Şimdi Ara

ZİBRO DH DOSTLUK KULÜBÜ (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
442
Cevap
7
Favori
36.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bodur35

Şimdi forumda okuyorum inverter devamlı çalışcak kendisi dur kalk yapıyor diye.
    Follew me özelliği benim cihazda tam çekmiyor makinaya doğru yaklaşmam gerekiyor onuda öle tutmak mümkün değil.
    Follew me olmadan çalışınca inverter görevini görmemiş mi oluyor.

Follew me nin inverter sistemin çalışıp çalışmaması ile alakası yok. Follew me fonksiyonu ortam ısısını algılamasını klima üzerindeki sensör yerine kumanda üzerndekiyani kumandanın olduğu yerdeki ısıya göre çalışıyor makine..75xx lerde algılayıcı göz düz kapak üzerinde olduğu için biraz zor görüyor kumandayı.Açıkçası çok iyi bir yere oturtamayınca kumandayı bu fonksiyonu kullanmak biraz zor.Ama bu problem olarak görünmesin size ,zaten extra bir fonksiyon.

İnverter hiç durmaz diye bir kavram yanlış aslında.Hiç durmadan çalışırsa daha stabil bir ısı olur ortamda.Ama siz 24 derece isterken ortam ısısını ,klima fazla gelip 26 derceye çıkaracak olursa da durması kadar normal bir şey yok.Kaldı ki 75 serilerinin min. kapasiteleri bayağı düşüktür diğer marka ve serilere göre.Sizin yeni yerin biraz daha küçük olması bunda etkili tabiki de. Kapınızı açık kullanırsanız daha iyi olur ,hava sıkışmasın...

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Arkadaşlar ihtiyaç duyulabilir diye 65xx ve 75xx serisi klimaların kullanma klavuzlarını aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

65xx seri kullanma klavuzu Türkçe

http://s3.dosya.tc/server14/4GFl1H/ZibroS65xxTRKullan-mK-lavuzu.pdf.html

75xx seri kullanma klavuzu Türkçe

http://s3.dosya.tc/server14/aZxYT1/ZibroSP75xxTRKullanmaK-lavuzu.pdf.html

Linkleri güncelledik...

• mbirol kullanıcısına yanıt
    tamamdır şimdi daha net anladım teşekkür ederim :)
    basıyoruz 24 e kumandayı saklıyoruz taaa temizlik yapana kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bodur35

tamamdır şimdi daha net anladım teşekkür ederim :)
    basıyoruz 24 e kumandayı saklıyoruz taaa temizlik yapana kadar

Aynen öyle.Tüm kullanıcılara tavsiyemizdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6534 ile bende aranıza katıldım.
  • Bende de bir tane 1735, iki tane 2035, bir tane de 6526 var. Yillardir cok memnunum. 1735 yaklasik 5 yil oldu. Surekli kullaniyorum, tik yok daha, ilk gunku gibi. Ustelik 3. yerinde calisiyor su an. Fakat tumbu serilerden gordugum hepsi birbirinden guzel ama 6526 yabana atilacak alet degil. Minimum kapasitesi ooldukca dusuk.

• Arkadaşlar bir sorum olacak. 6534 kullanıyorum. Klima 24 dereceye ayarlı kumandadan oda sıcaklığına baktığımda 27 gözüküyor ama hala aynı devirde çalışıyor alet (tabi bu benim tahminim) Normalde oda sıcaklığını 24 dereceye getirdiğinde klimanın durması oda sıcaklığı 24 derecenin altına düştüğünde tekrar çalışmaya başlaması gerekmiyor mu? Dün 22 dereceye düşürdüm denemek için 2 dakika içinde durdu bir müddet sonra tekrar çalıştı. Benim makina derece 24 te kaldığı sürece sürekli çalışıyor üflemeye devam ediyor. İlk aldığım zaman hava bu kadar soğuk değildi tabi yine 24 dereceye ayarlıyordum bi süre çalışıp duruyodu içerisi soğumaya başlayınca tekrar çalışıyordu ısıtmak için. Normali ne bu durumun? Makinada bir sorunmu var acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Antonio-

Arkadaşlar bir sorum olacak. 6534 kullanıyorum. Klima 24 dereceye ayarlı kumandadan oda sıcaklığına baktığımda 27 gözüküyor ama hala aynı devirde çalışıyor alet (tabi bu benim tahminim) Normalde oda sıcaklığını 24 dereceye getirdiğinde klimanın durması oda sıcaklığı 24 derecenin altına düştüğünde tekrar çalışmaya başlaması gerekmiyor mu? Dün 22 dereceye düşürdüm denemek için 2 dakika içinde durdu bir müddet sonra tekrar çalıştı. Benim makina derece 24 te kaldığı sürece sürekli çalışıyor üflemeye devam ediyor. İlk aldığım zaman hava bu kadar soğuk değildi tabi yine 24 dereceye ayarlıyordum bi süre çalışıp duruyodu içerisi soğumaya başlayınca tekrar çalışıyordu ısıtmak için. Normali ne bu durumun? Makinada bir sorunmu var acaba?

