Şimdi Ara

zamlardan dolayı araç almayı erteleyenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: url

fiyatlar, altı aydır genel olarak artıyor.
    bundan sonra düşeceğini kimse garanti edemez.
    eğer araba almaya niyet ettiysen, üçe beşe bakmıyacaksın..

Abim scirocco almak için sıraya girmeye niyetlenmişti ama ellerinde scirocco yoktu ekran kapalıydı sipariş almıyordu vw sonra adamın teki şubatta sipariş vermiş ama beklemekten sıkılmış çünkü arabanın gelişi temmuzu buluyor o dayanamamış sırayı biz aldık abim kapora verdi ve vw'le 57.300'e anlaştılar ve satıcı da euro daha da düşer 54.000'e filan alırısınız demiş...sonra aylar geçti euro çoştu 2.04 olan kur oldu 2.21 5k arttı fiyatı arabanın. 62.000tl şimdi'de...şimde de euro 2.24 oldu aldı başını gidiyor scirocco bence şu an gereksiz araba almak...

• Günümüzde insanlar yapılan zamları bu kadar kabullendikçe fiyatların artması zaten kaçınılmaz bir sonuç. Arkadaşlar farkında mısınız B sınıfı dizel bir araç bile 40000 TL seviyesinde. Bu kadar para verilir mi?
  • Ben zaten kaç haftadır imzamda da belittim. Dacia bile 3-4 binlira zam yedi. Pahalı olanları düşünmek dahi istemiyorum. İnadına külüstüre devam. Tehlike saçmaya, çevreyi kirletmeye, sanayi esnafını zengin etmeye, sıcakta eriyerek yolculuk yapmaya, yokuşlarda hararetten dolayı sık sık kenara çekmeye devam. Yapacak bişey yok. yeterki cari açık büyümesin. Millet mercedese binsin önemli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeanddead

Günümüzde insanlar yapılan zamları bu kadar kabullendikçe fiyatların artması zaten kaçınılmaz bir sonuç. Arkadaşlar farkında mısınız B sınıfı dizel bir araç bile 40000 TL seviyesinde. Bu kadar para verilir mi?

insnalar örgütsüz...öyle bir sistem olmalı ki aynı anda yüzbinlerce tüketici tekvücut olabilmeli...bu ay kimse 0 araç almasın diye bir karar çıkacak bu kitleden...

Ertesi ay görün bakim o zaman o bayileri o markaları...

tüketicinin ve müşterinin gücünü ne ilginç bir tezattır ki bir tek tüketici ve müşteri kendisi bilmiyor :)
  • fiyatlar pek düşücek gibi durmuyor. modeller 2012 olunca zaten birde extradan fiyat binicek,kredilerdeki faiz de artıyor ve dahada artıcak, firmalar genelde kota doldurmak için indirim yapiyor yıl sonu. bu satışlarla zaten böyle birşeye çok ihtiyaçları olucak gibi de görünmüyor.euroda büyük bir düşüş olmazsa en iyi ihtimal bugünki fiyata alınır bence yıl sonu.
  • Imkanım olsa, benimde ne yapıp edip koşullarımı zorlayarak alacağım bir araç olurdu. Umarım en kısa zamanda satar, F10 520d'ne kavuşursun Taner Abi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavador

quote:

Orijinalden alıntı: lonely_man

quote:

Orijinalden alıntı: cavador

pahalı gekliyorsa, hepsinden öte mantıksız geliyorsa almayın, boşyerede taalepte bulunmayın zaten bunların fiyat artırmasının tek nedeni de TALEP değilmi

Hayır döviz. Aralıkta 2.00 olan Euro şimdi aldı başını gidiyor. Mesela Aralıktan beri VWnin arabaları Euro olarak satılıp Euro olarak zamlanmasa şuan ki zamlı fiyatından daha pahalı olurdu.

