Şimdi Ara

Zidoo X20 UHD & X20 PRO HiFi Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1296 Chipsetli ) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
429
Cevap
10
Favori
26.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eraycelik80'le bende aynı fikirdeyim ve yeni modellerdeki bu fiyatların yüksek olduğunu yazacağım firmaya.Hatta 116$'lık Zidoo X9S'e , bu modelde 100$'lık ne ilave oldu da Z9S fiyatı 216$ oldu diye soracağım.

Çünkü Futeko'da bahsedilen rakamlar eğer ki doğruysa Zidoo Z9S modeli için 1350-1400 TL'lik bir maliyetten bahsediyoruz ki o da gümrüğe takılmazsa oluşan maliyet.

Eyvah ki eyvah...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değiştirmeyeceğiz bu kadar basit vallahi ben memnunum 75" ekranda bile makul fiyatlara inince alırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • z9s ile x9s arasında sadece görüntü kalitesi açısından fark varmı?
    işlemci ve gpu aynı sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

z9s ile x9s arasında sadece görüntü kalitesi açısından fark varmı?
    işlemci ve gpu aynı sanırım.
    İşlemci farklı da gpu bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

İşlemci farklı da gpu bilmiyorum

Alıntıları Göster
    şimdi baktım z9s realtek 1296 chipset ama cpu ve gpu x9s ile aynı.

cpu= arm cortex A 53
    gpu= arm t820

her ikisinde de durum bu.
  • Mutlaka iyileşme olcak 1295 işlemcide ki hata 1296 da Yok mesela

• quote:

Mutlaka iyileşme olcak 1295 işlemcide ki hata 1296 da Yok mesela
    Evet mutlaka olmalı yoksa aradaki fiyat farkı anlamsız olur.
  • Aralarındaki farkları Futeko açıklamış:

https://www.futeko.com/products/MP093.php

Bence bunlar 100 $ etmez ancak Realtek yeni çipsetine bu kadar fark koyuyorsa Zidoo'nun yapacak bir şeyi yok. Ancak bence asıl mesele Zidoo'dan kaynaklanıyor çünkü bu arkadaşlar Z9S ile Z10 arasına 110 $'lık fark koymuşlar. Sadece alüminyum kasa farkından dolayı 110 $. Maliyet olarak ise eminim 10 $ bile yoktur. Ben artık Zidoo'nun havaya girdiğini ve tekelleşmesinin nimetlerinden yararlanmaya çalıştığını düşünüyorum. Bu yüzden yine umudum hala kullandığım Himedia'ya dönmeye başladı. Pro modellerini almam ama yeni model çıkarmalarına fazla kalmadığını düşünüyorum. Yeni ve rekabetçi bir model çıkarsın da şu Zidoo'nun ayakları biraz yere bassın istiyorum. Gerçi X9S ve X10'u piyasadan çekmek gibi bir hata yaparlarsa kendi ayaklarına sıkmış olacaklar çünkü bu fiyatlara satış yapmaları çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Aralarındaki farkları Futeko açıklamış:

Bence bunlar 100 $ etmez ancak Realtek yeni çipsetine bu kadar fark koyuyorsa Zidoo'nun yapacak bir şeyi yok. Ancak bence asıl mesele Zidoo'dan kaynaklanıyor çünkü bu arkadaşlar Z9S ile Z10 arasına 110 $'lık fark koymuşlar. Sadece alüminyum kasa farkından dolayı 110 $. Maliyet olarak ise eminim 10 $ bile yoktur. Ben artık Zidoo'nun havaya girdiğini ve tekelleşmesinin nimetlerinden yararlanmaya çalıştığını düşünüyorum. Bu yüzden yine umudum hala kullandığım Himedia'ya dönmeye başladı. Pro modellerini almam ama yeni model çıkarmalarına fazla kalmadığını düşünüyorum. Yeni ve rekabetçi bir model çıkarsın da şu Zidoo'nun ayakları biraz yere bassın istiyorum. Gerçi X9S ve X10'u piyasadan çekmek gibi bir hata yaparlarsa kendi ayaklarına sıkmış olacaklar çünkü bu fiyatlara satış yapmaları çok zor.
    Hay ağzına sağlık %100 katılıyorum sana tam da böyle yapıyor bu firma

• Demek ki neymiş monopol ya da kartel iyi bir şey değilmiş ama mecbur alacağız sanırım 1295teki atlamaları hissediyorum 4kda

