Şimdi Ara

Zidoo X20 UHD & X20 PRO HiFi Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1296 Chipsetli ) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
429
Cevap
10
Favori
26.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence bu gecikmeler ne Zidoo'nun yazılımı ile ne de Android platformu ile alakalı değil gibi.

Neden derseniz ; bunun doğrulamasını Dune firmasında gördük.Çünkü Dune'un ürünlerinin piyasaya verilmesi de gecikti.

Bildiğiniz gibi Dune firması ; cihazlarındaki oturmuş yazılımları ile nam salmış firmalardan birisi.

Eğer ki sıkıntı cihazlara ait yazılımlarda olsaydı ; Dune şimdiye kadar elli kere çözerdi bu işi.Ama o da tam anlamıyla çözemediği için kendi ürünlerini piyasaya vermekte gecikmeler yaşadı.

İşin içyüzünü bilemem ve benimkisi yalnızca bir tahmin ama gecikmelerdeki bu sıkıntıların sebebi Realtek kaynaklı olabilir diye düşünüyorum...
  • İşte Dune firmasıda çözemiyor. Olay kesinlikle android ile alakalı bence, hatta sizde yazınızda Dune firmasıda tam anlamı ile çözemediğinden bahsetmişsiniz. Realtek chip ile sorun olabilir haklısınız ama sorunun kaynağı gene android e dayanıyor, bir uyumsuzluk ve stabilite sorunu kesin var. Yoksa bu kadar köklü firma olan Dune ve bir okadar da muhteşem bir ivme yakalayan Zidoo nun böyle gecikme yaşaması normal değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuhaser Y kullanıcısına yanıt
    Bir ara Zidoo firmasının forum sayfasında Zidoo X9S hakkında gelen yazılım eleştirlierine cevap veren bir firma yetkilisi ; yaşanan bazı sıkıntıların Zidoo'dan kaynaklanmadığını ve bununla ilgili Realtek'in çözüm üretmesi gerektiğini yazmıştı hatırladığım kadarıyla.

Yani siz istediğiniz kadar cihazın yazılımına müdahale edin ama bazı müdahalelerde chipset elinizi kolunuz bağlıyorsa bir yerde tıkanır kalırsınız.

Bu yüzden Android kaynaklı değilde Android - Realtek chipsetlerin uyumu ile ilgili sıkıntılar mı var acaba diye düşünmüyor değilim.

Ama bilgi almak adına firmaya bir mail atıp bu gecikmelerin sebebini ve Realtek ile ilgili sıkıntılar olup olmadığını öğrenmeye çalışayım bakalım ne cevap verecekler ?
  • Abi doğru diyorsun bence de realtek sebebi, dune da bocalıyor ve bocalayacak sigmayla yakaladığı başarıyı realtekle yakalayacak mı pek sanmıyorum. Ah be sigma ne vardı bi chip üreteydin de şu realtek e kalmasaydık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Bir ara Zidoo firmasının forum sayfasında Zidoo X9S hakkında gelen yazılım eleştirlierine cevap veren bir firma yetkilisi ; yaşanan bazı sıkıntıların Zidoo'dan kaynaklanmadığını ve bununla ilgili Realtek'in çözüm üretmesi gerektiğini yazmıştı hatırladığım kadarıyla.

Yani siz istediğiniz kadar cihazın yazılımına müdahale edin ama bazı müdahalelerde chipset elinizi kolunuz bağlıyorsa bir yerde tıkanır kalırsınız.

Bu yüzden Android kaynaklı değilde Android - Realtek chipsetlerin uyumu ile ilgili sıkıntılar mı var acaba diye düşünmüyor değilim.

Ama bilgi almak adına firmaya bir mail atıp bu gecikmelerin sebebini ve Realtek ile ilgili sıkıntılar olup olmadığını öğrenmeye çalışayım bakalım ne cevap verecekler ?
    Abi x20 deki problem neki Gul gibi çalışıyor nedir sorun olan

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Şu an için cihazda bir problem var demiyoruz zaten.Ama yaşanan gecikmeye bakılırsa firmalarda birtakım sıkıntılar yaşandığı belli.

Çünkü 15 Mayıs'ta duyurulan Zidoo ürünleri aradan nerdeyse 2 ay geçmesine rağmen tam anlamıyla satışa sunulamadı.Çoğu sitede hala ürünleri göremiyoruz bile.

Buna belki donanım tedarikinde yaşanan sıkıntılar , belki de yazılımsal sıkıntılar sebep oldu ama bu gecikmelerin Dune'da da yaşandığını kabul edersek ben Realtek kaynaklı sıkıntılar olduğuna daha çok ihtimal veriyorum şahsen...

