Şimdi Ara

zenondan anlaya nburaya up up up

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sa arkadaslar araç 1999 broadway iki adet xzenon aldım ancak bunlar uygunmu bılmıyorum anlayan varsa bı yardım edebılırmı özelikler: 2012M H4 AC 8000K 12V 35W DO6 SİZCE UYAR MI?????????

• brt92 B kullanıcısına yanıt
    eğer merceksiz takıyorsan umarım patlar o zenonlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

çakma xenon kullanmayın karşı tarafı rahatsız etmeye hakkınız yok.
  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    merceklı olup olmadığını nasıl anlıcam pek anlama da
  • quote:

Orijinalden alıntı: brt92

merceklı olup olmadığını nasıl anlıcam pek anlama da

En basitinden ucuza aldıysan çakmadır
  • quote:

Broadway de mercekli zenon (xenon)
  • onceden toyotada takılıydı 300 lıraya mı ne almıslar sımdı ben kullanacam daha 1 aylık
  • quote:

Orijinalden alıntı: brt92

onceden toyotada takılıydı 300 lıraya mı ne almıslar sımdı ben kullanacam daha 1 aylık
    kullanma dostum gittiğin heryerde küfür yemek istemiyorsan kullanma bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRED BAKER

kullanma dostum gittiğin heryerde küfür yemek istemiyorsan kullanma bence

Alıntıları Göster
    mercek özelliği xenon markası modeliyle falan ilgisi yoktur. aracın farının içinde cam veya plastikten top varsa, dışarıdan bakınca görünür zaten. o far merceklidir. Merceğin amacı ışığı dağıtmadan belli noktaya odaklamaktır. xenon ampülü merceksiz fara taktığınızda ışık dağılır ve şiddeti fazla olduğundan karşından geleni rahatsız eder ve sürekli küfür yersin, ayrıca araç muayenesinde asla geçemzsin.

xenon ampül renkleri ise 4300 kelvin den başlar 20.000 kelvin olduğunu iddia eden satıcılar bile var. ideal aydınlatma için 4300k veya 6000k iyidir. bunndan fazlası ışık rengi maviye döner belki daha şık görünüyor olabilir ama aydınlatma şiddeti düşer. premium otomobiller 4300k-5000k kullanırlar.

• pcexpertt kullanıcısına yanıt
    o zaman takmıcak dostum kımsenın gozunun ırzına gecmeye hakkı yok
  • quote:

Evet o konuda kesinlikle katılyorum. Arkadan bol bol küfür yer yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcExpertt

quote:

Evet o konuda kesinlikle katılyorum. Arkadan bol bol küfür yer yani.

Alıntıları Göster
    Farda mercek yoksa boşuna takma , zaten merceksiz önünü göremezsin , uzun yolda göz yorar önünü görcen diye...

Sadece ara sokaklarda hava atıp gezebilirsin .

• quote:

Orijinalden alıntı: Escossie

Farda mercek yoksa boşuna takma , zaten merceksiz önünü göremezsin , uzun yolda göz yorar önünü görcen diye...

Sadece ara sokaklarda hava atıp gezebilirsin .

Alıntıları Göster
    Broadway'e xenon taksan ne çare kardeşim. Eşek yine eşek. Olan karşıdan gelen insanlara olacak. Yine ola ki karşıdan gelenin gözünü aldın ve direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kafadan bodoslama daldı senin araca. Ne b.k yiyeceksin. Adam tutanaklara far ayarı olmayan çakma xenon kullandığı için hiç bir şey göremedim dese kaskoyu kitlerler sana.

• quote:

Orijinalden alıntı: helpgod

mercek özelliği xenon markası modeliyle falan ilgisi yoktur. aracın farının içinde cam veya plastikten top varsa, dışarıdan bakınca görünür zaten. o far merceklidir. Merceğin amacı ışığı dağıtmadan belli noktaya odaklamaktır. xenon ampülü merceksiz fara taktığınızda ışık dağılır ve şiddeti fazla olduğundan karşından geleni rahatsız eder ve sürekli küfür yersin, ayrıca araç muayenesinde asla geçemzsin.

xenon ampül renkleri ise 4300 kelvin den başlar 20.000 kelvin olduğunu iddia eden satıcılar bile var. ideal aydınlatma için 4300k veya 6000k iyidir. bunndan fazlası ışık rengi maviye döner belki daha şık görünüyor olabilir ama aydınlatma şiddeti düşer. premium otomobiller 4300k-5000k kullanırlar.

hocam bende beyaz xenon ya da çift kademeli ampul düşünüyorum aracıma, mercek derken sanırım farın içinde bulunan çanağa benzer ampulden gelen ışığı ileri fırlatan şey oluyor. taksam sıkıntı olur mu? araç yeni bidıl

• quote:

Orijinalden alıntı: erhanbabacan

Broadway'e xenon taksan ne çare kardeşim. Eşek yine eşek. Olan karşıdan gelen insanlara olacak. Yine ola ki karşıdan gelenin gözünü aldın ve direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kafadan bodoslama daldı senin araca. Ne b.k yiyeceksin. Adam tutanaklara far ayarı olmayan çakma xenon kullandığı için hiç bir şey göremedim dese kaskoyu kitlerler sana.

Alıntıları Göster
    Osram NightBreaker Plus yada Unlimited al Emin ol o fara xenon taktığında aydınlatacağından daha iyi aydınlatır bu halojenler. 10 liraya satılan ampüllerden bir farkı kalmıyor merceksiz xenon un yağmurlu havada. Xenon taktıgında Yağmur yağmasın diye dua edersin. farları söndür git daha iyi. Heleki sisli havada Önünde Duvar olur 1 m bile göremezsin önünü.