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Demek ki neymiş monopol ya da kartel iyi bir şey değilmiş ama mecbur alacağız sanırım 1295teki atlamaları hissediyorum 4kda
    Deli eder Adami o ben sasi bes gördüm sabaha kadar Dene den dene

• çok azalmış öyle deli edecek kadar değil bir film boyunca 5 6 kere filan ama olmaması lazım bir de ana ekrana her dönüşte ekran tazeliyor bakalım inşallah 1296 chipte bunlar olmazsa 10 numara

• quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Aralarındaki farkları Futeko açıklamış:

Ben dört model arasında şu farkları (veya benzerlikleri) görüyorum:
    Zidoo X20 UHD & X20 PRO HiFi Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1296 Chipsetli )

Grafik işlem ünitesi aynı olunca 4K'da ne kadar daha üstün olacağını göreceğiz.

Alacağımız cihazın 1 veya iki yılda demode olmasını istemeyiz. Bence en büyük sorun HDR konusunda... Cihazlar HDR konusunda bugünden demode...
    Bugün alacağımız bir cihazın artık demode kalan HDR10'la birlikte HDR10+ ve Dolby Vision desteklemesi beklenir.

Başka bir sorun Zidoo'ların Netflix desteklememesi. Bildiğim kadarı ile sadece eski 4.16.1 (SD) versiyonu kurulabiliyor.
    Spotify ile de sorunu vardı galiba... Spotify ilgimi çekmediğinden emin değilim.

Netice olarak Zidoo HDR10+, Dolby Vision ve Netflix gibi lisans sorunlarını halletmedikçe X9S'in üzerine model çıkarması anlamsız oluyor.

X9S, BlueRay iso'ları orijinal menüleri ile gösterme ve SACD iso'ları çalabilme gibi başarılı işlere imza atmış bir cihaz.

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Güzel tespitlere bende bildiklerimi eklemeye çalışayım.

HDR10+ Plus ilerde gelir mi bilmem ama daha önceden de yazdığım gibi ; Zidoo'ya Dolby Vision konusunu sorduğumda Dolby firmasının kısıtlamalarından dolayı gelmesinin zor olduğunu söylemişlerdi.

Netflix konusu da bana göre zaten umut vadetmiyor.Sanırım bu konuda Netflix işi yokuşa sürüyor ve istekleri pek gözardı edilecek şeyler değil herhalde.Çünkü Mibox haricinde lisans verdiği Çin malı başka bir cihaz göremiyoruz piyasadaki ürünler arasında.Dolayısıyla Zidoo'da Netflix için beklentili olmamak lazım.

Kurulumlarında sorun yoktu , ben farklı farklı Netflix versiyonları kurup denemiştim cihazlara.Sadece kullanımlarında sıkıntılar vardı.

Spotify'da aynı şekilde , kuruluyordu ama kumanda ile hakimiyet zordu.

Dolayısıyla bu tür uygulamalarla işi olanlar Zidoo'yu yada başka Çin malı bir Android Box'u tercih etmemeli.Netflix , Spotify , Youtube anlamında fiyat performans cihazı olarak alacaksın bir Amazon Fire TV Stick ve bakacaksın rahatına.

Zidoo ile de arşivindeki dizi ve filmleri harika bir görüntü ve altyazı menüsü eşliğinde seyredeceksin arkadaş...

• HDR 10 Plus tamamen Samsung uydurması ve Amazon Dan bazı destek

• quote:

HDR 10 Plus tamamen Samsung uydurması ve Amazon Dan bazı destek
    Evet, HDR10+ Samsung ve Amazon tarafından çıkarılan bir açık standart. Ama uyduruk değil.

HDR10 Eski Taş Devri (Paleolitik devir) ise,
    HDR10+ Cilalı Taş Devri (Neolitik devir).
    Neden taş devri benzetmesi yapıyorum? Zira konu henüz çok yeni... Daha neler göreceğiz...
    Ama şu kesin, video gerçekçiliği bakımından HDR, 4K’dan çok daha etkili bir teknoloji.

Nedir farkları HDR10 ile HDR10+’ın?

HDR10 statik metadata kullanır.
    Nedir bunun anlamı?
    Renk hacim, ortalama ve maksimum ışık bilgileri başta bir kere verilir, film boyunca değişmez.
    Hani bazı cihazlar vardır, her şeyi yapar ama hiçbir şeyi doğru-dürüst yapmaz...

