Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun...

Merak etme , Geekbuying sağlam firmadır.

5-6 gün içinde gönderi numaran belli olur ve internetten takip edersin kargo konusundaki gelişmeleri.

Yaklaşık 20 gün civarında bir sürede de kısmetse eline geçer cihaz.
  • İyi diyebileceğim bir gelişmeden bahsedeyim hemen.

Bugün çıkan v1.0.3.5 yazılımını indirdim ama henüz kuramadığım için içeriğini merak ediyorum ya.Bu yüzden eve gitmeden firmanın kendi forum sayfasında yeni yazılımla ilgili yazışmalarım oldu bugün.

Özellikle altyazı ayarlarının kaydedilip kaydedilemediğini sordum bu yeni yazılımı yükleyenlere.Forumda benim gibi aktif olan yabancı bir kullanıcı altyazı renklerinin falan kalıcı olduğundan bahsetmiş ama benim istediğim bu değildi.

Tam bu konuda yeni bir mail yazmaya niyetlenirken forumda yetkili moderatörlerden birisi hoş bir mail yazmış bana :

" hi,Sorry about that,I promise you,We will Solve it in v1.0.3.6,It will not exceed 15 working days , Storing the settings on Subtitile-Encoding section in memory , Automatically running subtitles which have the same name with video file."

Yani şöyle demiş :

" Selam , Kusura bakma.Sana söz veriyorum.Yeni çıkacak v1.0.3.6 yazılımda ; altyazı ayarlarının bellek bölümünde saklanabilmesini ve video dosyası ile aynı isme sahip altyazıların otomatik oynamasını sağlayacağız.Ve bu güncelleme 15 günü geçmeyecek "

Adamlara fırça dolu mailler yaza yaza benden çekinir hale geldiler herhalde ki böyle bir cevap verme ihtiyacı hissettiler.

Bende teşekkür ettim ve " Bana söz verdin , unutma " diye karşılık verdim.Paşa gönülleri bilir , yoksa yağdırırım mailleri...

Özetle 15 gün içinde çıkartacakları yeni yazılımlarında istediğim değişiklikleri yapacaklarına dair söz aldım yetkili bir moderatörden.

Bu istediklerimi yapsınlar , daha da birşey istemem zaten.Gerisi teferruat kalır Zidoo X9 için.

Bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 30 Haziran 2015; 16:29:09 >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Valla senin bilgilendirmelerinle karar kılıp aldım cihazı yoksa hiç haberim olmazdı hocam sağol..

Geekbuying sağlam site biliyorum umarım bi şanssızlık denk gelmez heyecanla ve merak içinde beklemedeyim

Gönderi numaramı siteye girdiklerinde nasıl takip edebileceğim siz yapmıştınız bu işleri o yüzden Soruyorum yapmam gerekenleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cluptechno -- 30 Haziran 2015; 16:47:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cluptechno kullanıcısına yanıt
    İçin rahat olsun , iyi bir cihaz aldın.

Hele gelecek yazılımda istediklerimi yapsınlar , işte o zaman kıvama gelmiş olacak cihaz.

Geekbuying'te kargo takip numaran belli olunca aşağıdaki linkten gönderini takip edersin ama o sürece nerden baksan 10 güne yakın bir süre var.Acele etme.

http://www1.ptt.gov.tr/tr/interaktif/kayitliposta_yeniweb221214.php
    Bu linki saklayayım erken de olsa lazım olacak 10 gün sonra madem heycan yaptım

Bu arada cihazda güncellemelerin ardı arkası kesilmiyor vE hep güzel şeyler olduğundan bahsediyorsun cihazda eksik olarak gördüğün bişey varmı peki kaldı mı abi?
    MAİL yollaya yollaya adamları baya ürküttün bravo vallahi..

• zidoo x9 gerçekten güzel bır cıhaza benziyor papırus hocam hımedıa ıle sankı kasa yapıları tasarımı aynı
    x9 da cıft wıfı antenı var hımedıa q5 de demı cıft anten var yoksa benmı yanıldım
    bende araştırıyorum bu cıhazları

ama bende kararsızım hangı modelı alayım dıye
  • Cluptechno kullanıcısına yanıt
    Android Box cihazlar hakkındaki tecrübelerim 5-6 aylık bir maziye sahip denilebilir.Bu tanışma sürecinde Ugoos UT3 ve Vidon Box kullandım.Şu anda da Zidoo X9 kullanıyorum.

