Şimdi Ara

Zidoo X20 UHD & X20 PRO HiFi Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1296 Chipsetli ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
429
Cevap
10
Favori
26.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dune ile ilgili olarak AVS forumda bazı olumsuz yorumları ben de okudum ama biraz mesnetsiz geldiler. Mesela Zappiti ile görüntü kalitesini kıyaslayıp kötü diyen bile var. Zappiti'yi de biliyoruz yani.

Bu cihazları piyasaya çıkıp bir 6 ay geçmeden değerlendirmek doğru değil. Başta hepsinin sorunları oluyor ama güncellemelerle aşıyorlar.

Sigma konusuna gelirsem, Sigma'nın bugüne dek ucuz çipset çıkardığını görmedik. Dolayısıyla bundan sonraki dönemde artık Realtek ile yarışma şansı kalmadığını düşünüyorum. Bugün Realtek'te sorunlar varsa bile iki nesil sonra Sigma yarına gelecektir. Sigma ise muhtemelen hep pahalı kalacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Dune ile ilgili olarak AVS forumda bazı olumsuz yorumları ben de okudum ama biraz mesnetsiz geldiler. Mesela Zappiti ile görüntü kalitesini kıyaslayıp kötü diyen bile var. Zappiti'yi de biliyoruz yani.

Bu cihazları piyasaya çıkıp bir 6 ay geçmeden değerlendirmek doğru değil. Başta hepsinin sorunları oluyor ama güncellemelerle aşıyorlar.

Sigma konusuna gelirsem, Sigma'nın bugüne dek ucuz çipset çıkardığını görmedik. Dolayısıyla bundan sonraki dönemde artık Realtek ile yarışma şansı kalmadığını düşünüyorum. Bugün Realtek'te sorunlar varsa bile iki nesil sonra Sigma yarına gelecektir. Sigma ise muhtemelen hep pahalı kalacak.
    Zidoo yu asagi yukarı iki sene önce Forumdan sadys abi gonder di aldım iki gün katlanamadim cihaza berbat kötü yavaş bi cihazdı iki senede cihaz vampir oldu valla

Bu bağlamda tabiki dune de yol alcak tecrübeli bir firma ve sağlam

Giden Zidoo yu kopyaladılar donanım da

Gelecek cihazın biri Zidoo x9s in çakması

Diğeri x20 nin çakması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler dune ye bi 6 ay verin şu an için normal bi 6 ay sonra geçmiş yıllardaki bilgi tecrübesini aktarırsa referans cihaz konumuna gelme ya da o seviyeye yaklaşma ihtimali var. Ha hayal kırıklığı da olabilir o da bi ihtimal sonuçta sigma chipset kullanmıyorlar artık ki sigmayı bilenler bilir. Dune kendi kullandığı realtek e revision b diyor yani bizimkisi zidoodan farklı daha iyi diyor ama ben pek sanmıyorum ciddi bir fark olacağını görüntü anlamında. Biraz marketing reklam şeysi gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: cemo62

Beyler dune ye bi 6 ay verin şu an için normal bi 6 ay sonra geçmiş yıllardaki bilgi tecrübesini aktarırsa referans cihaz konumuna gelme ya da o seviyeye yaklaşma ihtimali var. Ha hayal kırıklığı da olabilir o da bi ihtimal sonuçta sigma chipset kullanmıyorlar artık ki sigmayı bilenler bilir. Dune kendi kullandığı realtek e revision b diyor yani bizimkisi zidoodan farklı daha iyi diyor ama ben pek sanmıyorum ciddi bir fark olacağını görüntü anlamında. Biraz marketing reklam şeysi gibi
    Haklısın Cem hocam bekliyoruz 6 aya da anca bulunabilir lik te artar bak ben derim ki 1 sene lazim onlara daha

• " DUNE firması yazılımını tabii ki düzeltecektir zamanla , Zidoo'da düzeltiyor zaten.Ama bu biraz zaman alıyor. "

Bu satırlar dün yazdığım bir mesajıma başlarken kullandığım ilk cümleye ait.

