Şimdi Ara

Zidoo X20 UHD & X20 PRO HiFi Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1296 Chipsetli ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
429
Cevap
10
Favori
26.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla tekrar düşündüm de fiyat korkunç. Egreat A10 bile bedava kaldı bunun yanında. Tamam yazılım sorunları var ama dolu dolu cihaz o da. Galiba ben Dune veya X10 alacağım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bugüne kadar birçok cihaz kullandım, zidoo rami yüksek, 3.5 harddiskli bir model çıkarırsa onu da denerim diyordum tam da beni dinlemişler, fiyat düşünce alırız artık
  • Yaklaşık 3-4 gündür kullanıyorum ve inceliyorum Zidoo X20'yi.

Kullanımı keyifli gerçekten ; üstelik daha oturaklı bir uzaktan kumandaya sahip olması ve de yeni bir arayüzle gelmesi sebebiyle de farklı bir cihaz kullanım duygusunu tadıyorsunuz haliyle.

Burada fiyat konusunda birşeyler yazmak lazım.Fiyatını eleştirenler sadece bizler değiliz arkadaşlar, kendi forumumunda ve diğer bazı sitelerde de bu konuda sitem edenler var.Mesela " Zidoo X20'ye bu kadar para vereceğime eğer ki görüntüde çok fark yoksa tek HDD slotlu Zidoo X10 modelini alırım " diyenler var.Ama işte herşeyi bizim düşündüğümüz gibi olmuyor demek ki.

Firma bu üründe önceden kullandığı Realtek chipseti değiştirdi , kasayı büyüttü , ısı kontrolü koydu , arayüzü değiştirdi , kumandayı değiştirdi v.s ve farklı bir ürün sundu piyasaya.Ve 449$ civarında bir fiyat belirledi bu yeni ürününe.Ama demek ki çok daha ucuza çıkarabilme şansları yoktu.Çünkü hadi diyelim Zidoo X20 PRo modelini 650$'a pahalı etiketledi ama bu modelin muadilini DUNE firması da 749$'a sunuyor piyasaya ve o da pahalı.Demek ki genelde bir pahalılık var bu ürünlerde ne hikmetse.Sebebi chipset midir nedir bilemiyorum ama bir sebebi var muhakkak.

Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın.Bende sizin tarafınızda yani ürün bedelini pahalı bulanlardanım ama Zidoo gibi piyasaya nerdeyse yeni konuşlanmış ve iyi yolda olan bir firma bile ürününü çok daha ucuza sunamıyorsa piyasaya , muhakkak bir sebebi vardır diye düşünüyorum şahsen.

Cihazla ilgili görüşlerime gelirsek ;

Bu cihazı 3,5" HDD takarak kullanma amacı ile almayı düşünenler için 2-3 günlük kullanım sonucu görüşlerim ilkgün yazdıklarımla aynı.Sadece SAMBA konusunu ilave edeceğim okumanız için.

CiHAZDA GÖREBİLDİĞİM SIKINTILAR[b\]

* Cihaz modeme Ethernet kablosu ile bağlı olmasına rağmen ekranın sağ alt köşesindeki Ethernet ikonu yanmıyor.Hatta Wi-Fi ve Bluetooth ikonları da aktif iken yanmıyor.Yani hangisinin aktif olduğunu göremiyoruz ekranda.

* Görüntü ayarını 1080p 60Hz ayarlamama rağmen bu ayar her açılışta sürekli 720p'ye düşüyor.Bunu Zidoo forumda da yazmışlar zaten.Bu yüzden otomatik modda kullanıyorum şimdilik.

* Cep telefonları ile çekilmiş mp4 uzantılı video dosyalarımın oynatımında sıkıntı yaşadım ama sonra normale döndü.

Okuduğunuz üzere Zidoo X20'de ( 4K oynatma , HD ses aktarımı , SMB-NAS konuları hariç ) birkaç sıkıntı görebildim ve onlarda bana göre atla-deve şeyler değil ve gelecek ilk yazılımla çözülür.Firmada zaten tüm bu detayları önceden görebilmek için bizlere test ettiriyor cihazlarını.Mesela ilk başta v1.2.18 yazılımı ile gelmişti bana ama cihazı açtığımda OTA'dan v1.2.20 yazılımı gelmişti ekrana ve onu kurdum.Yani kullanıcıların eline geçene kadar yeni bir yazılım güncellemesi bile alabilir cihaz ve belkide yukarıda bahsettiğim birkaç sıkıntıyı göremeyebilirsiniz bile.

