Şimdi Ara

Zidoo Z9S , Z10 , Z1000 ve UHD 2000 HDR Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1296 Chipsetli ) (202. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.340
Cevap
33
Favori
186.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

Dostum, aklıma bir şey geldi, belki denemişsindir ama yine de yazayım.

Birincisi Papirus ün yazdığı imaj yükleme işini yaparken kablo veya wifi ile nete bağlı değildi değil mi, belki bu engel olabilir.

İkincisi cihazın tüm elektriği kesik ve düğmesi kapalı, adaptör de bağlı değilken 1-2 gün bekletip açmayı deneyebilirsin.

Görünen cihaz daha ilk androidi yüklerken bir yere takılıyor. Yüklenen uygulamaların birisi bir şekilde hatalı olup hala netten bir bağlantı arıyor ve açılırken yüklenmeye engel oluyor olabilir.

Cihaz açılmazken wifi bağlantısı bulup bulmadığına emin olmak için ya çekemeyeceği bir yere taşıyın yada modemden deneme için wifi ı kapatın.

Ethernet kablosunun takılı olmaması gerektiğini yazmama gerek yok zaten 

Merhaba, cihazı modeme hiç bağlamadım sadece ethernet ile bağladım İnternete. Ama elektriksiz hiç tutmadım dediğinizi de deneyeceğim.

Bunun dışında zidoo forumuna da konu açmıştım şöyle bir öneri geldi. Ancak garantisi devam ettiği için bunu yapmayacağım zira cihazı açmam gerekecek. Yine de linki bırakıyorum garantisi olmayan cihazlar için bir yöntem olarak burada dursun

https://jjm2473.github.io/nas/2020/08/26/rtd129x-unbrick.en.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: eakarvardar

Merhaba, cihazı modeme hiç bağlamadım sadece ethernet ile bağladım İnternete. Ama elektriksiz hiç tutmadım dediğinizi de deneyeceğim.

Bunun dışında zidoo forumuna da konu açmıştım şöyle bir öneri geldi. Ancak garantisi devam ettiği için bunu yapmayacağım zira cihazı açmam gerekecek. Yine de linki bırakıyorum garantisi olmayan cihazlar için bir yöntem olarak burada dursun

https://jjm2473.github.io/nas/2020/08/26/rtd129x-unbrick.en.html

Alıntıları Göster

Bunun haricinde olmaz zaten diye düşünüyorum. Cihaz açılacak. Arsey bunu yaparmı muamma. Yapmadığını söylemişti zamanında. Sıkıntı cihazın kendini yazılım korumasına alması ve kullanıcı hatasıdır bu. Yazılım yüklerken oluşan hata. En çokta belleğe kopyalanan fw dosyasının eksik yada yanlış kopyalanmasından oluyor. En güzeli cihaz ile geriye dönük fw yüklememek. Yeni çıkan fw yükle kullan yani. Zidoo bu konuda çok hassas alet..

• saheemr kullanıcısına yanıt

Bu sorun hiç bir şey yüklemeden oldu kendi kendisine. Garantisi devam eden ürünün yazılımsal sorununa çözüm bulurlar diye tahmin ediyorum/umuyorum

• quote:

Bu sorun hiç bir şey yüklemeden oldu kendi kendisine. Garantisi devam eden ürünün yazılımsal sorununa çözüm bulurlar diye tahmin ediyorum/umuyorum

Bir önceki sayfada zidoo forumda bulduğum yöntem ile yükledim sonra böyle oldu yazmışsınız. 1.78 frimware dönerken kürdan yöntemi ile. Yanlış dosya yada bozuk flash bellek ile oluşacak sorun sonucunda böyle olur. Garantili olması iyi. Umarım yaparlar direk.

• quote:

Orijinalden alıntı: saheemr

Bir önceki sayfada zidoo forumda bulduğum yöntem ile yükledim sonra böyle oldu yazmışsınız. 1.78 frimware dönerken kürdan yöntemi ile. Yanlış dosya yada bozuk flash bellek ile oluşacak sorun sonucunda böyle olur. Garantili olması iyi. Umarım yaparlar direk.

Alıntıları Göster

Yok hocam ilk hatayı yazdığım mesaja bakarsanız eğer Cihazı açtım zidoo ekranında kalıyordu açılmıyordu daha Sonra çözüm olarak bu dosya yüklemeyi yaparken son bu hali aldı. Teşekkürler en kolay ve hızlı şekilde çözülmesini umuyorum ben de

• quote:

Yok hocam ilk hatayı yazdığım mesaja bakarsanız eğer Cihazı açtım zidoo ekranında kalıyordu açılmıyordu daha Sonra çözüm olarak bu dosya yüklemeyi yaparken son bu hali aldı. Teşekkürler en kolay ve hızlı şekilde çözülmesini umuyorum ben de

Alıntıları Göster

İşte mesele burada. Açılması için yapılacak olan 1.78 yazılıma dönme işleminde hata yapmışsınız ki bu duruma gelmiş. Sağlık olsun inşallah çözüm bulurlar. Yoksa siz yapacaksınız..

