< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Zen3'te Curve Optimizer Nasıl Ayarlanır? (31. sayfa)
-
-
Rica ederim her şeyde olduğu gibi maalesef soğutucularında fiyatları abartılı uçtu 150mm fena değil aslında 12 cm fanlı varsa kasana uygun boyutta ona bak derim 92 mm fanlı da pek iş görmez çünkü
-
12mm fanlı, 150mm altı çok az model var, ya da ülkemizde bulunmuyor maalesef, yoksa ben de 12m fanlı hatta çift fanlı olmasını isterim... Sıvı soğutucular da bel büküyor... Bakalım, dolar sene sonuna kadar sabit kalırsa belki kampanya yaparlar...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen tr de olan da kazık. Anca amazon tr aracılığıyla amazon de getiriyor ama oda vergiler kazık olunca az paraya gelmiyor sağ olsun reis her yerden kitledi bizi
-
12 cm olanlar hep pahalı cidden. Umarım denk gelir, bizim de diğer sisteme lazım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bak alttaki fanı buldum bence tam senlik. kaç gündür nerede yazıştığımızı arıyordum burada yazışmıştık tesadüfen gördüm
amazonNoctua NH-C14S, NF-A14 140 mm Fanlı Premium İşlemci Soğutucusu (Kahverengi)https://www.amazon.com.tr/gp/product/B00Y7993MG/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A38F5RZ72I2JQ&psc=1Bu arada başka şey yazmaya gelmiştim yani konuyla alakalı onu da yazalım
konudaki olayı 5700x işlemcide yaptım gayet kolay oldu ve performans arttı yaptıklarım pbo yu açtım ve curve 25 yaptım ısı boşta 35 c ye düştü bu kadarını beklemiyordum 5700x aldık 2 ayarla 5800x oldu hatta onu geçti cpu z de artı ısı zaten 5800x den kat kat düşük
YAPTIĞIM AYARLAR
OK İLE GÖSTERDİĞİM YERLERE DOKUNMADIM
BURADA OK İLE GÖSTERİLEN YERİ 25 YAPTIM
SONUÇ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Ekim 2022; 4:13:23 >
-
Curve optimizer ayarı için direk ryzen master kullanmak güzel sonuç verdi. Yaklaşık 50 dakikalık bir süreç, kendi kendine yapıyor. Çıkan değerleri not edip, biosa elle de girilebilir.
Bildiğiniz gibi ryzen master içinde artık curve optimizer seçeneği mevcut.
-
Sağolun hocam, 150mm yükseklik, 12 cm fanlı kule tipi soğutucu aldım, ID Cooling 214XT modeli, memnunum, aynı oyunda stokta 82 derece gören işlemci, 59 a düştü... Kışa doğru da biraz ryzen master kurcalayıp, optimize ayar denerim belki... Isıyı daha düşürüp, performansı yükselecekse neden olmasın :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam kasana uygun bulduysan sorun yok güle güle kullan
-
ryzen masterin bir dosyası benim e. kartına arada hata verdirdiği için kullanmak istemiyorum. Yani biliyorum curve ayarının ona da eklendiğini
-
Diğer bir alternatif "project hydra" o da 3 set curve ayarı çıkarıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
valla bende gerek kalmadı onlara biosdan yapıp çıktım gayet performanslı ve stabil şuan
-
selam arkadaşlar. 5700x alarak aranıza katılmış bulunuyorum. diğer konuda sormuştum ama cvp alamadım. asus 550 prime anakartım var. ilk mesajdaki ayarları yaptım ve işlemci daha çok ısınmaya başladı. var mı çözümü? teşekkürler.
-
AZ yukarıda yazdım onu denedin mi? bende ısı baya düştü soğutucun nedir?
-
280mm h110i. eski yöntemle 4600 sabitledim 77 derecede 1.215v da. sizin ayarlarınızı da deneyeceğim. test programlarında kaç derece alıyorsunuz ve sogutucunuz nedir?
benim amacım r5 3600de 4.2 de 1.2v ile fanların hepsi düşük 70 derecelerde allcore kullanabilmek gibi bu işlemciyi de allcore 4.6 düşük fanlarla kullanmak. boşta 43 yükte 77 vs gibi değerlerdeyim.
-
işlemci oc ye dokunmayın hızı sabitlemişsin ondan artabilir ısı buna gerek yok zaten yükte 4.5 4.6 yapıyor işlemci. siz sadece pbo artı curve 25 yapın resimde gösterdim hatta alttaki konuda daha ayrıntılı yazdım. CB 23 testinde en fazla 70 c aida64 testine 75 c soğutucum noctua 12 se 2 12 cm fanlı. boşta 34 c ye kadar düşüyor sizin o soğutmayla boşta 43 fazla bence
5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE | DonanımHaber Forum » Sayfa 18 (donanimhaber.com)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 21 Ekim 2022; 2:11:34 > -
akşam bütün resimlerle göstereceğim. ben ilk konudaki gibi ayarları yaptım daha da yükseldi derece.
-
selamlar. pbo olarak ayarladım ama ya tek çekirdekte ya da çokluda tam puanları almıyor. pbo girili şekilde eski usul çarpan kilit 47 olarak ayarladım. 100w a kadar tüketim çıkıyor 4.7ghz 1,2v 74 derece maxde kullanıyorum. ben pbo yu tam ayarlayamadım gibi. 2 yerde de aynı girilecek menü var aslında asus anakartta. bi yerden yaptığım ayar diğerinde yapılı görünmüyor. nası bios yapmış bu asus :D
-
gençler birşeyler yaptım. işlemci çektiği güç coretemp ve hwinfoda 80w geçmiyor. tek cekirdek skor 640 cokluda da 6600 civarı.
sıcaklık 20 derece kadar düştü. 80 lere çıkan işlemci aynı skorlarda 60 larda geziyor. max 66 falan oluyor. sıvı soğutma fanları minimumda dönüyor ve 70 de aç motorları dedim :) böyle çalışacağından hiç ümidim yoktu fakat nasıl oldu anlamadım serin çalışıyor.
prime de 66 oluyor fakat oyunlarda 50 55 arası geziniyor. uncharted oynuyorum bu sıra.
-
Tam ayarlarınızı paylaşmanız mümkün mü?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X