Şimdi Ara

Samsung Boracay 18000 BTU AQ18TSMNSTK Tavsiye Edermisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
5.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Samsung Boracay 18000 BTU AQ18TSMNSTK A enerji sınıfı klimayı almayı düşünüyorum. Malum temmuz ayı geldi. 30m2 alanda 2 kişiyiz, öğleden sonra güneş vuruyor fakat store perdelerle güneşi tamamen kesiyoruz. Hesaplamalarıma göre 30m2 için 12.000 btu yetiyor fakat ben ne olur neolmaz diye 18.000 almak istiyorum. Samsung teknoloji konusunda gayet kaliteli, klima konusunda nasıl acaba? Ürünü kullananlar var mı?

Yorumlarınızı rica ediyorum.

• Ben de aldım Bimeks ten getirmelerini bekliyorum. Inşallah pişman olmam teknoloji nasip meselesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bunun 9 binliği var.Çok sessiz hem kopmresörü yeni nesil hemde iç ünite sessiz.Ama benim 9 binlik.Seninki 18 binlik olduğu için mutlaka desibel fazladır.Ama performansı süper
  • Ben de bu klimadan almak istiyorum da yok mu bu klimayi kullanıp da görüşlerini bizimle paylaşmak isteyen. Nasıl bir klimadir özellikleri nelerdir. Bir de servis elektrik tesisatı yapiyor mu acaba. Cevaplariiçin şimdiden tesekkur ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kiboneburhan

Ben de bu klimadan almak istiyorum da yok mu bu klimayi kullanıp da görüşlerini bizimle paylaşmak isteyen. Nasıl bir klimadir özellikleri nelerdir. Bir de servis elektrik tesisatı yapiyor mu acaba. Cevaplariiçin şimdiden tesekkur ederim.

Selamlar,

Klimayı yaklaşık 2 aydır kullanıyoruz, son derece memnunuz. Bahsettiğim özelliklerdeki odayı buzz gibi yapıyor. Kesinlikle tavsiye ederim, 2 aydır keşke dediğim olmadı. Bu arada klima ortalama 8 saat çalışıyor ofiste.

Elektrik işini samsung servisi yapmadı. Biz kendimiz halettik sigorta alıp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalci07

quote:

Ben de bu klimadan almak istiyorum da yok mu bu klimayi kullanıp da görüşlerini bizimle paylaşmak isteyen. Nasıl bir klimadir özellikleri nelerdir. Bir de servis elektrik tesisatı yapiyor mu acaba. Cevaplariiçin şimdiden tesekkur ederim.

Selamlar,

Klimayı yaklaşık 2 aydır kullanıyoruz, son derece memnunuz. Bahsettiğim özelliklerdeki odayı buzz gibi yapıyor. Kesinlikle tavsiye ederim, 2 aydır keşke dediğim olmadı. Bu arada klima ortalama 8 saat çalışıyor ofiste.

Teşekkür ederim dostum. İnşallah biz de alırsak eğer keşke demek zornda kalmayız. Bir de klimacıların çoğu eğer sadece soğutma için alacaksanız inverter almanıza gerek yok dediler. Nedir düşünceleriniz? Elektrik sarfiyatı nasıldır acaba

• quote:

quote:

quote:

Selamlar,

Teşekkür ederim dostum. İnşallah biz de alırsak eğer keşke demek zornda kalmayız. Bir de klimacıların çoğu eğer sadece soğutma için alacaksanız inverter almanıza gerek yok dediler. Nedir düşünceleriniz? Elektrik sarfiyatı nasıldır acaba

Alma kardeşim iki ay kullandım diyene güven olmaz hiç değilse bir kış - bir yaz çıkarmış olsa.
    Her klima ısıtmaz, mükemmel soğutan klima ısıtacak diye bir durum yok.
    Bu dünyada en son alınacak klima markasından biridir samsung.

Bu iki ay kullandım siper diyenler kul hakkına giriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: terelelli11

Alma kardeşim iki ay kullandım diyene güven olmaz hiç değilse bir kış - bir yaz çıkarmış olsa.