Yani bu cihazları adam eden en önemli kriterin yazılım olduğunu ve bununda zaman aldığını hep söylüyoruz.Aklın yolu bir çünkü...
  • Dune'un ismi bile yeter ancak maalesef 4k oynatıcı işinde biraz ağır kaldılar ve biraz da pahalı bakalım rekabet her zaman için iyidir tüketiciye yarar
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Zidoo yu asagi yukarı iki sene önce Forumdan sadys abi gonder di aldım iki gün katlanamadim cihaza berbat kötü yavaş bi cihazdı iki senede cihaz vampir oldu valla

Bu bağlamda tabiki dune de yol alcak tecrübeli bir firma ve sağlam

Giden Zidoo yu kopyaladılar donanım da

Gelecek cihazın biri Zidoo x9s in çakması

Diğeri x20 nin çakması

Alıntıları Göster
    Estağfirullah lafı olmaz zaten muhtelemen Ertuğrul da x20yi gönderecektir bi test etsin de çünkü 4k tv ya da projeksiyonu yok testin bir ayağı eksik kalır

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Hocam siz bari söylemeyin bunu :)

Zidoo yokken Dune vardı..10 yıla yakın Dune kullanıyorum...Kopyalama varsa ise Zidoo kopyalamıştır Duneden?

Zidoo nun geçmişini bliyoruz,kaç yıllık geçmişi var yaptığı modelleri ve hala yazılımsal problemleri olduğunu?

Tamam şuan diğer Android boxlardan iyi olabilir ama Dune ile kıyas olmaz..

Yani En iyi medya player dediğiniz cihaz hala altyazı problemlerini çözememiş? home theatre dediğiniz şey daha yeni oturuyor gibi?

Hatırlatırım dunede bunlar çok ama çoook eskiden vardı..Şimdi kalkıp Dunede yazılım sorunu var diyen arkadaş sallıyordur..

Tekrar yazayım zidoo yokken, popcon hourslar, egreatler, Wdliveler, MTN denilen cihazlar varken Dune vardı, o zaman israil firmasıydı sanırım..Şimdi ne popcorn hour kaldı ne diğerleri dune ayakta..

Androide bulaşmadı tamam şimdi bulaşıyor ama kakıp ta yazılım sorunları var diyene benim 10 senelik Duneyi gösteririm :)

Zidooya saygılıyım ama kalkıpta Dune Zidoodan kopyalamış hatta donanım aynı demek biraz olmamış?

Donanım dediğiniz aynı realtek anakart ki birakç şey dışında donanım aynı olması doğal..Aynı Fabrikada zidoo/dune üretiliyorsa uyanığın biri dizaynı kopyalamıştır..

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 31 Mayıs 2018; 16:48:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Hocam siz bari söylemeyin bunu :)

Zidoo yokken Dune vardı..10 yıla yakın Dune kullanıyorum...Kopyalama varsa ise Zidoo kopyalamıştır Duneden?

Zidoo nun geçmişini bliyoruz,kaç yıllık geçmişi var yaptığı modelleri ve hala yazılımsal problemleri olduğunu?

Tamam şuan diğer Android boxlardan iyi olabilir ama Dune ile kıyas olmaz..

Yani En iyi medya player dediğiniz cihaz hala altyazı problemlerini çözememiş? home theatre dediğiniz şey daha yeni oturuyor gibi?

Hatırlatırım dunede bunlar çok ama çoook eskiden vardı..Şimdi kalkıp Dunede yazılım sorunu var diyen arkadaş sallıyordur..

Tekrar yazayım zidoo yokken, popcon hourslar, egreatler, Wdliveler, MTN denilen cihazlar varken Dune vardı, o zaman israil firmasıydı sanırım..Şimdi ne popcorn hour kaldı ne diğerleri dune ayakta..

Androide bulaşmadı tamam şimdi bulaşıyor ama kakıp ta yazılım sorunları var diyene benim 10 senelik Duneyi gösteririm :)

Zidooya saygılıyım ama kalkıpta Dune Zidoodan kopyalamış hatta donanım aynı demek biraz olmamış?

Donanım dediğiniz aynı realtek anakart ki birakç şey dışında donanım aynı olması doğal..Aynı Fabrikada zidoo/dune üretiliyorsa uyanığın biri dizaynı kopyalamıştır..

Saygılar
    Yaw arkadaş x9s 3 yıldır var mi var dune aynısını yeni çıkarmaya çalışıyor mu çalışıyor daha neyi anlatıyorsunuz sizi anlamak güç android e girmedi hata yaptı şimdi girdi bakalım sonuç ne olcak kaç model aldınız dune den 5 modelini sadece ben kendim kullandım bildiğimiz cihaz sancak bilgisayarı arayın bi sorun kaç tane almışız onlardan dune

Dune kötü diyen Yok sadece yeni cihaz yazılım oturur mu bilgimiz Yok dediğimiz bu daha hala neyin inadı sizin ki

Beğeniyorsanız gidin alin cebinizdeki sizin zaten biz almayın diyemeyiz ki

Konu başlığımız la ne ilgisi var dune nin

Alt yazı problemi ne afişle me problem mi ne

Yadis mi iyi yanı

• Zidoo Test edenler olarak sizlerden tarafsız bir yorum beklemiyorum zaten...

