Şimdi Ara

ZİBRO DH DOSTLUK KULÜBÜ (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
442
Cevap
7
Favori
36.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ihtiyaç duyulabilir diye 65xx ve 75xx serisi klimaların kullanma klavuzlarını aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

65xx seri kullanma klavuzu Türkçe

http://s3.dosya.tc/server14/4GFl1H/ZibroS65xxTRKullan-mK-lavuzu.pdf.html

75xx seri kullanma klavuzu Türkçe

http://s3.dosya.tc/server14/aZxYT1/ZibroSP75xxTRKullanmaK-lavuzu.pdf.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 5 Aralık 2013; 10:22:32 >

• Merhaba @mbirol bende zibro 7550 var yaklaşık 1 yildir kullanıyorum ancak son bir kac aydir klima saniyelik periyodlarla fani bir hızlanıyor bir kısılıyor bu cogunlukla ilk actigim tam gucte calistigi zamanlarda oluyor.bugun bir kac kere fan tamamen durdu ve tekrar calismaya basladi.busorun neyden kaynaklı olabilir. Daha once boyle bir sikintim yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swerkan -- 31 Ağustos 2013; 21:42:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: swerkan

Merhaba @mbirol bende zibro 7550 var yaklaşık 1 yildir kullanıyorum ancak son bir kac aydir klima saniyelik periyodlarla fani bir hızlanıyor bir kısılıyor bu cogunlukla ilk actigim tam gucte calistigi zamanlarda oluyor.bugun bir kac kere fan tamamen durdu ve tekrar calismaya basladi.busorun neyden kaynaklı olabilir. Daha once boyle bir sikintim yoktu.

75Xx serileri ic unite fan motoru inv. Fan kontrolunu serpantin yuzey isisina gore kendi ayarliyor. Tam olarak incelemeden yorum yapamam. Filtreleri sik temizleyin. Serpantin korlo ise bakim gerekebilir

• Burada tum yorumlara acigiz,gercek kullanicilar tamamen ozgurce yazabilirler.
    Belki birilerine ornek olur.
    AC,AC. TOSTOS

• az önce zibro 7535 sipariş ettim. umarım bi sorun yaşamam makina ve servis konusunda. servis ve 7535 hakkındaki izlenimlerimi zaman zaman sizinlede paylaşacağım.
  • Birol ustam selamlar,

75xx serilerinde dış ünitesinde PTC ısıtma sisteminden bahsedilmişti. Bunu dış üniteye uzaktan bakıp durdum ama göremedim. Netarafta bu acaba? Resim kolabilmen mümkünmüdür acaba? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rotasiz_45

Birol ustam selamlar,

75xx serilerinde dış ünitesinde PTC ısıtma sisteminden bahsedilmişti. Bunu dış üniteye uzaktan bakıp durdum ama göremedim. Netarafta bu acaba? Resim kolabilmen mümkünmüdür acaba? Teşekkürler.

Cihazın fan panjurundan içeriye dış ünitenin tabanına doğru bakarsan,turuncu renkli bir kabloya benzer bir şey görürsün.Ama senin montaj şeklinden karşısına geçip göremezsin.PTC ısıtıcı düşük watlı resistans dır.Bu tip ısıtıcılar dipfrizli buzdolaplarının iki kapı arasındada kullanılır.Ya da soğuk odalarda defros vs. için de kullanılır.

buna benzer bir şeydir.

• Selam. İzmirde oturuyorum. Oturma odası için bir klima almak istiyorum. Oda yaklaşık 20 M2, Tavan yüksekliği 2,5 mt kadar. Özellikle ısıtma için düşünüyoruz. Burada bir klima satıcısı tanıdığımız, Zibro S6550 yi tavsiye etti. Fiyatı 2400 TL ve kredi kartına 12 aya kadar taksit yapacak. Kullanıcı arkadaşlardan bu modeli kullanan, bilen varsa tevsiye almak istiyorumm.

Şimdiden teşekkürler.
  • dogank D kullanıcısına yanıt
    20 metre kareye 12.000 yeterlidir
    6534 yani.

yinede keşif yaptırın.
  • Peki Zibroyu öneriyor musunuz? Yoksa Mitsubishi, Sharp, Daikin filan mı dersiniz?
  • Arkadaşlar merhaba.