• quote:

Şu an için cihazda bir problem var demiyoruz zaten.Ama yaşanan gecikmeye bakılırsa firmalarda birtakım sıkıntılar yaşandığı belli.

Çünkü 15 Mayıs'ta duyurulan Zidoo ürünleri aradan nerdeyse 2 ay geçmesine rağmen tam anlamıyla satışa sunulamadı.Çoğu sitede hala ürünleri göremiyoruz bile.

Buna belki donanım tedarikinde yaşanan sıkıntılar , belki de yazılımsal sıkıntılar sebep oldu ama bu gecikmelerin Dune'da da yaşandığını kabul edersek ben Realtek kaynaklı sıkıntılar olduğuna daha çok ihtimal veriyorum şahsen...
    Hadi hayırlısı diyelim

• Gecikme konusundaki fikirlerimi biraz daha açayım :

Zidoo'nun bundan önceki ürün lansmanlarında hiç bu kadar beklememiştik.Yapılan duyuruların ardından belli bir süre sonra ürünler web sitelerinde görülmeye ve satılmaya başlanmıştı.

Ha , sen alırsın eline 20-25 günde geçer , ondan bahsetmiyorum.Duyurulan ürünlerin web sitelerinde çok geç olmadan satışa başlamasından bahsediyorum ben.

Ama bu akşam itibarıyla baktığımda ; Zidoo X20'nin sadece Aliexpress'te ( orada da 528$'lık bir fiyatla ) satıldığını görüyorum.Geekbuying'te , Gearbest'te , Amazon'da hâlâ satışına başlanmamış durumda.Zidoo X20 Pro'yu ise satan tekbir yer yok şu an için.

Dolayısıyla ürünlerin piyasaya sunulmasında yaşanan bu gecikme sürecinin , ilk başta öngörülmeyen birtakım sıkıntılardan kaynaklandığını ister istemez düşünüyorum.

Neyse geç olsun ama temiz olsun.Yeter ki, stabil ve verilen parayı hakeden donanım ve yazılım kullansın kullanıcılar.Az para verilmeyecek çünkü.Günümüz dolar kuru ile gerçekten çok para bu cihazlar.

Zidoo X20'nin performansına gelirsem ; seninde dediğin gibi ; Zidoo X20'nin kullanımında ( kendi kullanım kriterlerime göre ) bende hiçbir anormallik görmedim.Şakır şakır çalışıyor cihaz.

Ama NAS veya SMB kullanımı , 4K oynatım performansı , yeni nesil HD seslerin aktarımı v.s konularında sıkıntılar varsa da sen zaten tespitlerini paylaşacaksın ve hep birlikte öğrenmiş olacağız...

• quote:

Gecikme konusundaki fikirlerimi biraz daha açayım :

Zidoo'nun bundan önceki ürün lansmanlarında hiç bu kadar beklememiştik.Yapılan duyuruların ardından belli bir süre sonra ürünler web sitelerinde görülmeye ve satılmaya başlanmıştı.

Ha , sen alırsın eline 20-25 günde geçer , ondan bahsetmiyorum.Duyurulan ürünlerin web sitelerinde çok geç olmadan satışa başlamasından bahsediyorum ben.

Ama bu akşam itibarıyla baktığımda ; Zidoo X20'nin sadece Aliexpress'te ( orada da 528$'lık bir fiyatla ) satıldığını görüyorum.Geekbuying'te , Gearbest'te , Amazon'da hâlâ satışına başlanmamış durumda.Zidoo X20 Pro'yu ise satan tekbir yer yok şu an için.

Dolayısıyla ürünlerin piyasaya sunulmasında yaşanan bu gecikme sürecinin , ilk başta öngörülmeyen birtakım sıkıntılardan kaynaklandığını ister istemez düşünüyorum.

Neyse geç olsun ama temiz olsun.Yeter ki, stabil ve verilen parayı hakeden donanım ve yazılım kullansın kullanıcılar.Az para verilmeyecek çünkü.Günümüz dolar kuru ile gerçekten çok para bu cihazlar.

Zidoo X20'nin performansına gelirsem ; seninde dediğin gibi ; Zidoo X20'nin kullanımında ( kendi kullanım kriterlerime göre ) bende hiçbir anormallik görmedim.Şakır şakır çalışıyor cihaz.

Ama NAS veya SMB kullanımı , 4K oynatım performansı , yeni nesil HD seslerin aktarımı v.s konularında sıkıntılar varsa da sen zaten tespitlerini paylaşacaksın ve hep birlikte öğrenmiş olacağız...
    Onları yazcam da

Ne nas ta ne WiFi de ne 4k da nede hdr de en ufak problem Yok makine cok da seri

Aman cihaz iyi olsunda önemli olan o...