kliman ınverter değilmi kardeşim.

birde nerden ölçüyorsun oda sıcaklıgını

• quote:

Orijinalden alıntı: orphanage

quote:

Arkadaşlar bir sorum olacak. 6534 kullanıyorum. Klima 24 dereceye ayarlı kumandadan oda sıcaklığına baktığımda 27 gözüküyor ama hala aynı devirde çalışıyor alet (tabi bu benim tahminim) Normalde oda sıcaklığını 24 dereceye getirdiğinde klimanın durması oda sıcaklığı 24 derecenin altına düştüğünde tekrar çalışmaya başlaması gerekmiyor mu? Dün 22 dereceye düşürdüm denemek için 2 dakika içinde durdu bir müddet sonra tekrar çalıştı. Benim makina derece 24 te kaldığı sürece sürekli çalışıyor üflemeye devam ediyor. İlk aldığım zaman hava bu kadar soğuk değildi tabi yine 24 dereceye ayarlıyordum bi süre çalışıp duruyodu içerisi soğumaya başlayınca tekrar çalışıyordu ısıtmak için. Normali ne bu durumun? Makinada bir sorunmu var acaba?

Zibro 6534 İnverter. Oda sıcaklığına klimanın kumandasında oda sıcaklığını göster tuşunu kullanarak bakıyorum.

• quote:

quote:

quote:

Zibro 6534 İnverter. Oda sıcaklığına klimanın kumandasında oda sıcaklığını göster tuşunu kullanarak bakıyorum.

ınverter olduguna göre klima bu havada tabiki durmaz ve en iyiside bu, kliasik klima değilki bu havada dursun.

oda sıcaklıgını klimanın havayı üfledigi yerden ölçerseniz hata olur.

ne yerden, neden havadan ölçeceksiniz

odanın ortasından oturdugunuz hizadan ölçün içeriyi bakalım ne olacak durum yine bir kaç derece yüksek gösteriyorsa bir derece aşagı çekin klimayı eger size sıcak geliyorsa ama sıcak gelmiyorsa bırakın çalşsın daha güzel

• quote:

quote:

quote:

quote:

ınverter olduguna göre klima bu havada tabiki durmaz ve en iyiside bu, kliasik klima değilki bu havada dursun.

oda sıcaklıgını klimanın havayı üfledigi yerden ölçerseniz hata olur.

ne yerden, neden havadan ölçeceksiniz

odanın ortasından oturdugunuz hizadan ölçün içeriyi bakalım ne olacak durum yine bir kaç derece yüksek gösteriyorsa bir derece aşagı çekin klimayı eger size sıcak geliyorsa ama sıcak gelmiyorsa bırakın çalşsın daha güzel

Valla hocam dediğim gibi 2 hafta öncesinde hava daha sıcaktı tabiki 24 derece ayarlı iken bi yarım saat 45 dk filan çalışıp bir süre duruyordu klima hiç hava üflemiyordu ben tabi bu durumdan makinanın kendini kıstığını oda sıcaklığı ayarladığım seviyeye geldiği için çalışmayı durdurduğunu anlıyordum. Hava soğudu ben yine aynı şekilde çalışmasını bekliyordum acaba sürekli çalışması sorun var ondan mı diye merak ettim. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: vvlkn

6534 ile bende aranıza katıldım.

Hoş geldiniz!!
    Hangi şehirdesiniz ,ne yazalım??
  • quote:

Orijinalden alıntı: improvise

Bende de bir tane 1735, iki tane 2035, bir tane de 6526 var. Yillardir cok memnunum. 1735 yaklasik 5 yil oldu. Surekli kullaniyorum, tik yok daha, ilk gunku gibi. Ustelik 3. yerinde calisiyor su an. Fakat tumbu serilerden gordugum hepsi birbirinden guzel ama 6526 yabana atilacak alet degil. Minimum kapasitesi ooldukca dusuk.

• Antalya/merkez

• Arkadaşlar bir sorum olacak. Oturduğum daire yeni elektrik şantiye elektriğiydi c.tesi günü saatler ayrıldı. Dün akşam merak edip sayaca baktım veriler şu şekilde.

T1 32.000
    T2 35.000
    T3 27.000

TOPLAM 93.000

gibi bir rakam yazıyordu.