Ama bundan 5 sene öncesinde yani Egreat M32B'ye sahip olduğum dönemde ; Egreat'in ve Popcourn'un kullanıcılara verdiği yazılım desteklerini de hatırlıyorum.Haftalarca bekliyorduk.Yeni yazılım çıktığı zamanda bir diğer güncelleme oldukça zaman alıyordu.

Ama şimdi durum farklı.Artik firmalar arasinda pazardan pay kapmak icin rekabetin oldugu bir dönemdeyiz var.Ve işin icinde bu işe sağlam asilan Çinli firmalarda var.

Gelgelelim iş sadece görüntü ile bitmiyor , yazılımda önemli artık.Diyelim yağ gibi akıcı ve cam gibi net bir görüntü alıyorsun aldığın cihazda ama Türkçe altyazı desteği yok yada var ama ayarları kullanışsız.Neye yarar , kaç kişi altyazısız video seyrediyor ki ?

Kısacasi bu kulvarda donanim destegi kadar yazilimına da önem veren firmalar daha dikkat cekiyor.İşte Zidoo böyle bir firma.

İnanın son dönemde tanıdığım firmalardan ; ne Tronsmart , ne Beelink , ne Ugoos , ne VidOn Box , ne Eweat , ne Himedia , ne de Popcourn ; yazılım desteği konusunda Zidoo'nun eline su dökemez.Firma sadece yılbaşından bu yana 7. yazılımını çıkarmış durumda.Ve daha dün itibarıyla yazılım çıkarmasına rağmen 15 gün içinde yeni bir yazılım çıkartacağının taahhüdünü şahsen veriyor bana.

Zidoo firması kadar sık yazılım güncelleyen Çinli bir firma varsa bilen arkadaşlar söylesin , bende öğrenmiş olurum.Ben görmedim henüz.

Lakin bu sık yazılım çıkarmayı , sakin ola ki cihazda çok problem var , onları düzeltmek için bu kadar sık yazılım güncelliyor diye düşünmeyin.Ben cihazı aldığımda bile öyle atla-deve bir sıkıntı yaşamadım.Cihazda önemli olarak sadece Türkçe altyazı desteğinin olmadığını gördüm ve hemen firmaya bildirdim.Onlarada mailimden 1 gün sonra Türkçe altyazi için bir yama hazırlayıp destek verdiler ve problemi çözdüler.Daha ne isteyeyim ?

Bu konuda başka bir örnek vereyim :

Forumdan tamerege nickli arkadaş son günlerin popüler cihazlarından Popcourn VTEN aldı.Aldı almasına ama bazı mp3 ve DTS dosyalarında sıkıntı yaşıyor.Firmaya bildirdik , örnek dosyalardan istediler , onları da gönderdik.Ama yaklaşık 1 hafta oldu tık yok firmadan.Sorun sadece o cihazda mı yoksa bazı cihazlarda mı çıkabiliyor , ne yapıldı , bu srounla ilgili bir teşhis var mı ? Geriye de dönmüyorlar mail üzerinden.Ne olduğunu hâlâ bilmiyoruz ve bekliyoruz.

Bu konuda seko92 bu tür firmalar için " Firma bir kere adam gibi yazılım çıkarsın , isterse bir daha hiç dokunmasın yazılıma." der.Sonuna kadar katılıyorum.

Zidoo firması ; seyir keyfi anlamında altyazı menüsünde bana göre oldukça basit olan bir-iki iyileştirmeyi yapsın , başka birşey istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 1 Temmuz 2015; 8:52:14 >

• dreambox271980 kullanıcısına yanıt
    Zidoo X9 , gerçekten güzel bir cihaz.

Kasa Himedia Q5 ile aynı gibi ama Zidoo X9'da çift Wi-Fi anteni var , Himedia'da tek.Ayrıca donanım olarakta farklı çıkışlara sahip her iki cihaz.

Ben Zidoo X9'u almadan önce hakkında yapılan incelemelerinin çoğunu okumuştum.Daha o zamanlar bu sektörde umut vadeden bir firma olarak bahsediyorlardı ve yazılım desteğini de özellikle belirtiyorlardı.

Ama şunu özellikle vurgulamalıyım. Bu cihaz kendisiyle aynı fiyat kategorisindeki rakipleri karşısında iyi bir cihaz gerçekten.

100 $'lık bir fiyata bulunabiliyor kampanya dönemlerinde.Ama bir VTEN'i almaya kalktığımızda fiyat 169 $. Yani nerdeyse % 70 daha pahalı Zidoo X9'dan.O yüzden bütçeyi iyi değerlendirip ona göre karar vermek , alınacak cihaza o farkı vermeye değecek bir artısı varsa satın almak lazım.