Önceden gelen Zidoo modellerini hatırlıyorumda bir sürü problem oluyordu ilk yazılımlarda ve yaz yaz bitmiyordu firmaya.Bu modelde 2-3 gündür dizi ve filmler izliyorum.Stabil bir şekilde oynatıyor , kilitlenme-donma v.s yok.Afişleme gayet iyi ve hızlı ve ısınma zaten yok.

Dolayısıyla Zidoo X20 bana keyif veren bir cihaz oldu ama bir Zidoo X9S kullanıcısı olarakta en çok VFD ekranını sevdim açıkçası.

Detaylıca yapacağımız incelemeye kadar evde kurcalamaya devam edeceğim şimdilik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 15 Haziran 2018; 22:17:48 >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Değerli bilgiler için teşekkürler, görüntü kalitesinde bir fark varmı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, aşağıdaki adreste bulunan videoyu sorunsuz bir şekilde oynatabiliyor mu? Teşekkürler.

http://jell.yfish.us/media/jellyfish-250-mbps-4k-uhd-hevc-10bit.mkv

• Ben 140 olanı test etmiştim 180 olanı da ocean72

hattıhitit 400mbpsi bile oynatıyor demişti zidoo x9s için aynı chipset oynatmaması sürpriz olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-x-treme kullanıcısına yanıt
    Ben aynı videonun 140 Mbps olanını ( Jellyfish-140-Mbps-2160p-hevc-10bit ) test etmiştim ve hiçbir sorun yoktu ama 250 Mbps olanını test etmemiştim.

Madem ki siz 250 Mbps olan videonun oynatılma performansını merak ediyorsunuz , o zaman hem sizin istediğiniz 250 Mbps videoyu hemde onun haricinde 300 ve 400 Mbps olanları da indirip test edeceğim hemen.

Benim bahsettiğim bu iki video ( yani 300 Mbps ve 400 Mbps olan videolar ) aşağıdaki siteden indirilebilecek en yüksek bitrate oranına sahip test videoları gördüğünüz gibi.

http://jell.yfish.us/

Sonucu bende merak ediyorum ve test sonuçlarını buradan paylaşacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 6 Haziran 2018; 23:27:29 >
  • 100 mbs lik bile dünyada bir adet film varken 180 200 250 400

Arkadaşlar neyin peşindesiniz :))))

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

100 mbs lik bile dünyada bir adet film varken 180 200 250 400

Arkadaşlar neyin peşindesiniz :))))
    Saf güç

kontrolsüz güç güç değildir

• e-x-treme kullanıcısına yanıt
    Jellyfish'in sitesinden indirdiğim 250 , 300 ve 400 Mbps'lik dosyaları Zidoo X20'de test ettim az önce ve cihazın bu videoları oynatmasında bir sorun yok...

Bu arada bir iki gündür Zidoo X20'de SAMBA bağlantısı , Transmission ayarları v.s konusunda yaşadığım sıkıntıları da nihayet çözdüm.

Nasıl yaptın derseniz ; tarayıcı üzerinden Transmission ayarlarını resetleyince tüm ayarlar normale döndü.Zidoo X20 artık SAMMA menüsünden HDD'i görüyor ve herşey normal.

Sağolsun Hattihitit Üstad bu sorunumda hızır gibi yetişti ve " Transmission ayarlarını resetle " diyerek doğru bir şekilde yönlendirdi beni.

Yani işin özü SAMBA ve Transmission konusunda yaşanan sıkıntılarda ; Zidoo'yu değilde , tarayıcı üzerinden Transmission'u resetlemek gerekiyormuş arkadaşlar.

Böylelikle birşey daha öğrenmiş olduk.

Eyvallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 7 Haziran 2018; 18:38:40 >

• Hocam bende x9s ile bir kere sambayı gördüm o zamanda kullanıcı adı şifre hatası vermişti. Daha sonra bir daha sambayı göremedim. Resetleme işlemine bende deneyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CXath1 -- 7 Haziran 2018; 19:33:35 >
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    Bence dene , faydası olacaktır.

