Düsme sonucu donanımsal bir hasar olduysa, arsey ticaretin bir şey yapabileceğini sanmıyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Zidoo Z9S , Z10 , Z1000 ve UHD 2000 HDR Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1296 Chipsetli ) (201. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: bitsede gitsek miDüsme sonucu donanımsal bir hasar olduysa, arsey ticaretin bir şey yapabileceğini sanmıyorum.
Alıntıları GösterBilmiyorum ki hocam 5 gün falan sıkıntısız kullandım. Torrent falan yükledim app ler indirdim ondan olmuş olabilir çünkü son haydan önce programlar hata vermeye başlamıştı. İnşallah çözülebilecek bir şeydir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4-5 gün sorunsuz kullanıpta sonradan oluşan birşey ise yazılımsal olma ihtimali yüksek.Çünkü yüklediğim bazı şeyler sonrası hata mesajları vermeye başlamıştı diyorsunuz.
Kürdan yöntemi ile cihaza v1.7.8 image yazılımını atmayı bir deneyin bence.Belki işe yarayabilir.
Konu başlığının ilk sayfasında bu konu ile ilgili detaylar var, okuyabilirsiniz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 22 Ocak 2021; 23:47:53 >
Şimdi bir deneyeceğim onu teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: Papirus4-5 gün sorunsuz kullanıpta sonradan oluşan birşey ise yazılımsal olma ihtimali yüksek.Çünkü yüklediğim bazı şeyler sonrası hata mesajları vermeye başlamıştı diyorsunuz.
Kürdan yöntemi ile cihaza v1.7.8 image yazılımını atmayı bir deneyin bence.Belki işe yarayabilir.
Konu başlığının ilk sayfasında bu konu ile ilgili detaylar var, okuyabilirsiniz...
Papirus hocam sizin yazmanızdan evvel zidoo forumunda bulduğum şu yöntemi denemiştim. Yükleme yaptı. şimdi cihaz ekranında boot yazıyor. Reset tuşuna basarsam da up yazıyor
https://www.zidoo.tv/Support/support_guide/guide_target/LpUhOsHcwiveq7k9e%5Bld%5D3ulg%3D%3D.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eakarvardar -- 23 Ocak 2021; 9:51:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
@celalettin53 Hocam telefon onayı yapmadığım için benim hesabın DM atma özelliği yok. Cihazı forumdan bir arkadaşın kuzeni aldı.
Yok mu derdime bir çare? :)
Geçen haftalarda paylaştığım Flash kurtarma çözümünü bir deneyin isterseniz...
Aşağıdaki linkteki image dosyasını indirin.Yaklaşık 1.09 GB bir dosya.
Dikkat : Aşağıdaki dosyayı indirirken direk linke tıklamayın , linki kopyalayıp tarayıcınızda boş bir sayfada açın.Yazılımın bulunduğu sayfa sorusuzca açılacaktır.Linke tıklayıp açmaya çalışırsanız şifre sorar bir hale geliyor ne hikmetse.
https://mega.nz/file/qYMyUSYS#w84xlVPvl6ymjnILocIxsmMOQIYY4wPZOICGmq9JmKM
Normalde " ZIDOO_Z9S_N_v1.7.8_201809292102_usb-install " diye bir dosya inecek.
Bu dosyayı bir zip programı ile açın ve içinden aşağıdaki dosyaları tek tek seçerek dışarı bir yere çıkarın.Çıkartacağınız dosyalar tam olarak şunlar.
1- bluecore.audio
2- emmc.uImage
3- rescue.emmc.dtb
4- rescue.root.emmc.cpio.gz_pad.img
Sonra indirdiğiniz " ZIDOO_Z9S_N_v1.7.8_201809292102_usb-install.img " dosyasının adını " install.img " olarak değiştirin.Yani adını kısaltın.
Daha sonrasında Fat32 formatlı bir USB belleğin kök dizinine ( yani bir klasör içinde olmayacak ) hem bu instal.img dosyasını , hemde içinden çıkardığınız diğer 4 adet dosyayı atın.Yani toplamda sadece bu 5 dosya olmalı bellekte , başka bir şey olmayacak.
