Şimdi Ara

ZiPhone vs iPlus 2.0b

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba en sonunda işlerimden vakit bulup aldım iphone dediğim gibi başlık açıcaktım.Bir kaç sorum olucak konu hakkında bilgili arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa memnun olurum.

Öncelik ile iPlus 2.0b kırılan # Jailbreak# Activate edilen iphonelar bootloader’ı 3.9-fakeblank demiyormuş. Bootloader tam olarak nedir bilgi verirseniz sevinirim.

Iplus ilemi kırmak daha sağlıklı yoksa ZiPhone ile mi , bu 2 programla işlem gerçekleştirmiş arkadaşlar fikir verirlerse sevinirim ve kırdıktan sonra başka işlem yapmam gerekiyor mu ? ( her hangi bir program yükleme yada başka bir hamle )

Son sorum 0 şuan iphone bu topic cevap geldikten sonra kırıcağım tek merakım ki en önemlisi

iPhone1,1_1.1.4_4A102_Restore.ipsw dosya yolladı arkadaşım bunun ile restore edicekmişim 1.1.4 e iphonenu.Bu restore işlemi upgrade ile aynı şeymi tam anlamadım.Bu işlemden sonra ziphone yada iplus ile kır dedi.Doğru bir haraket mi acaba ?

Vaktinizi ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bu arada nokia yada funboi lara söyleyim bir nokia sever olarak neden iphone geçtiğimi.Ticari haraketlerini pazar payında sadece kar sağlamak için yapan bir firma haline geldi nokia.Apple ise hamlesiyle çoğu firmanın politikasını kırdı ve inanıyorum ki bu piyasa 5 yıl içinde çok haraketlenecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AutoCAD Master -- 17 Nisan 2008; 10:28:09 >

• ikiside deil... :) tabii fikir tamamen şahsidir...

ama dediklerinin hepsini kullandım... şimdilik sana iLiberty+ öneririm... kullanıcı arayüzü olarak da rahat bir program...

ama bu sorularının hepsinin cvpı forumda var... günlerce Ziphone furyası oldu hepimiz ilk heves Ziphone ile telefonlarımızı unlock ettik (bu sayede vakti zamanında turbosim, xxxsim, vs... ekstra simkartlar kullanıyorduk onları attık çöpe) ama sonra anlaşıldıki Ziphone bootloader'ı 3.9'a indiriyormuş ve geri 4.6 olmuyormuş (orjinalinde 4.6 olan telefonlar için söylüyorum bunu). Bunun işte ilerki zamanlarda apple'ın telefon seri numarasından hangi hafta çıktığı ve o haftada ki bootloader versiyonun karşılaştırması neticesinde telefonu kitleyebileceği varsayımları ile bir kıyamet koptu gitti. Ziphone ve yaratıcısı Zbiri lanetlendi..

Sonra iPlus çıktı 4.6'yı 3.9 Fakeblank yaptığı ve bu sayede istendiğinde/gerektiğinde kolaylıkla soft olarak 4.6'ya geri dönebileceği söylendi... ve unlock yöntemi de Ziphone'dan farklıydı...

Onu da takiben iLiberty+ çıktı ama bu iPlus'un üstüne yapılmış bir program... kullanımı daha rahat ve sana bunu tavsiye ederim şimdilik daha yeni olduğun için...

Bir de şimdi bugün yayınlandı (yada dün gece uyurken :) ) winpwn var... eğer mac kullanıcısı deilsen (onda pwnage diye Mac Versiyonu kullanılıyor, daha stabil) henüz bunu düşünme :) derim.. (şimdi tutorial'ını okudum zaten henüz winpwn unlock etmiyor sadece jailbreak oluyor)

Ek olarak: Telefonun şuan kutudan çıkan versiyonu nedir bilmiyorum senin ama iTunes'a bağla, direk iTunes'dan restore/update yap...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xphoid -- 17 Nisan 2008; 10:43:51 >

• Sağol Xphoid cevapların için neden önermiyorsun peki :) Şuan iş yerindeyim, şantiyede olmam lazım lanetlendim artık :D

Neyse iplus ile kırmak basit geldi bana ve galiba bunu kullanarak yapıcağım.Merak ettiğim bootloader nedir ve iphone bilgisayara bağladıktan sonra resote yapıp update mi edeyim 1.1.4.Kırarken sorun olmaz değil mi yada kendi kendini kitlemez değil mi alet ?

Dediğim gibi arkadaşım dün akşam Phone1,1_1.1.4_4A102_Restore.ipsw dosyayı attı bununla resote edip iplus ile kır dedi.Böyle yapsam sorun olmaz değil mi ? Update etmek yerine direk bu dosya ile resote et diyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AutoCAD Master -- 17 Nisan 2008; 10:57:08 >
  • Telefon yada bilgisayar ilk açıldığında (kapatıp, açtığınızda) hafızada olan işletim sistemi o anda çalışmaz. Telefonun hardware'i tek başına yüklü programların diskten çalıştırılmasına yetmez bu nedenle işletim sistmini hafızaya yüklemek için yani çalışır hale getirmek için bootloader adlı küçük program gerekir...

iPhone'da gündemde şuanda iki bootloader versiyonu var... 3.9 ve 4.6 (öncesi varmıydı bilmiyorum)

yani sen bilirsin tabii iPlus da kullanabilirsin... ben sadece görüşümü söyledim...
    ama başka bir ipsw dosyası kullanma... gerek yok... iTunes'a bırak işlemleri... direk restore dedin mi o otomatik olarak zaten önce yükleyecek sen hiç bişi yapmayacaksın!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.