OpenWRT resetlemesini de şöyle yapıyoruz :

Zidoo'nun aldığı IP numarasını PC'deki tarayıcı satırına yazıyor ve OpenWRT'nin sayfasına bağlanıyoruz.Şifremizi girerek ayarlara geçiyoruz.

Burada System menüsünden Backup/Flash Firmware seçeneğini açıp oradaki Perform Reset tuşuna tıklıyoruz.İşlem bu kadar basit.

Bende bu işlemden sonra herşey normale döndü ve şu anda Zidoo X20'de torrent linklerini sorunsuz olarak indirebiliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 8 Haziran 2018; 14:26:21 >
  • Bazı şeylerde fiyat-performans-zaman-kullanılabilirlik konusunda optimum eşiği aşıldı gibi. Yani bu model için istenilen fiyat, mevcut 4k film havuzu, bunların indirilmesi için harcanacak zaman, bunların saklanabilmesi için hdd ve aslında en önemlisi bunların izlenebileceği zaman. Tüm bunları aynı bünyede barındırabilen insan sayısı bu ülkede artık bir avuçtan fazlası değil. Bu işi gerçek sinema izleyicisi bağlamında değerlendirdiğimizde ise bu ürünlerin sindirilebilmesi için en az 2-3 yıla ihtiyaç var. 4k nın bluraye olan üstünlüğü 120 inç ve üstü ekranlarda ve “hareketli” denilebilecek filmlerde ancak hissedilebilirken bu ürün bu fiyatlarda ülkemizde butik olmaktan öteye gidemez maalesef. Şu anda bu işin teknolojik gelişimine meraklı arkadaşlara hitap ediyor maalesef. İncelemelerin takipçisiyiz orası ayrı 🙂 Elinize sağlık.

• Zidoo X20 ile geçirdiğim 5-6 günlük birliktelik sonrası firmaya cihazla ilgili ilk maili attım bugün.

Gönderdiğim metni paylaşayımki sizinde bilginiz olsun.Aşağıda okuyacağınız üzere sıkıntı anlamında şimdilik 3 adet tespitim var.

Zidoo X20'de v1.2.20 yazılımındaki sıkıntılar :

* Cihaz modeme Ethernet kablosu ile bağlı olmasına rağmen ekranın sağ alt köşesindeki Ethernet ikonu yanmıyor.Hatta Wi-Fi ve Bluetooth ikonları da aktif iken hiç yanmıyor.

* Görüntü ayarını 1080p 60Hz ayarlamama rağmen bu ayar her açılışta sürekli 720p'ye düşüyor.Ama otomatik modda sorun yok.

* Samsung,Huawei v.s cep telefonları ile çekilmiş mp4 uzantılı video dosyalarını bir gösteriyor , bir göstermiyor cihaz.Oysa bu videolar Zidoo X9S'te sorunsuz oynuyor.

Ayrıca mailin sonunda aşağıdaki tespitlerimi de sordum firmaya.

* Cihazı kapatırken Stand By seçeneği yok ! Neden ?

* Uygulamalarda Google Play Store yok ! Neden ?

-----------------------------------------------------------

Bütün bu yazdıklarım salonumdaki 50" bir plazma panelde basit bir kullanıcı gözüyle yaptığım izleme ve kullanım sonrasında görebildiğim şeyler.AVR ses sistemi ile daha büyük bir panelde durum tespitlerini sonradan tabii ki göndereceğiz.Ama en azından bu tespitleri biran önce gönderelim ki firmanın bilgisi olsun.

Firmanın piyasaya süreceği cihazları ; oluşturduğu test ekibindeki benim gibi kişilere öncelikli olarak gönderme sebebi de bu zaten.Amaç asıl kullanıcılar satın almadan önce yaşanan sıkıntıları ve eksiklikleri görebilmek ve de geri dönüşlere göre de ( cihaz raflarda yerini almadan ) yazılıma müdahale edebilmek.

