Şimdi Ara

Zibro, Toshiba, LG, Alarko Carrier Hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunlar arasında kaldım.. Sıkıldım araştırmaktan. Şimdi usta birisi bana yol gösterse arabaya atlayıp gidip sipariş vereceğim o derece..

22 metre kare salon için alacağım. Çok fonksiyonlu olması, özellikle az elektrik harcayacak bir ürün istiyorum, kaliteli olması da önemli tabii ki.

Lg cop ve eer değerleri ile beni benden aldı ama bir toshiba skvr ile yarışır mı bilemedim.

Teşekkürler

LG AS-W126MMF0

EER: 4.6
    COP: 5

EDİT: Balıkesirde yetkili servisi yok sanırım LG'nin, çevre ilçelerde de bulamadım serbis. Yattı demek bu ürün..

Alarko Carrier X-POWER GOLD 53 NQV 035M 12.000 Btu Duvar Tipi İNVERTER Klima

COP: 3,65
    EER: 3.21

NOT: Kendi Kendini Temizleme "YOK"

Toshiba Ras 13 Skvr 14000 Btu/h Inverter Duvar Tipi Split Klima (Daisekai)

COP: 3.89
    EER: 3,50

NOT: Kendi sitelerinde cop ve err değerleri yukarıdaki gibi ama hepsiburada gibi websitelerinde "4,07* COP ile standartların A sınıfı dediği 3,21 COP?li klimalardan % 27 daha verimli" yazıyor. Ne iş anlamadım.

Zibro sp 7535

COP:4.38
    EER:4.02

NOT:http://www.pvg.com.tr/zibro_sp_7535-37-73.html P.R.C malıymış bu ürün. Haliyle babam çin malı diye uzak duruyor. İnternettte çoğu kişi öneriyor her çin malı kötü mü olur dememe rağmen, çin malı mı değil mi ? diyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsungr522tr -- 21 Ağustos 2013; 18:35:07 >

• Diğerleri Japon malımı????

Zibro SP 1735 COP 4,52 Made in Japan,5 yıl garanti...2500 TL

Varsa başka Harbi Japon malı buyrun onu alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Diğerleri Japon malımı????

Zibro SP 1735 COP 4,52 Made in Japan,5 yıl garanti...2500 TL

Varsa başka Harbi Japon malı buyrun onu alın.

Ben Zibro SP 7535 çin malı üretim dedim hocam. Zibro SP 1735 22 metre kare için yeterli gelir mi ki ?

Lg zaten bulunduğum yerde servis vs. yok onu eledim.

Toshiba ile ilgili ne dersiniz ?
  • çatı kat,çok aşırı soğuk değilse rahatlıkla yeter.
  • quote:

çatı kat,çok aşırı soğuk değilse rahatlıkla yeter.

Çatı katı. Kışları soğuk yazları 31,32 derece sıcaklık oluyor.

Toshiba ile ilgili yorumunuz yok mu ? İlla Zibro mu yani ?
  • Bir yakınım tosh ras13 skvp kullanıyor, yani super daisekai ve çok memnun. Zemin katta 80 m2 evinde 20m2 salonda kapılar açık olarak yaz kış yaklaşık 4 yıldır kullanıyor sadece geçen kış jeotermal geldiğinden artık kışları kullanmayacak ama gerek ses gerek te performans olarak çok tatmin edici olduğunu söylüyor. Ancak herkesin beklentisi farklı, bende 35-40 m2 açık mutfak salonda kullanmak üzere klima araştırıyordum ve toshiba alacakken son anda satıcı kişinin tutumunu yüzünden Mhi srk63 zk-s1 aldım. Bu arada sizin baktığınız değerler en küçük btu için verim değerleri. Ras22 skvr verim değeri 3 lerde , zaten btu büyüdükçe verim düşüyor sitelerdeki rakamlara çok ta aldanmayın derim ben.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar...

