Şimdi Ara

ZAYIFLAMA REHBERİ - 2 HAFTADA 6 KİLO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Günümüzün en çok şikayet edilen konusu zayıflayamıyorum, zayıflamak istiyorum ama bir türlü veremiyorum gibi kilo ile alakalı durumlardır. Gerek reklamlarla, gerek televizyon ile gerekse hızlı atıştırmalıklarla bizi fastfood zincirine sabitlemiş durumdalar. Acıkan bir insan, direk olarak kendini burger king önünde bulur oldu.

Hal böyle olunca insanlar şişmanladı, morallar düşmeye başladı ve tamamen stabil hareketsiz bir yaşam sürmüş oluyoruz. Bende böyle yaşayanlardandım, sakın beni ince fit olarak düşünmeyin. Birgün artık kendime dur demenin vakti geldiğini düşündüm ve 2 hafta önce sıkı bir diyet, spor programına başladım.

Kilo problemi olan arkadaşlarıma bu yaptıklarımı yazacağım. İsterlerse uygulayabilir, benim aldığım sonuçları alabilirler. 2 haftada 6 kilo vermem sağlığımı hiçbir şekilde etkilememiştir! Aksine metobolizma hızımı arttırmış, yağ yakımını hızlandımıştır. (Medikal anlamda kanıtlanmıştır.)

BESLENME ADIMI:
    -------------------

1) Kilosu 100+ olan arkadaşlarım günlük olarak 3,5 - 4 litre su içmelisiniz. Kendinizi buna alıştırmak için sabahları kalktığınızda kahvaltıdan 15 dakika önce limonlu su içerseniz, metobolizmamız son derece hızlanacaktır.

2) Şeker, tuz ve beyaz ekmeği kesmeliyiz. Şeker insan vücuduna girdiği andan itibaren yağ olarak depolanır. Tuz ve ekmek ise yüklü karbonhidrat içerdiği için metobolizmayı yavaşlatır, yağlanmaya yol açar.

==> Kahve alışkanlığınız var ise günde 2 kere sabah ve akşam şekersiz türk kahvesi öneririm. Hem enerji verir, hem de metobolizmayı hızlandırır.

3) Fast Food tamamen kesilmelidir. Pizza, hamburger, cips, kola, kızartma türleri. 1 adet cipte 550 kalori vardır. Bunu yediğimiz aman günlük ihtiyacın 1/4 kadarını alıyoruz. İçindeki yağ ise cabası! UZAK DUR!

4) Akşam yemeklerini 18:00 veya 19:00`a çekin. Yedikten sonra ise bir avuç kuruyemiş, meyve veya yoğurt ile günü tamamlayın. Tamamen aç kalmayın! Tamamen aç kaldığınız takdirde, metobolizma durur ve yavaşlar.

5) Kahvaltınızı sağlam yapabilirsiniz. Akşam yemeğinizi ise, ekmeksiz bir şekilde çok çiğneyerek, az ölçülerde alın.

SPOR PROGRAMI:
    -----------------

Arkadaşlar spor programı yapacaksanız, lütfen cevaplarda belirtiniz. Bu alan ayrıntılı olacağı için bazı kişileri meşgul etmek istemem. İsteğe göre yazarım.

Sağlıcakla kalın.

• ekmek yemiyorum sigara içmiyorum 5 günde 1 kilo vermişim öneririrm cips yiyip /migrostaki 3₺ olandan light kola falan içiyorum
  • Hocam ben boğazımı tutamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up hocam desteginizdeyiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akşam meyve yemek kadar saçma bir şey olamaz. Meyveyi sağlıklı bir şey sanıyorsunuz ama hepsi şeker deposu. İnsülini direk zıplatıyor bütün gün yaptığınız diyetin hiçbir anlamı kalmıyor.
  • Savas Cebeciyoutube
    Kahvaltı Çok Önemli Bir Öğün Değildir
    https://www.youtube.com/watch?v=EIlptF_-2Bk