Ben Zidoo X9 , VTEN'den yada Himedia'dan daha iyi görüntü veren bir cihazdır demiyorum.Sadece diyorum ki bu cihaza bir şans verin.Hakikaten bir şansı hakediyor.

Hakediyor çünkü yazılım desteği anlamında VTEN'den iyi , dahili Wi-Fi antene sahip olması açısından VTEN'den iyi , HDMI In üzerinden yaptığı kayıt özelliği ile VTEN'den avantajlı v.s. Ama şu bir gerçek : VTEN'de görüntü iyileştirme anlamında kullanılan bir VXP chipset var ve görüntüyü olumlu yönde işlediği söyleniyor.Bu chipsetin görüntüye gerçekten katkısı varsa aradaki o fark verilip VTEN alınır tabii.Zaten alanlara da saygı duyuyorum , duyarım da.

Ben sadece " Mstar işlemcili Zidoo X9 alelade boş bir cihaz değil , yazılım desteği şaşırtıcı , görüntü kalitesinde kendine has medya oynatıcı sebebiyle çoğu cihaza fark atar " diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 1 Temmuz 2015; 8:55:46 >

• Cihaza v1.0.3.5 yazılımını yükledim.Sorunsuzca yüklendi.

Bu yazılımda görebildiğim daha doğrusu yazılanlardan anlayabildiğim kadarıyla şunlar yapılmış :

Bahsettiğim gibi altyazı menüsünde altyazı dili önceden Turkey yazıyordu.

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

Artık bu hatalı tercüme düzeltilmiş ve Turkish yazdığı görülüyor.

İkinci olarak cihaza PiP özelliği resmen gelmiş durumda.

PiP özelliğini aktif etmek için öncelikle cihaza 2.bir görüntüyü HDMI kablo ile verdikten sonra , cihazın kumandasında TV tuşuna bastığınızda ekranın sol alt köşesinde PiP ekranı çıkıyor.Ve bu ekranda Move ,Scale , Audio ile Exit seçenekleri mevcut.

Sağ üst köşede çıkan bu menüdeki Move seçeneği ile PiP ekranının ekrandaki görünüm yerini değiştirebiliyor ,

Scale seçeneği ile ekran özelliklerini ayarlayabiliyor ,

Audio'dan seçeneğinde ise HDMI'dan gelen sesi açıp kapatabiliyorsunuz.

BU PiP özelliği çoğu kimse için kullanışlı bir özelliğe benziyor ama ben henüz denemedim.Merak eden arkadaşlar deneyip test edebilirler.

Ayrıca çift sesli video dosyalarındaki ses uyumu ile ilgili bir düzenleme yapılmış ve dosya yöneticisinde bazı iyileştirmeler gerçekleştirilmiş.

İngilizce yazılan bu açıklamaları ; internet üzerindeki çeviri programları ile yaptığım için çokta fazla detaya giremiyor ve anlayabildiğim kadarıyla , dilim döndüğünce özetlemeye çalışıyorum sizlere.

Sürç-i lisan ettiysem affola...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 1 Temmuz 2015; 0:43:10 >

Hocam yazılarınız çok açıklayıcı aynı zamanda aydınlatıcı sizin yazılarınız ile beğendim ve karar kılıp aldım cihazı ve gayet işimi Görüp kullanışlı olacağı düşüncesindeyim.
    Ben zaten film dizi online izlemeleri yapıcam genel olarak belki bi kısmını da download edip USB yada HDD uzerinden izlerim. Bunun harici internet gezintisi, sosyal ağ uygulamaları ve bir kac oyun falan oynarim diye dusunuyorum.
    Tabi IPTV ve DigiturkPlay da kullanmayi dusunuyorum google playden indirip IPTV kullanmak guzel olur uydu alici derdinden biktim.

Bu cihazda yapacaklarimi hayli hayli karsilar dusuncecesindeyim ve sizin anlattiklariniz kullanici yorumlarinizla begendim aldim

