Şimdi Ara

zar atmada ufak bi sorunum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sürekli aynı skor geliyor 4/6 gibi bişi degil de sürekli 10/0 gibi bi skor geliyor baktım da nerede hata yaptıgımı anlamadım zar atma islemi icin, daha uygun nasıl yapabilirsim tavsiyeniz varsa beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 21 Haziran 2019; 20:20:1 >

• niye bu şekilde yaptın ki ? random ile yapsan daha kolay olurdu
  • pir2xh P kullanıcısına yanıt
    bunu quiz de hocamız sordu orda yapamadım tam yarım puan aldım sonra oyle durdu yazın bunlardan ders çıkarıyorum,yapan bi arkadaşım oteki classa main olmayan icine method yazmıştı ama ne oldugunu unuttum karşılaştıramıyorum 2 skoru nedense online compliar kullanma sansın varsa dener misin ?
  • Kodu aşağıdaki gibi değiştirip deneyebilirsiniz.

int player1, player2;

for(i=0;i<10;i++){
    player1=mydice.getdice1();
    player2=mydice.getdice2();
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyrgul -- 22 Haziran 2019; 0:22:13 >
  • Sanırım getdice metodu rastgele değer üreten metot. Bunu döngüden önce bir kere çağırmışsınız sonra döngüde on kere aynı değeri kontrol etmişsiniz. Yani üretilen sayı birer tane, aynı sayıları kontrol on kere. Olması gereken on kere üretip on kere kontrol etmektir.
  • hyrgul H kullanıcısına yanıt
    getdice1 methodu icine return den sonra (int) ((double)(Math.random()*6)+1); ekledim bunu kerte kerte ilerletmek istiyorum soruda asıl atılan sayıların toplamını average olarak vermemiz isteniyor ortalama atılan zarların toplamını istiyor bizden
  • I0SER_b0y kullanıcısına yanıt
    Hocam kerte kerte derken ne demek istediniz?

Ayrıca metodta return'den sonra yazılan işlemler çalışmaz. Return artık fonksiyonun bitirip dışarı verildiği anlamına gelir. Aman dikkat.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada yukarıdaki arkadaşın dediği doğru, 10 kere çağırıp 10 kere kntrol ettirmeniz gerek.

Sayıların toplamını isterseni şöyle yaparbilirsiniz. Ben direk aşağıya yazayım;

Öncelikle for döngüsünden önce "int sum1 = 0;" ve " int sum1 = 0;" şeklinde bir değişken oluituruyorum.

for döngüsünün içinde methodlarımı çağırdıktan sonra, altına yine for döngüsü içinde "sum1 += player1;" ve "sum2 += player2" diyorum. Böylelikle atılan her zarı toplam değerlerimize eklemiş oluyorum.

En sonra ortalamayı bulmak için kaç kez for döngüsüne soktuysak sum1 ve sum2 değerlerimizi bu sayıya bölüyoruz.

Kolay gelsin.

Umarım doğru anlamış ve doğru açıklamışımdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.