Şimdi Ara

Zamanında yks çalışmadığım için pişmanım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yks tam benlik sınavdı,7.sinifta ablamın YGS mat sorularını falan çözerdim,matim her zaman çok iyiydi.
    Diyeceksiniz ki 3 kere mezuna kaldın nasıl çalışmadın da bu toplam 4 yıl boyunca tyt den 1 soru bankası bile çözmedim ayt de fizikten 1 biyodan 1 mattan 2 kitap çözdüm deneme ise nerdeyse hiç.Yani 4 yıli toplasan derece yapan bir öğrencinin 1 yılda çalıştığı kadar çalışmadım.Ha boktan da olsa bı tıp kazandım hiç calismadim demiyorum da hep konu anlatım videosu izledim her dersten 2 hocayı izledim ama bu sınav için önemli olan çok soru,deneme çözmek,o zamanlar masa başına oturup soru çözmek işkence gibi gelirdi 10 dk ders çalışsam 2 saat instada dolaşıyordum.Halbuki tıpa geldikten sonra anladım ki yks dersleri aşırı zevkli,hiçbir ezber yok sadece kafanı kullanmanı yorumlamani istiyor zamanında nasıl o kadar nefret etmişim anlamıyorum.
    Üni önemli değil demeyin,kafkastan mezun doktora gidilmez cidden,hoca bile bugün dedi ki sanki ilk bin yapıp geldiniz 30 binle buraya geldiniz,o kadar zeki caliskan adamlar değilsiniz.

• İlk 50binden sonrası gerçekten şans istek sınav anı karmaşık değişiyor ya. Yks sıralamaları spektrum gibi. İlk 1k ile 50k aynıdır demiyorum ama öyle aman aman zeka farkı olduğunu düşünmüyorum. Yks o kadar çok şeyi ölçmüyor bence. En azından yks sıralaması ile zekayı doğru oranda tutamam çünkü zeka sadece akademik olarak alınmamalı

Herkes kapasitesinin en üst noktasında çalışmıyor ki sınava. 200k yapan öğrenci 1500 soru çözüp giriyor, ilk 1k yapan 100k soru çözüyor.

Çözülen deneme sayısı, harcanan toplam saat, bitirilen test kitabı, izlenen videolar, öncesinde alınan eğitim, ailelerin eğitimi ve ekonomik durumları, kişisel hedefler vs çok çok farklıyken nasıl zeka bu şekilde ölçülebilir ki?

Ancak şöyle bir çıkarım mümkün; tüm 1k yapanlar çalışkandır. Sıralamalar düştükçe bu sıralamaya karşılık yapılan yorum daha anlamsız hale geliyor. Mesela 10 sene sonra hiç çalışmadan fizik denemesi çözseniz 0 net çıkaracaksınız, bu zekanınızın sıfırlandığı anlamına gelmeyecek.

• "hoca bile bugün dedi ki sanki ilk bin yapıp geldiniz 30 binle buraya geldiniz,o kadar zeki caliskan adamlar değilsiniz."

Bruh.

Zamanında yks çalışmadığım için pişmanım
  • Bende keşke 2022 yılında üniversite sınavına çalışmaya başlamak yerine 2022 lise kpss ye çalışsaydım diyorum şimdiye 2 yıllık memurdum 1 milyon civarlarıda para toplamıştım

Şimdi büyük ihtimal kpss yi kazandım parayı toplayıp aklımdaki işi kuracağım
  • Alıntı

metni:
    hoca bile bugün dedi ki sanki ilk bin yapıp geldiniz 30 binle buraya geldiniz,o kadar zeki caliskan adamlar değilsiniz.

Düşük zekalı ve tembel gördüğü öğrencileri mezun edip hastanelere doktor yapmada sakınca görmüyorlar ama. Tıptaki 50k barajını düşünürsek diğer meslekler için durum daha da beter.

Sorsan herkes eğitim sistemini ve sınavları eleştirir, ama bu din sorusu bile soran sınavın sonuçlarıyla zeka ölçmekten de geri kalmazlar. Bu arada bu kötü sıralamayı aptal görme durumu, iyi sıralama yapıp kendini dünyanın tepesinde görme şeklinde de devam eder; birisi varsa diğeri de kesin olur bu kişilerde.

