Benim lpgli aracımla ilgili bir sorunum var. 7 ay önce aracıma Zavoli marka sıralı sistem lpg kiti taktırdım. Aracım ilk çalıştırma anında 20 sn-30 dereceye ulaşana kadar benzinle çalışıyor. Ancak bu süre zarfında aracımın motor devri sürekli oynuyor ve gaza basmama rağmen aracım zorlukla hareket ediyor. Bazen gitmediğinde gaza yüklenirsem ya stop ediyor ya da patinaj çekiyor. Ancak gazla çalışmaya geçtikten sonra bi sorun yokve motor devri gayet normal. Eğer aracımı stop etmeden önce uzun süre benzinle kullanırsam ilk çalıştırma anında böyle bir sorunla karşılaşmıyorum. Kiti taktırdığım bayi durumun rölanti memesinden kaynaklandığını belirtti. Rölanti memesini temizletmeme rağmen sorun geçmedi. Bu durum neden kaynaklanabilir? Ayrıca lpg seviye göstergem beyne sinyal gönderen parçanın defalarca değişirilmesine rağmen bir türlü normal şekilde çalışmadı. Bunun için ne yapmam gerekiyor? Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
benzin depoda az kaldığı zaman oluyor. bende de vardı o sorun şu sıralar en az yarım depo benzinle geziyorum sorun olmuyor (hoş ben lambda sensöründen de şüpheleniyorum ama)
aracın bujilerine ve rolanti boğazına bir baktır istersen
Bujileri daha yeni değiştirdim ve bir değişiklik olmadı. Yarım depo benzinle gitme olayını da denemiştim ondan da bir sonuç alamamıştım. Geçenlerde yine bu sitede okuduğum bir haber dikkatimi çekti. Aracın beyni motoru stop etmeden önce lpg ayarlarına göre kendini ayarlıyormuş ve bu yüzden benzinle ilk çalıştırma anında karışımı iyi ayarlıyamıyormuş. Ama çözüm yazmamış arkadaşlar. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Şimdiden teşekkürler..
quote:
Orjinalden alıntı: onurcevdet
Bujileri daha yeni değiştirdim ve bir değişiklik olmadı. Yarım depo benzinle gitme olayını da denemiştim ondan da bir sonuç alamamıştım. Geçenlerde yine bu sitede okuduğum bir haber dikkatimi çekti. Aracın beyni motoru stop etmeden önce lpg ayarlarına göre kendini ayarlıyormuş ve bu yüzden benzinle ilk çalıştırma anında karışımı iyi ayarlıyamıyormuş. Ama çözüm yazmamış arkadaşlar. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba? Şimdiden teşekkürler..
açıkçası bu tekleme sorunu bende de var ama sorunun başka şeyden olduğunu düşünüyorum(kendi aracım için) çünkü lpg yi temmuz ayında taktırdım ve bu sorun bende mayıs ayının sonundan beridir var.
Arkadaşımda da bendeki arabanın aynısından var 1.6 rxt. Onda da devir sürekli oynuyor. Ama gaz ya da benzin farketmiyor. Eğer sendeki sorun da aynıysa yardımcı olayım. Arkadaşım rölanti kelebeğini değiştirdi ama bi sonuç alamadı. Ayrıca motor çalışırken çok titreşim yapıyor. Ve hepsinden acısı bu sorun birçok clioda yaşanıyormuş. Arkadaşım hala bi sonuç alamadı. Senin araba gazla çalışırken de titreme yapıyor mu? Yoksa sadece bendeki gibi ilk çalıştırma anında mı sorun var?