Forumdan banlanmışsın ama yinede yazayım, sen ruh hastası mısın? Zorlamı alın diyoruz millete, ben bu klimayı almadan önce çok araştırdım ki yakın arkadaşım 16 yıldır klima işi yapıyor onada teknik verilerini gönderdim onayladı. Söylemek istemiyordum ama şu mesajlarından anlıyorum ki sen diğer markaların ya bayisisin yada montajcısı falansın. Neyse moderatörler sana cezanı vermiş zaten, bende ısıtma lafına bir laf çarpayım :

Şimdi kış geldi çattı, hava 2 gün önce 17 dereceydi ve klimayı sıcak modda 4 kişi odadayken kullandık sonuç YİNE HARİKA! Klimayı kullanmadığına eminim, ne b*k atıyorsun anlamışta değilim, al kışın kullanıyoruz ve sıcacık yaptı odayı ???

quote:

Rica ederim dostum, ben almadan önce araştırdım soruşturdum. Klimada 3.aya gireceğim hiçbir problem yok. Ofis olduğu için bu yaz günde 8 saat çalıştı ve emin ol üşüdük ve derece artırdık. Şimdi kış geldi kış testimizide yaptık cayır cayır ısıtıyorda, aletin soğutma ve ısıtmadan yana derdi yok. Yazdıklarım kişisel tecrübelerimdir elbette. Ofiste farklı odalarda 2 adet daha klima var ismini vermeyeceğim rezaletler.

Samsung bu işi yapamıyor diyen Apple hayranı falandır heralde :) Adamlar uçak motoru yapıyor, basic home klimamı yapamayacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalci07 -- 22 Eylül 2014; 23:04:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: B.H.R.17

Kardeş sana götümle güldüm hangi kış geldi. :)))
    Züğürt tesellisi seninkisi iyi klima alama forum köşelerinde kendini avut.
    Senin için sarı bina yatkını diyorlar doğrumu Züğürt klimalı.
    Ömründe Klima görmemiş ve asla evine daıkın, me, Panasonic, Haier, Toshiba alamayacak ergen ağlamaları bunlar.
    Ağla koçum açılırsın arada zengin semtlerinden geç o içinin gittiği klimalara mutlu ol.
    Çok araştırmış Yakın arkadaşı klimacıymış , boşuna dememişler taş uzaktan gelmez. :)))

Cahil bu havada ısıtma lafınada laf çarpacakmış cehaletinde bir sınırı ölçüsü olur.

Seviyesiz adam özelden numaranı ver ergeni göstereyim sana. Burada Toshibayla kıyaslayanmı oldu klimayı? Klavye paçozu seni. Hadi ikile burdan. Bu forum senin gibi boş konuşanları çok gördü üyeliğine baktım 3 günlük üyeymişsin acaba hangi kimliğe büründünde bukadar rahat konuşabiliyorsun? Günlük 50 liraya montajına devam et sen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalci07 -- 23 Eylül 2014; 16:12:58 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: terelelli11

Forumdan banlanmışsın ama yinede yazayım, sen ruh hastası mısın? Zorlamı alın diyoruz millete, ben bu klimayı almadan önce çok araştırdım ki yakın arkadaşım 16 yıldır klima işi yapıyor onada teknik verilerini gönderdim onayladı. Söylemek istemiyordum ama şu mesajlarından anlıyorum ki sen diğer markaların ya bayisisin yada montajcısı falansın. Neyse moderatörler sana cezanı vermiş zaten, bende ısıtma lafına bir laf çarpayım :

Şimdi kış geldi çattı, hava 2 gün önce 17 dereceydi ve klimayı sıcak modda 4 kişi odadayken kullandık sonuç YİNE HARİKA! Klimayı kullanmadığına eminim, ne b*k atıyorsun anlamışta değilim, al kışın kullanıyoruz ve sıcacık yaptı odayı ???

quote:

Rica ederim dostum, ben almadan önce araştırdım soruşturdum. Klimada 3.aya gireceğim hiçbir problem yok. Ofis olduğu için bu yaz günde 8 saat çalıştı ve emin ol üşüdük ve derece artırdık. Şimdi kış geldi kış testimizide yaptık cayır cayır ısıtıyorda, aletin soğutma ve ısıtmadan yana derdi yok. Yazdıklarım kişisel tecrübelerimdir elbette. Ofiste farklı odalarda 2 adet daha klima var ismini vermeyeceğim rezaletler.

Samsung bu işi yapamıyor diyen Apple hayranı falandır heralde :) Adamlar uçak motoru yapıyor, basic home klimamı yapamayacaklar.

Valla arkadaşım aranıza girmeyeyim de..sizin klimacı arkadaş 16 yıldır Arç.vs takıyor galiba ki bu makineyi al diyor.

