Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
50.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zidoo firması yaklaşık 50 kişinin çalıştığı bir Ar-Ge grubu olduğundan bahsediyor forumdaki cevaplarında.Bende bu fırsatı kaçırır mıyım ? Yukarıdaki PiP konusundaki gelişmelerini duyurmasıyla bende gardımı aldım.😀

" Madem ki 50 kişinin çalıştığı bir Ar-Ge grubunuz var. O zaman ; yeni çıkartacağınız yazılımda PiP özelliğini devreye almadan önce , haftalardır maillerle hatırlattığım Altyazı-Encoding ayarlarının hafızaya alınabilmesini sağlayın " diye verdim , veriştirdim.Üstelik bu tarz sitem dolu mesajları forumlarında birkaç farklı yerde yazdım.

Dinsizin hakkında imansız gelir derler ya.Bastırdıkça bastırıyorum bende.👍

Şu altyazı ayarlarının sürekli olarak kaydedilebilmesini ve hafızaya alınabilmesini sağlasınlar yazılımda , başka bir şey istemem. PiP özelliği v.s. onların olsun.

Bu arada Zidoo'da yada kendi Android Box'larında KODI kullanan arkadaşlara ; Google Play Store'dan indirebilecekleri Yatse adlı KODI uzaktan kumanda programını ısrarla birkez daha öneriyorum. KODI için harika bir program...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Sn. Papirus
    Hazır bastırmışken Türkçe menü içinde bastırsanız. Saygı ve selam ile...
  • erdal73 kullanıcısına yanıt
    Zidoo X9 foruma göz atıyorsanız ; son dönemde firmaya yazdığım sitem dolu mesajları da görüyorsunuzdur. Fırsat buldukça altyazı ayarları konusunda verip veriştiriyorum firmaya.

En son dün tekrar döşendim forum sayfalarından.

" Yahu bırakın PiP v.s'yi , bu cihazın öncelikli sorunu altyazı ayarlarının kaydedilememesi " dedim.Onlarda sorunu AR-GE'ye ilettiklerini ama bunun basit bir iş olmadığını , gündeme aldıklarını yazmışlar.

Bende tekrar cevap yazacağım tabii ki.Durur muyum ? ...

Aslında cihazda kayda değer bir sorun yok , herşey tıkır tıkır.İstediğim sadece altyazı menüsündeki ayarların kaydedilmesini ve cihazın aynı isimdeki dosyalarda altyazıyı otomatik seçip oynatmasını sağlamak.Diğer tüm güncellemeler , ilaveler v.s zaman içerisinden yapılsın , dursun.Hiç sorun değil.

Sorunuza gelirsek ; dediğinizi hiç düşünmedim , çünkü sadece altyazı konusunda bastırıyorum şimdilik.Bu konuda mesafe katedebilirsek Türkçe menüyü de gündeme getirebiliriz. Neden olmasın ? Hatta çeviri konusunda destekte verebiliriz ama ana menünün Türkçe olduğu cihaz var mı ki ?

Ugoos UT3 kullandığım dönemlerde , bazı arkadaşlar özverili çalışmaları sonucunda Ugoos UT3'teki ana menüyü bir programla Türkçeleştirmişti ama Zidoo X9'da bunu yapabilir miyiz bir bakmak lazım.

Neyse şu altyazı konusundaki istediklerimiz bir halletsinler , Türkçe menü olayına döneriz yine.

Zaten sürekli yükleniyorum Zidoo X9 forum sayfaları üzerinden , adamları da küstürmemek lazım....

Cevap için teşekkürler.
    Ben wd tv live hub kullanıyorum ana menü türkçe. İngilizce özürlü olduğum için cihazı seçmemdeki ana sebep buydu. Cihaz artık miyadını doldurmak üzere. Eğer türkçe menü olursa alınabilecek bir cihaz gibi duruyor. Saygı ve selam ile...
    Para verip aldığımız cihazda Türkçe menü istemek tabii ki en doğal hakkımız ama cihazı kullanınca Türkçe menüye o kadar ihtiyaç hissetmiyorsun ki.