Toshiba ras 13 skvrde ses sorunu var. çözüldü mü bilmiyorum.

bütçeniz yeterli ise 13 skvp öneririm. onun dışında zibro uygun görünüyor ki,çin malına o kadar ön yargılı yaklaşmayınız... iyi çin malı cihazlar da var çünkü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daikin - Toshiba - Mitsubishi
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Illaki de Ziibro diye bir derdimiz yok arkadasim,para sizin karar sizin,ben yakindan tanidigim mal icin yorum yaptim. TOSH. icin ise klima 55 in soyledigi ses isi bence hala guncel,SKV ,SKVR cok ozel makineler degil zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Illaki de Ziibro diye bir derdimiz yok arkadasim,para sizin karar sizin,ben yakindan tanidigim mal icin yorum yaptim. TOSH. icin ise klima 55 in soyledigi ses isi bence hala guncel,SKV ,SKVR cok ozel makineler degil zaten.

22 metre alan için zibro sp 1735 yeterli gelir mi acaba. Aslıda toshiba 14.000 lik olsaydı salonun yanındaki ufak kapalı balkonun da kapısını açabilirdim ama ses sorunu varmış. Nette de bakınca gördüm videoları. Acaba düzeltmişler midir...

3000 TL max çıkabileceğim fiyat zaten, sp1735 cop değeri, japon malı olması ve 5 yıl garantisiyle beni büyüledi.

Ne diyorsunuz 22 metre alan için soğutmada sorun çıkar mı sizce ?

Çatı katındayız, pimapenli camlar, çok korunaklı değil ev kışın ısıtmada sorun yaşanıyor, yazın 31-32 derece salon sıcaklığı.

• 22 m2 sorun değil gibi gelsede,özellikle çok soğuk olan bir ev için ısıtma problem olabilir.Bu konuda bir garanti veremem.Ben ne evler gördüm soba bile zor ısıtıyor.Bence aşırı soğuk hiç korumasız bir evde klima ile ısınmak çokta doğru olmayabilir.O tarz evi ısıtabilecek tek bir tip klima var oda Konsol Tipi serilerdir.Sıcağı alttan üfler.

Soğutma konusunda,aşırı sıcak olmadığına göre 7535 de 1735 de 6534 de sorun olmaz.
  • quote:

22 m2 sorun değil gibi gelsede,özellikle çok soğuk olan bir ev için ısıtma problem olabilir.Bu konuda bir garanti veremem.Ben ne evler gördüm soba bile zor ısıtıyor.Bence aşırı soğuk hiç korumasız bir evde klima ile ısınmak çokta doğru olmayabilir.O tarz evi ısıtabilecek tek bir tip klima var oda Konsol Tipi serilerdir.Sıcağı alttan üfler.

Soğutma konusunda,aşırı sıcak olmadığına göre 7535 de 1735 de 6534 de sorun olmaz.

Soğutma konusunda yeterli diyorsanız şu an toshiba ses sorunu olduğu nedeniyle elimde zibro 1735 ve Alarko CARRIER XPOWER Gold kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsungr522tr

quote:

22 m2 sorun değil gibi gelsede,özellikle çok soğuk olan bir ev için ısıtma problem olabilir.Bu konuda bir garanti veremem.Ben ne evler gördüm soba bile zor ısıtıyor.Bence aşırı soğuk hiç korumasız bir evde klima ile ısınmak çokta doğru olmayabilir.O tarz evi ısıtabilecek tek bir tip klima var oda Konsol Tipi serilerdir.Sıcağı alttan üfler.

Soğutma konusunda yeterli diyorsanız şu an toshiba ses sorunu olduğu nedeniyle elimde zibro 1735 ve Alarko CARRIER XPOWER Gold kaldı

Bu ikisini karşılaştırırsanız 1735 e ayıp olur yahu..

• Alarko CARRIER XPOWER Gold aldım bugün. Zibro ile AC kalmıştı en son aklımda. Cop değeri vs. üstün gibi gözükse de bilindik marka alıp içimin rahat etmesi daha mantıklı geldi. Zaten AC ana ekipmanları toshiba skv. Toshiba'nın da klimalarda iyi olduğunu biliyoruz.

