Şimdi Ara

Zengin olup da tıp okuyan var mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
1
Favori
4.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam mesela bulunduğum yerde bi çocuk,kardeşimin lise arkadaşı 70 küsürüncü olmuş çocuğun ana babası da doktor ve çocuk koç tıpı tercih etmiş ve nice nice böyle örnekler biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevreniz cok dar, cevremde ve ailemde tonla kocta muh okuyan veya top tiplarda okuyan (cerrah hacet vs) kesinlikle ve kesinlikle orta sınıf olmayan (oyle bir sey yok ki zaten artık) insan mevcut. Kafasi cocugun calismiyosa mecbur bahcesehir hukuk veya sabanci isletmeye giriyorlar ama o da cocuk yapamadigi icin

• Hocam dünya genelinde asıl maddi durumu iyi olanlar tıp fakültesi okuyor.

Bizim ülkede egitimin ücretsiz olmasi buyuk avantaj. Orta duzeyin biraz uzerinde benim aile geliri yaklaşık 100k dolaylarinda. Guncel turkiyede orta sınıf gelir de bu seviye zaten. Cevremde de istisna olanlar harici geneli orta sınıf maddi durumu cok iyi olanlarda vakıf tercih ediyor.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Yok kardesim yanlıs biliyorsun zengin cocugu eşit ağırlık 150k sıralama yapıp koc isletmede 4 sene piyasa yaptıktan sonra işinin başına geçer

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • masumbiröğrenci kullanıcısına yanıt

Lan takiplestigim cerrahpasalilara tekneyi kim aldi o zaman  

• benim boyle zengin tanidiklarim var.Bu arkadaslarin babalarinin sirketleri var bir cogu yurt disina is yapiyor.Hem ozel okula gidiyorlar hem de dunyanin ozel dersini aliyorlar oyle haftada 1-2 saat degil.Her dersten saatlerce ozel ders aliyorlar.Mesela tanidiklarimdan birisi sayisal 2k yapti ayni bu sekildeydi hem ozel okul hem de dunyanin ozel dersini aldi.Cocugum sirf koc mezunu olsun diye kocun %50 indirimlisine yazildi.Bu sekilde tanidiklarim var.Hatta bazilari bunca imkana ragmen kazanamiyor yurt disina bu eski sovyet ulkelerine tip okumak icin gidiyorlar.Kisiden kisiye degisiyor.Kimisi iyi degerlendiriyor bu durumu kimisi de zaten paramiz var durumumuz ultra iyi seviyede deyip onemsemiyor.

• olm bu kadar zengin eleman çocuğuna niye tıp okutuyo yav ? Çocuğun kendisi ister doktorluk hosuna gidiyodır mesleki tatminiyet vb. anlasılabilir de cocugun potansiyeli de yoksa yurt dışına tıp icin göndermek nedir

• Muhendislik genelde orta halli ailelerin zeki cocuklarinin tercihidir..(20k ve alti icin) Cevremde zengin olan insanlarin cocuklari ya yurt disinda temel bilim okuyor ya da turkiyede tip okuyor..(Bir tane insaat muh var sadece tanidigim). Cogunluk icin gecerli bu tabii yoksa zengin olup muh okuyan da cok fazla insan var

hocam ayni zamanda tipta istiyordu yani tipa karsi bi istegi de vardi ama artik duzenli calismadigindan mi yoksa yanlis mi calistigindan bilinmez belki de zaten paramiz var maddi durumumuz cok ust duzeyde yurt disina gonderirler diye dusundu sanirim.Ve gitti de.

• Aslında ailesi zengin olan birinin tıp okuması o kadar da mantıksız değil çocuğun içinden geliyorsa.Ailem zengin olsa direk Usmle sürecine girerdim yazları Abdye researche giderdim sonrasında orda bir residency 4-5 sene 50k $ a can çekişmece sonrasında 200k $ dan devam bir de tıbbı trde devlet ünisinde okumussan süper olurdu 0 borçla abdde doktorluk  

• Requiem41 R kullanıcısına yanıt
    Yurt dışını olabildiğince sömürüp trye dönmek daha makul bi yol brnce de tıp özelinde karşılığı yok gibi. Ne olursa olsun yurt dısında zengin olmak yerine Türkiye'de olmayı tercih ederim. Amerika'da uzmanlık yapıp dönen de yoktur herhalde o paralardan sonra Türkiye'de eş değer duruma gelmek icin bi kendi yerini açman lazım anca

Cocugum tip okuyo 20 sene once is yaptigin herife soylenebilecek en prestijli cumlelerden biri yaw

• var olmaz olur mu

20 sene önce

Lan senj yanlislika cerrahpasaya mi yerlestirdim  

• Bill Gates in kizi var

Aslında dar değil de benim çevrem genelde zirzop tayfadan oluşuyordu ailenin sağladığı refahtan dolayı eğitim hayatının üstüne düşen çok kişi yoktu. Ted ankara bitirdim üniversite okumama gerek yok deyip başkent işletmeyi bırakan bile vardı, şimdi aile şirketinde çalışıyor.

• lelouchvk L kullanıcısına yanıt
    Adam cürütmeyi zenginliğin tepesinden yaptı

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.