euro artıyor diye insanların ellerindeki paralar artmıyor biraderim, ayrıca dediğinde yanlış, euro artınca artan, düşünce düşen fiyatlar yok senin piyasa bilgin kendine göre, reel piyasada misal 2008de petrol varil fyatı 130$ dı aşmıştı bugün 100$ civarı yani daha ucuza mal ediliyor ama petrol 2008den daha pahalıya satılıyor sebep; TALEP

Euro artıyor diye çoğu insanın parasının artmadığını biliyorum. Son 6-7 aya göre konuştuğumuz zaman döviz zamları açıklamaya yeterli oluyor. Bundan önce talep yok muydu vardı. Yine VW 3 ay sonraya gün veriyordu. Ama Euro çok değişmediği için fiyatlarda bu kadar yükselme olmuyordu. Akaryakıt fiyatlarının konumuzla alakası yok. Onun zamını devlet yapıyor zaten bayiler değil.

Ayrıca fiyatlarda düşüyor ama o düşüşü yıl sonlarında yıl sonu kampanyası ayağına yapıyorlar. Kriz çıkarda Euro 2.60 olursa siz fiyatları o zaman görün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonely_man -- 3 Temmuz 2011; 15:11:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fadeout

quote:

Orijinalden alıntı: url

fiyatlar, altı aydır genel olarak artıyor.
    bundan sonra düşeceğini kimse garanti edemez.
    eğer araba almaya niyet ettiysen, üçe beşe bakmıyacaksın..

Abim scirocco almak için sıraya girmeye niyetlenmişti ama ellerinde scirocco yoktu ekran kapalıydı sipariş almıyordu vw sonra adamın teki şubatta sipariş vermiş ama beklemekten sıkılmış çünkü arabanın gelişi temmuzu buluyor o dayanamamış sırayı biz aldık abim kapora verdi ve vw'le 57.300'e anlaştılar ve satıcı da euro daha da düşer 54.000'e filan alırısınız demiş...sonra aylar geçti euro çoştu 2.04 olan kur oldu 2.21 5k arttı fiyatı arabanın. 62.000tl şimdi'de...şimde de euro 2.24 oldu aldı başını gidiyor scirocco bence şu an gereksiz araba almak...

Arkadaş, bir araba almak için 6 ay, 1 yıl bekleme mantığını hiç anlamamışımdır. (bunu en fazla vw yapıyor.)
    olaya birde şöyle bakın; zamanında arabayı 57.000 liraya alabilseydiniz, şimdi 5000 lira kardaydınız.
    bir yıl sonra euro ne olacak diye iş yapmayı hiç sevmem ve yapmadım da.
    senin dediğin gibi bu noktadan sonra bende olsam o arabadan vazgeçerim.

• Taner bey ılanı sıze yakıstıramadım nedense gazetelerdekı cakma kampanya haberlerı gıbı yukarıda kocaman kocaman hatasız lekesız 0 dan farksız yazıp asagıda -2 punto yazıyla onume cıkan arabaya carptım yazmak sahsen sıze yakısmadı

İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miridni -- 3 Temmuz 2011; 15:20:34 >
  • Bende dizel araç almayı düşünüyordum son zamlardan sonra 2010 civic aracıma lpg taktırdım tatile çıkmadan önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rosea -- 3 Temmuz 2011; 15:30:21 >
  • 2006 ford focus trend stil paketli benzin LPG 59.000 km., arka bagaj kapağı ve arka sol çamurluk değişmişti, dün 25.250 TL'ya sattım. Allah kısmet ederse 2 - 3 ay sonra sıfır focus 2 benzinli veya disel almayı planlıyorum, benzinli olursa lpg taktırırım.

Benim de düşüncem, seçim nedeniyle yurtdışına çıkan yabancı yatırımların tekrar döneceği, seçimin gerçekleşmiş olması nedeniyle yabancı yatırımların artacağı şeklindedir. Önümüzdeki aylarda euronun ikibinli seviyelere düşeceğini tahmin ediyorum.