Zidoo'nun TV ile bağlantısını kesin yani arka düğmesinden kapatın.Bu esnada Zidoo'da USB'den takılı başka birşey olmasın.
Sonrasında USB belleği USB 2 portlardan birisine takın ve arka düğmesinden açarak cihaza elektrik verin. ( Dikkat : Kürdan yöntemi ile resetleme düğmesine basılmayacak bu işlemde )
Normalde bu halde iken kurulum başlamalı cihazda.
15 dk. boyunca hiçbir şey yapmadan bekleyin.
Hatta bazı kullanıcılar , bu işlem 4-5 saat sürebiliyor demiş.O yüzden acele etmeden bekleyin , gerekirse uzaklaş cihazdan ve bir süreliğine unutun.
5-6 saat sonra bakın , bir ihtimal hayata dönmüş olabilir cihazınız.
Şimdiden kolay gelsin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 23 Ocak 2021; 17:11:58 >
-
Teşekkür ederim hemen deneyeceğim ancak verdiğiniz linkte dosyayı indirmem için şifre soruyor
Hayirli olsun hocam
Eger z9s satmayi dusunen olursa pm bekliyorum
Mesaj üzerindeki linke tıklamadan linki boş bir sayfaya kopyalayıp açın.Sorunsuz açılacaktır.
Bu detayı da ekleyeceğim yukarıdaki mesaja...
-
quote:
Orijinalden alıntı: eakarvardarTeşekkür ederim hemen deneyeceğim ancak verdiğiniz linkte dosyayı indirmem için şifre soruyor
# işaretinden sonrası şifre indirme linkinde yer alan
-
quote:
Orijinalden alıntı: PapirusMesaj üzerindeki linke tıklamadan linki boş bir sayfaya kopyalayıp açın.Sorunsuz açılacaktır.
Bu detayı da ekleyeceğim yukarıdaki mesaja...
Teşekkürler Papirus hocam denemeye başlıyorum hayırlısı artık :)
Yukarıdaki mesajda yaptığım düzeltmeler bir türlü aktif olmadı , aşağıda güncellenmiş haliyle tekrar paylaştım...
Zidoo Z9S'i Flash Yazılımı ile Kurtarma
Yazılım anlamında çöken ( Brick olan ) , Boot ekranında kalan ve açılmayan cihazlarımız için bir yöntem var.Bu yöntem Resetleme yada Kürdan Yöntemi ile çalıştıramadığımız cihazlarımıza Flash yazılımı atarak kurtardığımız bir yöntem.Onun aşamalarından bahsedeyim.
Öncelikle aşağıdaki linkten 1.09 GB'lık image dosyasını indirin.
Not : Dosyayı indirirken direk linke tıklamayın , linki kopyalayıp tarayıcınızda boş bir sayfada açın.Yazılımın bulunduğu sayfa sorunsuzca açılacaktır.Linke tıklayıp açmaya çalışırsanız şifre sorar bir hale geliyor ne hikmetse.
Bu dosyayı bir zip programı ile açın ve içinden aşağıdaki dosyaları tek tek seçerek dışarı bir yere çıkarın.Çıkartacağınız dosyalar tam olarak şunlar.
1- bluecore.audio
2- emmc.uImage
3- rescue.emmc.dtb
Sonra indirdiğiniz " ZIDOO_Z9S_N_v1.7.8_201809292102_usb-install.img " dosyasının adını " install.img " olarak değiştirin.Yani adını kısaltın.
Daha sonrasında Fat32 formatlı bir USB belleğin kök dizinine ( yani bir klasör içinde olmayacak ) hem bu instal.img dosyasını , hemde içinden çıkardığınız diğer 4 adet dosyayı atın.Yani toplamda sadece bu 5 dosya olmalı bellekte , başka bir şey olmayacak.
Zidoo'nun TV ile bağlantısını kesin yani arka düğmesinden kapatın.Bu esnada Zidoo'da USB'den takılı başka birşey olmasın.
Sonrasında USB belleği USB 2 portlardan birisine takın ve arka düğmesinden açarak cihaza elektrik verin. ( Dikkat : Kürdan yöntemi ile resetleme düğmesine basılmayacak bu işlemde.Yani Resetleme yapmıyoruz cihazda. )
Normalde elektriği verdiğimiz anda bu kurulum başlamalı cihazda.
