Şimdi Ara

Zengin olmak için ne yapmak lazım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye

“Yahudi olduğu için başarılı olan Elon Musk” Elon Musk bu tanımı duysa Space X şirketinin kepenklerini indirirdi

onun yerine başka bir yahudi geçer işler devam ederdi.

steve jobs gidince apple bitti mi?

• 120205044 kullanıcısına yanıt
    Bi de şu yönden düşünmek lazım sadece dünya nüfusunun %0,2si kadar olan yahudilerin sen de dünyayı yönettiklerine dair oluşturdukları düşüncenin sebebi ne olabilir acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bogazicili_zekiye

Bi de şu yönden düşünmek lazım sadece dünya nüfusunun %0,2si kadar olan yahudilerin sen de dünyayı yönettiklerine dair oluşturdukları düşüncenin sebebi ne olabilir acaba

gerçeğe dayanan veriler.

Haluk Tatar'ın bu konu ile ilgili belgesel tadında videoları var. Kuran'da da yahudilerin diğerlerinden üstün yaratıldığı yazar.

Rothchild, Rockafeller J.P. morgan bunlar açıkça ortada. Hatta Fed'in arkasındaki bankaların yahudi bankası olması tek başına yeterli delil.

Şuan silikon vadisinde benim gibi zeki girişimcileri toplayıp fonlayarak başarıya sahip oluyorlar. Yada direkt kendileri buluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 120205044

girişimcilik falan filan hikaye bunlar.

Abd de elon musk devletin uzay taşımacılığı için ihale almasa şimdiki konumuna gelemezdi. Bunu nasıl sağladı? Tabii ki kendi küreselci-yahudi çevresiyle.

Bizde de yandaşlara ihaleler veriliyor. Girişimcilik bir ilüzyon, amazon'un şuan bu konuma geleceğini çok önceden gelen elit grup bu iş için en uygun kişiyi görevlendiriyor. Ama biz isyan etmeyelim diye "çalışırsan sen de başarırsın, bak bu Bezoss da senin gibi biriydi ve başardı" algısını yaratıyorlar.

Alıntıları Göster

klasik fakir düşünce tarzına en açık örnek yazdığınız yorum. bu düşünce tarzıyla asla zengin olunamaz.

Elon musk devletten uzay taşımacılığı ihalesi almasa bugünkü elon musk olamazmış.

Elon musk uzay şirketi kurduğu ilk günlerde adama deli deniliyordu,tekrar kullanılabilir roket projesi denemelerinde kaç kez başarısız oldu haberin var mı? adam başarılı olana dek kaç kez olumsuz yorum aldı haberim var mı? yok özel şirket için uzay taşımacılığı çok pahalı ve riskli iş,yok geri döndürülebilir roket yapılamaz,yapılsa bile bu işten kar etmemiz imkansız v.s bu tür cümleler Elon Musk a hiç söylenmedimi zannediyorsun.

bak spacex şirketiniz başarısızlıkla sonuçlanan denemeleri. yani hiç bir şey hokus pokus ile bir anda olmuyor.

• Babadan bir şeyler kalması lazım yada inovatif düşünce ile bir şeyler yapabilmek lazım ama onu yapabilen de bir elin parmağini geçmiyor o sebeple babadan kalması lazım. Yanda bir komşu var adamın altında ne arabalar var kızında bile mercedes jip var. Mesleğini merak ettim ve sonra öğrendim ki adam gayrimenkul zenginiymiş hepsi babadan kalmış onlarca villlası var en son bir tane daha almıştı onu da kiraya vermiştir muhtemelen. Hayatı boyunca çalışmadığını söyledi villalardan gelen kiralarla kral gibi yaşıyor kendi de üzerine koymuş ev alıp duruyor,oldukça entelektüel ve mutlu bir kişilik,calismadigi icin bütün hayatini kendini gelistirmeye adamış haliyle. Dedim ne hayatlar var çalismak falan hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 10 Aralık 2020; 10:57:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yatırım tavsiyesi olarak almayın ama, bir şekilde illegal yollarla zengin olma veya atadan dededen miras kalıp zengin olma kısımlarını pas geçersek,

Çalışarak gayet de zengin olunabilir gençler hiç de öyle kim çalışarak zengin olmuş demeyin. Yurt dışından örnekler vermeye de gerek yok, ülkemizde bile gayet güzel örnekler var.

Ha tabi sizin kıstasınız 2 senede altıma ferrari çekeyim ise o iş ciddi şans işi. Ama bu konudaki en klasik örneklerden bir kaçını vereyim siz düşünün çalışarak oluyor mu olmuyor mu;

1. İlk ve belki de en sık verilen örnek simit saraylarıdır. Daha döne kadar baktığınızda bir tanıdığınız ben simit satmak istiyorum dese hiç birimizin aklına simit kafe açma olayı gelmezdi. Emin olun ilk açıldığı zamanlarda o insanlar da çevresinden sağlam eleştiriler almıştır. Ama ne oldu, meğersem gayet güzel fikir miş değil mi? bir de baktık aaa simit satmak aslında o kadar da gariban işi olmayabilir miş.
    2. Bir diğer klasik örnek ise "yemek sepeti" ve "sahibinden" gibi siteler. İki site de emin olun ilk kuruldukları gün milyonluk olmadılar. Ki hiç bir iş kurulduğunun ertesi günü sahibini zengin etmez. Ama zamanla özellikle yemek sepetinin nasıl büyüdüğü malum.
    3. Bunlar gibi ulusal olarak çok ön plandaki işlerin dışında elindeki küçük sermayeler ile beğenilmeyen yerlerden arsa alıp 10 sene bekleyip sonra o arsayı ciddi paralara satanlar, bir şekilde yine bunlar gibi değişik işlere girip sonra güzel paralar kazananlar, bir şekilde tarım ve hayvancılıktan (bilinçli ve modern olanlardan bahsediyorum) güzel paralar kazananlar veya benzer pek çok iş yapıp zengin olan insan var. O yüzden hiç de öyle çalışarak zengin olunmaz demeyin. Tabi buradaki çalışmaktan kastım bir başkasının yanında maaşlı çalışmak değil.

Ha tabi bir de görmek istemediğiniz bu tarz şeyleri deneyen herkes zengin olacak diye bir şey de yok. Evet belki iş yapacak insanlar ve pek çoğu batacak. Ki zaten sizin o zengin diye özendiğiniz insanların çoğu da belki defalarca batmış insanlar oluyor zamanında. Mesele biraz farklı düşünebilmek, biraz risk alabilmek ve biraz da şans sanırım.

• tüm mal mülkü satıp olabildiğinde bim de suya basmak lazim
  • İddaa bayi satın almak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu bizzat Türkiye'nin uzaya gönderdiği uydunun yöneticisi olan Dr. Kaan Kalkan'dan duydum. Elon Musk eğer Nasa'dan ihale alabilmiş olmasa şuan ne Tesla ne diğer işlerden bahsedebilirdik. Arkaplanda küreselci akıl olmasa nasa ihale vermezdi.

Şuan da devlet Elon Musk'a vergi indirimi yapıyor.

Arka planda lobiler vs bir sürü işler dönüyor ama tabi dışarıdan bakınca çok çalışmış başarmış bir Elon Musk hikayesi var.

Aynı şey bizim ülkede de siha üretimi üzerinden dönüyor.

• Bazı ahlaki değerlerini feda etmen.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.