Yardımları için herkese teşekkürler.
  • Hayirlisi olsun..
    ama skv nin ozel bir klima oldugunu kim soyledi
    en basit siradan bir seri,ses sorunu yasamazsiniz insallah..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hayirlisi olsun..
    ama skv nin ozel bir klima oldugunu kim soyledi
    en basit siradan bir seri,ses sorunu yasamazsiniz insallah..

Teşekkürler. Ses sorunu 13skvr'de yaşanıyor gördüğüm kadarıyla. AC XPOWER Gold'da kronik bir ses sorunu olduğunu okumadım hiç.

Skv tabii ki çok özel bir klima serisi değil ancak Toshiba en nihayetinde. AC'de PWM modülünün olduğunu da öğrendim çoğu klimada olmayanın aksine. İstediğim sessizlik bu klimada var, elektrik tüketimi de düşük, istediğim ek özellikler de var.

1700 TL'ye fiyatını oldukça karşılığını veren bir ürün olarak gördüm. Zibro sp 1735 liste fiyatı 3.350 TL sanırım. 3000 TL bile bulmuş olsam sadece yazın 4 ay çalıştıracağım klima için 1300 TL fazladan vermiş olacaktım. 1300 TL kaç yılda amorti edecektim...

Sessiz olduğunu ve elektrik kullanımının da iyi olduğunu forumdan kullanan kişilerden birebir öğrenmiştim, onlara da teşekkürler ilgileri için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsungr522tr -- 23 Ağustos 2013; 22:33:05 >

• şişirip duruyorlar ama bakın skvr de bile ikiz rotary komp.yokken AC demi olacak.Birde AC nin skv ile aynı olduğunu yazıp durdular,skv de ses sorunu başlayınca AC başka üretim oldu.

Kötü makine demedik ,ama çok şişiriliyor.

buda AC sesi,ben çekmedim....

http://www.youtube.com/watch?v=jg5L79H6NYI&feature=youtu.be

• quote:

şişirip duruyorlar ama bakın skvr de bile ikiz rotary komp.yokken AC demi olacak.Birde AC nin skv ile aynı olduğunu yazıp durdular,skv de ses sorunu başlayınca AC başka üretim oldu.

Her klimada bazı kişilerde problem çıkabilir, ses problemi olur başka problem olur ama AC'de kronik olarak bir ses problemi yok. Kullananlardan bizzat onay aldım. Ben kronik olarak ses problemi yok yazdım siz bana youtube'dan bulduğunuz ses kaydını gönderiyorsunuz. Ben bunda art niyet ararım kusura bakmayın !

Ayrıca 1700 TL'ye alınabilecek en iyi klima olarak gördüm. Şişirmekle ilgisi ne ?

13 Skvr alacak olsam 3000 TL verecektim.. zibro sp 1735 alsam yine aynı... 1700 TL verdim bu klimaya..

Makine iç komponentleri de toshiba olduğunu zaten biliyoruz, e gerisi de çok önemli değil bu fiyata. İstediğim özellikler zaten var, elektrik sarfiyatı iyi. Daha ne olsun..

13skvr ya da zibro sp 1735 için vereceğim parayı kaç yılda amorte edeceğimi düşündüm.. İsterse 6 cop olsun... Ek olarak aldığım ürün de elektrik sarfiyatı iyi cop değeri 5 olmasa da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsungr522tr -- 24 Ağustos 2013; 14:01:33 >

• Art niyet ha...bu video bizzat bu formda AC kullanıcısına ait.Arayıp bulmadım.

Aslında eşekklik bizdeki dobra konuşuyoruz. Sana ne ne alırsa alsın.

Siz hala kalite ayrımı ile tüketim ayrımını yapamamışsınız.
  • quote:

Art niyet ha...bu video bizzat bu formda AC kullanıcısına ait.Arayıp bulmadım.

Aslında eşekklik bizdeki dobra konuşuyoruz. Sana ne ne alırsa alsın.

Siz hala kalite ayrımı ile tüketim ayrımını yapamamışsınız.

