Şimdi Ara

Zidoo Z9X Pro,Z20 Pro,Z2000 Pro,Z2600,UHD5000 4K UHD Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1619BPD ) (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.156
Cevap
55
Favori
36.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

autoframerate ve auto resulotion on yap netliğe faydası olmaz ama görüntü akışkanlığına faydası olur tv çok güzel aslında z9x pro ile uçması lazım anlamdım ki nvidia nasıl daha iyi gösterir bir kere siyahlar siyah değil nvidia gri gibi bir şey

zidoo forum
    Recommended Settings and other useful stuff for RTD 1619BPD Players
    https://forum.zidoo.tv/index.php?threads/recommended-settings-and-other-useful-stuff-for-rtd-1619bpd-players.95967/

markswift bu konularda uzman seviyesindedir önerdiği ayarları kullan

• Tamamdır, valla benim gördüğüm görüntüde remux için konuşuyorum tabi çok daha etkileyici geldi bana... Zidoo daha soft bir görüntüde yumuşak, nvidia daha keskin daha parlak... Belki de görece bir durumdur kimi projeksiyonu lar mesela sinematik Panasonic tarzı görüntüye daha iyi diyor ben ise jvc keskinliğini daha TV gb gösteren görüntüyü seviyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bakayım ayarlara

• Nvidia başlığına yazdım ancak sanırım orası çok aktif değil... Şu kodi VLC nova lardan kullanan ve anlayan varsa ek bişey mi yapmam lazım bilgi alabilsem çok iyi olacak

• Geçen gün altyazı muhabbeti olmuştu, bugün aradığım altyazıyı TurkceAltyazi.org'ta bulamayınca Google'dan aratmak istedim ve Onsraman rumuzlu çevirmenin kişisel sitesinde buldum. Kendisi bir de şöyle bir not iliştirmiş: "UYARI: ALTYAZI ÇEVİRİLERİMİ, LÜTFEN, EMEK HIRSIZI VE ÇEVİRMEN DÜŞMANI “NARSİSİSTİK DRONE” RUHLU KİŞİLERİN KONTROLÜNDEKİWWW.TURKCEALTYAZI.ORG’DA PAYLAŞMAYINIZ."

Sitesi:

Belki de benzer sebeplerden dolayı diğer çevirmenler de o siteden uzaklaşıp farklı bir yerden paylaşım yapıyor olabilirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Değerli dostlar x9s kullanıyorum ancak aşırı donmalar kitlenmelr gibi saçma saçma şeyler yaşıyorum devamlı. Ana menüde bile sonnderece kötü. Cihazd kurulu bir uygulama falanda yok yani. Tek duzgun çalışan şey film actinmi oynatıyor. Sizdeki cihazlarda böylemi?

• yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Cihazlari degistirme vakti geldi :)

• virtue28 kullanıcısına yanıt

Tam kanserojen ya.

Şimdi açtım YouTube uygulaması bile çalışmamaya baslamis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 18 Nisan 2025; 21:45:30 >
    Bi guncellemeye çalış bak ne diyor youtubeyi 😀 yalniz aman silme, geri yuklenmiyor.

Bende Home Theater 5 e güncelledim kafayi yedi, silip ht4 bulup yuklemem lazim.

• Ya ugrasmayacagim bu cihazın böyle calismamasi lazim ana menüde bile dönüyor.

Eskiden boyle degildi, duzgun calisiyordu, eski yazilama mi donmek lazim bilmiyorum ama reset sorunu cozecegini sanmiyorum. Zaten alt yazi bulmuyor, sorf onun icin cihaz değiştirilir ama suan butce ayirmak istemiyorum. Apple tv de var zaten. Almisken belki daha ust modeline bakabilirim o yuzden simdilik katlaniyorum.

Dosya yöneticisinden sorunsuz açıyorsa, yenisine para vermeye gerek yok bence. Bildiğim kadarıyla çuvalla para verilen Oppo'lar bile o şekilde film oynatıyor.

