Bana mı bir garip geliyor yoksa ilk defamı böyle hissediyorum yada algılıyorum kaç senedir ev geçindiriyorum evliyim ilk defa böyle bir şey oluyor.Zaten doların artması ile iğneden ipliğe herşey zamlandı yüzde 100 200 300leri bulan şekilde.Geçen sene en basiti 1kg süzme peynir oda bim A101 malı peynir 15 lira iken 2021 sonuna kadar bile 40 lira olması gibi.Şubatta memuru olsun işçisi olsun zamlı maaşını almadan halada 2021 in asgari ücretini alıcak olmamıza rağmen şu ayın 15ine kadar ki süreçte daha şubatın 15ine bile 40 gün varken 40 gün boyunca yüzde 50 yüzde 120 lik zamlar geliyor sabahtan akşama kadar sabah sigarayı 18liraya alıyorsun akşam 23liraya çıkıyor.Bu zamları halkın nasıl karşılmasını düşünüyorlar sizde 50 zam yaptık bunu misliyle çıkarıcaz diyorlar ve bunu utanmadan yeni çakallıklarla yapıyorlar ayıptır günahtır bu insanlara çalışanlara.Bizler hayattan hiçmi keyifalmıcaz sadece karnımızı doyurmak için sabah uyan işe git akşam gel uyu bulabilirsen yemek ye. Bir hafta sonu yada bir akşam bira içmeyelim çekirdek alma kola almayalım alma diyecekler bile çıkıcaktır eminim.Eskiden Elektronik aletler pahalınıyor diye şikayet ederdik artık keyif aldığımız küçücük şeyler biel dünya para oldu.Ne memurne asgari ücretli bile bunu kaldırmaz artık.Daha 2022 başındayız başı böyleyse sonu hiç hayırlı değil.Sağ çıkana squid gamedeki gibi ödül verilsin en azından başka türlü 2023ü görüpte yaşacağımızı zannetmiyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dabledoree -- 4 Ocak 2022; 19:38:8 > |
Bildirim