Mesela bende cihazın Türkçe menülü olmasını tercih ederim ama inan eksikliğini nerdeyse hiç hissetmiyorum.Çünkü ana menüye alıştığında herşey ezbere gidiyor artık ve yadırgamıyorsun.Cihazın menülerinde de rahatça dolaşıyorsun.

Ama yine de şansımızı bir deneriz zamanı gelince ve Türkçe menü için de yazarız firmaya.

Bu arada beni İngilizce biliyor sanmayın sakın.Ben de İngilizce sayfaları Google Translatör ile çevirip okumaya , anlamaya çalışıyorum.Forum sayfalarına yazdığım metinleri de , oğluma tercüme ettiriyorum ve foruma kopyalıyorum.

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 21 Haziran 2015; 2:00:01 >
    İlginiz için teşekkür ederim. Saygı ve selam ile ...
    Bilmukabele...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fimaya yazdığım mesaj sonrası verdikleri cevabı beğenmeyince akşam tekrar döşendim mesajı :

Gönderdiğim mesaj şu :

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

" Selam ,

Böyle bir mazeret olamaz.

Çünkü rakipleriniz bu detayı çoktan aşmış durumda. Egreat’in , Himedia’nın, Eweat'in medya cihazlarında bu tarz bir altyazı kaydetme sıkıntısı yok. 5 sene önce aldığım Egreat M32B’de bile böyle bir altyazı sıkıntısı yok.

Madem ki X9'un basit bir medya player olmadığını ve piyasadaki en iyi Android kutusu olduğunu söylüyorsunuz , o zaman kendi medya oynatıcısının videoları sorunsuz bir altyazı düzeniyle oynatmasını sağlamalısınız.Menüde seçilen altyazı ayarlarını kalıcı olarak kaydetmek , dosya isimleri aynı ise altyazının videoya göre otomatik oynamasını sağlamak o kadar da zor değil çünkü.Yeter ki işin üzerine eğilsin AR-GE'deki yazılımcılar.

Ya da dediğiniz gibi karmaşık bir süreçte olabilir ama biz bu detayları haftalardır belirtiyoruz.Siz buna rağmen böylesine önemli bir yazılım sıkıntısını hâlâ ikinci plana itiyorsunuz ve düzeltmiyorsunuz.

Bence , AR-Ge bölümü ; HDMI In , PiP v.s gibi detayları öteleyip bir an önce cihazın altyazı seçme ve kaydetme sıkıntılarını gidersin ,bu probleme yoğunlaşsın.

Çünkü HDMI In , PiP , Google Play Store v.s konusunda yazılım güncellemeleri yapmak artıdır ama bunlar zamanla olabilir.Altyazı konusu en önemli sorunudur bu cihazın. Altyazılı videoları her açışta , ayarları baştan yapmakta neyin nesi ?

Üstelik yazılıma yapılabilecek bir müdahale ile altyazı ayarlarını kaydetmeyi gerçekleştiremeyen 50 kişilik bir AR-GE grubunu biz nasıl başarılı bulabiliriz ?

Biz size istediğinizi veriyor ve cihaz hakkında geri dönüşlerde bulunuyoruz Sizde bu geriye dönüşleri dikkate alın ve sorunları öncelik sırasına göre giderin.

Özetle , biz bu cihazı diğer özellikleri için değil , KODI için değil , özellikle başarılı bulduğumuz kendi medya oynatıcısı yüzünden aldık.Bu medya oynatıcının yazılım anlamında işini iyi yapması için de , altyazı konusundaki eksikliklerini biran önce gidermelisiniz.
    "

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İşin güzel tarafı bu yazdıklarım yabancılar tarafından destek buluyor zaman zaman.

