Bildirim
ZENIT 122
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Zenit 122 güzel makinedir. Hep analog çekerim ben de, birçok makinem var aralarında da Zenit 12'im de var. Neredeyse aynı makineler, ikisinde de aynı Helios lens var. İnanılmaz güzel renkleri vardır ve bokehleri çok güzeldir lensin. Fujicolor C200 filmiyle ile muhteşem(bence) sonuçlar ortaya çıkarır. Pozometresi düzgün çalışıyorsa ve biraz bilgin varsa film takıp dene bence, zararını görmezsin Analog candır canandır. -
quote:
Orijinalden alıntı: Rocha
Zenit 122 güzel makinedir. Hep analog çekerim ben de, birçok makinem var aralarında da Zenit 12'im de var. Neredeyse aynı makineler, ikisinde de aynı Helios lens var. İnanılmaz güzel renkleri vardır ve bokehleri çok güzeldir lensin. Fujicolor C200 filmiyle ile muhteşem(bence) sonuçlar ortaya çıkarır. Pozometresi düzgün çalışıyorsa ve biraz bilgin varsa film takıp dene bence, zararını görmezsin Analog candır canandır.
Bana sorarsan hep gerçek fotoğrafin analog olduğunu düşündüm sonuçta fotografları insanlarin çektiği dönemden kalmalar şimdi ise makine çekiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ZorlananAdam
quote:
Zenit 122 güzel makinedir. Hep analog çekerim ben de, birçok makinem var aralarında da Zenit 12'im de var. Neredeyse aynı makineler, ikisinde de aynı Helios lens var. İnanılmaz güzel renkleri vardır ve bokehleri çok güzeldir lensin. Fujicolor C200 filmiyle ile muhteşem(bence) sonuçlar ortaya çıkarır. Pozometresi düzgün çalışıyorsa ve biraz bilgin varsa film takıp dene bence, zararını görmezsin Analog candır canandır.
Bana sorarsan hep gerçek fotoğrafin analog olduğunu düşündüm sonuçta fotografları insanlarin çektiği dönemden kalmalar şimdi ise makine çekiyor
Yanılıyorsun, bugün de iyi fotoğrafı makine değil insan çekiyor. Sadece doğru pozlama ve netlemeyi makine yapıyor.
Konuya gelirsem 122 güzel sağlam makinedir. Pozometresi pillidir, pili de hala bulunabiliyor diye biliyorum. Biraz bilgin varsa bence de denemelisin, lensi de 58mm f2 prime lens olduğundan güzel portreler çekilebilir . Dijitalde dönüştürücü ile kullanılabilir, uzatma tüpü ile makro ve portreler çekilebilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: çekomastik
quote:
Orijinalden alıntı: ZorlananAdam
quote:
Yanılıyorsun, bugün de iyi fotoğrafı makine değil insan çekiyor. Sadece doğru pozlama ve netlemeyi makine yapıyor.
Konuya gelirsem 122 güzel sağlam makinedir. Pozometresi pillidir, pili de hala bulunabiliyor diye biliyorum. Biraz bilgin varsa bence de denemelisin, lensi de 58mm f2 prime lens olduğundan güzel portreler çekilebilir . Dijitalde dönüştürücü ile kullanılabilir, uzatma tüpü ile makro ve portreler çekilebilir.
Teşekkürler hocam
-
Zenith 122 bir efsanedir üstadım ben bu makine ile fotoğraf çekimini seneler önce öğrenmiştim ve her hangi bir hatayı affetmeyen bir makinedir Filmi biraz yamuk tak, dişler bir kasap edasıyla doğrar filmini. pozlamayı hesaplayama - acımazısca katledersin çekimi vs.. dakiktir, saat gibi çalışır ama lensler nemli ortamda bulunduysa diyaframın şaftı kaymış olabilir.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Muhittin Abi
Zenith 122 bir efsanedir üstadım ben bu makine ile fotoğraf çekimini seneler önce öğrenmiştim ve her hangi bir hatayı affetmeyen bir makinedir Filmi biraz yamuk tak, dişler bir kasap edasıyla doğrar filmini. pozlamayı hesaplayama - acımazısca katledersin çekimi vs.. dakiktir, saat gibi çalışır ama lensler nemli ortamda bulunduysa diyaframın şaftı kaymış olabilir..
Hocam sağlam çelik bir kutudan ve kendi çantaşının ıçınden çıktı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zamanının iyi makinaların dan.. -
Merhaba Ben Zenit 122 için lens arıyorum.Hayyam çarşısına gittim orada bir iki tanesini taktım denedim.Bunlar Zenit marka değildi ama ilk görünüşte uyum sağladı.Hemen almak istemedim.Başka marka alırsam bir sorun yaşarmıyım.Yardımcı olursanız sevinirim.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X