• Hani bir kılavuz hazırlayacaktın usb ttl ile cihaz kurtarmaya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Hani bir kılavuz hazırlayacaktın usb ttl ile cihaz kurtarmaya

Hiç vaktim olmadı aslında. Ezbere olmasın diye de adım adım yazmak gerekir. Yapan kişi yanlış yaparsa daha kötü olmasın. Bunun içinde tekrardan denemek lazım falan. Arkadaşında attığı linkte yazılacak komutlar var.

Lazım olan

Windows 7

Putty programı

USB ttl kablo

• en azından sorana yardımcı ol bari kardeşim ben pioneerlara yükledim ama o mediatek chipsetli olduğundan programlar filan farklıydı

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

en azından sorana yardımcı ol bari kardeşim ben pioneerlara yükledim ama o mediatek chipsetli olduğundan programlar filan farklıydı

Soran olursa tabiki. Her zaman

• Selam herkese, haberler iyi değil anakartın değişmesi gerekiyor dediler. Yazılımsal bir sorun olmuş ve bu zidoo'nun kronik bir sorunuymuş. Sorun şu ki; garanti kapsamında değerlendirilemiyormuş. Kullanıcı hatası değil ama garanti kapsamında da değil açıkçası bana mantıklı gelmedi tabi burada onlara bir şey demiyorum zidoonun anlamsız bir politikası hatta mail atacağım zidoo ya. Ama beyefendi sağ olsun ilgileniyor. Normalde usb ttl işlemini onlar yapmıyormuş ama bir iki defa denemişler. Ben hiç billmediğim için onlardan denemesini istedim sağ olsun kırmadı.

Şimdilik zidoo ile ilk tecrübem hiç hoş gitmiyor. Ürün performansını beğenmeme rağmen biraz markadan soğudum açıkçası.

Gelişme oldukça bilgilendiriim.

• Arsey Ticaret'e bu konudaki geri dönüş adetleri nedir bilemem ama Zidoo'nun kronik bir sorunu olduğunu yeni duyuyorum.Ama eğer ki kronik bir sorun olsa bu konu başlıklarının bu tarz şikayetlerle dolup taşması lazım.

Oysa benim hazırladığım konu başlıklarından hatırladığım kadarıyla ; cihazı bu şekilde çöken sanırım 3. kişisiniz.Bakın 4 yada 5 yıllık bir Zidoo kullanım süresinden bahsederek hatırlayabildiğim kişi sayısı bu.

Ben yukarıda @saheemr nickli arkadaşın yazdığı görüşe daha yatkınım bu konuda.Yani Zidoo başlangıçta takılı kaldığında bu hale geldiyse v1.7.8 kürdan yöntemini uygularken indirilen yazılım hatalı inmiş olabilir bilemiyorum.Bu konuda kimseyi de suçlayamam tabii ama Zidoo'nun önceki modellerinde ( ki buna Zidoo Z9S'te dahil ) önceki yazılımlara kürdan yöndemi ile defalarca dönüş yaptım ve hiçbirinde sıkıntı yaşamadım.Hatta kendi cihazımda bazı şeyleri test ederken ; kendi cihazımı peşpeşe 3-4 sefer v1.7.8 yazılımına döndürdüğümü ve üzerine daha güncel yazılımlar yüklediğimi hatırlıyorum.

Diğer yandan normalde Zidoo'nun bu kadar önemli kronik bir sorunu olsa ; Zidoo'nun kendi forumunda bunun çok daha fazla ses getirmesi lazım.Ama RTD1296 konu başlığına baktığımda bu konu ile ilgili yazılan en son mesaj 2019 yılına ait.

Yani maalesef birşeyler ters gitmiş sizde.Umarım Arsey Ticaret'ten Sedat Bey , çabalarıyla hayata döndürür ve kurtarır cihazınızı.

Tekrar geçmiş olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 27 Ocak 2021; 11:47:33 >

• Inşallah. Yoksa 500 lira anakart yenileme ücreti var z9s bana z9x parasına gelmiş olacak

• Siz anakart sipariş etmeden alın geri saheemr kardesimiz size yardım etsin usb ttl yöntemi ile hayat döner o cihaz 500 tl vermeyin

Olmazsa sipariş edersiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @saheemr ' in yardımlarını rica ediyoruz artık :) şimdi benim bir kablo vs ne almam lazım?

• @saheemr nickli arkadaş yardımcı olurum dedikten sonra sizin birşey almanıza gerek olmaz herhalde.Tüm donanım vardır bence elinde.Yeter ki zaman ayırabilsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 27 Ocak 2021; 18:43:40 >
  • aleti bana gönderin yapar demedi yardımcı olurum dedi Papirus
  • Haklısın, bu doğrultu da güncelledim mesajımı.👍

Sonuçta yardımcı olup olamayacağını o söyleyebilir, emri vaki gibi birşey telaffuz etmiş olmayayım ben...

• Tabiki yardımcı olurum. Ben yapacaksam bana Windows.7 kurulu HDD yada laptop getirmesi lazım. En kötü Windows 7 olmasa bile 2.5 Luk HDD getirsinki ben kurarım gene. Çünkü elimde tek sistem var ve tek HDD var. Biraz da eski ve sorunlu. Windows 7 kurmakta gerçekten çok vaktimi aldı ve zorlandım. Haliyle Windows 10 a dönüş yaptığım için windows 7 sildim. Yada kendisi yapmak isterse her türlü yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 27 Ocak 2021; 19:8:51 >
  • 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.