Allah pisman etmesin umarim bu yapacaklarim icin harika bir is yapmisimdir..
    Sizede tekrar teşekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cluptechno -- 1 Temmuz 2015; 0:46:02 >
  • Aydınlatıcı bılgılerınız ıcın teşekkürler Papırus hocam

bu cıhazı gerçekten sızın anlatımlarınızdan merak edıyorum gerçekten almak ıstıyorum fakat buzamana kadar hıc paypal vs ıle alısverısım olmadı
    sadece almanyadan bır receıver almıştım oda xtrend et 8000 ıdı oda kredı kartı ıle satın almıştım
    paypal vs bılmıyorum

tr de bu cıhazı getırtıp satan zaten yok

sanlapazar sahıbınden gıbı sıtelerde ıse tıcaret amaçlı bu tür cıhazları getırtıp satanlar fakat neredeyse 2 katı fıyat ısteyenler var
    bazı satıcılar uygun fiyattan satıyor fakat onlarda da bu tur ıstedıgımız cıhazları bulamıyoruz..
    kısmet artık ne zaman tr de bu cıhazların satısı baslar ozaman 1 tane alırım

degerlı bılgılerınız ıcın tekrar teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 1 Temmuz 2015; 1:06:46 >
    Hocam bende dün sipariş verdim cihazı papirus arkadaşın sayesinde tanıyıp beğenerek.

Bence Paypal İle alışveriş çok basit ve daha guvenli ayni sekilde geekbuying sltesinden alisveris yapmakta cok basit ileri duzey ingilizceye gerek kalmiyor ki zaten google translate ile sayfa turkceye cevriliyor isterseniz otomatik olarak o bile yeterli hic ugrasmadan alisveris yapip alabilirsiniz.

Ayrica kredi karti bilgilerini paypala girip alisverisi yaptiginiz icin cihazla ilgili bir sorunda ödemeyi iptal etmek icin yardimci da oluyorlar turkce destek ve musteri hizmetleri var paypalda en guvenli sitelerden de diyebilirim yillardir kullanirim.
    Ayni sekilde geekbuying sitesi de internette arastirdim alisveris yapan yerli yada yabanci arkadaslarin %99'u memnunlar sorunsuz alisveris yapmislar ama %1 kisimda olsa urunlerinin kutudan arizali ciktigi yada baska sekil sorun oldugunu belirttigini gordum ki bu %1 bence cok normal

Tavsiyem papirus arkadasin da dedigi gibi cihaz fiyatiyla muadillerinden iyi durumda ve bence turkiyeye gelmesi zor gibi gelsede emin olun bu fiyata alamayiz o yuzden keske yurtdisi siteden alsaydim diyebiliriz.

Adem ,

O zaman işin zor kardeşim...

Çünkü her aradığın markanın yetkili satıcısını Türkiye'de bulman zor.Ve bazıları da Türkiye'ye belki hiç gelmeyecek.

Gelse bile işin içine yetkili distribütör girdiği zaman fiyatlarin bu kadar cazip olması da zor.

Üstelik distribütörlük hakikaten meşakkatli iş , devlet öyle şartlar koşuyor , işi öyle yokuşa sürüyor ki o malı ithal edip yetkili satıcı olduğuna nerdeyse pişman oluyorsun.

Bundan 5-6 sene önce Egreat M32B ve M34A'nın Türkiye'deki distribütörlerinden birisi arkadasimdi.Ürünleri getirtmekten tut , gümrükten çekme , yetkili servis konusundaki mevzuat aşamalarına kadar neler yaşadığını hâlâ hatırlarım.

Dolayısıyla adamların yurtdışı fiyatı ile aynı şekilde ürün satmaları mümkün değil.Ve bence de pahalı satmaları normal.Ama arada uçuk farklar olmaması kaydıyla tabii.

Diğer yandan işin bir de garantisiz alışveriş boyutu var artık ve çok kolaylaştı.

Garanti olayını göz ardı edebiliyorsan beğendiğin herhangi bir ürünü yurtdışından kargo ile çok daha ucuz getirtebiliyorsun.

O yüzden almaya niyetin varsa ; beğendiğin model için ya gözünü karartacak ve Çin'den getirteceksin.Ya da Türkiye'de satılan markalara bağlı kalıp garantili ürünlerden seçeceksin.

Nasıl ki zamanında sahip olduğun Xtreme 8000 uydu cihazını İstanbul'daki HD firmasindan almadın ve yurtdışından getirttin.Bunda da öyle yapmaktan başka çaren yok şimdilik.

PayPal'ı v.s düşünme , o işler çok basit.Üstelik alışverişini de güvenli yapmanı sağlıyor bu tür kolaylıklar...

• Bunun altyazı seçeneklerini hafızaya alma işini de hallederlerse tamamdır. PIP bence çok önemli bir özellik, keşke bütün cihazlarda olsa. TV'de bir şey izlerken, reklam aralarında cihaza girip arada bir tekrar kanallara bakıyorum, o zaman çok işe yarar.

