Şimdi Ara

Zihinsel engelli abimin KPSS' ye tabi tutulması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar 31 yaşında %50 zihinsel engelli abim var. Abim engelli okulundan mezun ama lise mezunu olarak gözüküyor. Lise mezunu gözüktüğü için kpss sınavına tabi tutuluyor. Sınavdan puan alamıyor haliyle. Diplomayı resim olarak ekleyeceğim. Diplomada not olarak bir üst öğrenime geçemez ibaresi var. Yani üniversiteye gidemez demek oluyor bu sanırım ki istese bile abimin kapasitesi o kadar yok. Zihinsel engelli abimin KPSS' ye  tabi tutulması.Abimi evde tutamadığımız için engelli okuluna göndermiştik ama hata etmişiz.Engelli okulunda aldığı eğitim ise 2+2=4 seviyesindeydi. Abimin okulundan mezun olan herkes atanamadı bir iş sahibi olamadı. Devlet abimi lise mezunu sayıyor. Halbuki okutmayıp ilkokul mezunu olarak kalsaymış kura ile atanabilirmiş. İş-kur abimi milli eğitim müdürlüğüne atadı. Evrakları teslim etmeye gittiğimizde 3 saat bekletildik ve en sonunda lise mezunu gözüktüğü için işe başlatılmadı.

Bu konuyu cimere yazdım bana 6 ay sonra dönüş yapıldı ve konuyla ilgileneceklerine dair cevap geldi. Cevabın üzerinden tam 1 yıl geçti hiçbir şekilde bir ilgilenilme olmadı. Size sorum şudur;

Ben şimdi ne yapayım? Ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MASB -- 19 Kasım 2019; 17:14:29 >

• Direkt maaş bağlaması lazım devletin böyle durumlarda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam biz maaş istemiyoruz. Abim sosyalleşsin istiyoruz. Özelde çalışıyor şu an ama çok zor oluyor onun için.

• MASB kullanıcısına yanıt
    Anladım. Allah kolaylık versin hocam

• engelliler normal kpss'ye değil engelli kpss'ye girer ve o sınavda zihinsel engelliler için sorular farklı gayet kolaydır.vermediler mi engelli raporu falan?2020 şubat olması lazım başvuru araştırın ona girsin.
  • kpss sınavı değil kpss
  • Teşekkürler hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MASB kullanıcısına yanıt
    Hocam biz çok gördük engelli olmayip %80 rapor Alan.. Bedava para alan. Yani ne bileyim gerçek ten ihtiyaci olana verilse iş bulunsa ama saçma sapan sistem var malesef.. Umarim iş bulursunuz abinize göre engelli olmak zor gerçekten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edward Teach kullanıcısına yanıt
    Hocam yıllardır giriyor ama yapamıyor. 55 aldı en fazla. Benim anlamadığım abimden daha iyi insanlar kura ile atanmış. Sırf abimi sosyalleştirelim diye okula gönderdik diye neden böyle bir şeye maruz kaldığımız anlayamıyorum. Normal lise olsa yine eyvallah ama engelli okulu sonuçta.

• Hocam kendim sağlık memuruyum. En çok ben görüyorum ki doktorlar bile yapıyorlar bu işi sırf vergisiz araba almak için. Bizim ne torpilimiz ne de kurnazlığımız olmadığı için bu işleri beceremiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MASB -- 19 Kasım 2019; 17:16:37 >
  • Up

• Hocam E-KPSS ye girmesi gerekmiyor mu ? gerekli kurumlarla görüşün ve engelli raporunu sunun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoabalkes

Direkt maaş bağlaması lazım devletin böyle durumlarda
    engelli maaşı için birkaç tane şart lazım hocam
  • hocam e kpss de yanlış hatırlamıyorsam 5 tane bölüm var.zihinsel, psikolojik, ortopedik, görme, duyma diye.abiniz zihinselden girmesi gerek.sizinde dediğiniz gibi 2+2 tarzında sorular.

bende inşallah 2020 de psikolojikten gireceğim.

birde kpss sınavını ösym yaptığı için ösym ye belgeleri göndermeniz gerekli.engelli raporunu falan. internetten bakabilirsiniz.

birde benim kayıtlı olduğum facebook sayfası var, buyrun;
    https://www.facebook.com/groups/491800814202543/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiazLou -- 19 Kasım 2019; 22:59:36 >
  • Hocam abim sınava giriyor zaten en yüksek 55 alabiliyor. Grup için teşekkür ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: DiazLou

hocam e kpss de yanlış hatırlamıyorsam 5 tane bölüm var.zihinsel, psikolojik, ortopedik, görme, duyma diye.abiniz zihinselden girmesi gerek.sizinde dediğiniz gibi 2+2 tarzında sorular.

bende inşallah 2020 de psikolojikten gireceğim.

birde kpss sınavını ösym yaptığı için ösym ye belgeleri göndermeniz gerekli.engelli raporunu falan. internetten bakabilirsiniz.

birde benim kayıtlı olduğum facebook sayfası var, buyrun;
    https://www.facebook.com/groups/491800814202543/
    Artık eskisi gibi kolay kolay verilmiyor

• %80 rapor demek neredeyse çalışamaz gibi bir şey %40 dersen anlarımda %80 çalışamaz gibi değerlendiriliyor.
  • Dostum merhaba. Geçmiş olsun. Bilmiyorum birileri cevap verdi mi bu konuda sana ama EKPSS diye bir şey var. Yani engelli kpps'si. Anladığım kadarı ile abin Lise mezunu. Bu durumda EKPSS katılabilir. Yani abin lise mezunu olmasaydı kura çekimi ile memur olabilirdi ki bu inan bana neredeyse imkansız bir şey. EKPSS başvuru yapabilir yani..
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Bizim komşu Aldi rapor öyle özürlülügü yokki. Sadece kemik erimesi var onun dışında normal çalisiyor 4 tane cocugu var üstelik

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.