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 31 Mayıs 2018; 18:32:51 >
  • quote:

Zidoo Test edenler olarak sizlerden tarafsız bir yorum beklemiyorum zaten...

Saygılar
    Beklemiyorsan okuma dostum kimse zorla oku demiyor ki

Başlığı da bizide blokla geç

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Beklemiyorsan okuma dostum kimse zorla oku demiyor ki

Başlığı da bizide blokla geç

Alıntıları Göster
    :) Tabi öyle olur..O zaman, başka bir ürün hakında asılsız şeyler söylemeyeceksiniz? Yazılım sorun var deyip nedir deyince öyle yazılıyor tarzı şeyler olmaz..

Zidoo güzel cihaz ise saygı duyulur ama cihazı öne çıkarmak için Dune hakkında atıp tutmak cevap hakkı doğurur..

Daha altyazı rengini değiştiremeyen zidoo için kalkıp en güzel media player diyorsunuz?

Bana da yollasınlar test için zidoo x20 bakın nasıl güzel şeyler yazıyorum :)

ben se paramla cihaz alacağımdan eleştirmek sorgulamak incelemek hakkım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 31 Mayıs 2018; 18:37:7 >

• quote:

:) Tabi öyle olur..O zaman, başka bir ürün hakında asılsız şeyler söylemeyeceksiniz? Yazılım sorun var deyip nedir deyince öyle yazılıyor tarzı şeyler olmaz..

Zidoo güzel cihaz ise saygı duyulur ama cihazı öne çıkarmak için Dune hakkında atıp tutmak cevap hakkı doğurur..

Daha altyazı rengini değiştiremeyen zidoo için kalkıp en güzel media player diyorsunuz?

Bana da yollasınlar test için zidoo x20 bakın nasıl güzel şeyler yazıyorum :)

ben se paramla cihaz alacağımdan eleştirmek sorgulamak incelemek hakkım..

Alıntıları Göster
    Bana kimsenin ücretsiz bir cihaz gönderdiği Yok bilip bilmeden bos bos zırvalama

Bende suan Zidoo bile Yok azıcık okursan gorcen zaten her yerde Apple TV Zidoo dan daha iyi gösteriyor dediğimi
    Parası olan insanların htpc kurup madvr kullanın dediğimi de her yerde yazıyor sen daha neyi sorguluyor sun

Herkes gibi geekbuydan alıyoruz Amazon’dan alıyoruz

Sancak bilgisayardan alıyoruz

Ayrıca forum da ne yazıp ne yazmayacağımı sana mi sorcam

Bu forumda ilk dune da bana gelcek bilgin var mi bunlar dan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 31 Mayıs 2018; 18:54:46 >

• istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Sn. istanbul_s ,

Haklısınız , çünkü bu konu başlığını baştan sona okuma gibi bir zahmete girmemiş ve benim firma hakkında zamanında nasıl eleştiriler yazdığımı hiç okumamışsınız.

Haksızsınız . çünkü elinizde bir Zidoo X9S bile yokken bile hala o cihaza ait altyazılarda renk değiştirelemiyor diyorsunuz ki hakikaten komik duruma düşüyorsunuz.

Haksızsınız , çünkü beni Zidoo'nun test amacıyla cihaz gönderdiği beleşçi biri gibi değerlendiriyor ve ister istemez iyi yorumlar yazmam gereken bir yorumcu gibi yaftalıyorsunuz.

" Zidoo Test edenler olarak sizlerden tarafsız bir yorum beklemiyorum zaten..." demek ne demek ?

" Bana da yollasınlar test için zidoo x20 bakın nasıl güzel şeyler yazıyorum :) " demek ne demek

Bu benim gibi tarafsızca yazılar yazan , incelemeler yapan birisi için saygısızlıktır.Hayatımda hiçbir zaman menfaate dayalı şeyler yapmadım , yapmam da.

Üstelik ben size en başından beri Üstad diye hitap ediyorum ama siz ( firmaya yazdığım eleştirileri , inceleme yazılarımı , mesajlarımı bile okumadan ) bana karşı düpedüz saygısızlık yapıyorsunuz.

Lütfen konuyu daha fazla uzatarak bu konu başlığını kirletmeyin ve DUNE konu başlığında yazmaya devam edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 31 Mayıs 2018; 19:6:28 >

• quote:

Zidoo Test edenler olarak sizlerden tarafsız bir yorum beklemiyorum zaten...

