Şimdi Ara

Zevkler Tartisilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "abi insanlar istedigini izler, isteyen Recep Ivedik izleyip guler size ne yeaa" tarzindaki sacma yaklasim basli basina yozlasmaya canak tutmaktir. zevkler tartisilir. kaliteli film ve kitap tuketen insan kalitesiz film ve kitap tukeden insandan suphesiz ki ustundur. sacmalamayin.

• Ben mesela mavi renk seviyorum, sen hangi renk seviyorsun? Ben eti çok pişmiş seviyorum mesela, sen nasıl seviyorsun? Hadi bunları tartışalım olur mu? Olmaz, bu yüzden zevkler tartışılmaz işte..
  • Bugün de birilerini aşağılıyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O tartışılan şey zevk değil maddi kaygılar uğruna yavanlaştırılan sanatı eleştirmek veya popüler kültürü tartışmak.

Zevk başka bir şey. Mesela ben sarışın severken senin esmer sevmen zevktir. Oturup bunu tartışmamız gereksiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C96947FEF -- 12 Şubat 2018; 19:32:28 >
  • gün geçmiyor ki bir boş daha yapılmasın...
  • zevkler kulturel kodlarin pesinden gelen ve sizin atifta bulundugunuz takdirde olusan olgulardir. bu da zevkleri subjektif alandan cikarip objektife indirger. zevk olgusunun oyle buyuk bir skalasi vardir ki hayatta gerceklestirilen her eylem zevk olgusunun icinde yer alir. her sey ben maviyi seviyorum demek kadar basit degildir mesela. ornegin bir insana tchaikovsky keman koncertosu dinlettikten sonra "bu zevkime hitap etmiyor, turkce pop daha cok seviyorum." demek zevk meselesi degildir. zevk meselesi diyebilmek icin once onu yargilayabilecek seviyeye gelmek gereklidir, bu da bolca birikim edinmekle olur. tchaikovsky ve turkce pop arasindaki tek fark dinleyici kitlelerinin zevkleri mi? hayir. zevklerin tartisilacagini anlamak sadece verilen istatistiklere bakmak kadar kolaydir aslinda.
  • ilk cumleniz harika. :)
    fakat onemli olan kisim "neden?" sorusuna cevap verebilmektir, bunun icin de belli bir esigin gecilmesi gerekir:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    elise hakkinda gorusler
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.