Konu klima ağırlıklı ama marka Zibro olunca bir şey sormak istedim.

Bir adet Zibro SRE230 lazer ısıtıcı aldık. Bu soba Kuşadası'nda kullanılacak. O civarda gaz yağı için tavsiye verebilecek var mı? Burada benzincilerde yok. Sanırım Zibro'nun kendi gazı varmış ama Kuşadası bayi getirtmediğini söyledi. Kuşadası civarında (Selçuk, Aydın, Söke vs.) bu gazı nerden bulabilirim bilen var mı? Bir de gazın fiyatını bilen var mı?

Şimdiden çok teşekkürler.
  • Aldığnınız soba bacasız laser serisi.Baca olmadığı için orjinal Zibro gazı kullanmanızda fayda var.Gaz yağı malesef kargo taşımadı yok.Orjinal 5 litre yakıt 30TL .İzmir e gelebilirseniz temin ederiz.

Bu arada sobayı nereden aldınız,bayiden mi,2 el mi?

• Sobayı kuzenim İzmir'den aldı, nereden aldı bilmiyorum ama ikinci el değil sıfır ürün.

Gazı bu civardan bulamazsak İzmir'den alacağız galiba. Ancak şöyle 20-30 litre şeklinde satılsa bizim için getirip götürmesi daha rahat olurdu.

Bilgi için teşekkürler.
  • Daha öncesi 20 litre idi.2 yıldır 5 lt.geliyor.Aslında taşıması daha kolay.

• ?.. slm zibro 7550 3d klimam dün takıldı ancak ısıtması benı hiç tatmin etmedi ayrıca beni takip et modu çalışmıyor formdakı çözüme yönelik yöntemleri denedim ancak daha havalar okadar soğuk değilken bu kadar yetersiz kalması şaşırtıcı bu arada bodrumdan yazıyorum burda havalar hala sıcak .18000 .klima benim odayı hamam gibi yapması gerekirdi oda 25-30 m2 civarı ama ısınmıyor satıcı arkadaşlar klimanın avrupaya yönelik tasarlandığını bu yüzden dış sensör ve iç sensörde değişiklik yaptıklarını söylediler böyle bişeyle karşılaşan oldumu . eğer formda zibro yetkilisi servisi bir arkadaş varsa hızla yanıtlarsa sevinirim . tatmin etmezse mitsubishi ile değiştirmeyi düşünüyorum şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tetcall

?.. slm zibro 7550 3d klimam dün takıldı ancak ısıtması benı hiç tatmin etmedi ayrıca beni takip et modu çalışmıyor formdakı çözüme yönelik yöntemleri denedim ancak daha havalar okadar soğuk değilken bu kadar yetersiz kalması şaşırtıcı bu arada bodrumdan yazıyorum burda havalar hala sıcak .18000 .klima benim odayı hamam gibi yapması gerekirdi oda 25-30 m2 civarı ama ısınmıyor satıcı arkadaşlar klimanın avrupaya yönelik tasarlandığını bu yüzden dış sensör ve iç sensörde değişiklik yaptıklarını söylediler böyle bişeyle karşılaşan oldumu . eğer formda zibro yetkilisi servisi bir arkadaş varsa hızla yanıtlarsa sevinirim . tatmin etmezse mitsubishi ile değiştirmeyi düşünüyorum şimdiden teşekkürler.

Dış hava sıcaklığı bu kadar yüksekken klima ısıtmada kendini kısar.

Flow me kullanımında iç ünite ile kumanda mutlaka birbirini görmeli.

• Follow,me,ozelligini,bende verimli kullanamiyorum. Kumanda ve cihaz,birbirini,gormeli ancak kumandanin alıcısı cok,zayif nerdeyse kumandayi cihaz hizasinda tutman gerekiyor gostermek icin

