Şimdi Ara

Zekat verme, yardım etme sitesi kurmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar böyle birşey nasıl olur sizce?

Şöyle olucak, muhtaç her kişi kayıt olup şahsi bilgileri gizli şekilde durumunu anlattığı bir yazıyla yardım isteyecek. Ve banka eft/havale artık nasıl oluyorsa sanki ürün alır gibi yardım çeki alıcak, yardım etmek isteyenler tarafından. Çek verilmeyecek, direk hesabına yardım parası yatacak.

Abartma olmayacak. Günlük 10 tl - 40 tl arası yardım yapılabilecek. Komisyon yok. İsteyen otomatiğe alıp burs parası verebilir, isteyen aylık yardım parası verebilir şekilde olacak.

Edilen yardım gözükecek, ayrıca yorum yapılabilecek.

Sadece yardım etmek isteyen ve muhtaç kişileri birbirini görmeden yardım etmesine olanak sağlayacak birşey.

Yasalmı değilmi bilmiyorum. Bu fikir sizce saçma mı?
    Devletin yoksullara bakacağı yokta. Bari kriz için hazırlık olsun dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 17 Kasım 2018; 2:23:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O site çakal yuvası olur. Cidden ihtiyacı olan insanlar arada kaynar gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Unforgiven

O site çakal yuvası olur. Cidden ihtiyacı olan insanlar arada kaynar gider.
    Bu kadar suistimal ederlermi ki. Gerçekten yardım ihtiyacı olan arkadaşlarımız var, onları utandırmadan böyle bir yardım en güzeli olur bence.

Devlet sosyal yardım yapmayı gram bilmiyor.

Bu fikrimi şuna dayandırıyorum.
    Bu sitede olsun, başka sitelerde olsun yardım isteyen insanları tek çatı altında toplamak, zenginlerinde görebileceği bir yer yapmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 17 Kasım 2018; 2:29:32 >
  • Art niyetli insanlar sistemi çok yanlış kullanabilir. Diyelim böyle bir proje yapılacaksa öncelikle işin hukuki kısmı halledilmeli. Sonuçta ortada dönen bir para var ve bu para döngüsünü art niyetli insanlar kara para aklamak için kullanabilir. Hukuki kısmı halledildikten sonra iş yazılıma geliyor ve bu iş için ayrılacak bütce çok yüksek miktarlarda olur emin ol, para döngüsü sağlayacak veri tabanı programcısı, site tasarımcısı, site editörü, yazılımcı, server yöneticisi derken bu iş çok tuzlu olur. Hadi onu da halletiniz diyelim sistemi tanıtmanız ve güven sağlamanız lazım ama bunun için sağlam referans gerek o da zor çünkü kimse babasına bile güvenmiyor.

Tahminime göre işin hukuki kısmı, yazılım kısmı, reklam derken bu iş çok uçuk rakamlar ortaya çıkarır.

• Devletin yada bazı kuruşların yetim çocuklara yaptığı bağış/hizmet desteği verebileceğimiz bir kurum var mı

sorum cok alakalı konuyla ama bence bilen çıkar
  • Öğrenci Sosyal Yardımlaşma Sitesi filan olabilir ama üstte de dendiği gibi,aşırı suistimal olur.Adam zengin olsa bile gelip para isteyecektir.
    "Öğrenci Herzaman Açtır" diye bir felsefe de var :))
    Para verirsin,karnı doysa,giyime para verir,onu halletse karı kıza yedirir,onu halletse gider oyun itemi alır..filan diye öğrencş ihtiyaçları uzar gider :) altından kalkamazsın..ha Güney Afrika ve Nijerya'dan gelecek başvuru yağmurunu saymıyorum :)
    Ha şöyle bir sistem olsa tamam;
    siteye başvuru yapan öğrencinin mali durumunu,edevlet,sgk vs gibi kurumlardan alıp 'gerçekten yardıma ihtiyacı var mı yok mu' diye sonuca göre hesabına para aktarılabilir.O da çok çok zor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blizzard Days

Devletin yada bazı kuruşların yetim çocuklara yaptığı bağış/hizmet desteği verebileceğimiz bir kurum var mı

yardimeli.org.tr
    Yardımeli Derneği
    https://yardimeli.org.tr

Sadece 1 örnek :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dedigin sistem ihh'da var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir site yapılabilir anca yardıma muhtaç kişilerin evi çekilecek ve durumları yazılacak adresi de sitede bulunursa zekat vermek isteyen kişiler adrese gidip verecek. Ama yok ben güveniyorum eft ile zekat verebilirim diyenler de şahıstan eft bilgilerini isteyebilecek.

Direkt site üzerinde bilgileri gizli olan kişilere kimse çek vs. alıp da yollamaz. Ancak evi adresi vs. bilgileri olacak gidip görecekler ne durumda olduklarını. Bu söylediğim şekil bile aslında suistimal edilebilecek bir yol ama en az risk ile bu yol denenebilir.

• Bir de öğrencilere zekat verilebiliyor eğer siteye öğrenciler kayıt olursa onlara yardım edilebilir belge göstermeleri karşılığında.

• quote:

Orijinalden alıntı: november27

quote:

Orijinalden alıntı: Blizzard Days

Devletin yada bazı kuruşların yetim çocuklara yaptığı bağış/hizmet desteği verebileceğimiz bir kurum var mı

https://yardimeli.org.tr

Sadece 1 örnek :)

Alıntıları Göster
    Ben ihh tarzı aracı kurumlara güvenmiyorum. Paranın belki yarısı ya muhtaçlara gidiyor ya da gitmiyor bunu ispatlayamazlar. Orada paralı çalışanlar var onların maaşı bu yardım paraları ile ödeniyor. Bu şekilde olana kadar aracı ücretsiz bir internet sitesi ile çözüm yoluna gidilebilir.

• DolaBoynumaReis D kullanıcısına yanıt
    Çek değil zaten hocam.

5,10,20 vs vs Tl lik para kartı yapısından bahsediyorum. Sanal olarak. Bankadan çekerken direk para olacak.

Yani bir internet mağazadan ürün satın alır gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

Dedigin sistem ihh'da var.
    şeriatçılarmı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.