Sonbaharda şimdikinden daha uygun fiyatlara sıfır araç alabiliriz, inşallah, beklentim bu yöndedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

sene başından beri punto evoyu takip ediyorum. Dynamic 1.3MultiJet 75hp ESP, Cruise control felan olan paketiyle beraber 33 bin lira iken şu an 37 bin lira. sene sonunda en az 2-3 milyar indirim olmasını bekliyorum kendi adıma.

"1000 lira indirim için" gibi bir tabir kullanmışsınız benim babamım aylık maaşı bin lira. sizce araba alacaksa benim babam sırf yazın arabası olsun diye bir ay yiyip içmeyelim mi ailece?

bir de özel bir soru sormak istiyorum arabanız ile ilgili. kuzenim geçen ay Astra 1.3 90hp aldı. yakıt tüketiminin diğer dizellere göre daha fazla olacağının farkındaydı ama vergi indiriminden dolayı fazla bir şey değişmeyeceğini düşünüyordu. aynı güzergah üzerinde sıkışık trafikte astra 8 litre mazot yakıyor, Megane 85ho dCi 6 litre yakıyor, ama gerçekten sıkışık trafik. yol bilgisayarına her baktığında morali bozuluyor, üstelik performans olarak 85hp dCi astradan daha önde. siz ne düşünüyorsunuz?

not: araç manuel.

quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

3 4 ay sonra 1.000 lira indirim için yazı arabasız geçirmiş olacak olan kitle.

ekşisözlük tanımı gibi oldu ama ben böle düşünüyorum.

gerçekten babanizin aylik gelir bin liraysa ve yemek içmek için ailece başka geliriniz yoksa bence otomobil almayin uzunca bir süre

• bu yıl hemen hemen tüm modeller kasa değiştirdi,makyaj yedi bir de japonya depremi derken,otomobil üreticileri tam kapasiteyle üretim yapmadı-yapamadı.bence zorlayıcı nedenler yoksa 2012 beklenebilir en azından benim taktiğim bu olacak.kar-zarar hesabı yapmıyorum sadece bu yıl oluşan ototmotiv piyasası çok saçma oldu.hele bir ortalık yatışsın,taşlar yerine otursun ne neymiş kim ne edermiş ortaya çıksın.
  • Şuan için sıfır ve ikinci el araba fiyatları yüksek, 3-4 ay bekleme imkanı olan birisinin, mevcut arabasını şimdi iyi bir fiyattan satması mantıklı olabilir. İleri de fiyatlar düşünce sıfır bir araba alabilir.
  • Ben 2012 nin de bu yıldan farklı olacağını sanmıyorum nitekim yeni vergiler yavaş yavaş gün ışığına çıkıyor hükümet ürkütmemek adına bir müddet bu vergileri koymayacak bana kalırsa 2012 den itibaren yeni vergiler gelebilir yani 2012 bir anda çiçeklerin açacağı bir dönem olmayacaktır zannımca.
  • Aracım KAZALI veya HASARLI değil, kazada meydana gelen hasar VW Adana Yetkili Servis AYKAN'da orjinal VOLKSWAGEN marka yedek parçalarla onarıldı, araç şu anda sıfırdan farksız, yeni ve hatasız. Yakışıp yakışmadığı takdir meselesi, bu ilanı yazmak için epey bir düşündüm ve fiyatı da ona göre indirdim. Ayrıca -2 punto değil, 8 puntodur aşağıda yazanlar. Ben böyle yazmayı uygun buldum, çünkü ciddi müşteri ilanı sonuna kadar okur, çok ciddi müşteri ilandaki küçük harfleri de okur.

quote:

