|
Zip Şifresi Kırma Yöntemleri: Resimli Anlatım
Şifrelenmiş bir ZIP arşivine erişmekte zorlanıyor musun? Merak etme, bu yaygın bir sorundur ve çözmek için kullanabileceğin birkaç yöntem vardır.
Brute Force Yöntemi:
Bu yöntem, her türlü şifreyi kırmak için kullanılabilir, ancak zaman alıcı olabilir. Arşivin şifresini tahmin etmeye yönelik bir dizi olasılığı denemeye dayanır.
Şifre Kurtarma Yazılımı:
Şifreyi kurtarmak için özel olarak tasarlanmış yazılımlar da mevcuttur. Bu yazılımlar, çeşitli teknikler kullanarak şifreyi tahmin etmeye veya bulmaya çalışır.
Çevrimiçi Şifre Kırma Hizmetleri:
Çevrimiçi olarak şifre kırma hizmetleri de mevcuttur. Bu hizmetler, arşivini onlar için yüklemeni gerektirir ve ardından şifreyi senin adına kırmaya çalışırlar.
Resimli Anlatım:
Adım 1: Brute Force Yöntemi için Bir Araç Seç
Cain & Abel veya John the Ripper gibi brute force şifre kırma araçlarını kullanabilirsin.
Adım 2: Arşivi Yükle
Aracı başlat ve şifrelenmiş ZIP arşivini yükle.
Adım 3: Saldırı Seçeneklerini Yapılandır
Saldırı türünü (örneğin, sözlük saldırısı veya maske saldırısı) ve denenecek olasılıkları seç.
Adım 4: Saldırıyı Başlat
Saldırı işlemini başlat ve şifrenin bulunmasını bekle.
Adım 5: Şifre Kurtarma Yazılımı için Bir Araç Seç
Elcomsoft Archiver ZIP Password Recovery veya Passware ZIP Password Recovery gibi şifre kurtarma yazılımlarını kullanabilirsin.
Adım 6: Arşivi Yükle
Yazılımı başlat ve şifrelenmiş ZIP arşivini yükle.
Adım 7: Saldırı Seçeneklerini Yapılandır
Saldırı tipini (örneğin, sözlük saldırısı veya kaba kuvvet saldırısı) seç.
Adım 8: Saldırıyı Başlat
Saldırı işlemini başlat ve şifrenin bulunmasını bekle.
Adım 9: Çevrimiçi Şifre Kırma Hizmetleri için Bir Hizmet Seç
Crackstation veya OnlineHashCrack gibi çevrimiçi şifre kırma hizmetlerini kullanabilirsin.
Adım 10: Arşivi Yükle
Hizmetin web sitesine git ve şifrelenmiş ZIP arşivini yükle.
Adım 11: Saldırıyı Başlat
Şifrenin kırılması için ilgili talimatları izle.