Mesela yukarıdaki bu fırça dolu mesajıma Zidoo firmasından yetkili birisinin forumda verdiği cevabı bir güzel eleştirmiş yabancı bir kullanıcı.

" Bu gibi teknik konulara Zidoo yetkilisi olarak sizin cevap vermeniz doğru değil.Forumdaki bu tarz sorunlara teknik bir yetkili veya moderatör cevap vermeli.Çünkü burada yazılan bazı sorunlara müdahale edilmediği gözüküyor.Sizin cihaza yeni özellikler katmak yerine mevcut sorunlara odaklanmanız gerekir.Üstelik yazılımdaki çeviri hatalarını halletmek için 50 kişilik Ar-Ge çalışanına ihtiyaç yok , iyi bir çevirmen yeter " demiş...

Destek görmek güzel birşey.Çünkü yazdıklarım doğru.

Firmaya " Menüdeki tanımlamada Turkey yazmışsınız , Turkish olarak düzeltin " diyoruz ama çıkardıkları son yazılımda değişmemiş gözüküyor.Yabancı bir kullanıcı da o konuya değinmiş : " 50 kişilik Ar-Ge grubuna ihtiyaç yok ki.İyi bir çevirmen halledebilir bu tarz şikayetleri " demiş.

Sonra ; menüdeki altyazı ayarlarına çentik konularak kalıcı olarak kaydedilebilmesini istiyoruz : " Bu teferruatlı ve uğraş gerektiren birşey ama öngörümüzde var " diye cevap veriyorlar.

İyi güzel de senin öngöründe bunlar varken cihaza PiP özelliğini katmayı sonraya bırak o zaman , çünkü senin önceliğin mevcut sorunları halletmek.

Velhasıl verip veriştiriyorum Zidoo firmasına.İstediklerimi yaptırana ya da forumdan atılana kadar fırça dolu mesajlara devam...

Kalın sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 21 Haziran 2015; 3:00:56 >

• oncelıkle zidoo x9 cıhazınız hayırlı olsun bu cıhaz ılk etapta benımde ılgımı cekıyordu

fakat ben rk3288 cıpsetlı tronsmart r28 pro aldım

baya bır kurcaladım cıhaz her yönüyle bana cok ıyı geldı goruntu kalıtesıne herzaman onem vermısımdır..

ılk androıd tv box um r28 pro olduğu ıcın dıger androıd boxlarda goruntu nasıldır bılmyıorum..

sayın Papırus hocam sızce r28 pro dan zıdo x9 a geçmeye degermı?

belkı burada benı hatırlamazsınız ama tf de ozellıkle xtrend et9000 bolumunde ADEM1980 nıcklı kışı benım

mara m9 ıcın bı kac yazışmamız olmuştu sızınle ?
  • dreambox271980 kullanıcısına yanıt
    Seni unutur muyum değerli kardeşim ?

Kullandığım Mara M9 uydu cihazı için ; Enigma 2 eklentileri ve imajları hakkında verdiğin bilgiler çok değerliydi benim için.Bu vesileyle tekrar teşekkür edeyim , eyvallah...

Soruna gelince : RK3288 chipsetli Tronsmart Orion R28 Pro'yu hiç görmedim ama ben Zidoo X9 ile görüntü kalitesi anlamında teraziye bile koymam.

Diyeceksin ki " Tronsmart kullanılan donanım olarak daha güçlü bir cihaz." Haklısın ama iş sadece donanımla bitmiyor maalesef.İşin bir de yazılım kısmı var ki bunu bizzat tecrübe ettim , oradan biliyorum.

Neden Zidoo X9 diyorsun dersek sebebi de şu : Tronsmart Orion R28 Pro , RK3288 chipsetli bir cihaz.Bu chipsetli cihazları az-çok biliyorum , çünkü bu chipsete sahip en iyi cihazlardan biri olan Ugoos UT3'e sahiptim bir zamanlar.