Orijinalden alıntı: sarapci

Taner bey ılanı sıze yakıstıramadım nedense gazetelerdekı cakma kampanya haberlerı gıbı yukarıda kocaman kocaman hatasız lekesız 0 dan farksız yazıp asagıda -2 punto yazıyla onume cıkan arabaya carptım yazmak sahsen sıze yakısmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Aracım KAZALI veya HASARLI değil, kazada meydana gelen hasar VW Adana Yetkili Servis AYKAN'da orjinal VOLKSWAGEN marka yedek parçalarla onarıldı, araç şu anda sıfırdan farksız, yeni ve hatasız. Yakışıp yakışmadığı takdir meselesi, bu ilanı yazmak için epey bir düşündüm ve fiyatı da ona göre indirdim. Ayrıca -2 punto değil, 8 puntodur aşağıda yazanlar. Ben böyle yazmayı uygun buldum, çünkü ciddi müşteri ilanı sonuna kadar okur, çok ciddi müşteri ilandaki küçük harfleri de okur.

quote:

Taner bey ılanı sıze yakıstıramadım nedense gazetelerdekı cakma kampanya haberlerı gıbı yukarıda kocaman kocaman hatasız lekesız 0 dan farksız yazıp asagıda -2 punto yazıyla onume cıkan arabaya carptım yazmak sahsen sıze yakısmadı

ilanin tamamin inceledim her cümlesine kadar görünür vaziyetteydi hasar bilgiside paylaşilmiş siz daha neyin peşindesiniz anlayamadim .

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Aracım KAZALI veya HASARLI değil, kazada meydana gelen hasar VW Adana Yetkili Servis AYKAN'da orjinal VOLKSWAGEN marka yedek parçalarla onarıldı, araç şu anda sıfırdan farksız, yeni ve hatasız. Yakışıp yakışmadığı takdir meselesi, bu ilanı yazmak için epey bir düşündüm ve fiyatı da ona göre indirdim. Ayrıca -2 punto değil, 8 puntodur aşağıda yazanlar. Ben böyle yazmayı uygun buldum, çünkü ciddi müşteri ilanı sonuna kadar okur, çok ciddi müşteri ilandaki küçük harfleri de okur.

quote:

Hocam şimdiye kadar ben de yazdıklarınızı okudum ve bilgi düzeyiniz saygı uyandırdı. Yalnız bu araç kazalı. Orijinal parçalarla değiştirilmiş olmasına ve alınmaya değer bir araç olduğunun düşünülmesine hiçbir itirazım olamaz. Ancak bizim 2. el piyasasının jargonuna göre bu araç "kazalı". Bana da mantıksız geliyor ancak insanlarda 2. el piyasasında böyle takıntılar var. Araçta değişen olmayacak vs.. Sanırım çok sahtekarlık döndüğü için değişen parça varsa kazanın boyutunu bilemeyiz diye düşünüyorlar...

Mesela stepnesi dahi kullanılmadı yazıyorlar. Arabanın anasını ağlat ama stepnesini kullanma, nasıl bir mantıksa? Ayrıca bir arabanın lastiğinin inmiş veya patlamış olması, dolayısıyla stepnesinin kullanılmış olması ikinci elde neden değerini düşürsün.. Çözemediğim bir mantık. Şapşalın teki birşey yazıyor koyun millet de peşinden gidiyor.

• agustos beklenmeli bence,6 ay içinde arac alımı cok yogun oldu,agustos ve yaz sıcakları sıfır ve 2.el için cazip olabilir.
  • Pardon ama asıl sız neyın pesındesınız ben kalkıpta taner beyın aracına yahu bu arac kazalı bu arac bu fıyata gıdermı ne kadar tamır gorduyse gorsun bu arac orjınal olmaz mı demısım sadece kısısel fıkrım aracın her ozellıgını buyuk puntolarla yazıp hasar gordugu olayı kucuk puntolarla yazması dısarıdan sankı saklamak ıstıyormus ımajını verır.Taner bey ıstedıgınız fıyata satarsınız umarım kalkıpta bunu nasıl donup dolasıp bıseyın pesınde olan ınsan oldum onuda hala anlamıs degılım benımde aracım var Allah gostermesın benımde basıma gelebılecek olay bu kalkıpta kaza yapan adamı yerıp moralını bozmaya calısacak kadar Aliye rona olmadım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.