Sonrasında yaklaşık 15 dk. boyunca hiçbir şey yapmadan bekleyin.
15 dk. diyoruz ama bazı kullanıcılar , bu bekleme süresi 4-5 saat sürebiliyor demiş.O yüzden acele etmeyin , gerekirse uzaklaşın cihazdan ve bir süreliğine unutun hatta.
4-5 saat sonra bakın , cihazınız hayata dönmüş olabilir.
Şimdiden kolay gelsin...
-
quote:
Orijinalden alıntı: PapirusYukarıdaki mesajda yaptığım düzeltmeler bir türlü aktif olmadı , aşağıda güncellenmiş haliyle tekrar paylaştım...
Zidoo Z9S'i Flash Yazılımı ile Kurtarma
Yazılım anlamında çöken ( Brick olan ) , Boot ekranında kalan ve açılmayan cihazlarımız için bir yöntem var.Bu yöntem Resetleme yada Kürdan Yöntemi ile çalıştıramadığımız cihazlarımıza Flash yazılımı atarak kurtardığımız bir yöntem.Onun aşamalarından bahsedeyim.
Öncelikle aşağıdaki linkten 1.09 GB'lık image dosyasını indirin.
Not : Dosyayı indirirken direk linke tıklamayın , linki kopyalayıp tarayıcınızda boş bir sayfada açın.Yazılımın bulunduğu sayfa sorunsuzca açılacaktır.Linke tıklayıp açmaya çalışırsanız şifre sorar bir hale geliyor ne hikmetse.
1- bluecore.audio
2- emmc.uImage
3- rescue.emmc.dtb
Sonrasında USB belleği USB 2 portlardan birisine takın ve arka düğmesinden açarak cihaza elektrik verin. ( Dikkat : Kürdan yöntemi ile resetleme düğmesine basılmayacak bu işlemde.Yani Resetleme yapmıyoruz cihazda. )
Normalde elektriği verdiğimiz anda bu kurulum başlamalı cihazda.
Sonrasında yaklaşık 15 dk. boyunca hiçbir şey yapmadan bekleyin.
15 dk. diyoruz ama bazı kullanıcılar , bu bekleme süresi 4-5 saat sürebiliyor demiş.O yüzden acele etmeyin , gerekirse uzaklaşın cihazdan ve bir süreliğine unutun hatta.
4-5 saat sonra bakın , cihazınız hayata dönmüş olabilir.
Şimdiden kolay gelsin...
4-5 saat 2.0 usb de 4-5 saat 3.0 USB beklettim bana mısın demedi
-
Üzgünüm ama kendi cihazım dahi olsa yapabileceğim birşey yok , bu konuda bildiğim ve bulabildiğim bilgiler ancak bu kadar.
Başka fikri olan arkadaşlar varsa onu bilemem...
-
quote:
Orijinalden alıntı: PapirusÜzgünüm ama kendi cihazım dahi olsa yapabileceğim birşey yok , bu konuda bildiğim ve bulabildiğim bilgiler ancak bu kadar.
Başka fikri olan arkadaşlar varsa onu bilemem...
Teşekkürler yardım için artık pazartesi firma bakacak. Bilgi veririm en azından yaşayan arkadaş olursa bilgi sahibi olur artık
Dostum, aklıma bir şey geldi, belki denemişsindir ama yine de yazayım.
Birincisi Papirus ün yazdığı imaj yükleme işini yaparken kablo veya wifi ile nete bağlı değildi değil mi, belki bu engel olabilir.
İkincisi cihazın tüm elektriği kesik ve düğmesi kapalı, adaptör de bağlı değilken 1-2 gün bekletip açmayı deneyebilirsin.
Görünen cihaz daha ilk androidi yüklerken bir yere takılıyor. Yüklenen uygulamaların birisi bir şekilde hatalı olup hala netten bir bağlantı arıyor ve açılırken yüklenmeye engel oluyor olabilir.
Cihaz açılmazken wifi bağlantısı bulup bulmadığına emin olmak için ya çekemeyeceği bir yere taşıyın yada modemden deneme için wifi ı kapatın.
Ethernet kablosunun takılı olmaması gerektiğini yazmama gerek yok zaten
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X