• Muhtemelen çok kullanılmayan bazı özelliklerinde istenen performansı ve stabiliteyi sağlayamamışlardır. Bunların cihazın medya oynatma özelliğiyle hiç alakası da olmayabilir. Mesela atıyorum bluetooth klavye bağlantısı falanca marka ile arada bir kopuyordur veya ekrana telefondan görüntü aktarırken falanca çözünürlük seçilirse bir sorun çıkıyor gibi bir şey olabilir. Muhtemelen %99 kullanıcının fark edemeyeceği türden bir sorundur. O açıdan benim Himedia'da da çalışmayan fonksiyonlar var ama kullanmadığım için sallamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Muhtemelen çok kullanılmayan bazı özelliklerinde istenen performansı ve stabiliteyi sağlayamamışlardır. Bunların cihazın medya oynatma özelliğiyle hiç alakası da olmayabilir. Mesela atıyorum bluetooth klavye bağlantısı falanca marka ile arada bir kopuyordur veya ekrana telefondan görüntü aktarırken falanca çözünürlük seçilirse bir sorun çıkıyor gibi bir şey olabilir. Muhtemelen %99 kullanıcının fark edemeyeceği türden bir sorundur. O açıdan benim Himedia'da da çalışmayan fonksiyonlar var ama kullanmadığım için sallamıyorum.
    5 çeşit cihazda bluetoth bağlantı da sorun yok

Aktarmada da sorun görmedim

Ama dediğiniz gibi bilemediğimiz belki cihazlar var sorun yaşayacağı

• Zidoo X20'nin benim elime geçtiği tarih olan 4 Haziran'da ; cihaz üzerinde v1.2.18 yazılımı ile gelmişti ve açılır açılmaz OTA'dan v1.2.20 yazılımını almıştı.

Hemen yüklemiştim OTA'dan verilen bu v1.2.20 yazılımını ve de kullanım süresi boyunca kayda değer bir sıkıntı görmemiştim ben ama görebildiğim ufak tefek şeyleri de mail ile hemen bildirmiştim firmaya.

Firmada doğal olarak Zidoo X20'yi test eden tüm kullanıcıların geri dönüşleri doğrultusunda arka planda cihazla ilgili yazılım güncellemesine devam etmişti.

İşte test grubundaki bu kullanıcıların yaklaşık 6 haftalık kullanımı sonrasında ; Zidoo X20 ve X20 Pro modelleri için ilk yazılımlar v1.2.28 sürümü olarak yayınlandı.

Ve bu yazılımlar , Zidoo X20 modelleri için ilk indirilebilir yazılım aynı zamanda.

Bu arada Zidoo X20 ve Zidoo X20 Pro için yayınlanan bu v1.2.28 yazılım içeriğinin , geçenlerde Zidoo X9S modeli için yayınlanan v2.0.34 yazılımına çok benzediğini , hatta bazı detaylar açısından tıpatıp aynı olduğunu da söylemeliyim size...

Zidoo X20 modelleri için yayınlanan v1.2.28 Release yazılımlarına ait detaylara gelirsek....

v1.2.28 for Zidoo X20 and Zidoo X20 Pro Release

System :

1- Fixed the problem that the bluetooth will turn on automatically when starting up
    2- Fixed random crash problem when playback video
    3- Optimized system stability

Wall Poster :

1- Added children lock dynamic locking function
    2- Modified child lock description
    3- Fixed the problem that the rating of individual films cannot be obtained
    4- Added the mandatory password change function (set - child lock interface, focus on the unlock button, and then press "menu 21000" to page out password change interface)
    5- Optimization matching (for example, speed and passion 1 match to 10)
    6- Added the "mark as seen" function
    7- Added batch operation functions for collection, viewing records and unwatched categories
    8- Solved the problem that douban cannot get stills photos
    9- Adjust the welcome screen UI
    10- The main interface does not match the classification to increase the batch deletion function
    11- Fixed the problem that whether the network equipment is connected or not and judge the error
    12- Repair the problem that the equipment cannot be connected normally after starting up occasionally
    13- Optimized memory footprint and improve fluency
    14- Added edit mode
    15- Fixed the problem that the poster interface of the children's zone was not refreshed
    16- Added page turning function (page turning key or number 2 and number 8) to the main interface
    17- Video number and matching success data information are added to the device interface
    18- Device management interface adds scanning progress prompt
    19- Fixed the problem of missing unmatched video caused by manual stop scanning