Birde niciniz etkisinden mi bilemeyeceğim ama 17 yi kış diye hayal edip,kışında iyi ısıtır hayalini kuruyorsunuz,herşey güzelde hayallerinizin arkasından siz gidebilirsiniz de,maceraya başkasını sürüklemeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Valla arkadaşım aranıza girmeyeyim de..sizin klimacı arkadaş 16 yıldır Arç.vs takıyor galiba ki bu makineyi al diyor.

Birde niciniz etkisinden mi bilemeyeceğim ama 17 yi kış diye hayal edip,kışında iyi ısıtır hayalini kuruyorsunuz,herşey güzelde hayallerinizin arkasından siz gidebilirsiniz de,maceraya başkasını sürüklemeyin.

Selamlar Birol Bey,

Ben zaten Toshibayla vs kıyaslamadım ki bu ürünü? İhtiyaçlarımı fazlasıyla görüyor neden yalan söyleyeyim anlamadım? Ben zaten klima iklimlendirmesinde kışın odayı soba gibi yapmasını beklemem kaldı ki, yalıtımı çok iyi olan bir ofis towerda çalışıyoruz yani bizim için son derece harika bir klima.

Anlamadığım nokta şu, klima çok iyi soğutuyor, ofiste memnunuz, aynı zamanda ısıtmasından da memnunuz. Bir şikayetimiz yok ve soran arkadaşıma burdan yardımcı oluyorum. Zorla üründen şikayetçi olmamı bekliyorsunuz, TEKRAR SÖYLÜYORUM;

YOK KARDEŞİM YOK ÜRÜNDEN BİR ŞİKAYETİM YOK - ALDIM MEMNUNUM PAŞALAR GİBİ DE ÇALIŞIYOR SOĞUTUYOR -ISITIYOR !!!

Bu forumda kendi görüşümüzüde yazamaz olduk, iyi olan bir mala sırf siz sevmiyorsunuz diye kötü demek zorundamıyız.

• Arkadaşım ne ile karşılaştırdığınız önemli.Hele ki kullanım şartlar,kullanılan yerin konumu vs. Biz mi anlatamıyoruz siz mi anlayamıyorsunuz acaba çözemedim.Biz zaten demiyoruzki o klima ısıtmaz soğutmaz hiç.Diyorsunuz ya (biz biraz kurcalayınca)burası tower yalım iyi,zaten çokta bir şey beklemiyoruz vs.Pekiyi sizin daha önceki yorumunuda mükemmel makine gibi nlatmsnızın karşısında sınırlı parası olan bir kişi sizin yorumunuza dayanarak bu klimayı alıpta kışın ortasında yolda kalırsa dış ortam ısısı 0 derece makine cırtladı,vebalini çekebilecekmisiniz.

Kaldı ki siz tower damışsınız ,siin tower in merkezi ısıtma soğutma sistemi yokmu..

• Mal iyi değil yuh, sana göre iyi olan genel iyimidir.
    Müslüman biri 5. Mala iyi dermi, bana iyi dersin ona buna önemezsin.
    Sen kimsinki iklimlendirme uzmanımı.
    Ofis Tower ama binada merkezi iklimlendirme yok.
    Varoşmu orası. :))))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende buraya kişisel görüşlerimi yazıyorum hala anlamak istemiyorsunuz. Memnunum çok şükür aldığım üründen, arkadaşımızda sordu memnunmusun diye bende çok memnun olduğumu dile getirdim. Ne deseydim çok memnun değilim, kötü klimamı yazmalıyım ne istiyorsunuz hala? Memnunum ve güzel klima bu kadar basit. Sormak isterim acaba hanginiz bu klimayı kullandınız?

Ayrıca BHR17 nickli çakma arkadaş, sen önce adam ol bana numaranı gönder bakalım. Sahte üyelikle gelip burada ahkam kesmeeyeceksin ikilemene bak. Hadi koç...

Son olarak arge merkezindeyiz . Merkezi ısıtma mevcut, soğutma yok . Ekimden önce ısıtma açıldığını görmedim. Her ofiste büyüklüğüne göre klima mevcut, bizde 3 tane var sakin olun.
  • hayalci07 H kullanıcısına yanıt
    Bak şimdi adıgüzel kardeşim, ben 2006-2009 arası kullandım samsung klima...Aynı zamanda 2007 ürtetimi olan iyi kalite bir klima kullandım ve kullanmaya devam ediyorum..Gelelim benim bu ikisi arasında gözlemlediğim temel farklara...
    1) İyi kalite ortam ısısını ayarladığım derecede sabitleyip günlerce bir derece bile saptırmazken samsung 2-3 derece yukarı aşağı pik yapardı.