Bu işlere hep düz mantıkla bakıyorsunuz biraz araştırın
  • quote:

Orijinalden alıntı: vibex2kullanicisi

ekmek yemiyorum sigara içmiyorum 5 günde 1 kilo vermişim öneririrm cips yiyip /migrostaki 3₺ olandan light kola falan içiyorum

Kilolu musunuz bilmiyorum. Benim gibi yağ oranı fazla olan kişilerin kilo vermesi kadar yağ yakımıda önemlidir. Farklı farklı kilo kayıpları olabilir, kas kütlenizden gidebilir, vücuttan su gider kilo kaybedersiniz.

Ekmek konusunda katılıyorum ancak light kola içtiğiniz an içindeki aspartam alınan her yiyeceği yak olarak vücutta tutar. Kilo problemi olanlar kesinlikle tüketmemelidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ''Battery

Akşam meyve yemek kadar saçma bir şey olamaz. Meyveyi sağlıklı bir şey sanıyorsunuz ama hepsi şeker deposu. İnsülini direk zıplatıyor bütün gün yaptığınız diyetin hiçbir anlamı kalmıyor.

Ben günde 1 porsiyon yatmadan 3-3,5 saat öncesinden 1 elma tüketiyorum. Genellikle ise bir adet salatalık yiyorum. Şuana kadar herhangi bir etkisini görmedim aksi yönde.

Meyve alacağınıza sizin gibi düşünenler salata veya domates tüketebilirler sanırsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glaskore

Hocam ben boğazımı tutamıyorum

Merhabalar arkadaşım,

Bende boğazımı tutamayan kısımdanım. Gün içerisinde bir hamburger, bir iskender, bir et dürüm hayallerimi süslüyor ama sonra hedefim aklıma geliyor. En önemli kısım kafada bitirmektir. Kafada bitirdiğiniz takdirde gerekli olan destek ile (Beyaz leblebi, sebze türleri, meyve türleri) açlığa karşı koyacaksınız.

Açlığa karşı koyamıyorsanız; Limonlu su öneririm. Günde 1 adet açlığı hemen kesmekte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exotic.

Up hocam desteginizdeyiz

Teşekkürler hocam,

Hedefim 10 şubata kadar bir 6 veya 5 kilo daha vermek. Uzun vadeli hedefim ise yaz ayına kadar 85-80 kiloya inebilmek. Tekrardan teşekkür ederim.
  • quote:

https://www.youtube.com/watch?v=EIlptF_-2Bk

Bu işlere hep düz mantıkla bakıyorsunuz biraz araştırın

Savaş hocayı bende takip ediyorum.

Ama bu konu benim içimi ısıtmadı. Ayrıca ben kahvaltımda karbonhidrat almıyorum.

Örneğin; Domates, peynir, marul tarzı....
  • PembePanjur kullanıcısına yanıt
    Plan program nedir detayli ogrenebilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: exotic.

Plan program nedir detayli ogrenebilir miyim?

Merhaba,

Beslenme konusunu programda belirttiğim gibi yapıyorum. Fast food, cips, kola tarzı şeyleri bıraktım. Beyaz ekmek, şeker ve tuz kesinlikle girmiyor vücuduma artık. Bunun yanında spor antremanından 30 dakika önce şekersiz türk kahvesi içiyorum. İçtiğim bu kahve spor sırasında yağ yakımına destek oluyor ve enerji veriyor.

Spor programımı pazar günü paylaşacağım. Yarın akşam yetiştirmeye çalışırsam yarında olabilir.

Şimdilik sağlıcakla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PembePanjur

quote:

Akşam meyve yemek kadar saçma bir şey olamaz. Meyveyi sağlıklı bir şey sanıyorsunuz ama hepsi şeker deposu. İnsülini direk zıplatıyor bütün gün yaptığınız diyetin hiçbir anlamı kalmıyor.

Ben günde 1 porsiyon yatmadan 3-3,5 saat öncesinden 1 elma tüketiyorum. Genellikle ise bir adet salatalık yiyorum. Şuana kadar herhangi bir etkisini görmedim aksi yönde.