Cihaz çok hızlıydı ,yazılım desteği çok iyiydi v.s ama cihazda gelen medya oynatıcılar hikayeydi , hiç destek yoktu , kullanışlılık yoktu.Altyazı v.s ayarları çok kötüydü.Video izlemek için ya KODI , ya MX Player ya da Archos uygulamalarından birini kurmak ve kullanmak zorundaydın.

Oysa Zidoo X9'da kendine has bir medya oynatıcı var.Üstelik bana göre gerek görüntü kalitesinde , gerek altyazı menüsünde oldukça da başarılı.Ufak tefek sıkıntıları var ama şimdilik çokta elzem değil bunlar.Dolayısıyla ne Ugoos UT3 , ne de Tronsmart R28 ; videolardaki görüntü kalitesi anlamında Zidoo X9'a rakip olamaz.

Bir VTEN ile , bir Himedia ile kıyaslanabilir ama RK3288 chipsetli bir cihazla teraziye konmaz.Çünkü bahsettiğin RK3288 chipsetli cihazlarda görüntü kalitesine hizmet edecek bir oynatıcı uygulama yok.Bu cihazlarda genelde KODI'den medet umuyor firmalar.Eğer kullanıcı KODI'yi de beğenmezse ; MXPlayer veya Archos'a yönleniyor mecburen.

Dolayısıyla görüntü kalitesi anlamında çok beklenti içinde olamazsın bu cihazlarda.

Ama bir VTEN'de olabilirsin.Çünkü Sigma chipsetlidir , artı VXP işlemciye sahiptir.

Ama bir Himedia'da olabilirsin.Kendine has bir oynatıcısı vardır , artı görüntüyü işlediği söylenir.

Bir Zidoo X9'da olabilirsin.Çünkü kendine has bir oynatıcısı vardır ve bana göre oldukça başarılıdır da.

Özetle bu sektördeki VTEN , Himedia , Zidoo X9 , Xtreamer Prodigy 4K gibi bazı cihazlar ; Tronsmart , Ugoos , Beelink gibi cihazlardan ayrı değerlendirilmelidir bence.Çünkü medya oynatma anlamındaki görüntü kaliteleri ; kullandıkları chipset veya işlemci ya da üzerlerinde gelen kendine has medya oynatıcıları sebebiyle piyasadaki diğer klasik cihazlardan farklıdır.

İşin özü bu.

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 22 Haziran 2015; 8:43:59 >

• Bu arada KODI üzerinde film izlerken bir gariplik farkettim akşam.Şöyle ki :

Diyelim elinizde mkv yada mp4 formatlı videolar var.

Bildiğimiz gibi Zidoo X9'da bu video dosyalarını KODI üzerinden açmaya kalktığınızda cihaz otomatik olarak kendi medya oynatıcısı ile oynatıyor.İşte bu oynatma sırasında medya oynatıcının sesi sürekli % 100 açık olarak geliyor karşınıza.Kısıyorsunuz ve sesi manuel olarak istediğiniz seviyeye ayarlıyorsunuz.Ama daha sonra tekrar bir video dosyası açtığınızda ses yine % 100'de geliyor karşınıza.

Oysa aynı dosyaları Explorer üzerinden açtığınızda yine cihazın kendi medya oynatıcısı devreye giriyor ama ses bu sefer kısık haliyle ( daha doğrusu Andorid ayar ekranında ayarladığınız haliyle ) geliyor karşınıza.

Yani aynı medya oynatıcı da iki farklı durum çıkıyor karşımıza : Video dosyalarını Explorer üzerinden seçip açtığımızda ses seviyesi ayarladığımız normal ( olması gereken ) haliyle geliyor karşımıza , oysa KODI üzerinden açarsak sürekli % 100'de bu ses seviyesi.

Bu garipliği dün akşam firmanın forum sayfasına yazdım tabii ki.