2) Samsung 5 derecenin altında ısıtmazken diğeri en çetin hava şartlarında ısıttı

3) İyi kalitenin orta fanda üflediği rüzgar samsungun yüksek fanda üflediği ile aynı.

4) İyi kalitenin dış ve iç ünite sesleri samsungla kıyaslanmayacak kadar düşük

5) Şimdi benim için en önemli farkı söylüyorum: Daha önce günün belirli saatlerinde çalıştırdığım samsungu artık hiç kapatmadan 24 saat calıştırmaya başlamıştım..Bir sabah uyanıp balkona çıktım ve duvarda klima olması gereken yerde bir buzdaği gördüm.Zalım hırsızlar klimayı çalıp yerine buz kütlesi bırakmışlar diye düşündüm ama yanılıyordum.Üstü buz altı klimaydı...Çok çalışmaya dayanamayan narinimiz 6 ay sonra mortingen olmuştu.Kendisini eskiciye verdik...
    İyi kaliteyi ise yaz kış sezonu kapatmadan çalıştırıyoruz Sorun yok..velhasıl bir çoğumuz klimaya o kadar para verilirmi diyor ve ucuza kaçıyor.Sonuç: Ucuz klimanın kompresöründe kullanılan çelik kalitesi ve diğer parçalarında kullanılan malzeme kalitesi, kendini ispatlamış kaliteli klimayla karşılaştırdığımızda doğal olarak bir hayli düşüktür.Böyle olunca uzun süreler çalıştırıldıklarında kalitesiz malzemeden dolayı kısa sürede arıza verirler.Bu durum sadece samsung için geçerli değil.Aynı lansmandaki digerleride dahil..

şikayetvar sitesinde açık ara önde olması hiçte tesadüf değil

Sen şimdi dışarısı 10 dereceye bile düşmemişken ısınıyorum ve memnunum dersen ve senin bu yorumunu Kars'tan Erzurum'dan okuyan biri bu klimayı alırsa ne olur sence.Ben söyleyim kulakların çınlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi economist52 -- 26 Eylül 2014; 1:32:26 >

• Tekrar selam,

Bakın siz nasıl kendi tecrübelerinizi aktarıyorsanız bende kendi tecrübelerimi aktardım. Buna kimse laf edemez, bu kişisel bir olay. Ben klimayı ankarada kullanıyorumdur, erzurumdaki adam alacaksa konuya yazar -40 derecede işe yarayan klima varsa önerirsiniz üstün bilgilerle...

Onun haricinde 2006 yılında aldığınız bir klima markasını 2014 yılında kötülemeniz gerçekten çok saçma. Şöyleki, 2006 yılında htc pda'lar vardı. İnanılmaz yavaşlardı ve hantaldılar. HTC o zamanlar HP PDA'lar ile yarışamıyordu bile, HP alanlar çok daha memnundu, bugün yani 2014 yılında HTC akıllı telefonlarda birçok firmayı geride bıraktı hatta en yakın rakibi HP'yi üretimsizliğe zorladı ve akıllı telefon pazarından sildi. Yani anlayacağınzı 2006 yılında üretim yapmış bir markayı 2014 yılında da bilmeden kötüdür bu diyemezsiniz. Bu klimanın piyasa fiyatı şuan 2.000 TL'ye yakın. Sen ucuz klima görmemişsin, 2.000 TL'ye ucuz klima diyemezsin, orta fiyattır.

Lafı fazla uzatmadan herkesin kendi görüşü olduğunu, başkasının görüşünü abuk subuk fikirlerle egale etmeye çalışmayın. Varsa aynı ürünü kullanan aynı model tüketici onlar yazsın. Marka hastalığını bırakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalci07 -- 27 Eylül 2014; 9:51:59 >

• hayalci07 H kullanıcısına yanıt
    Erzurum Kars'tan örnek verdim diye hemen -40 derecelerden dem vurmuşsun...Ne -40'ı yahu sibiryamı orası..Erzurumda 1954 - 2013 yılları arasında görülen en düşük sıcaklık bile -37, oda 1954 - 2013 arası sadece 1 kere görülmüş...Bu illerin kış sıcaklık ortalaması -10 dur ve bu durum bu iller için bile extrem bir durumdur ve senenin sadece bir kaç günü görülür..Daha öncede yazdım, böyle extreme günlerde klimaya yardımcı bir ısı kaynağı kullanılmalı..