Meyve alacağınıza sizin gibi düşünenler salata veya domates tüketebilirler sanırsam.

İllaki yiyeceksen öğle saatlerinde yemen daha mantıklı. Yağ yakmak için insülini olabildiğince düşük tutman lazım. Zaten beyaz ekmek vs. tüketimini azaltmak insülini daha dengede tuttuğu için işe yarıyor. Fakat şeker içerikli bir besin tükettiğinde illaki insülinin yükselecektir. Akşam saatlerinde insülini yükseltecek bir besin tüketmek özellikle yağ yakmaya çalışan biri için mantıklı değil.

Ayrıca kahvaltı etmemek mantıklı gelmiyorsa intermittent fastingi bir araştır derim. Yağ yakma olayı büyük ölçüde insülini dengede tutmayla alakalı.

• kahvaltıyı geç yapmak çok işe yarıyor, 2 saat aç kalınca insan ölmüyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PembePanjur

quote:

İllaki yiyeceksen öğle saatlerinde yemen daha mantıklı. Yağ yakmak için insülini olabildiğince düşük tutman lazım. Zaten beyaz ekmek vs. tüketimini azaltmak insülini daha dengede tuttuğu için işe yarıyor. Fakat şeker içerikli bir besin tükettiğinde illaki insülinin yükselecektir. Akşam saatlerinde insülini yükseltecek bir besin tüketmek özellikle yağ yakmaya çalışan biri için mantıklı değil.

Ayrıca kahvaltı etmemek mantıklı gelmiyorsa intermittent fastingi bir araştır derim. Yağ yakma olayı büyük ölçüde insülini dengede tutmayla alakalı.

Dediğin yöntemi araştırdım dostum. Aslında benimde uyguladığım program ona benzerlik göstermekte. Eklemek istediğin herhangi birşey varsa bilgi verirsen sevinirim.

Akşam yemeğimi 17:30`da yiyorum. O saatten sonra gece 02:30 03:00`e kadar herhangi birşey yemiyorum. (Salatalık ve yoğurt dışında) 9 saat ordan ediyor, 10 saatlik bir uykuyuda baza alırsak 19 saat aç kalmış oluyorum aslında. Sağlık açısından şuana kadar herhangi bir aksi yönünü görmedim.

Kalkınca proteinli bir kahvaltıdan sonra sporuma gidiyorum. 14:30 - 16:00 arası. Daha sonra 17:30`da yemeğimi yiyip bitiriyorum. Bu sistemle 15 günde 6 kilo verdim, yağlarımda azalmış olacak ki gözümle fark görebiliyorum.

• bir soru sormak istiyorum bu konuda eğitiminiz var mı yoksa kendinizde denediğiniz şeyleri mi yazıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: emirbanned

bir soru sormak istiyorum bu konuda eğitiminiz var mı yoksa kendinizde denediğiniz şeyleri mi yazıyorsunuz?

Herhangi bir eğitimim yoktur. İnternetten ve kitaplardan birikimim kadarıyla uyguluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dionysos_07

kahvaltıyı geç yapmak çok işe yarıyor, 2 saat aç kalınca insan ölmüyor

Evet bencede.
    Ben 13:00 gibi uyanıyorum, tatil sürecinde olduğumuz için geç yatıyoruz mağlum. Bir bardak limonlu su içtikten 15 dakika sonra kahvaltı yapıyorum. Gerçi kahvaltı denirse :)
  • Tatil dolayısıyla kötü beslenmeye başladım sanırım 1-2 haftadır kilo aldım , geç yatıyorum açıktigim için geceleri bazen kaçamak yapıyorum.

1 ay içinde 2-3 kilo versem iyi olacak beyaz ekmek pek tuketmem kola içmem tatlı çok tuketiyorum , cips falan çok nadir en büyük sıkıntım tatlı tüketimi.

Mevsim nedeniyle spor yapmakta zor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.