Ben de halâ X9S kullanıyorum ve bahsettiğiniz sorunlar bende yok. Son fw yüklü. Geçenlerde bi sıfırladım cihazı ps kurulmadı sonra uygulamaları (smart youtube, firefox vb) usb ile kurdum. Bir süre sonra kendi kendine ps geldi ve güncellendi. Film oynatımında menü gezinmesinde en ufak bir takılma yok.

Bence siz cihazı bi sıfırlayın ve ayarları baştan yapın.

Benim x9s'de alt yazı bulamama sorunu uzun süredir vardı. bir kaç haftadır da poster bulamama sorunu başladı. Zidoo forumunda üst modeller için düzeltme yayınladılar ama bizim x9s'e gelmedi maalesef. Bunların dışında cihazda her şey yolunda. Poster işine bir çözüm bulan olursa lütfen paylaşsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farmer27 -- 19 Nisan 2025; 16:6:50 >
  • Ben en başından beri zdmc (kodi) kullandığım için posterlerle ilgili bir sorunum yok. Kendi arşiv programını bir türlü sevemedim.

Eğer düzeltme yayınlamazlarsa aşağıdaki linkten zdmc en son sürümü indirip kullanın.

https://www.mcbluna.net/wp/zidoo-applications/

• farmer27 F kullanıcısına yanıt

x9s için güncelleme çıkartmışlar fakat her nedense güncellemeyi yükler yüklemez HT kapanıyormuş. Bu nedenle çok yakında sorunu düzeltip yeniden güncelleme geleceğini kendi forumlarından az önce okudum. Muhtemelen en geç salı bu sorun da çözülmüş olur.

• YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt

Bu durum ben Z10 a yüklerken de bir kez oldu. Fakat tamamen power off yapıp yeniden açtığımda Fabrika ayarlarına döndürdüm ve düzeldi.

Sorunu bana özel sanıyordum.

• Dolby Vision özellikli LG almayıp HDR10+ destekleyen SAMSUNG OLED aldık.

Alırken düşünmediğim bir şeyle yüz yüze geldim:)

Samsungtan direkt stream servisleri izlediğimde tabi ki sorun yok... Ancak, iş zidoo ile hdr10+ özellikle içerik tüketmeye gelince AVR nin sadece HDR10 ve DOLBY VİSİON desteklediği gerçeği yüzüme şapp diye vurdu. Gönül ister ki Avr değişeyim ama pahalı maalesef.

Bu durumda torrent indirirken hdr10+ boşuna indirmenin manası yok sanırım değil mi?:)

Normal HDR den devzm edeceğiz anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nc39 -- 19 Nisan 2025; 21:5:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nc39 kullanıcısına yanıt

Samsung OLED değil sanırım QLED yazacaktınız.

Aslında doğru yapmışsınız. Zira asıl hedef HDR10+ ise, ileride HDR10+ destekli amfi olayı tamamlar. Elinizdeki AVR nin çok eski bir model olmadığını düşünüyorum.

Dolayısı ile çok ileride olmayan bir gelecekte onu satıp aradaki farkı bütçeden çıkarabilir ve HDR10+ AVR alabilirsiniz.

Bu arada Zidoo yu TV ye direk bağlayarak HDR10+ filmerin Samsung ta verdiği sonucu da görebileceksiniz.

Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Zidoo nun HDMI çıkışına, ses ve görüntüyü ayıran bir aparat takılıp, görüntüyü direkt tv ye sesi de AVR ye verebilmeniz de sorunu çözebilir.

Yanlış bilgi vermek istemiyorum, ama sanırım bu aparat gerçekten var mı ve nasıl temin edilir sayın Sadays biliyordur.

• nc39 kullanıcısına yanıt
    Zidoo yu TV nin earc girişinden girip sesi TV üzerinden AVR ye iletebilirsiniz. Bu durumda arada AVR olmayacağından hdr10+ görüntüyü de alabiliyor olmanız gerek. TV de AVR de earc desteğinin olduğunu ve bağlantının bu yol üzerinden yapıldığını varsayarsak HD sesler dahil ses dosyalarını da bu şekilde iletebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.