Uzun Yıllar İçinde Gerçekleşen Ortalama Değerler (1954 - 2013):

http://www.mgm.gov.tr/veridegerlendirme/il-ve-ilceler-istatistik.aspx?m=KARS#sfB

Ankara demişsiniz ama O İŞTE YAŞ..
    Ankara soğuk bi memleket.Orda da iş görmez..

Siz en iyisi bu kış ısınmak için, ısıtmasından da soğutmasından da memnunum dediğiniz bu klimayı kullanın bakalım.Sonucuda buraya yazarsınız..

Ayrıca kötüdür diye sadece ben demiyorumki.Bknz. Sikayetvar sitesi :

https://www.sikayetvar.com/kategori/beyaz-esya/klima

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi economist52 -- 27 Eylül 2014; 11:47:43 >

• Arkadaşlar, elektronik eşya işi gerçekten şans gerektiriyor.B akın ,1,5yıldır Samsung Boracay serisi 12.000 btu modelinden ,iki adet olmak üzere neti 140 m2 olan iyi yalıtımlı doğalgaz ısıtmalı ara kat dairede biri salonumuzda,diğerinide yatak odamızda olmak üzere sadece soğutma amaçlı Eylül gibi bu tür havalarda doğalgaz açmadan ,evin ısısını kırmak amacıyla Edirne 'de kullanıyoruz.Şimdi yazın ortalama ,smart sever modu ile 25 derecede ayarla 12 saatlik kullanım, ayda 20-25 gün kesintisiz çalıştırmayla elektrik faturamız iki kişiye göre 80-85 arasında geliyor.Ben bu klimaları toplam 1,800 TL aldım.Eğer forumda bulunan deneyimli usta abilerimiz dinlesem inverter almam lazımdı ,fakat ısınma derdim değil yazın evin içini oturulacak düzeyde bana yapsın yeter dedim.Burada önemli olan sizin klimadan ne beklediğiniz,ihtiyaçlarımıza göre cevap verebilen verimlilik bakımından yeterli düzeyde olan marka ve model olması sadece.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Tekrar selamlar,

Arsenelupin; benimde anlatmak istediğim budur. Klimadan memnunum diyorum ve bir arkadaş görüşlerimi istedi, bende memnun olduğumu yazın Ankara sıcağında buz gibi yaptığını söyledim. Marka takıntılı insanlar aman efendim nasıl olur samsung soğutmazda ısıtmazda b.k gibi klima demeye başladılar. Yahu ben memnunum diyorum ötesi var mı? Dün akşam Ankara'da oturanlar bilir hava 9 dereceyi gösterdi klimayı açtım ve ortamı ıstımaya yetti. Zaten ofiste don atlet durmuyor kimse. Gayet ısındıkta.

Economist52; arkadaşım tamam öyleyse ankara 5 dereceye düşene kadar bekleyeceğim. Klimanın soğutmasından çok memnun kaldık, 5derecelik havaylada senin için test edeceğim ki biz klimayı asıl soğutmak için alıyoruz cayır cayır ısıtsın diye değil. Yinede 2006'da aldığın bir markanın 8 yıl sonra teknolojisini iyileştirdiğine inanmayabilirsin tabi. Üstelik bu marka SAMSUNG olmasına rağmen buna inanmayabilirsin, adamlar 8 yılda her alanda devleştiler, klimada hala kötüler size göre. (sebep: 2006 da klimayı kullandınız ve memnun kalmadınız).

Özetle merak eden arkadaşlara tekrar KİŞİSEL GÖRÜŞÜMü söylüyorum;

Klimadan çok ama çok memnunuz, yazın Ankara sıcağında bizi çok rahatlattı. Şuan kışa girerken'de ısıtmayı çalıştırdığımızda bunaltacak kadar ortamı ıstıyor ve memnunuz.

Sevgiler, saygılar.

• hocam selamlar bende bu klimayı almayı planlıyorum acaba ısıtıyormu bu soğuk havalarda...

teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.