Bilginize...

• degerli bilgileriniz icin tesekkur ederim

ben panasonic plasma kullaniyorum ilk etapta goruntu kalitesini bende begenmedim fakat plasmanin renk ayarlari ile oynayinca su an aldigim goruntu kalitesi gayet tatmin edici

yinede merak iste .

enigma 2 sistemli cihazlari kullanmayi biraktim

ve humax fulbox hd cihaz aldim 1 yillik filbox paketide yaninda
    goruntu kalitesi cok guzel.. tabi düz bir cihaz kurcalayacak bi tarafi yok sadece tv izle

oyuzden yaninada kurcalamaya tronsmart r28 pro aldim

media oyantici kismi icin degilde ozellikle kodi ve interaktif uygulamalar icin kullaniyorum

tekrar tesekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 22 Haziran 2015; 9:53:36 >
    Kurcalama zevklidir , hele bizim gibi donanım meraklılarına...
  • Son günlerde Zidoo firmasına kendi forum sayfalarından biraz fazla yüklenince bu sabah teknik destek ekibinden birisi ;

" Lütfen rahat olun , Ar-Ge Mühendisleri sorunları çözmek için ellerinden geleni yapıyorlar " diye yeniden cevap yazmış.

Ama özellikle altyazı konusunda ; cihazın yazılımı kıvama gelene kadar rahat bırakmak yok keçileri. Baskıya aynen devam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Haziran 2015; 15:22:57 >
  • Senin sayende Türkiye'de baya satış yapacak adamlar :)
  • moztekin kullanıcısına yanıt
    Özellikle altyazı menüsündeki bir iki detaya çeki düzen versinler , gerçekten yok satacak bir cihaz.Gerçi şu haliyle bile alırım ben , orası ayrı.Çünkü kayda değer bir sıkıntısı yok.

Firmanın Ar-Ge grubu da yazılım anlamında gerçekten çalışıyor ama cihazı cilalamak anlamında biraz gösterişe yöneliyorlar sanki son dönemde.

Senin altyazı ayar menüsünde çok eksiğin olmadığı halde ve sadece ufak-tefek rötuşlara ihtiyacın varken cihazda PiP özelliğini devreye almaya neden soyunuyorsun ?

Ben buna kızıyorum ve forumlarında o yüzden taviz vermiyorum.
  • rokchıp amlogıc bunlar ARM işlemcılerdır androıd ısletım sıstemındekı tüm cıhazlar da kullanılan ıslemcıler arm ıslemcıler dır
    oyuzden goruntu kalıtesı hemen hemen butun androıd ısletım sıstemlı cıhazlarda aynı olduğunu düşünüyorum fark ıllakı vardır fakat önemsenecek kadar bır goruntu kalıtesı olacağını
    tahmın etmıyorum hısılıcon mstar vs ıslemcılerın de dıger ıslemcılerden cok ara bır goruntu kalıtesı yok tur kanımca dıger cihazlardan..

androıd cıhazlar ugrasmaya kurcalamaya kodı vs ınteraktıf uygulamalar ıcın bence ıyıdır fakat goruntu kalıtesı ıcın androıd cıhazlarda pek arayışa gırmemek lazım..

yanlışım varsa duzeltın
    Sen yıllardır farklı uydu cihazlarını ( receiver ) kullanan birisin. Elinden geçen receiver'in haddi hesabı yoktur.Nasıl ki bazılarının görüntü kalitesi diğerlerinden farklıysa , bu medya player olayında da durum aynı.

Dolayısıyla bütün Android cihazlarda görüntü kalitesi aynıdır demek yanlış.

Öyle olsaydı ilk aldığım Ugoos UT3 ile şimdi kullandığım Zidoo X9'un aynı kalitede görüntü vermesi lazımdı ama vermiyor.Yine aynı şekilde Himedia firmasına ait cihazlardaki görüntü kalitesinin diğerlerinden daha iyi olduğu söyleniyor.