Eşim şuan çalışmıyor. Klima günlük ortalama 15 saat civarı çalışıyor. ilave olarak elektrikli termosifon var. tabi birde tv ve buzdolabı. Havalar bu ara çok soğuk malum 24 derecede çalıştırıyoruz klimayı.

Ben ufak bir hesap yaptım doğrumu bilmiyorum. 4 günde 93 kw x 0,36 = 33,48 TL

gibi bir rakam çıktı ortalama bu verilere göre aylık faturam 251,10 TL gelir.

Hesabım doğrumu birde bu kullanım şekli ile klima çok mu elektrik harcıyor acaba? Klimayı auto ya da orta fan hızında kullanıyoruz geceleri kapatıyoruz. Flap lar aşağıya dönük. Zibro 6534 kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Antonio- -- 12 Aralık 2013; 11:27:44 >
  • quote:

Arkadaşlar bir sorum olacak. Oturduğum daire yeni elektrik şantiye elektriğiydi c.tesi günü saatler ayrıldı. Dün akşam merak edip sayaca baktım veriler şu şekilde.

T1 32.000
    T2 35.000
    T3 27.000

TOPLAM 93.000

gibi bir rakam yazıyordu.

Eşim şuan çalışmıyor. Klima günlük ortalama 15 saat civarı çalışıyor. ilave olarak elektrikli termosifon var. tabi birde tv ve buzdolabı. Havalar bu ara çok soğuk malum 24 derecede çalıştırıyoruz klimayı.

Ben ufak bir hesap yaptım doğrumu bilmiyorum. 4 günde 93 kw x 0,36 = 33,48 TL

gibi bir rakam çıktı ortalama bu verilere göre aylık faturam 251,10 TL gelir.

Hesabım doğrumu birde bu kullanım şekli ile klima çok mu elektrik harcıyor acaba? Klimayı auto ya da orta fan hızında kullanıyoruz geceleri kapatıyoruz. Flap lar aşağıya dönük. Zibro 6534 kullanıyorum.

Hesap doğru.Günlük tüketiminiz yaklaşık olarak 23 kw. Aylık 690 kw ları bulursunuz.Oda faturanın tam altı 248 TL civarı gelir ,tabi bu tekli tarife için geçerli.Çoklu tarifeye göre rakam daha artabilir.Çünkü T2 zamanı tüketim T3 zamanı tüketimden yüksek.Bildiğim kadarı ile T3 %60 indirimli T2 ise %50 zamlı..Yani T2 için yaklaşık 0,55 TL ,T3 için yaklaşık 0,15 TL ödersiniz.Buna göre ise T1 de 11,52 TL,T2 de ise 19,25 TL,T3 ise 4,05 TL çıkar Toplam ise 34,82 yapar.saatlik ortalama tüketi 0,37 çıkıyor. Bana göre 3 lü tarifenin riskine girmeyin.

Gelelim klima ne yakar.Ben şu anda test ediyorum 12 lik inv. makineyi.24 saat açık.Gündüz sabah 10 -akşam üzeri saat 7 arası 22 derecede,Akşam 7 gece 12-1 arası 25-26 derece,Gece 1 ,sabah 7 de 22 derece,Sabah 7 10 arası 26 derece gibi 24 saat açık. 9 Kasım ,9 Aralık toplam klima tüketimi 340 KW. yani 122.4 TL. Klimanın kullanım alanı yaklaşık 60 m2.Tabi tek hacim değil.Klima koridorda toplam 90 m2 evin 24 m2 lik salon hariç tamamına hükmediyor.Bina kışın hiç güneş almıyor.2 çephe dış yüzey , toplam 20 mt dış duvar cam vs.

Dogru kullanımla 12 lik inverter seri standart bir klima 20-25 m2 lik alanda bence 300-350 kw aylık tüketimi geçmez.Ben sizin yerinizde olsam 15 saatlik kullanımdan sonra klimayı kapatmam.Bence daha az harcarsınız.Yaklaşık olarak size bir veri sunayım.12 saat te benim kullanım şeklime göre 17 saatte 7 kw lık tüketim var,gece 7 saatlık 22 derecede ise 3-35 kw gibi bir tüketim var.Ama ben gece klimayı kapatsa idim gündüz veya sabah tüketimim mutlaka 1-2 kw artacaktı ve konfora geç ulaşacaktım.Yani aylık 30 bilemedin 50 kw daha belki fazla harcıyorum yani 18-20 TL fazla ödüyor gibi gözüküyorum ama,60 m2 lik bölünmüş alanın en uş köşesinin ısısı min 17-18 derecelerde....Sağlıklı ısı için aylık 20 TL feda olsun bana göre...

Bana göre sizin tüketiminizin yarısı yani 300 kw kadarı klimadır...