• dış ortam sıcaklığı etken olabilir evet ancak kumandada falow me özelliği olduğundan şüpheliyim çünkü 5 sn basılı tutsamda kumanda ekranında simge belirmiyor
    1. si bu cihazda bu özellik varmı ?
    2. si türkiye koşullarında dış ünite sensörünü kesip yerine daha düşük değer algılayan sensör takmış olmaları normalmi ? birde iç ünite senserünü radyatör ızgara üzerrinden sağ tarafta manuel start bütonun üzerine doğru aldılar . bunun nedenınınde kompresörü çatıya koymalarından dolayı olduğunu söylediler. Bu arada iklimsa bayii montajı yapan hergün klima takan insanlar ben daha önce böyle birşeye şahit olmadım. evde 3. klima bu diğer alarkolar canavar gibi, iş yerinde samsung var oda aynen ne bi değişiklik ne bi kesme biçme olmadı hepsinin montajında başındaydım.1 ve 2. konuda net fikri olan paylaşırsa sevinirim önceki cevaplar için teşekkürler bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tetcall -- 1 Kasım 2013; 2:16:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tetcall

dış ortam sıcaklığı etken olabilir evet ancak kumandada falow me özelliği olduğundan şüpheliyim çünkü 5 sn basılı tutsamda kumanda ekranında simge belirmiyor
    1. si bu cihazda bu özellik varmı ?
    2. si türkiye koşullarında dış ünite sensörünü kesip yerine daha düşük değer algılayan sensör takmış olmaları normalmi ? birde iç ünite senserünü radyatör ızgara üzerrinden sağ tarafta manuel start bütonun üzerine doğru aldılar . bunun nedenınınde kompresörü çatıya koymalarından dolayı olduğunu söylediler. Bu arada iklimsa bayii montajı yapan hergün klima takan insanlar ben daha önce böyle birşeye şahit olmadım. evde 3. klima bu diğer alarkolar canavar gibi, iş yerinde samsung var oda aynen ne bi değişiklik ne bi kesme biçme olmadı hepsinin montajında başındaydım.1 ve 2. konuda net fikri olan paylaşırsa sevinirim önceki cevaplar için teşekkürler bu arada.

1. si son gelen 7550 serilerinde flow me fonksiyonu yok.( tahmini olarak yazıyorum bence sebebi yukarıda arkadaşın yazdığı nedenden ötürü olabilir.Bu model dizayn olarak beyaz ve düz kapaklı.Klima üzerindeki algılayıcı göz yan açılardan algılamada sorun yaşıyor.Nedeni ise filitre kapak rengi.Eger ki gözün olduğu kısım şeffaf olsa idi daha kolay algılayabilirdi diye düşünmekle beraber,sanırım tasarımda görselden ödün verilmemiş)

2. si Evet bu seri özellikle kuzey avrupa ülkeleri için üretilmiş bir seri.Yani çok daha soğuk iklim kuşaklarına göre dizayn edilmiş.Dolayısı ile yazılımda dış hava sıcaklığı 5 derecenin altına inmezse klima max. kapasiteye çıkmıyor.Özellikle bu mevsim max. kapasiteye çıkmadığı için müşteri illada gazlasın deyince çözüm olarak dış hava sensörünün degerini değiştirerek 5 derece farklı okutuyoruz.Ama bu konu ile ilğili Marmara ve iç anadolu gibi bölgelerden hiç talep yok.Aslına bakarsanız soğukları bekleseniz hiç bir sorun olmadığını göreceksiniz. (bu seri yeni bir tasarım aslında makine çok akıllı,yazılımı çok hassas ve ileri.Dış hava sıcaklığı yüksekken bir çok marka da dış ünite fanını durdurarak veya yavaşlatarak makine gaz basıncını dengede tutmaya çalışırken,bu seri hem inv. dış fanı kontrol ediyor ,hemde dış ortan ısısına bağlı olarak siz makineye yüklenmek isteseniz bile o gazlamıyor.Böyle bir yazılıma ben başka makinede rastlamadım.Tüketiciye göre antipatip gelebilecek olan bir durum gibi görünse de,bana sorarsanız teknik olarak çok iyi bir çalışma prensibi. Bakın tüm kataloglar da ısıtma kullanım test şartları 7 derecedir.Dış ortam 15 derece ise aslında klima çalışması çok sağlıklı değildir. Aynı durum 40 derece üstünde soğutma da çalışma içinde geçerli)

Biraz detay oldu ama sorunuzun cevabı dış ortam sensörünün değişmesi sorun değil.