Ama 5-6 günlük kullanım sonrasında oldukça stabil bir cihaz olduğunu söyleyebilirim Zidoo X20'nin.Tarayıcı üzerinden diziler seyrettim , Youtube ve Netflix uygulamalarına ait apk dosyalarını kurup kullandım.Bu uygulamaların kullanımında hiçbir sıkıntı yok.Tek sıkıntısı daha doğrusu handikapı ( tüm Zidoolardaki gibi ) orjinal kumanda ile bu uygulamaların menüsünde rahat bir şekilde gezinememek , o kadar.Bu uygulamaların menüsünde rahat hareket edebilmek için ya akıllı klavye yada fare veya Zidoo V5 - Zidoo V6 tarzı bir kumandaya ihtiyaç var.

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 9 Haziran 2018; 14:4:22 >

• shanahan S kullanıcısına yanıt
    Güzel tespitler , sizinde ellerine sağlık...

Dediğiniz gibi zaten bu ürünlerin müşteri portföyü az-çok belli.Özellikle teknolojiye meraklı olan ve bu bedeli verebilecek arkadaşlara hitap ediyor bu tarz ürünler.

Kullanan keyif alır mı , tabii ki alır ama kimisi de değiştirmeyi bile düşünmez ve elindeki X9S yada X10 modelini kullanmaya devam eder.

Bu işler tamamıyle tercih meselesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 12 Haziran 2018; 13:36:6 >
  • Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun.

Tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı,huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle.

Hayırlı bayramlar...

• İyi bayramlar sevgili forumdaşlar

• Araya giren bayram dolayısıyla malumunuz biraz ara verdik Zidoo ürünlerine yoğunlaşmaya.Ama hemen yazayım birşeyler ki sesimiz çıksın.

Zidoo X20 ile beraberliğimiz oldukça iyi gidiyor.Ve benim görebildiğim kadarıyla donanımsal yada yazılımsal bir sıkıntı yok cihazda.Geldiği günden beri sorunsuzca kullanıyorum.Zaten X20 modeli için ; Zidoo'nun geldiği haliyle yazılım anlamında hazır bulduğum ilk cihazı dersem abartmış olmam.Çünkü diğer kullandığım modellerde muhakkak yazılımsal anlamda sıkıntılar vardı ilk başlarda.Ama Zidoo X20 öyle değil , şakır şakır çalışıyor , donma yok , kilitlenme yok , restart etme v.s yok.Ben bu tarz bir sıkıntı ile hiç karşılaşmadım.Medyaları oynatmada ise hiç sıkıntısı yok Zidoo X20'nin , elimdeki bütün test dosyalarını sorunsuzca oynatmaya devam ediyor.Geçen bu süre zarfında da bir sürü dizi bölümleri ve filmler seyrettim.Sıfır sorun diyebilirim.Ama bu tabii ki benim kişisel fikrim.

Sadece bir ara torrent indirme amacıyla kullandığım Transmission uygulaması konusunda bir sıkıntı yaşadım Zidoo X20'de ama aynı sorunu Zidoo X9S'te de yaşayınca Transmission'daki sıkıntının Zidoo X20'ye has bir sıkıntı olmadığına emin oldum.

Fakat sıra detaylı incelemeye geldi artık.Ve bunun için kısmet olursa önümüzdeki hafta içinde Zidoo X20'yi eraycelik80'e göndereceğim.

Kendisi Zidoo X9S ve Zidoo H6Pro modellerinde olduğu gibi Zidoo X20 içinde aynı desteği verecek ve Zidoo X20 ile elindeki tüm zorlu video dosyalarını ( 4K dahil ) hem büyük ekran bir TV panelinde, hemde 3m'lik bir perdede 4K destekli bir projeksiyon ile görüntü anlamında test edecek.Aynı zamanda da Antem MRX 1120 model bir AVR üzerinden tüm HD ses aktarımlarını kontrol edecek.Böylelikle Zidoo X20 nedir , ne değildir tam anlamıyla görmüş olacağız bizlerde.

Yapılacak bu detaylı test sonucunda ise ; Zidoo X20'de karşılaştığımız olumlu yada olumsuz herşeyi burada paylaşacağım , bildirilmesi gereken her türlü sıkıntıyı veya öneriyi de firmaya bildireceğim.

Bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 29 Haziran 2018; 0:0:45 >

• Bekliyoruz gönderdin mi eraycelik80'e?

• Kısmetse Salı günü göndereceğim bakalım . .

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.