Saygılar
    Kardeşim bi relax yahuu hiç tanımadığınız insanlar hakkında ileri geri biraz ayıp oluyor

Yiğidi öldürelim hakkını yemeyelim

dune muhakkak ki yazılım sorunlarını çözecektir varsa burada sorulması gerekan soru şu 2 kat fiyat farkını hakedecek mi sadece ışıklı kumanda ve youtube ve netflix 4k desteği ile etmeyecek mi? ha eder diyen koşa koşa alır etmez diyen zidoo x9s ile devam eder hiçbirisi babamızın oğlu değil

Zamanında m195ler 60 dolarken zappiti 200 euroydu ve emin olun biz test etmiştik ve aynı yazılımdı terbiyesizler en ufak bir değişiklik yapmamışlardı realtek kodlarında ne yapsaydık gerçekleri söylemesemiydik koşa koşa gidin zappiti alın mı deseydik

şimdi de nasıl insanlara dune en iyisi gidin alın diyelim biraz da böyle bakın olaya

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Hocam saygılar, zaten konuyu takibi bıraktım , diğer arkadaşları Blokladım okuyamıyorum, sizi Dune grubundan da hatırladığımdan cevap yazayım istedim..

Yazdıklarım, şahısların kendi agızlarından okuduğum cümlelerdir..

Bir markayı övmek için diğer markayı yermek gereksiz..Dune hakkında ne yazılım hataları var diyorum hala cevap yok?

Ben burada zidoo için birçok yazılım problemi sayarım zira yazılıyor..

Tarafsız olmayan bir inceleme yoruma göre o cihaz hakkında söylenenler asılsızdır..taraflı çünkü

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 31 Mayıs 2018; 20:36:29 >
    Takibi bırakman çok hayırlı olmuş. üstte mesajlarında agır saçmalamışsın.
    Anlayış kıtlığı mi var biz mi anlatamıyoruz dune yok bizde ve kimsede Zidoo var zidooda bin tane sorun vardı firma cozdu varsa yeni sorunlar omları da ufak çözmeye gayret ediyor

Diyoruz ki dune test ci ler cok sorunlar var diye yazmislar duneye biraz zaman lazım

Adam diyorki sorun ne

Sorunu bize soruyor git bak sayfasından site belli

O gelince onu alıp deneyin Ce yazicaz senin gibi bilmediğimiz cihazlara traş yapmıyoruz

Dünyadan haberi Yok daha Hdmi in ses taşıdığını bilmiyor gelmiş bize yazi yazıyor

• Bloklu arkadaşlar okuyamıyorum, herkese iyi forumlar mutlu mesut günler

Saygılar

*Merak edenlere iletilerden bilgi geliyor o yüzden yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 31 Mayıs 2018; 22:15:43 >
  • Ben donanımsal olarak çok bir farkları olacağına ihtimal vermiyorum. Yalnız cihazların açma kapama butonlarının konumu birbirinin tam tersi noktada. Onun dışındaki giriş çıkış noktaları aynı konumlandığından devre tasarımları da aynı olabilir. Burada Dune işin kolayına kaçıp muhtemelen Zidoo'nun tasarımını almıştır hatta Zidoo'ya patent ödeyip o şekilde bile kullanıyor olabilir.

Yazılım konusunda ise normalde Dune ile hiçbir firmanın mukayesesi olmaz. Ancak Zidoo işini çok ciddiye alan, çok çalışan ve medya oynatıcılarda tepeye oynayan bir firma. İlk piyasaya girdiğinde Eweat gibi bir şeydi, sonradan kendilerini çok geliştirdiler. Burada yazılımların kullanıcıya hitap eden kısmını yani arayüzünü beğenip beğenmemek kişinin zevkine kalmış bir şey. Bence Dune afişleme açısından ve arayüz olarak bir adım öndedir. Oynatmadaki farkları görebilmek için ise profesyonel testler yapmak gerekecektir. Daha önce kullanmış olduğum Dune 301 cihazı yazılım olarak kusursuz seviyedeydi. Mesela elimdeki Q5 Quad da oynatımda mükemmeldir (görüntü kalitesi anlamında söylemiyorum) ancak bazı fonksiyonlarında (internetten güncelleme gibi) hatalar olabiliyor. Yazılımdaki tüm seçeneklerin çalışması açısından Dune'a %100 güvenebilirsiniz. Üzerine koyduğu her fonksiyon çalışacaktır.Bbaşta çalışmasa bile (ki hiç sanmıyorum) sonradan çalışacaktır. Realtek'e bağlı olduğu söylenen kusurları bile Dune'un düzelteceğine inanıyorum.

Benim tercihim X9S'e karşı kesinlikle Dune'dur, ancak X20'nin güzel kasası ve de bluetooth'lu kumandası işin içine girince insan o kadar rahat karar veremiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 1 Haziran 2018; 10:59:25 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.