HDR10+ dinamik metadata kullanır.
    Daha önce bahsettiğim dataları sahneden sahneye, hatta kareden kareye değiştirebilir.
    Gördünüz mü daha önce neden taş devri benzetmesi yaptım?
    Aralarında dağlar kadar fark var.
    HDR10+ daha önce söylediğim gibi açık bir standart. Üreticiden satılan cihaz sayısı başına bir telif hakkı talep edilmiyor. Sadece eğer sertifikasyon istenilirse bir kerelik bir ücret alınıyor.

Dolby Vision ise adından anlaşılabileceği gibi Dolby Laboratuvarları tarafından çıkarılmış bir standart...
    HDR10+’ı bir adım daha ileriye götürerek 10 yerine 12 bit renk derinliğini ve daha yüksek ışık seviyelerini destekliyor. Dolby Vision biraz daha ileriye dönük TV ve cihazlara yönelik bir standart.

HDR10+’ın uyduruk olmak uzak bir standart olduğu kesin.

• Tutmayacak bir firma la olacak is değil

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlama olmaması için küçük bir düzeltme:

HDR konusunun çok yeni olduğunu yazdım.
    Bu saptama sadece HDR Video için geçerli.

Fotoğrafçılıkta ise konu oldukça eski.
    Fotoğrafçılıkta HDR'nin tarihçesi 19. yüzyıla kadar gidiyor.

Fotoğrafçılıkta kullanılan HDR ile HDR Video benzer sonuca ulaşmak için tamamen farklı teknolojiler kullanıyor.

Fotoğrafçılıkta kullanılan HDR genellikle aynı kadrajın farklı ışık pozlaması ile birden fazla çekimi ve daha sonra bu karelerin birleştirilmesinden oluşturuluyor. Bu şekilde karenin karanlık bölgelerinde detayın siyahlar içinde, çok parlak bölgelerde ise ışık patlaması, yanma nedeni ile, detayın kaybolması önleniyor.
  • quote:

Tutmayacak bir firma la olacak is değil
    Samsung'u günahım kadar sevmem.

Sevmeme nedenim, 2000'li yıllarda ürettiği TV'lerde elektrolitik kondansatörleri üzerinde 12V olan devrelerde 16V'luk kullanması gerekirken 10V'luk kullanması... Bu TV'ler belirli bir süre sonra, genellikle garanti süresinin bitiminin hemen ertesinde, arızalandı. İşin ilginci Samsung TV servislerine hiç bir zaman size böyle arızalanmış bir TV gelirse kondansatörleri 16V'luk koyun diye bir bülten yayınlamadığı için servisler yine 10V'luk koydu... :)
    Eskiden Google'da "Samsung TV capacitor scandal" yazınca bu konudaki tüm bilgiler geliyordu. Bu bilgiler yavaş yavaş nedense (!) azalmaya başladı...

Ancak Samsung'u sevsek de sevmesek de bugün dünyanın en ileri teknoloji firmalarından biri olduğunu ve pazar belirleyicisi olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Samsung'u günahım kadar sevmem.

Sevmeme nedenim, 2000'li yıllarda ürettiği TV'lerde elektrolitik kondansatörleri üzerinde 12V olan devrelerde 16V'luk kullanması gerekirken 10V'luk kullanması... Bu TV'ler belirli bir süre sonra, genellikle garanti süresinin bitiminin hemen ertesinde, arızalandı. İşin ilginci Samsung TV servislerine hiç bir zaman size böyle arızalanmış bir TV gelirse kondansatörleri 16V'luk koyun diye bir bülten yayınlamadığı için servisler yine 10V'luk koydu... :)
    Eskiden Google'da "Samsung TV capacitor scandal" yazınca bu konudaki tüm bilgiler geliyordu. Bu bilgiler yavaş yavaş nedense (!) azalmaya başladı...

Ancak Samsung'u sevsek de sevmesek de bugün dünyanın en ileri teknoloji firmalarından biri olduğunu ve pazar belirleyicisi olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.

Alıntıları Göster
    Haklılık payınız var fakat görüntü dünyası bir firma la is yapmıyor ki örnek dolby vision olan daha projeksiyon Firmasi bildiğim kadarı ile yok hdr 10 daha bu sene ufak ufak ve onlar da eksik

Zor bu iSler

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.