Player :

1- Fixed the problem that video did not close when playing, press the HOME button video
    2- Download the subtitle interface to add the film name prompt
    3- The default mode of playback is all cyclic playback
    4- Optimized subtitle display
    5- Optimized subtitle download and increase the matching success rate
    6- Optimized the subtitle adjustment interface
    7- Optimized playback stability

Blu-Ray :

1- Synchronized the subtitles of local players

The Control Center :

1- Fixed some translations

Music Player :

1- Modified the issue of SACD audio crash in the playback part
    2- Modified and open the music player when starting up the machine to play SACD music, and the problem of playing SACD music needs to be selected twice
    3- Increased the playback SACD audio sampling rate to 176.4Khz

File Manager :

1- Solved the problem of too long loading time into the list interface
    2- Fixed the flash back problem of SMB password with special characters
    3- Selected video file to open by default

Quick Settings :

1- Added SACD audio processing switch
    2- Added HDD sleep function

Arzu eden arkadaşlar aşağıdaki linklerden bu yazılımları indirip yükleyebilir veya bizlerin yüklemesini ve görüşlerimizi paylaşmamızı bekleyebilir.Ama yüklersenizde ; her zaman dediğim gibi , yükleme sonrası karşılaşılacak tüm sorumluluklar size aittir.

------------------------------------------------------------------------------------------

Zidoo X20 için yayınlanan v.1.2.28 Yazılımı

Download :http://apidl.zidoo.tv/X20/v1.2.28/ZIDOO_X20-v1.2.28-201807131753-ota.zip

MD5 (Doğrulama Kodu) : 5d40aea27fdbcb014d818d0e2ba0ce91

------------------------------------------------------------------------------------------

Zidoo X20 Pro için yayınlanan v.1.2.28 Yazılımı

Download :http://apidl.zidoo.tv/X20_PRO/v1.2.28/ZIDOO_X20-Pro-v1.2.28-201807111528-ota.zip

MD5 (Doğrulama Kodu) : 8778601620FD552E6F6FC01FF14D6D03

--------------------------------------------------------------

Yazılımları iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 19 Temmuz 2018; 17:4:57 >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Merhaba arkadaşlar,

Bende yeni bir Media Player alacağım. Şuan DUNE SOLO 4K HD kullanıyorum. Yeni seri cihazları biraz inceledim. Şuan için elimde 4 seçenek kaldı. Birde BENQ W1700 projeksiyon alıyorum. Bu ikili ile sinema sistemi oluşturacağım. Elimde SONOS'ın 1x Playbar, 4x PLAY 3 ve 1x SONOS Sub'da mevcut. Oluşturmak istediğim bu sinema sistemine aşağıdaki media playerlardan birini entegre edeceğim.

Konu hakkında önerilerinizi paylaşır mısınız? Aşağıdaki 4 cihaz arasındaki temel farklılar nelerdir? Ayrıca bu bilgiyede ihtiyacım bulunmakta. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

1- DUNE HD PRO 4K PRO
    2- DUNE HD PRO 4K ULTRA
    3- ZIDOO X20
    4- ZIDO X20 PRO
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark.Knight

Merhaba arkadaşlar,

Bende yeni bir Media Player alacağım. Şuan DUNE SOLO 4K HD kullanıyorum. Yeni seri cihazları biraz inceledim. Şuan için elimde 4 seçenek kaldı. Birde BENQ W1700 projeksiyon alıyorum. Bu ikili ile sinema sistemi oluşturacağım. Elimde SONOS'ın 1x Playbar, 4x PLAY 3 ve 1x SONOS Sub'da mevcut. Oluşturmak istediğim bu sinema sistemine aşağıdaki media playerlardan birini entegre edeceğim.

Konu hakkında önerilerinizi paylaşır mısınız? Aşağıdaki 4 cihaz arasındaki temel farklılar nelerdir? Ayrıca bu bilgiyede ihtiyacım bulunmakta. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

1- DUNE HD PRO 4K PRO
    2- DUNE HD PRO 4K ULTRA
    3- ZIDOO X20
    4- ZIDO X20 PRO
    Zidoo da ilk modelde sabre dac yok stereo amfiye xlr bağlayıp müzik dinlemek isteyenler icin biraz vasat ikici modeller de sabre chip var yani flac tarzı kayıpsız müzikleri stero bi amfiye xlr bağlama İmkanınız var kaliteli dac chip i olduğu icin daha iyi müzik kabiliyeti var