• mbirol kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Sayaçlar ayrılalı bugün 5.gün dün kontrol ettiğimde çok geldi bana şokladım açıkcası benim beklentim 180-200 arası idi yaptığım hesaba göre 250 TL rakamını görünce afalladım. 4 günde 93 kw fazla geldi açıkcası. Geçen kış bir akrabama sorduğumda en fazla 130 TL ödediğini söylemişti. Onlar ikiside çalışıyor Hafta içi günlük ortalama 6 saat çalıştırıyordu klimayı (daikin 18.000 btu/salonları 17 m2 civarı) bende onların ödediğine göre yarısı kadar fazla gelse en fazla 180-200 arası olur diye tahmin etmiştim.

Faturayı düşürmek için ne yapmamı tavsiye edersiniz. 24 derecede kullanıyorum fan orta hızda ya da auto modda flap lar aşağıya dönük. Dereceyi 23'e düşürsem tasarrufu olurmu? Birde turbo sürekli açık olsa sarfiyat artarmı?

Birde termosifon var su sayaçları ayrılmadı daha ondan da şüphem var suyu ortak kullandığımız için daha maliyetli çalışıyor gibi geliyor. Dün onuda eco moda aldım.

180-200 gelse razıyım ancak 250 TL çok vallahi. Bizim dairede sizin gibi sadece sabah güneş alıyor oda en fazla saat 11:00'a kadar. Daire ara kat kullandığım alan 19-20 m2 civarı ancak alttaki daire boş ve bina yeni bununda etkisi vardır heralde.

Eşim çalışmadığı için tarife değiştirmeyi düşünmüyorum. Zaten sabit tarife ve 3 lü tarife ile ayrı hesap yaptığımda ikiside aşşağı yukarı aynı çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Antonio- -- 12 Aralık 2013; 14:56:45 >

• 23 günlük elektirik faturası geldi. 3 Aralıktan beri klimayı 24 derecede çalıştıyorum sabah 9 dan akşam 7 ye kadar 7 den 12 ye kadar 26 derece 12 den sabaha kadar 20 derecede.
    158TL fatura günlük ortlama tüketim 19,130 30 güne 180-200tl ayet iyi 80 lt lik termosifon ve 9-7 çift monitörlü 1 bilgisayar açık diğer elektirikli aletler.

3D 7535 klima
     ZİBRO DH DOSTLUK KULÜBÜ

• Merhaba Birol Bey, merhaba arkadaşlar,

Yatak odamda Zibro 3025 kullanmaktayım.
    Yatak odası dolap harici yaklaşık 8,5 m2.

ZİBRO DH DOSTLUK KULÜBÜ

Yazın gayet güzel serinletti odayı.
    Otomatik fanda çalıştı. İç ünite gayet sezsiz çalıştı.
    Dış ünite kompresör çalışırken ara ara ses yaptı. Duvardan içeriye ses geliyordu.

Dün saat 10da klimayı açtım.
    22 dereceye ayarladım
    Odada asılı göz seviyesindeki termometrede 9 derece görünüyordu.
    1,5 saat kadar 3. fan hızında çalıştırdım , flaplar sürekli en aşağı bakar şekildeydi.
    Bu durumda fan hızından ötürü normal olarak iç ünite haliyle ses yapıyor.

Yatarken fan hızını uyuyabilmek için otomatike aldım, iç ünite sesi azaldı. (Salonda 7535 var,ses otururken sorun olmadığı için 3. fan hızı ve "follow me" kullanıyorum)
    Fakat soğutmada çalışmayla ısıtmada çalışma baya farklı gibi.
    Kompresörden sürekli uğultu, vınlama sesi geliyordu.

Gece ısınamadık , sabah 7de kalktığımda termometrede 13 derece görnüyordu.
    Klima ağız çıkışında da hava çok sıcak değildi. Ilık ılık üflüyordu.

Yanlış yaptığım bir şey mi var?
    Yaklaşık 9 saatte 8,5 m2 oda sıcaklığının biraz daha fazla olması gerekmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti35 -- 13 Aralık 2013; 8:55:33 >

• Mustafa selam. 22 derece kullanırken duvardaki termometre 13 demi.Yani bu yazdığın yatak odasımı...

Fan hızını düşürürsen sıcak hava yukarıya toplanır baypas yapar.Klima kendini kısar.Senin termometre 13 gösterebilir ama asıl ölçümü klimanın emişinden yapmak gerekli.Böyle soğuk havalarda klimanı kapatmadan kullanacaksın ,yada eve gelince açaçaksın yatak odasını ,hızlı fan 26-27 derecece 3-4 saat çalışacak sonra yatarken kısarsın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 13 Aralık 2013; 14:49:16 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.