Bu haftasonu karşılaştırmayı yapalım.
  • Herkese Selamlar,
    Benim Zidoo X9 Cihazım ben izinde iken gelmişti. Dün izinden dönünce ilk işim kutuyu açıp önce sağını solunu inceleyip, sonrada tv ye bağlamak oldu.
    Wifi yi çok hızlı algıladı ve çok hızlıda çalışıyor. Netten video ve klipler izledim herşey tıkırında.

Kurulumu kolay önce neti tanıttım. Kullanımıda bir o kadar kolay. UPDATE otomaitk olarak wifi den yapıdı. Sorunsuz çalışıyor. Film Denemelerimde başarılı. Yeni kullanmaya başladığım için
    kullandıkça yorumlarımı yazarım.

Şimdilik sorun yok, düşünmeden alın derim.
  • Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Yukarıda da yazdığım gibi dünkü son yazışmalar sonrası tam yeni bir mail döşenecekken ; bir baktım moderatörün birisi " Kusura bakma.Sana söz veriyorum.Dediklerini yeni yazılımda yapacağız ve bu süre de 15 günü geçmeyecek. " diye bir mesaj atmış.

Benim fırça atacağım demek malum oldu ki daha yazmadan cevap verdiler.Bende bekliyorum bakalım , ne olacak ?

Ama mesajında her iki istediğimi de yapacaklarından bahsediyor özellikle.Yani hem altyazı seçeneklerini hafızaya alma , hemde video ve altyazı ismi aynıysa otomatik oynatma özelliğinin gelmesi konusunda.

Bunları bir yapsınlar , diğerleri keyfe keder güncellemeler olur benim açımdan.

İlerideki kullanımda bir anormallikle karşılaşsam da , bu tarz birşey ancak cihazı kurcalarken karşıma tesadüfen çıkarsa sürpriz olur.Çünkü ben bu cihazı dizi ve film seyretme amacıyla kullanıyorum.Diğer özelliklerine pek takılmıyorum.Bazen meraktan incelediğim oluyor işte.

Hem artık Zidoo X1 geliyor , birazda onunla haşır neşir olacağız.

Bu X1 kampanyası ile ilgili firmaya dün 9.90 $ bir para yatırdık PayPal üzerinden.Ama zaten bunu en başından beri biliyorduk kampanyada , sonradan çıkan sürpriz bir ödeme değildi.

Bunun haricinde adres bilgilerini ve güç adaptör tipini belirtmemizi istediler , onları da bildirdik.DHL kargo ile göndereceklermiş X1'leri...

Bakarsın bayrama kalmadan yetişir yeni oyuncağımız.Hayırlısı bakalım...

• karatepe kullanıcısına yanıt
    İyi günlerde kullan kardeşim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

İyi günlerde kullan kardeşim...

Tamamen senin tavsiyelerinle aldım, çok da iyi yapmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karatepe -- 1 Temmuz 2015; 17:16:40 >
  • karatepe kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun inşallah benimki de çabuk gelir heyecanla bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: karatepe

Herkese Selamlar,
    Benim Zidoo X9 Cihazım ben izinde iken gelmişti. Dün izinden dönünce ilk işim kutuyu açıp önce sağını solunu inceleyip, sonrada tv ye bağlamak oldu.
    Wifi yi çok hızlı algıladı ve çok hızlıda çalışıyor. Netten video ve klipler izledim herşey tıkırında.

Kurulumu kolay önce neti tanıttım. Kullanımıda bir o kadar kolay. UPDATE otomaitk olarak wifi den yapıdı. Sorunsuz çalışıyor. Film Denemelerimde başarılı. Yeni kullanmaya başladığım için
    kullandıkça yorumlarımı yazarım.

Şimdilik sorun yok, düşünmeden alın derim.

Keyfini sürmeye başladın yani...

Yalnız yazılım güncellemesini Wi-Fi'den otomatik olarak yaptığın için v1.0.3.3 yazılımını yüklemişsindir sen.Çünkü dün çıkan yani PiP özelliğinin geldiği son v1.0.3.5 yazılımını forum sayfasından indirip USB bellek ile yüklemen lazım.

Bu arada bu detay sürekli aklında olsun.

Zidoo bir yazılım çıkardığında ilk önce forum sayfasında yayınlıyor , ardından belli bir süre sonra online yüklenebilmesi için server'ına yüklüyor.Dolayısıyla son yazılımları bir an önce yüklemek istersen forum sayfalarını takip etmen gerekiyor.

Neyse USB bellek ile son yazılımı yükleyebilirsin cihazına , bir sıkıntı yok.Bilgin olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 1 Temmuz 2015; 21:47:37 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.