İç ünite sensör yer değişimi ise yine ortam ısısı yüksekken ,iç ortam sensörü serpatin ısısından da etkilendiği için klima çok sık kısıyor kendini.Zaten yerinin diğer değiştiği yerde fabrikasyon olarak kapağa yapılmış orjinal yeridir.Tek yapılan serpantinden 2 cm daha uzaklaştırarak yanlış ortam algılamasını engellemek.İç ünite sensör yer değişiminin dış üniteyi çatıya konmakla bir alakası yok yanlış anlaşılma var sanırım..

Şimdi size kullanım hakkında küçük detaylar önereyim. Öncelikle şu ılık günlerde oda kapısını açık tutun, fan hızını yüksekte tutun,üfleme yönünü aşağı yönlendirin.

Bu arada iklimsa bayii montajı yapan hergün klima takan insanlar ben daha önce böyle birşeye şahit olmadım.
    birde şunu ögrenmek isterim kırmızı ile ayırdığım cümle sizin kendi yorumunuz mu? yoksa servisin söylediği bir yorum mu? anlayamadım da...

mak
    Zibro 65xx serisi alırsanız klima aynen Alarko veya diğer kullandığınız marka gibi tam gaz çalışacaktır.Bu kesinlikle kıstaslama falan değildir.Üst seri bir çok makine çeşitli yazılım farkları ile kendilerini kısakmak vs. gibi davranırlar.Giriş seviyesi ürünler daha tek düze çalışır...

• mbirol arkadaşım çok değerli bilgilendirmen için çok teşekkür ederim. evet cihaz çok detaylı ve güzel aslında. servis ikinci kez geldi ve ölçüm yapıp gitti her şey normal dediler üst ölçüm ve odanın en uç kesminde değerler normal gerçekten ancak 30 derecede son fan hızında oda ısındı. otomatik modunda diğer normal modeller gibi odayı önce ısıtıp sonra kısmıyor sadece bu inverterlerde durum biraz farklı sanırım. neyse sorun yok dendi bizde ölçümler sonucu oda ısındığı için kabullendik. ayrıca ekonomik olması nedeniyle değiştirmekten vazgeçtim.

şimdi yukarıda kırmızıyla yazılı sorunuza cevap vereyim bana anlatılanların doğruluk düzeyini belirtmek amacıyla; adamlar hergün klima takıyorlar dolayısıyla bildikleri bir şey vardır herhalde demek istedim. bir diğeride şahit olmadığım konu olarak takılan diğer klimalarımın montajı sırasında sensör ve algılayıcılar kesilip değiştirilme gibi bir şey söz konusu olmamıştı standart koliden çıktığı şekliyle takılmışlardı demek istediğim bunlardır.

falow me özelliği aslında güzel bir özellik ancak şöyle bir sorun var kumanda yetersiz değil aslında alıcı ve verici sorunu var cihazda hem alıcı hem verici en vasat malzemeden yapılmış ben zibronun kumandasıyla diğer alarkoyu çalıştırdım alıcısı kuvetli olduğu için sanki kendi kumandasıymış gibi her yönden algıladı . tam tersini denedim alarkonun kumandasıylada zibroyu çalıştırdım oda aynen her yönden alıyor ama zibro kendi kumandasıyla alıcı ve verici her ikside zayıf olduğundan gözünün içine sokmadınmı almıyor. yani en azından bi tanesi kuvvetli olsa sorun çözülecek bence zibro için sadece yeni bir kumanda tasarlanabilir.ama farklı kumandayla kullanmayın deniyor kart algılamada sorun yaratır deniyor . tabi bu bir denemeydi sadece sonra sigortayı kapatıp yeniden açarak durumu sıfırladım şuan kendi kumandalarını kullanmaktayım. falow me özelliğinin olup olmadığını gelen arkadaşlarada sordum onlarında bir bilgisi yok ancak kumanda üstünde falow me simgeside yok acaba yazılım olarakta eksikmidir yoksa sadece kumandanın bu komutu vermesi engellenmiş olması kaydıyla yeni modellerde kısıtlanmışmıdır onu merak etmiyor değilim aslında olan modelin kumandasıyla deneme fırsatım olsa bi bakmak isterim şayet varsa kumanda temin edilebilir. tüm yorum ve cevaplar için tekrar teşekkür eder . zibrocu dostlara selamlarımı iletirim teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.