

Her zaman,her saniye,her olay...Eğer zaman böyle bir döngüden ibaretse sizce biz bir yapay zeka eserimiyiz?

Kafam yandı birader

Benim de tutuştu bi ara

En anlaşılır şekilde yazmaya çalıştım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zamamda geriye gitmek imkansizdir

Edit: Kutle korunum yasasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keepo -- 1 Kasım 2015; 10:42:06 >
  • Bence zaman çizdiğin doğru şeklinde ilerisi gerisi olan bişey değil, anlık bişey, yani anı yaşıyosun bitiyo gidiyo, ne geri dönmek mümkün ne ileri gitmek, ben böyle düşünüyorum

• Meydanı boş bırakmayın iyi savuruyolar

• Evrenin yapısına aykırı şekilde Zaman'da geriye gittim diyerek kendi kafamızdan sorular üreterek a uzay zamana göre boyle bir sorun olur diyip ismini paradoks koyuyoruz:)

Evrende paradoks yoktur.

Tek yönlü bir kuvvet Zaman'da geriye gidemezsin. Sadece daha dusuk kuvvetle hareket ettiği bir yerde bulunur, diğer yerde daha hizli gecmesi sebebiyle geleceğe gitmiş olursun. Ancak burada yaptığın tek sey hızlı bir akıntıda biraz sakin bir yere geçip akıntının yol almasını yanı zamanın geçmesini beklemektir.

• quote:

Benim bir teorim var.

Eğer geçmişe veya geleceğe gidiliyorsa,geçmiş-şimdi ve gelecek şuan her saniye her salise yaşanıyordur.

Yani geçmişe gittik diyelim 1453 yılına.İstanbul'un fethedildiği âna gidelim.Eğer başardıysak ve gördüysek bunu.Her salise İstanbul fethediliyor.Şuan bile.Geçen her salise İstanbul fethediliyor.

Buradan neye çıkıyoruz.Paralel evrenlere.Yani her saliseye özel bir paralel evren var.Evrende yaşanan her şey bu zaman döngüsünde yaşanıyor.

Her zaman,her saniye,her olay...Eğer zaman böyle bir döngüden ibaretse sizce biz bir yapay zeka eserimiyiz?

Güzel gidiyordu da yapay zeka bana saçma geldi orayı geçersek güzel yazmışsın .

Konu sahibinde tebrik ederim güzel soru

• quote:

Orijinalden alıntı: afacanmeto

Kendimize bir zaman çizgisi yapalım;

----Y-----------X----------Z---

Şu anda X noktasında olduğumuzu varsayalım.Y noktasına yani geçmişe dönüyoruz.Sonra zaman geçiyor ve X anına tekrar geliyoruz. Daha önce X noktasında geçmişe gittiğimiz için şimdi de gitmiş oluyoruz. Peki X'e varmadan tam bir saniye önce zamanda ileri gidersek ne olur? Xte daha önce Y'ye döndüğümüz için yine Y'ye mi döneriz yoksa Z anına mı gideriz? Z anına gittiğimizde daha önceki X-Z aralığını yaşamış olacak mıyız?

zaman yolculukları zamanda kırılmaya sebep olur
    yanı paralel evrenler açar bu yüzden senden 2-3 hatta 4 tane bile olabilir ve bunların hepsi ayrı olasılığı yaşar
    yanı y yılından x e kada r beklersen y yılında ki sen hayatına devam edicekken x yılında ki sen geçmişe dönecektir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş değilde geleceğe gitmek sıkıntılı. Çünkü gelecek daha yaşanmamış ve sen geleceğe gidiyorsun yaşanmış gibi görüyorsun. O zaman hayat scripttir diyebiliriz?

• Adalara gidiyorum hava çok güzel saat 11:32

• Sen tekrar Y noktasına dönmüyorsun sen geçmişe gittiğin zaman Y deki sen herşeye normal devam ederken X anına gelince o geri dönüyor ama sen X anından tekrar devam ediyorsun yani yaptığın bir sınırsız döngü değil bir daire oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: galapagoskaplumbağası

quote:

Benim bir teorim var.

Güzel gidiyordu da yapay zeka bana saçma geldi orayı geçersek güzel yazmışsın .

Konu sahibinde tebrik ederim güzel soru

Evet ama her şey olabilir bu evrende.Ortaya değişik bir iddia atayım dedim

• Geçmişe gittiğin zaman hem şimdiki zamanı hemde geleceği yaşarsın joe.

• Bence zaman "an"dan ibaret. Geçmiş ve geleceği karıştırmaya gerek yok. Paralel evren diye de birşey yoktur bence, zaman kırılmaz ve bükülmezdir. Suya benzer ama önüne engel koyamazsın, akıp gider. Işık hızında giderken zaman çabuk geçebilir ama "an"dan kurtulunamaz.

• Upluyorum konu ölmemeli

• quote:

Upluyorum konu ölmemeli

Konu ölmemiş ama konuyu açan ölmüş

• quote:

Orijinalden alıntı: bugatti1907

quote:

Upluyorum konu ölmemeli

Konu ölmemiş ama konuyu açan ölmüş

hocam geri geldim bir haftalık yemiştim

• Güncel kalmalı

• Dr. Who 2013 özel bölümünü izlemiş ve ufku genişlemiş
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.