Haa Merceksiz xenon takanlara küfür ediyorum ana avrat kalmıyor. Ayrıyetten aracın üst kısmına Hella marka Projektör ve bagaj kısmına ayrı bir akü de bağlattım. Xenonlara bir sellektör atıyorum. Utanmadan uzunları yakıyor. Bende projektörleri yakıyorum far söndürüyor.

Artık sellektör yakıldıgında farı kısmak özürdilemek yok millette. Dahada arsızlaşıp uzun yakıyorlar. Hele birde kenar mahalleden geçiyorsanız al başına belayı. Pembe pembe xenonlarla gezen Şahinler BMW ler

neyse çok kafa şişirmeyim. Takma. Mercek olsada takma. Fabrikasyon xenonlu araba al. Paran yeni araca yetmiyorsada Fabrikasyon çıkışındaki değerlerinde kullan arabanı. Broadway kötü araç değil. Ayağını yerden keser. Ama Mercekli far ın sana maliyeti 1000 lirayı bulacaktır. Oda iyi aydınlatmayacak. Git 70 liraya NB al kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: ucav

Osram NightBreaker Plus yada Unlimited al Emin ol o fara xenon taktığında aydınlatacağından daha iyi aydınlatır bu halojenler. 10 liraya satılan ampüllerden bir farkı kalmıyor merceksiz xenon un yağmurlu havada. Xenon taktıgında Yağmur yağmasın diye dua edersin. farları söndür git daha iyi. Heleki sisli havada Önünde Duvar olur 1 m bile göremezsin önünü.

Haa Merceksiz xenon takanlara küfür ediyorum ana avrat kalmıyor. Ayrıyetten aracın üst kısmına Hella marka Projektör ve bagaj kısmına ayrı bir akü de bağlattım. Xenonlara bir sellektör atıyorum. Utanmadan uzunları yakıyor. Bende projektörleri yakıyorum far söndürüyor.

Artık sellektör yakıldıgında farı kısmak özürdilemek yok millette. Dahada arsızlaşıp uzun yakıyorlar. Hele birde kenar mahalleden geçiyorsanız al başına belayı. Pembe pembe xenonlarla gezen Şahinler BMW ler

neyse çok kafa şişirmeyim. Takma. Mercek olsada takma. Fabrikasyon xenonlu araba al. Paran yeni araca yetmiyorsada Fabrikasyon çıkışındaki değerlerinde kullan arabanı. Broadway kötü araç değil. Ayağını yerden keser. Ama Mercekli far ın sana maliyeti 1000 lirayı bulacaktır. Oda iyi aydınlatmayacak. Git 70 liraya NB al kullan.

+1 diyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ucav

+1 diyorum

Alıntıları Göster
    yeni bettle larda mercek vardır diye düşünüyorum yine de farın yakından fotoğrafını çekip buraya koyarsanız net söylerim. çift kademeli fardan kastınızı anlayamadım. xenon takacaksanız en fazla 6000k olan ampüllerden taktırın. orijinal olmayan ama kaliteli xenonlarda MTEC iyidir.

• quote:

yeni bettle larda mercek vardır diye düşünüyorum yine de farın yakından fotoğrafını çekip buraya koyarsanız net söylerim. çift kademeli fardan kastınızı anlayamadım. xenon takacaksanız en fazla 6000k olan ampüllerden taktırın. orijinal olmayan ama kaliteli xenonlarda MTEC iyidir.

Şu an aracın yanında değilim ama elimde bunlar var yardımcı olur mu?

Not : Çift kademeli ampul derken, şu an sarı olan ampülün yerine sadece beyaz çift kademeli ampül takmayı da düşünüyorum hocam.

zenondan anlaya nburaya up up up zenondan anlaya nburaya up up up
     zenondan anlaya nburaya up up up zenondan anlaya nburaya up up up

• Chosen kullanıcısına yanıt
    Sizin aracınızda mercek yok ne yazıkkı mercekli xenon lar resimde gördüğünüz gibi oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toxicated

Sizin aracınızda mercek yok ne yazıkkı mercekli xenon lar resimde gördüğünüz gibi oluyor
    aracınızda mercek yokmuş. ama gördüğüm kadarıyla uzun ve kısalar için ayrı iki ampül yok yani uzun ve kısa aynı ampul üzerinde, bu demek oluyor ki ampul tipiniz H-4. Çift kademeden kastınız da bu sanırım. eğer istanbuldaysanoz 1.000 tl civarına farınızın içine mercek ve bi-xenon takan yerler var. Bi-xenon nedir derseniz yeni model premium arabaların çoğunda olan bir özellik. kuvvetli yanan tek bir ampulün önünde bir perde var kısalar yanarken, selektör yaptığınızda elektrikli olarak bu perde çok hızlı şekilde kalkarak daha fazla aydınlatmaya izin veriyor temel anlatım böyle diyelim. O kadar para vermem yada farımı söktürmem diyorsanız ışığı beyaz olan H-4 bakabilrsiniz. Ama diğer arkadaşların da yazdığı gibi mercek olmadan taktığınız xenon kiti size çok fayda sağlamayacağı gibi sürekli karşıdan gelenleri rahatsız edecektir. osram night breaker çok iyi bir seçim olacaktır. ve bir ekleme daha yapayım daha iyi aydınlatsın diye 55 watt dan daha yüksek güçte ampul takarsanız farınızın plasitk kısımları önce sararacak sonra da eriyecektir. kablo devresi de 110 watt lık ampullerde risk teşkil edecektir. aydınlatma konusunda az çok bilgi sahibiyim merak edenlerin sorularına cevap vermeye çalışırım. özellikle bir önceki aracıma xenon kitini mercekli olarak kendim profesyonel yöntemlerle monte etmiştim. sorusu olan sorabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.