Ben size kronik bir ses sorunu olmadığını yazıyorum buraya bir kullanıcının yaşadığı ses sorununu atıyorsunuz. Amaç nedir ? Ürünü zaten almışım.

Zaten ürün geldi kuruldu. Oldukça sessiz. Dış ünite de sessiz yeterince.

Verdiğim paranın her kuruşuna değecek bir ürün olarak görüyorum, ki bu bu yüzden bu üründe karar kıldım.

Kalite ve tüketim ayrımını iyi yaptığım için bu ürünü seçtim. Yok illa zibro almalıydım sanırım ? En kaliteli, en iyi tüketimli.. Yapmayın Allah aşkına..

Teşekkürler !

• quote:

Orijinalden alıntı: samsungr522tr

quote:

şişirip duruyorlar ama bakın skvr de bile ikiz rotary komp.yokken AC demi olacak.Birde AC nin skv ile aynı olduğunu yazıp durdular,skv de ses sorunu başlayınca AC başka üretim oldu.

Her klimada bazı kişilerde problem çıkabilir, ses problemi olur başka problem olur ama AC'de kronik olarak bir ses problemi yok. Kullananlardan bizzat onay aldım. Ben kronik olarak ses problemi yok yazdım siz bana youtube'dan bulduğunuz ses kaydını gönderiyorsunuz. Ben bunda art niyet ararım kusura bakmayın !

Ayrıca 1700 TL'ye alınabilecek en iyi klima olarak gördüm. Şişirmekle ilgisi ne ?

13 Skvr alacak olsam 3000 TL verecektim.. zibro sp 1735 alsam yine aynı... 1700 TL verdim bu klimaya..

Makine iç komponentleri de toshiba olduğunu zaten biliyoruz, e gerisi de çok önemli değil bu fiyata. İstediğim özellikler zaten var, elektrik sarfiyatı iyi. Daha ne olsun..

13skvr ya da zibro sp 1735 için vereceğim parayı kaç yılda amorte edeceğimi düşündüm.. İsterse 6 cop olsun... Ek olarak aldığım ürün de elektrik sarfiyatı iyi cop değeri 5 olmasa da..

burda gereksiz tartışılmış arkadaşa art niyetli demişsiniz ama çok önemli ayrıntı gözden kaçmış. aslında sizden ziyade kocaustaya sormuş sözü..

ya kocaustam hani bunlar twin rotarydi ya. bak kıl birolda belge çıkartmış. benim daha önce sunduğum belgede büyük modelelrde twin yazarken ufak modeller boş bırakımıştı. burda apaçıksingle rotary yazıyor dur ben klima tavsiye bölümünede alayım bu yazıyı.

anlaşılan skvlerin 18liklerinden itibaren twin rotary var. buna mukabil carrierlerde aynı olabilir yandın sen kıl birol ıstır ıstır sunar ondan önce ben sormuş olayım ikide bir derdim ya inanmıyorum bu sistemlerin hepsinin olduğuna olmuş olsa, makinelrin bukadar ucuz satılacağına.

twin durumu ortaya çıktı sıra pwm de. onuda sen bri ingilizcenle araştır bari çünkü durum baya karışık benim lazcam (ing) yok.. akıllı tasarrufun yanına gitsemde anlamam zaten. onunda anlıyacağını sanmam. az daha sana uyup bende carrier alıcaktım

birader sen bize bakma güle güle kullan klimanı biz birbirmize herzaman esprimizi yaparız. ben şimdi malbulmuş sonradan görmeler gibi kocaustaya sataştım burda:) klimanda iyidir rakamına göre, ana firmada çok iyidir malının ardında duran ender firmalardandır. Birol usta kıl olsada oda iyidir bakma sen art niyetli değildir. bugün kavga et yarın telefon aç cevap vermem demez insana.. severim o yüzden bu kıl adamı o sadece antisemitst biridir amacıda kocaustayla bana bulaşmak:) ama burda onu bile yapmamış anlayan anlasın demiş uyanık.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.