Şimdi Ara

Zekâ Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, karşılaştığım ve ödüllü bir yarışmada sorulmuş bir zekâ sorusunu sizlerle paylaşmayı uygun buluyorum. Şunu söylemeliyim ki, ben 2 gündür bu soru ile ilgileniyorum ve henüz çözemedim; bakalım sizlerin cevapları nasıl olacak?

20 tane madeni paranın bazıları gerçek, bazıları ise sahtedir. Gerçek olanların ağırlıkları 11 gr ile 11,1 gr arasında; sahte olanların ağırlıkları ise 10,6 ile 10,7 gr arasında değişmektedir.
    Bir tartı ile (iki kefesi olan terazi değil) 15 defa tartma işlemi yaparak, paraların hangilerinin gerçek, hangilerinin sahte olduğunu bulabilir misiniz?

Allah zihin açıklığı versin! :)

• kim uğrasır yaaa!?!??!
  • ilk önce şu belirteyim paraları ikişer ikişer tartıcaz 15 tartma hakkımız varya..en hafif iki paranın ağırlıkları toplamı
    21.3 ediyor bunlar sahte olanlar ve en ağır iki paranın toplamı 22.1 bunlar da gerçek olanlar..

şimdi iki tane para alıp tartıya koycaz bakıcaz ağırlıkları çok önemli eger bunları ağırlıkları toplamının gelme ihtimalleri 11+11,1=22.1 o zaman ikiside gerçektir, 10,6+10,7=21.3 o zaman ikiside sahtedir, 11+10,6=21.6 o zaman biri sahte biri gerçektir, 11+10,7=21,7 yine birisi sahtedir, 11,1+10,6=21.7 yine birisi sahtedir, 11,1+10,7=21,8 yine birisi sahtedir..

Şimdi ikişer ikişer tarttığımız için ve sahte ile gerçek paralarında ağırlıklarını bildiğimiz için sahte ile gerçek ayrımı kolay olucak daha doğrusu yukarda bunları ikişer ikişer tartarken hafif olan paranın sahte oldugunu anlicaz tabi içinde sahte para varsa..ya böyle bişeyler uygulamada olsa kolay olur ben 15 kere denemeden bulurum heralde..

benim gerçek nickim D.a.w.N onu banladılar.sonra geçici sachez yaptım banladılar..sonra geçici dengesiz yaptım banladılar sonra en son şimdi dengemyok yaptım onuda mecburen çünkü bu soruyu cevaplamıştım bi göndere bastım üyeliğimi almışlar o kadar ugrastım soru için bırakırmıyım cevaplamayı..

• deli işi bu be
  • Merhaba DENGEmYOK,
    Öncelikle sorunun biraz yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Sahte paralar illa 10,6 ya da 10,7 gr. gelmek zorunda değil; bunların arasında bir değer de olabilir (meselâ 10,68 gr). Aynı şey, gerçek paralar için de geçerli.

Sonra, tarttığımızda sahte para olup olmadığını değil; hangilerinin sahte, hangilerinin gerçek olduğunu bulmalıyız. Hadi diyelimki tartıdan okuduğumuz değer bize 1 sahte ve 1 gerçek paranın olması gerektiğini söylerse ne olacak; yani hangisi sahte, hangisi gerçek? (Bende burada takıldım)

Tüm zorluklara rağmen soruya cevap yazdığın için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m1gin -- 27 Ağustos 2005, 0:50:34 >
  • quote:

Orijinalinden alıntı: m1gin

Merhaba DENGEmYOK,
    Öncelikle sorunun biraz yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Sahte paralar illa 10,6 ya da 10,7 gr. gelmek zorunda değil; bunların arasında bir değer de olabilir (meselâ 10,68 gr). Aynı şey, gerçek paralar için de geçerli.

Sonra, tarttığımızda sahte para olup olmadığını değil; hangilerinin sahte, hangilerinin gerçek olduğunu bulmalıyız. Hadi diyelimki tartıdan okuduğumuz değer bize 1 sahte ve 1 gerçek paranın olması gerektiğini söylerse ne olacak; yani hangisi sahte, hangisi gerçek? (Bende burada takıldım)

Tüm zorluklara rağmen soruya cevap yazdığınız için teşekkürler.

neyse olanca zekamı kullandım beynim iflas etti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AYT Fizik sorusu { Eylemsizlik }
    2 yıl önce açıldı
    İstatistik Sorusu
    9 yıl önce açıldı
    Örüntü Sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.