Mevzu lari o

Dune ye gelirsek

dune nin ilk modelinde chip eski 1295 yeni 1296 degil
    Dune insanları aldatıyor isimler cok benzesede iki cihaz alakasız ne kasası ne sekli ne boyutu ne işlemci si ne gpu ne rem hic alakasız dune nin zidoo daki karşılığı x9s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 28 Temmuz 2018; 1:20:28 >

• Dark.Knight D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bahsettiğiniz cihazlar için son dönemin en popüler cihazları diyebilirim.Bunu belirtmek lazım.Detaylara gelince :

ilk sıradaki DUNE HD PRO 4K modeli , Zidoo X9S'in şimdi kullandığı Realtek 1295 chipsetinin revizyonlu olanını kullanıyor ama " DUNE'daki revizyonlu chipsetin farkını hissedebiliyor musunuz ? " derseniz bilemiyorum.Çünkü DUNE'un cihazını kullanma şansım olmadı henüz.Fakat donanım anlamında Zidoo X9S'teki RTD 1295 chipset ile DUNE'nun kullandığı RTD 1295 (Rev.B ) chipsetin farkını gösteren bir tablo var.O da şu...

Zidoo X20 UHD & X20 PRO HiFi Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1296 Chipsetli )

Benim bu cihazı henüz görme şansım olmadı , DUNE konu başlığında mdrmx nickli arkadaş açtığı konu başlığında kendisinin satın alıp kullandığı bu cihazı inceliyor ve görüşlerini paylaşıyor.Oradan bakabilir ve okuyabilirsiniz.Ama sırf revizyonlu chipset var diye aradaki farkı vermeye değer mi derseniz orası muamma şimdilik.Zaman gösterecek...

2. , 3. ve 4. sıradaki her üç cihazda ; Realtek'in yeni RTD1296 chipsetini kullanıyor.Bunları incelersek nerdeyse hepsinin mimarisi.Aynı kasa yapısı , aynı görünüme sahipler.2 Adet 10 TB kapasiteli 3,5" HDD yuvası var ön taraflarında.

Bu üç modelin aralarındaki farklara gelirsek ; 2. ve 4. sıradaki modeller Sabre DAC'e ve 4 GB DDR4 / 32 GB eMMC belleğe sahipler.Üzerlerinde Sabre DAC ile gelen bu cihazların XLR çıkışlarına sahip olması ise Stereo tutkunları için oldukça iyi bir özellik.Bunun yanında Zidoo ve DUNE olarak iki farklı firmaya ve yazılımlara sahip olduklarını da söylemeye gerek yok sanırım.

3. sıradaki Zidoo X20 ise ; 2 GB DDR4 / 16 GB eMMC belleğe sahip ve bunda Sabre DAC yok ama buna rağmen Stereo performansını da yabana atmamak lazım.Çünkü DAC'ı olmamasına rağmen gerçekten başarılı bir Stereo performansı var cihazın.

Kısacası 2. ve 4. sıradaki cihazlar donanım anlamında daha güçlü ve mimari olarak tamamıyla aynı.Ve bana göre de DUNE firması Zidoo'nun ürününü birebir kopyalamış gözüküyor.

Günümüz itibarı ile değerlendirirsek şu anda 3. sıradaki 16 GB'lık Zidoo X20 modeli zaten elimde var ve kullanıyorum.Hiçbir sıkıntısı yok ve stabil.Çokta iyi bir cihaz.

Fakat şurası bir gerçek ; Realtek chipsetli cihazlarda Zidoo daha tecrübeli ve bunu da Realtek 1296 chipsetli Zidoo X20 modeline başarılı bir şekilde aktardığı gözüküyor.Ürünleri piyasada ve yeni bir yazılım dahai verdi cihazına.

Ama DUNE firmasının Realtek 1296 chipsetli DUNE HD PRO 4K ULTRA modelini alıp kullananı okuyamadık henüz.

Sonuç itibarı ile özetlersek ; hem Zidoo X20 konu başlığına , hemde DUNE konu başlığınına göz atarsanız daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 31 Temmuz 2018; 21:36:39 >

• Dune çabalarsa biraz belki 1 sene ye toparlar güzel cihaz olur

O zamana kadar da "At'ı alan Üsküdar'ı geçer " değerli kardeşim.

Çünkü aziz dostum Sadays'ın zaman zaman bu konu başlığında da paylaştığı güzel bir atasözü vardır. " Erken kalkan yol alır , erken yatan döl alır " diye.Haksız mıyım ?
  • Yatan mı aklın fikrin hep orda erken evlenen lan o

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Dilimiz sürçmüştür , affola.

Doğrusunu yazalım hemen : " Erken kalkan yol alır , erken evlenen döl alır..."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 29 Temmuz 2018; 17:19:7 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.