Cihazlar arasındaki farklılık tabii ki atla deve değil ama görüntüdeki akıcılıkta, renklerdeki canlılıkta , doğallıkta fark olduğunu görebiliyoruz.

Yani şöyle özetlemek lazım durumu : Bir medya oynatıcı Android tabanlı olabilir ama kullandığı işlemci ve kullandığı yazılım , görüntüde fark yaratabiliyor.

Aşağıdaki linkte önceden de paylaştığım bir test yazısı var. Bu incelemede 6 adet farklı işlemciye sahip cihazı test etmişler.

http://www.cnx-software.com/2015/01/26/4k-output-and-video-playback-capability-tested-on-6-arm-based-mini-pcs-and-boards/#ixzz3Qy0ek0S2

Bahsedilen bu 6 cihazın hepsi Android tabanlı ve ama herbirinin işlemcisi diğerlerinden farklı.Sadede gelirsek ; bu cihazları inceleyenler bazı cihazlardaki görüntü kalitesinin diğerlerinden daha iyi olduğunu yazmışlar.Bu da bizim tezimizi doğruluyor.

Yani Android tabanlı da olsa , kullanılan işlemci , kullanılan medya oynatıcı yazılım işin rengini değiştirebiliyor.Örneğin neden VTEN'i merak ediyoruz ? Çünkü cihazın üzerinde , görüntüyü daha farklı işlediği söylenen VXP işlemcisi var.

Şuna katılıyorum , bir cihaz Android tabanlı olmazsa görüntü kalitesi daha başarılı olabilir ama o tarz cihazlarda da pek alternatif yok ki günümüzde.Ağırlık hep Android tabanlı cihazlarda.

Android tabanlı olmayan cihaz ne alabilirim diye düşünüyorum.VTEN'den ya da Dune'un cihazlarından başka alternatif sayamıyorum ki.

Durum bu...

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 25 Haziran 2015; 9:16:18 >

• Uzun zamandır bu cihazı ve başlığı takip ediyorum 2 cihaz arasında kaldım biri zidoo diğeri ise Himedia nın cihazları.
    Açıkçası bayadır araştırıyorum tam karar veremedim ve çıkmazdayım yurtdışı siteden zidoo daha uygun oluyor fiyatı ne yapsam bilemiyorum.

Hergün başlığa giriyorum papirus hocam yeni bişey yazmış mı diye bakmak için başka kimsede cihaz yok yada yazmıyor diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cluptechno kullanıcısına yanıt
    seko92'daki Himedia ile benim Zidoo X9'u yanyana koyup kıyaslama şansımız olmadı bir türlü.O yüzden kesin bir tavşiyede bulunmak zor.

Bana sorarsanız Zidoo X9'u tavsiye ederim , seko92'ye sorarsanız Himedia'yı tavsiye eder.Sonuçta her iki cihazda görüntü kalitesi anlamında sizi memnun edecektir.

Bir konuda haklısınız , Zidoo X9 konu başlığı diğer cihazlar gibi hareketli değil.Sebebi de basit : Çünkü Zidoo firması çok tanınan bir marka değil Türkiye'de.Haliyle şu an için Zidoo kullanan kişi sayısı da oldukça az.

Hal böyle olunca çokta paylaşım olmuyor konu başlığında.Şimdilik cihaz hakkında sadece ben birşeyler yazmaya çalışıyor , firma ile yaptığım yazışmalardaki gelişmeleri paylaşıyorum.

Özetlersek ; bu güzel cihazın biraz tanıtıma ihtiyacı var ve bende bunu sağlamaya çalışıyorum.Çünkü tanıtımı hakedecek kadar iyi bir cihaz bana göre.

Bu yüzden de ; önümüzdeki süreçte daha fazla kullanıcısı olacağına inanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.