• sen 4. sınıf değil misin nasi 30k diyor zamanında kars tıp bile 22kyla kapatıyordu
  • noobodynow kullanıcısına yanıt
    Şimdi 30k işte o yüzden demiştir
  • Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt
    hoca sizin kaç k ile girdiğinizi biliyorsa size yönelik niye böyle bi şey söylüyor

ayrıca 22k olsa nolur 30k olsa nolur 2 fen sorusu ya da 2 mat sorusu fazla yaptı diye kötü doktor-iyi doktor mu olacak
    22-30 muhabbeti yapmıyor ki ilk bine mi girdiniz sanki diyor
  • Kendisi de daha iyi çalışıp daha iyi tıp öğrencileriyle ilgilenseymis o zaman :d
    İlk 50binden sonrası gerçekten şans istek sınav anı karmaşık değişiyor ya. Yks sıralamaları spektrum gibi. İlk 1k ile 50k aynıdır demiyorum ama öyle aman aman zeka farkı olduğunu düşünmüyorum. Yks o kadar çok şeyi ölçmüyor bence. En azından yks sıralaması ile zekayı doğru oranda tutamam çünkü zeka sadece akademik olarak alınmamalı
  • Panzer1437 kullanıcısına yanıt
    Zeka baya alakasız da 1k ile 50k arasında fark var kanka o kadar değil. Çalışma açısından fark var. Şans ile 50k yapacak adam 1k yapamaz yani, hani sınav kolaydır 20k falan yapar belki
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bu konuda haklısınız ben zeka tarafına vurmak istedim sadece yoksa kesinlikle derece yapanla 30k 20k arasında da çok fark var

Herkes kapasitesinin en üst noktasında çalışmıyor ki sınava. 200k yapan öğrenci 1500 soru çözüp giriyor, ilk 1k yapan 100k soru çözüyor.

Çözülen deneme sayısı, harcanan toplam saat, bitirilen test kitabı, izlenen videolar, öncesinde alınan eğitim, ailelerin eğitimi ve ekonomik durumları, kişisel hedefler vs çok çok farklıyken nasıl zeka bu şekilde ölçülebilir ki?

Ancak şöyle bir çıkarım mümkün; tüm 1k yapanlar çalışkandır. Sıralamalar düştükçe bu sıralamaya karşılık yapılan yorum daha anlamsız hale geliyor. Mesela 10 sene sonra hiç çalışmadan fizik denemesi çözseniz 0 net çıkaracaksınız, bu zekanınızın sıfırlandığı anlamına gelmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 17 Eylül 2024; 22:20:10 >
  • Panzer1437 kullanıcısına yanıt

İlk 10k dan sonrasi sansa kaliyor. 50k ile 1k arasinda dag kadar fark var yani o kadar da degil.

• ikigai kullanıcısına yanıt
    Zeka alakasız diyip çalışkanlık demişim, zeka ile ölçülebilir demedim ki a
  • Zekanda gerilik yok ise planlı çalışma ile iyi bir sıralama yapmak mümkün ancak ilk 100 için bir daha akıllı olmak gerekir.

Ben dediğinize ters bir şey demedim, aksine aynı düşünceyi biraz açmaya çalışmıştım, sanırım yanlış anlaşıldı.

Sıralama kötüye gittikçe, bu sıralamaya anlam yüklemek de zorlaşıyor. Mesela ilk 1k kesin sınava çalışmıştır diyebiliriz, ama 500k yapan adam belli ki çalışmamıştır, çalışsaydı ne yapardı bilemiyoruz.

Not: Çalışkan kelimesini sildim; derece yapanlar bile sonra üniversitede salıyorlar. Çoğu kişi sırf sınavı geçene kadar çok kastığı için sınav sonucu daha da anlamsız hale geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 18 Eylül 2024; 1:56:44 >
  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Aa tamam, nasıl bir çıkarım yapılabilir ki vb diyince karşı çıktın sandım. Dediklerine tamamen katılıyorum
  • Kontrol10 K kullanıcısına yanıt
    Hocam ben hala zeka olarak 50k ile 1k arasında fark olmayabileceğini düşünüyorum. Yks dediğimiz şey çalışma sınavı IQ testi değil ki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.