Şimdi Ara

zengin arkadaşlar bi' bakar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hani, bazı sohbetler esnasında diyorsunuz ya; para hiç önemli değil. böyle parayı çatır çutur yeriyorsunuz ya hani... içtenliğinize bayılıyorum. şimdi mesela, o sohbetler esnasında ben sizden borç para istesem, ayıpsın ya paranın lafı mı olur falan dersiniz. ama vermezsiniz? neden? çünkü parayı sevmiyorsunuz. bizim de sevmemizi istemiyorsunuz di mi? iyi niyet gösterilerinize bayılıyorum. ama suçu da bazen kendimde(fakir olarak) aramıyor değilim. biliyorum. içinde bulunduğumuz toplum bizleri bireyselciliğe itiyor. ben mesela mandalini tek başıma yiyorum. paylaşamıyorum onu. siz daha iyi bilirsiniz sayın zenginler, biz fakirler bankaları yıkabilecek durumda mıyız? güven verebiliyor muyuz bu konuda ahlaklı zenginlere? hayır. komünizm ya da anarşizm tüm insanların kabul edeceği adil sistemler değildir, biliyoruz. ancak biz fakirlerin faşizme ve şovenizme karşı sığınacak başka bir kapısı yok. faşizme karşı sığındığımız oluşumların da kurallar bütünü olduğunu farkına varmamız gerekir. bakunin, marx, lenin ve diğerleri. peşinden gidenlerin sorgusuz sualsiz söyledikleri her sözü bir dinin ayeti gibi kabul eden insanları anlamaya çalışıyorum, bu insanlar genellikle dogmalara karşı insanlar teoride, ama tavırları tıpkı "onlara söyle kuran gibi bir kitap getirsinler" tarzında. ve daha kötü bir şey var, bir dinin kitabını okumadan o dine inanan yüzmilyonlarca garip insan gibi siyasi meselelerde de doğru düzgün okumadığı anlamadığı kitaplara iman eden çok fazla insan var. sözün özü, kavramları iki dakika rafta bekletelim, ellerimize gözlerimize kulaklarımıza bakalım, kendi beynimizle bir şeyler üretelim, ya her şey bir yanılgıysa? zenginliğiniz elinizdeki o kağıt tomarlarından mı ibaret? siz hiç bir zengin olarak mandalin yediniz mi? ekmeksiz nutella yediniz mi? son olarak: secdelerde ne çorap kokladık be. fakirliğin gözü kör olsun.

• ayıpsın lafı mı olur
  • Sakin ol asker

Edit: kıdem hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiTYRT -- 8 Ocak 2013; 14:59:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.